Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
hnemaria írta:
taskmgr: windows feladatkezelő 😀 tehát az maga a feladatkezelő, de max 2-3 százalékot szabadna ennie 😲

Ha kimegyek belőle,és vissza bele,akk meg más terheli...És nem tudom miért
0
0
0
0
hnemaria avatar
taskmgr: windows feladatkezelő 😀 tehát az maga a feladatkezelő, de max 2-3 százalékot szabadna ennie 😲

ha 1 gb ramra raksz 64 bitet, az ugyan az mint ha 32 bitet tennél rá, csak a windows mappa 10 GB vel több lesz, a driverek miatt 😀 ha 2gb re teszed ugyanez. ha 3 ra ugyanez, ha 4 re, akkor a 32 biten csak 3.5 gb körül tudod használni a ramot , a 64 bitesen pedig mind a 4gb t. na most akkor minek is a 64 ? 😃 +10 gigás mappáért? 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
hnemaria írta:
sziasztok 😀 most rendeltem egy Gigabyte M6900 -as egeret 😀 4400 forint volt, azért kellet mert a mostaninak elromlott a bal gombja 😀 mi a véleményetek erről az egérről?
az hogy Optikai és nem lézeres, az mennyivel rosszab?? 3200 dpi- s amugy 😀

Kornel77: ott a feladatkezelőben a minden felhasználó folyamatait jelöld be, és a dwm.exe re rámész, delete gomb, leokolod, ujra kijön, ujra delete,és ok. ekkor kikapcsol az Aero, vagyik az átlátszó ablakok, stb....

amugy nálam 0% :S

Tetszik az egered jólnézzki 😃 ám már tudom,h mit fogok venni ha elromlik a mostani A4Tech XL-750BH-m ezt a gigabyte m6900-et 😃

Ám én is kérdeznék már Windows 7 x64-hez elég az 1GB vagy 2GB kell? jó sokfelöl hallottam,h akk érdemes használni ha 4-nél több meg blabla nemérdekel 😀

nálam is 0% 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
akos328 írta:
Ez semmi de ha megnézed 50%-ban az asztali ablakkezelő terheli le, nekem az 2%, ott nem stimmel vmi.

Igen de ez véletlen..Mindig más terheli..Van amikor az msn,akk abból kimegyek,akkor meg már a skype,abból kimegyek akk meg más..és ez így tovább.és utána rámegy olyan folyamatra amit nem birok befejezni,vagy ha be is fejezem,újra indíthatom a gépet

hnemaria
Megcsináltam,így meg már más terheli.

https://kepfeltoltes.hu/111002/12923821391_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
hnemaria avatar
sziasztok 😀 most rendeltem egy Gigabyte M6900 -as egeret 😀 4400 forint volt, azért kellet mert a mostaninak elromlott a bal gombja 😀 mi a véleményetek erről az egérről?
az hogy Optikai és nem lézeres, az mennyivel rosszab?? 3200 dpi- s amugy 😀

Kornel77: ott a feladatkezelőben a minden felhasználó folyamatait jelöld be, és a dwm.exe re rámész, delete gomb, leokolod, ujra kijön, ujra delete,és ok. ekkor kikapcsol az Aero, vagyik az átlátszó ablakok, stb....

amugy nálam 0% :S
0
0
0
0
akos328 avatar
Ez semmi de ha megnézed 50%-ban az asztali ablakkezelő terheli le, nekem az 2%, ott nem stimmel vmi.
0
0
0
0
akos328 avatar
Kornel77 írta:
gyenesmartin írta:
Kornel77 írta:
Halihó.Miért van az hogyha nem csinálok semmit a gépen,semmi komolyabb nem fut rajta,de 100%-on használja a processzort a RAM-nak meg a 75%-át...Pár napja jó volt,és azóta nem telepítettem semmit..Remélem valaki tud valamit evvel kapcsán
Feladatkezelő -> erőforrás-figyelő -> CPU.Itt meglehet nézni mi terheli le.

Ott már néztem :/ PL. Ha használja 60%-ot a bittorent,kimegyek akk más fogja..és ez így tovább :S

Kmisi99: Nincs vírusirtóm.. 😞

Esetleg maga a vírus akkor. ha nincs Vírusírtó, ami fut a háttérben és állítod hogy semmi más akkor nem tudok mást.
Egy képet csinálhatnál a feladatkezelőről mik futnak.

http://www.m si.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=Basic
ezt a lapot néztem ki, leljebb van hogy melyik RAM-okat támogatja, az van ott hogy DDR3. 800/1066/1333 MHz??? 800MHz ddr3, mind1, de akkor végülis az én DDR2-es 800Mhz RAMjaimat is támogatja, vagy mi akar az lenni hogy DDR3 800MHz, én még oylat életemben nem láttam.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
gyenesmartin írta:
Kornel77 írta:
Halihó.Miért van az hogyha nem csinálok semmit a gépen,semmi komolyabb nem fut rajta,de 100%-on használja a processzort a RAM-nak meg a 75%-át...Pár napja jó volt,és azóta nem telepítettem semmit..Remélem valaki tud valamit evvel kapcsán

Ott már néztem :/ PL. Ha használja 60%-ot a bittorent,kimegyek akk más fogja..és ez így tovább :S

Kmisi99: Nincs vírusirtóm.. 😞
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kornel77 írta:
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Vírusírtó esetleg? Lehet az fut
0
0
0
0
Kornel77 avatar
0
0
0
0
wdavid avatar
A Gigabyte GA-990XA-UD3 már jó a Bulldozereknek és csak 29 ezer 😃 én is azt veszem 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
akos328 írta:
Az miért nem 😲, De sztem úgy lesz(most találtam nagyon olcsón 11-12k-éert AM3+ alaplapokat) hogy veszek alaplapot, bele RAM-okat, aztán amikor jön a Bulldozer proci, abból egy 4magosat, aztán a mostani cuccost eladom és akkor lesz pénz új VGA-ra.

De a 125W-os miért nem menne bele a lapomba, ez tényleg érdekelne?
Azért nem mert az alaplapod tápáramköre 95w-ol többet nem bír el.Ja és az ilyen olcsó AM3+-os alaplapok se bírnak el többet.
0
0
0
0
wdavid avatar
hát azt nem tudom 😃 én I-ponon néztem és ott nincs kiírva a TDP 😃

A Cooler Master Hyper TX3 rámegy a bulldozerekre is ugye? (leírásban szerepel az AMD FX sorozat is ha jól tudom)
0
0
0
0
akos328 avatar
Az miért nem 😲, De sztem úgy lesz(most találtam nagyon olcsón 11-12k-éert AM3+ alaplapokat) hogy veszek alaplapot, bele RAM-okat, aztán amikor jön a Bulldozer proci, abból egy 4magosat, aztán a mostani cuccost eladom és akkor lesz pénz új VGA-ra.

De a 125W-os miért nem menne bele a lapomba, ez tényleg érdekelne?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
wdavid írta:
AMD Phenom II X4 955 BE most 27 ezer körül van és bele is menne a lapodba 😃 meg hozá egy jó hűtő kb 9-10 és még bele is férsz a 40 ezres keretbe 😀
De csak a 95w-os 955.A boltokban is kapható 125-ös nem.
0
0
0
0
wdavid avatar
AMD Phenom II X4 955 BE most 27 ezer körül van és bele is menne a lapodba 😃 meg hozá egy jó hűtő kb 9-10 és még bele is férsz a 40 ezres keretbe 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Akkor mondom úgy hogy mit tudnátok ajánlani, nem kellenek árak, mert azok még tényleg sokat változhatnak, de maga a piac kínálat annyit nem. mit lenne érdemes újítanom.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
akos328 írta:
Karácsonyra megszeretném magam lepni, egy felújítással a gépembe, de nem tudom mi legyen az...
Max 40k-m van rá, de egy forinttal többet sem szeretnék rá költeni. Ebbe beleférne egy VGA, vagy egy CPU, vagy alaplap, RAMmokkal, szerintetek melyik legyen???, és mire, cseréljem, ha lehetne boltokat is mondjatok.
Köszi!
Karácsonyig még sok idő van.
0
0
0
0
akos328 avatar
Karácsonyra megszeretném magam lepni, egy felújítással a gépembe, de nem tudom mi legyen az...
Max 40k-m van rá, de egy forinttal többet sem szeretnék rá költeni. Ebbe beleférne egy VGA, vagy egy CPU, vagy alaplap, RAMmokkal, szerintetek melyik legyen???, és mire, cseréljem, ha lehetne boltokat is mondjatok.
Köszi!
0
0
0
0
niteforce avatar
Sanchez írta:
niteforce írta:
nekem is nforce-os a lap HD5670-nel 😀

Akkor most megnyugodtam.Minden jól működik?

persze 😀
több mint fél éve van így, eddig nem volt semmi probléma 😀
0
0
0
0
hnemaria avatar
segítsetek 😀 az a probléma, hogy amikor működés közben levettem a gép oldalát, be akartam dugni az oldalventillátort a 3 tűs csatlakozoba, és mellédugtam, tehát 1 tű szabadon maradt, a venti csatlakozolyán pedig 1 hely. ekkor befeketüllt a kép, ujrainditottam a gépet, és azóta amikor a gép indul kijönnek a bios szövegek stb, ez nekem lefele elcsúszott a képernyőn, kb a szöveg fele látszik a gép inditásánál :/
0
0
0
0
FoLey avatar
hardX írta:
De... Cooler Master Hyper TX-3... Most jelenleg 5 ezer Ft, de volt már 3500 is 😀 Csak várni kell hogy erősödjön a Forint

Szolnokon 4500-ért láttam a legdrágább boltban 😆
0
0
0
0
Xavi001 avatar
sziasztok tud nekem küldeni valaki linket olyat win7 64 bitesről ami tényleg működik tehát ki írom lemezre beleteszem a gépbe elindítom és 1 gombnyomás az elején és elkezdi telepíteni
0
0
0
0
Sanchez avatar
niteforce írta:

Akkor most megnyugodtam.Minden jól működik?
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Sanchez avatar
Igen, PCIE-s csatlakozás van.Köszi, mindjárt nézelődök HD 6670-ről.Még a GTX460-on gondolkodtam.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sanchez írta:
Sziasztok

Nekem jelenleg egy: Asus M4N68T-M típusú alaplapom van.Ebbe egy integrált videókártyára van, viszont már teljesen elavult.Egy HD 5670-et szeretnék venni, viszont nem biztos, hogy jó lenne.Mert az alaplap nforcos.Elvílegben össze kéne stimmelni, mert van olyan komplett konfig amiben 5670 van, és a lap nforcos.Ti mit gondoltok erről?

Azt hogy bele fog menni, mivel van rajta pci-e csatlakozó. De nézz HD6670et inkább.
0
0
0
0
wdavid avatar
hehe én mindenhol 6 ezer fölötti áron láttam 😃 ezt a gépet remélhetőleg eladom január-február körül azért nem akarok túl sokat rákölteni már 😃

Sanchez: szerintem az ATI is bele menne 😃 nekem is nforce-os alaplapom van mégis ATI kártyát veszek bele 😃
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok

Nekem jelenleg egy: Asus M4N68T-M típusú alaplapom van.Ebbe egy integrált videókártyára van, viszont már teljesen elavult.Egy HD 5670-et szeretnék venni, viszont nem biztos, hogy jó lenne.Mert az alaplap nforcos.Elvílegben össze kéne stimmelni, mert van olyan komplett konfig amiben 5670 van, és a lap nforcos.Ti mit gondoltok erről?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De... Cooler Master Hyper TX-3... Most jelenleg 5 ezer Ft, de volt már 3500 is 😀 Csak várni kell hogy erősödjön a Forint
0
0
0
0
wdavid avatar
hát azt azért már sajnálnám eladni bár az én új gépembe Mugen 3-at akarok majd 😜 nem tudsz esetleg valami olcsó mégis használható hűtőt 3-4 ezer forintos árban? 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem valami jó.. A legolcsóbb proci hűtő amit érdemes megvenni az a Cooler Master Hyper TX-3
0
0
0
0
wdavid avatar
A Arctic-Cooling Alpine 64 Pro jó proci hűtő? 3000 forint körül van és a mostani gépemre kell, mert nagyon melegszik és hangos, plusz ha eladom nem szeretném ha a következő tulajnál megsülne egy esetlegesen rosszabbul szellőző házban, mint az enyém 😜 húzni nem szeretném a procit (ha mégis akk nem sokat 2-300MHz-et)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
korán van még 😆 de annyi de valójában 9+9k szóval tényleg 18k😂
0
0
0
0
zsolty87 avatar
philips20 írta:
Kmisi99 írta:
Bocs hogy nem válaszolok mindenre de nincs időm ezt elolvasni de annyi hogy miért két 500gb os hdd az 8000+8000=180000 közben 13000 ből már kapsz 1tb ost

végeztem párszámítást, de sehogy sem jött ki a 8+8=18 al inkább 16 nem ? 😀

Szerintem is 8 + 8 az 16, de eltértünk a lényegtől, úgyhogy visszatérhetnénk a feltett kérdéseimhez. Köszönöm.
Na jó az a két darab 500 gb-s vinyó ki lesz cserélve 1 db 1 Terrásra.
Azért volt bele írva két darab vinyó hogy akkora táp elbír-e annyi alkatrészt (mért optikai meghajtó és vinyó kettő lesz a gépben, 1 rögtön akkor amikor megveszem, egyet pedig később rakok bele, ugyanyígy a optikai maghajtóval is, egy a vételkor egy pedig később)
0
0
0
0
philips20 avatar
Kmisi99 írta:
Bocs hogy nem válaszolok mindenre de nincs időm ezt elolvasni de annyi hogy miért két 500gb os hdd az 8000+8000=180000 közben 13000 ből már kapsz 1tb ost

végeztem párszámítást, de sehogy sem jött ki a 8+8=18 al inkább 16 nem ? 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Segítsetek!
Miért szaggat a Youtube videó, ha kietszem Full Screen-be?😞 Tegnap még tök jól ment, de ma már egészen reggeltől, ha ktieszem Full-ba szaggat..😕 Ha "kicsibe" van akkor jó...Tegnap még 1080p-s videókat néztem Full-ba, ma meg már szaggat mint az állat..-.-" Frissítettem Adobe Flash Player-t is, azonban még mindig fennáll a hiba. Mi lehet a baj?
0
0
0
0
Devis avatar
és ha kapsz is akkor se a régi (vagy mostani?) áron (30 ezer körűl). max használtan
0
0
0
0
Osynho avatar
Később már nem nagyon fogsz kapni 5830-ast. 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Nem baj hogy nem tudok vele játszani, nem játékra lesz a gép. Játékra majd egy 5830-at veszek, de még nem most.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha erős integrált GPU-s procit szeretnél vegyél Llano procit, azokban elég erős az integrált GPU, talán még játékra is jó, persze nem full grafikán
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát még szép. Már a közel 10 éves kártyák is tudták a full hd felbontást de annak a procinak a gpu jával nem fogsz játszani max full hd filmet nézni
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy az Intel Core i3-2120 3.3 GHz-s processzor grafikai chipjével ki tudom használni egy 22" Full HD Led monitor maximális felbontását?
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Habor Igazad van, AMD re gyűjtök vagy I7-re de én szeretnék 1 775-s gépet feltuningolni 😀 mert igazából ha jól össze van rakva akkor a játék fut rajta maxon is egy évig még biztosan és utánna eladásra kerülne és lehet venni újabb gépet 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
2 magosok között jó, de egy AM3-as procival jobban járnál.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Xavi001 írta:
hát ha jól tudom 15-20 ezer között veszi meg kint újonnan mert sosem volt használva csak 1 raktárban állt, mivel nem tudták eladni és ha gondolod megkérdezem tőle h tud e hozni neked is ha kell.

egyébként megéri használni ?
Annyit még megér.Nekem nem kell.Mert én erősebbre meg újabbra fejlesztenék.
0
0
0
0
no avatar
már nem igazán sztem
elég régi a 775 ös 2004ben jött ki -->7 éves architechtura
inkább vmi ujabb kéne de ez csak magán vélemény
0
0
0
0
Xavi001 avatar
hát ha jól tudom 15-20 ezer között veszi meg kint újonnan mert sosem volt használva csak 1 raktárban állt, mivel nem tudták eladni és ha gondolod megkérdezem tőle h tud e hozni neked is ha kell.

egyébként megéri használni ?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció