Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FekaRap avatar
Omis: na ez érdekes !
Vidd vissza nincs mese..
0
0
0
0
Omis avatar
Nem tudom ismeritek e ezt a programot de nem ment végbe a teszt.Akkor tuti rossz a kártya?😲
https://kepkezelo.com/images/zxvjxmzldy1xw4bymr7k.jpg
yt ha lesem 3-5 percenként :az amd képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt
és nem csak fel villan az értesités meg áll a kép (hang az megy) fekete kép és vissza jön minden mintha semmi nem történt volna
0
0
0
0
FekaRap avatar
"Ha az ember játszik egy PC-n, akkor ne a fogyasztást nézze. Az olyan, mint ha gyorsulási versenyen "Eco" motorral akarnék indulni." ez tök jó 😀
0
0
0
0
norbli01 avatar
RetilaxSRT értem 😜 és tudsz esetleg egy jobbat ajánlani akkor ehhez? Valami olyan kategóriában, ahol elfér mellette mondjuk egy FX-6350 is ha lehet 😃
0
0
0
0
Sznoka avatar
Sziasztok. Köszi azoknak akik valaszoltak, virus volt, meghozza valami ctfhost.exe nevu szar, ami a virusirtom mappajabol futott. Sikerult torolni, azota minden tokeletes! 😀
0
0
0
0
norbli01 avatar
És addig hogy működne a gép amíg egy ilyen proci van benne és nem cserélem le mondjuk egy FX-6300-ra? Nagyon sokáig nem akarok gyűjteni, mert ha csak kicsit is jobb lehet a teljesítmény...
a tápom mellesleg egy FSP Hexa 400 +80, ez nem tudom mennyire lenne elég 😜
0
0
0
0
norbli01 avatar
Heló, egy MSI R9 380 4GB-os VGA-t szeretnék venni, de nem tudom, hogy a processzor ki hajtja-e és hogy milyen táp kéne hozzá, esetleg a mostani gépembe bele menne?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Sznoka: Elég egyedi probléma, legalább is ilyenről még nem hallottam. Valószínű, hogy az lehet a probléma, amit Zoli is leírt. Ha esetleges újratelepítés után sem jó, akkor megeshet, hogy ez hardveres probléma. Mondjuk ha még garanciális, akkor nincs nagy gond.
0
0
0
0
GodSie avatar
Hát +5 fps nekem nen ér 2x annyi fogyasztást 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
GodSie: Ha az ember játszik egy PC-n, akkor ne a fogyasztást nézze. Az olyan, mint ha gyorsulási versenyen "Eco" motorral akarnék indulni. Amúgy a másik topikban épp leírtam, hogy miért nem érdemes váltani szerintem.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Sznoka:Vagy driver vagyakár vírus is lehet a gond.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
GodSie: Az mért baj ha sokat eszik? Tápod bőven elég! De én nem cserélném le!
0
0
0
0
Pixx avatar
Godsie: Mondok neked valamit Vegyél egy r9 280x-et és ha nem tetszik akkor veszel megint gtx 960-at ennyi sokat nem buksz mivel egy árba mennek főleg ha jó áron veszed az r9-et és akkor nem kell tovább variálnod itt de én nem cserélnék biztos.
0
0
0
0
GodSie avatar
Igen csak néztem valahol 10fpsel jobb az r9 ,viszont 2x annyit eszik majdnem :S
0
0
0
0
Sznoka avatar
Sziasztok! Nekem lenne egy nagyon nagy problémám, szeretnem kerni segitsegeteket, hátha sikerul fixálni a dolgot... Vagy egy Asus Strix GTX960 DCOC-m, 4gb-os, azonban alap felahsznalas mellett, ha nem megy semmi progi, akkor is 100% a kihasznaltsaga. Gep ujrainditasat kovetoen egy ideig jó, majd a gép alapjaraton valo futasa utan egy 10 perccel felugrik magatol a GPU-m kihasznaltsaga. Neztem már kulon GPU task manangert, az sem mutatja meg mi terheli le, teljesen tanacstalan vagyok... Driverproblema lehet, vagy valami más? Köszi előre is...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
GodSie Nem! Ugyan az a szint kb!
0
0
0
0
GodSie avatar
Na Sziasztok megérné leváltani a gtx 960at egy r9 280x videokártyára?😀
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Köszönöm a válaszokat. 😀 Most karácsonykor újítanék be egyet magamnak. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
maxrobi94 : csak gyorsabb lesz a töltési idő, ennyi...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
maxrobi:Nem!

CsakiBaba:Amelyik olcsóbb vagy neked színpatikusabb mert kb egy szinten vannak.
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Sziasztok! 😀 nekem az a kérdésem lenne ha egy SSD-ről futtatok egy játékot akkor javul valamit a minősége a játéknak?
0
0
0
0
FoxX avatar
Sziasztok😀 Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik érné meg a legjobban teljesítmény/ár arányában egy R9 290, vagy egy Gtx 780? Előre is köszönöm a segítséget..Cpu😜henom ii 965, ha fontos lenne😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs abban semmi meglepő, ha olyan példányok kerülnek a tesztelőkhöz, amik előzőleg ki vannak próbálva...
0
0
0
0
toopa avatar
Akkor lehet abban valami amit valamelyik fórumon olvastam, hogy ez egyes gyártók különböző power limittel adhatnak ki vga-t, és a tesztelőkhöz azok a példányok kerülnek amiknél ez ki van tolva, hogy jobb eredményt érhessenek el. Ha tényleg így van, akkor ez szerintem nem túl etikus, de nem lepődnék meg ha igaz lenne. Más most így hirtelen nem jut eszembe.
0
0
0
0
GodSie avatar
De más MSI gtx 960 ugyan ez a fajta engedi ezért nem értem :S
0
0
0
0
toopa avatar
GodSie: Mint ahogy más 980 Ti is engedi pl. akár a 130%-ot is ha jól láttam. Ezzel nem sokra megyünk ha az MSI meg nem enged gyárilag nagyobb power limitet.
0
0
0
0
Pixx avatar
nekem így 1516mhz-t megy a 960-an 😀

[LINK]
0
0
0
0
GodSie avatar
na igen 😀 de más gtx 960 engedi a 120%ot stb
0
0
0
0
toopa avatar
GodSie: Nem minden kártyánál lehet ennyire kitolni a power limitet. Nekem is MSI van, és 109% a max. Ezért is gondolkodom a bios mod kipróbálásán.
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok msi afterburner programban hogy kell a power limitet 108% fölé tolni? látom mindneki 120at vagy még többet használ :S OC miatt kéne 😀
0
0
0
0
Vigilante avatar
Nem, nyitottnál sincs túl nagy difi.

20°C mellett, köszi az infót, hát még holnap megpróbálkozok egy alu lapos megoldással direktbe ráirányítani a vga ventijére, az még talán hoz valamit a konyhára.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Vigilante: Olyan 78-83 között szokott ingadozni a maghőmérséklet. 2-3 fokok az eltérések a 2 mag között. (ahogy így végignyálaztam a fórumokat és teszteket)

(szobahőt nem írtak... minek is)
0
0
0
0
Bronson avatar
nyitott házban is annyira meleg? ha sokat javul, érdemes egy házcserén gondolkodni... a paszta olyan, amilyen, nem lesz változás...
0
0
0
0
Vigilante avatar
Annyi venti van benne, mint a nyűg, és a helyes szélirányra is figyeltem. Elől nem beszívja alul, hanem kitolja, mert a 690-es 2 oldalra ontja a 80-90°C-os levegőt, így kicsit keresztbe tesz. 😜 Szal nem egyszerű a történet. Ha már 80 alatt maradna örülnék! 😀 Újra lett pasztázva a kari pár hete, direkt figyeltem, hogy ne legyen sok a paszta. Lehet egy kis idő kell még neki, amíg eloszlik a melegtől!? 😜
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha a profilodnál lévő ház van még, akkor nem is csoda... 😃 valahogy próbálj kis szellőzést varázsolni rá...
0
0
0
0
Vigilante avatar
Értem, hát akkor megpróbálom még a ház oldalába még 1 venti helyet vájni dekopírral, közvetlen a VGA mellé, hogy kapja a friss hűvös levegőt. 😀
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Vigilante:Lehetne hüvösebb is.
0
0
0
0
Vigilante avatar
Hi, szerintetek ez a hőmérséklet egy GTX690-nél még elfogatható!?

https://kepfeltoltes.hu/151106/GTA5_2015_11_06_19_11_26_740_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az alábbi ventilátorprofilt használom:

https://kepfeltoltes.hu/151106/V_g_lap01_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok a vga ámon van egy bios kapcsolo a szervizben mondták probáljak rátenni egy régebbi biost hátha megoldodik a problémám de nem tom melyik biost lehet frissiteni

ha a kártyát nézem a ventik felém vannak akkor jobbra vagy baléra kell kapcsolni?
0
0
0
0
Omis avatar
Az jó lenne hátha megoldaná az amd ill nem reagált majd helyre állt problémám.
szerintem az meg marad mert külön letölthető.
http://raptr.com/download
0
0
0
0
Puffin avatar
elvileg a hónapban már jön. Mondjuk azt nem értettem hogy kiveszik a Raptr-t, de utána én még azt tudom használni majd? Van egy csomó pontom már.
0
0
0
0
Omis avatar
Piero:Köszi olvastam már.Elméletileg most Novemberben vagy Decemberben adják ki.
0
0
0
0
Omis avatar
unalmas már ez a driver hiba ki adhatnák már az új 15.11 radeon szoftvert
hátha azzal nem lesz már gond.-
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Nekem csak megált a játék ventik nem kapcsoltak ki.Neked ott más gond lehet.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
ha csak egynél lenne de nem csak egyel játszok van hogy több órát is kibir aztán hopp és mehet a restart és és naponta 2-3 alkalom vagy 4
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Van Helsing 25:Most nekem is ezt csinálta egyik játéknál AMD 15.9 beta drivernél.Ez valoszinű driver hiba.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
igen mindnél még a bétánál is
0
0
0
0
Puffin avatar
Van Helsing 25: mindegyik drivernél?