Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szevo avatar
Kösz a válaszokat,ebbe a gépbe többet nem fogok újítani de egy 500w táp jól jön majd ha új gépet állítok majd össze.😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk Chieftec CTG 500W ~ 12-13k

Csak a legolcsóbb megoldást néztem, ami még jó. 😜 De vehet 500-ast is, többet nem fog enni. 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
Mondjuk szerintem sem jó pont kicentizni a táp kérdést, pár ezressel többért már van 500-os, annyit meg megér a dolog a későbbiekre nézve!
0
0
0
0
Devis avatar
az én 5830-mat is egy chieftec 400-as szolgálja és bőven elég neki. Még tartalék is van kb 100W, de lehet h még több is.
0
0
0
0
niteforce avatar
egy 5830 nak bőven elég azzal a procival a 400 -as táp, ne vezesd félre.
még egy HD6950-et is visz azzal a procival a 400-as. (igaz akkor már nagyon melegedne vele)
0
0
0
0
jumbo avatar
szevo írta:
Na most lesz egy kis olcsó fejlesztés a gépben kétmagos proci(nem nagy szám egy mezei x2 3800-as) meg egy HD4830 videokártya.Tápot le akarom cserélni de nem tudom hogy milyet vegyek és nem akarok valami sz*rt venni és ebbe kéne a segítség.😀

400as tápokat felejtsd el.
Min 500 ast vegyél. kb:2000Ft al drágább a fentebb említett márkákból.
Indoklás:A tervben lévő gépnek elég a 400 as táp...De mivan ha mondjuk a vgat le szeretnéd cserélni egy jobbra...egy mondjuk 5830-asra....Akkor már kevés a 400 as táp!!!!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Chieftec CTG 400W ~ 11k

Fsp Hexa 400W ~ 10k
0
0
0
0
szevo avatar
Na most lesz egy kis olcsó fejlesztés a gépben kétmagos proci(nem nagy szám egy mezei x2 3800-as) meg egy HD4830 videokártya.Tápot le akarom cserélni de nem tudom hogy milyet vegyek és nem akarok valami sz*rt venni és ebbe kéne a segítség.😀
0
0
0
0
jumbo avatar
SinnerS írta:
Nem úgy gondoltam,hogy konkrétan sokat hallottama róla,ez csak olyan részemről ráaggatott hirtelen jelző...meg egyrészt teis olvashatod ha belépsz ebbe a témábakörbe,kezdő vok,szal nemsok minden tudok én a pckről,ezért is kérdeztem,hogy ez normális e hogy ilyen a gépem,hogy full hd n nem vmi jól viszi a játékokat vagy nem.

Azért azzal a vga-val ne akarjál fullHD-ben extra beállításokkal játszani....
Egy 6850 essel jobban muzsikálna a géped😉
A tápot jobb ha mielőbb lecseréled!!!!Codegen 400W....nem véletlen,hogy olyan olcsón lehet beszerezni.....
0
0
0
0
no avatar
Nem úgy gondoltam,hogy konkrétan sokat hallottama róla,ez csak olyan részemről ráaggatott hirtelen jelző...meg egyrészt teis olvashatod ha belépsz ebbe a témábakörbe,kezdő vok,szal nemsok minden tudok én a pckről,ezért is kérdeztem,hogy ez normális e hogy ilyen a gépem,hogy full hd n nem vmi jól viszi a játékokat vagy nem.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
LoL, híres VGA.😂 Aki ért valamennyit 1 adott generációhoz, az legalább látásból ismeri mindet, aki meg csak a "nagy" számokat ismeri, az szinte biztos, hogy hülyeséget mond.
0
0
0
0
niteforce avatar
jó az a gép 😀
és nem attól lesz jó egy VGA hogy híres 😃😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Nekem olyan problémám lenne,hogy most megvettem ezt az összeállítást és azt mondták hogy így ez a gép gond nélkül fogja vinni a mostani új játékokat is,pl dragon age 2 fullba meg ilyenek és nagyon nem úgy akarok műdökni ahogy kellene és nem értem miért.Mondtak már egy pár vélemény,hogy sok firssítés kell a win 7 hez,meg hogy a videó kártyám az nem a leghíresebb és ez normális mivel aközép kategória alsó határán van és nem tudom mitévő legyek :S
0
0
0
0
hnemaria avatar
bukta2 írta:
1 kérdés Emberek nekem AMD Phenom II x4 840-es em van és az összes mag 65-től 80 C' ig megy game-nél 75-80 ig az normális? vagy no para? 😃

PFF.-.- mivel nem a mag hőmérsékletet kell nézegetni, hanem a kupak , vagyik processzor hőmérséklet= CPU hömérséklet vagy ahogy tetszik.. magoknál ez a normális...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ja azt hittem az másra írtad akkor az tényleg rendben van😃
0
0
0
0
roberto888 avatar
Kmisi99 írta:
bukta2 írta:
1 kérdés Emberek nekem AMD Phenom II x4 840-es em van és az összes mag 65-től 80 C' ig megy game-nél 75-80 ig az normális? vagy no para? 😃

az nagyon sok ott valami nem okés 60-70 nél nem szabadna többnek lenni. Szerintem olyan poros mint egy sivatag. Vedd le a gép oldalát és porold ki a procihűtőt

Nincs ár szükség, mint mondtam, a szoftver mutatott hibás értéket, zsír új gép, BIOS-ban tökéletesen 31-31fok!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
bukta2 írta:

az nagyon sok ott valami nem okés 60-70 nél nem szabadna többnek lenni. Szerintem olyan poros mint egy sivatag. Vedd le a gép oldalát és porold ki a procihűtőt
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Nos az az igazság h nem tudtam hova írjak de a végén itt kötöttem ki ...

Nos kérdés az alaplapomba szeretnék memóriát tenni és csak 2 foglalatos 2x2 gigára gondoltam és az lenne a kérdésem h hány mhz-eseket bírna el max ?

Ha valaki tudna segíteni az jó lenne ! Smiley

*Javítva: 1066oc-t ír ! milyen megbízható de olcsó memóriát tudtok ilyenből ajánlani ?
0
0
0
0
roberto888 avatar
Megoldva! Szoftvermérési hiba! 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
0
0
0
0
Chuck avatar
tesóm tápegységével is próbáltam! ***na ha az nem lenne neki elég!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Tápegység nem elég neki?
0
0
0
0
Chuck avatar
igen kompatibilis és tuti jól tetem be!!!
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Chuck biztos kompatibilis ? vagy jól raktad bele ?
0
0
0
0
Chuck avatar
hali! most vettem egy alaplapot és bele tettem az ujj procit is és ahogy bekapcsolom a gépet ujraindul valaki nem tudja mi a baj? biosba kell vmit álítani??:/ pls!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hány megás neted van? az is számít. Nekem egyébként ha már 5-6 ember seedel, akkor 3.5-4.5mb/s-el tölt, ha max közeli, akkor maxal 10mb/s-el is jön.
0
0
0
0
wdavid avatar
ha kevesen töltik fel attól is lehet lassú 😀 éb bittorrent-et vagy utorrent-et szoktam használni 😃
0
0
0
0
Ducky avatar
mér van az h új játékot próbálok tölteni, de nagyon lassan jön lefele..úgy 50kb/s-el...melyik a legjobb kliens ami nem lassú?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Cooley: Szerinted melyik gyorsab?: Corsair Foce 3 GT 60GB v Crucial M4 64GB ?
0
0
0
0
Cooley avatar
Matyi10 írta:
ssd-nél mi számít jó olvasási sebességnek?

Attól függ milyen kategória, és melyik olvasási sebességre gondolsz. A csúcskategóriában 4K-s véletlenszerű olvasásnál 20MB/s fölött már nagyon jónak számít, 512-nél 350 fölött, szekvenciális olvasásnál meg 500 körül mozognak. Ezek az értékek persze szintetikus tesztekre értendők. A csúcskategóriából a Crucial m4-et ajánlanám, messze a legjobb teljesítmény/ár arányban az új firmware-rel. 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
hát itt nincs mellé írva h BE 😃 annyi van a webshopban, hogy "945 X4 BOX" 😃

meg nem tudom h ezeket a jelzéseket mennyire kell figyelnem 😜

Az AMD oldalán a proci kódjai ezek:

HDX945WFK4DGI

HDX945WFGIBOX

viszont az én lapom ezeket támogatja:

HDX945WFGMBOX
HDX945WFK4DGM

HDX945WFK4DGM

remélem ez nem fontos 😜 mellesleg a 945 drágább, mint a 955 hehe 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
0.2 GHz a különbség, mivel BE a proci könnyen tuningolhatod a 955 szintjére, sőt még egy jó coolerrel még sokkal tovább is
0
0
0
0
wdavid avatar
köszönöm 😃 felvehetné a versenyt pl a X4 955el? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
elég jó proci 😀

Bios-t a gyártó oldalán találsz a hozzá tartozó frissítőprogrammal együtt.
0
0
0
0
wdavid avatar
mit tudtok mondani az AMD PhenomII X4 945ös prociról?

azon agyalok, hogy frissítem a mostani lapom BIOSát és akkor belemegy ez a proci is és akkor egy darabig eldöcög még az új kártyával még ha limites is lesz 😜
ha már szóba hoztam hol tudok leszedni friss BIOSt a lapomhoz?
0
0
0
0
Matyi10 avatar
ssd-nél mi számít jó olvasási sebességnek?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Rendben köszi a válaszokat. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Superlompos írta:
Mi a különbség az s775 és az LGA775 foglalat között? 😀

s775=socket 775=teljes nevén intel socket lga775
0
0
0
0
Xavi001 avatar
gondolom ki hogyan írja 😀 mert ugyanaz
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
De akkor miért más a neve? 😀

Vagy csak unatkoztak az intelesek? 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos írta:

Semmi. 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Cooley írta:
Xavi001 írta:
Cooley írta:
Xavi001 írta:
http://kepfeltoltes.hu/111003/1264602124N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png itt 😀 és amikor indítom a gépet 3200 MB ot ír

Kapcsold be a biosban a memory remapping-ot.

Olyat melyik részénél találok ?:/ mert nem lelem sajnos vagy lehet h nekem máshogy van írva ?

Sajnos ötletem sincs, hogy annak a lapnak a bios-ában hol találod meg, de szerintem egész biztos, hogy memory remap(ing) néven. Esetleg egy bios frissítést is megpróbálhatnál, hátha egy újabban automatikusan be van kapcsolva, és akkor nem kell keresgetni. 😀

Tegnap frissítettem de úgysem működik :S
0
0
0
0
Cooley avatar
Xavi001 írta:
Cooley írta:
Xavi001 írta:
http://kepfeltoltes.hu/111003/1264602124N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png itt 😀 és amikor indítom a gépet 3200 MB ot ír

Olyat melyik részénél találok ?:/ mert nem lelem sajnos vagy lehet h nekem máshogy van írva ?

Sajnos ötletem sincs, hogy annak a lapnak a bios-ában hol találod meg, de szerintem egész biztos, hogy memory remap(ing) néven. Esetleg egy bios frissítést is megpróbálhatnál, hátha egy újabban automatikusan be van kapcsolva, és akkor nem kell keresgetni. 😀
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Cooley írta:
Xavi001 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Xavi001 írta:

0
0
0
0
Xavi001 avatar
lefixáltam 64 MB ra tettem de nem javult :S ha esetleg bevinném a helyi infós boltba ott megtudják az ilyet csinálni ?
0
0
0
0
sisko avatar
Xavi001 írta:
szerintem is de az a baj h nem tudom mit tőltsek le mert én feltennék 1 új 64 biteset ha ez megoldaná.. csak nekem olyan kell amit ha leszeked és ki írok 1 ből telepíthetem amint újra indítom a gépet

Szerintem az újratelepítés nem megoldás,néztem az alaplapod,és az is képes megosztani a ramot :biosban DVMT/FIXED memory.Itt beállítható a megosztott memória,mégpedig :64mb,128mb vagy maximum.Egy próbát megér szerintem.Ha most maximum van beállítva,megpróbálnám a 64mb-t(próbaképp)
igen tudom minden pontosan bevan állítva.. csak szedtem 1 win7est de iso-ba írtam ki mert nem tudom h hogyan lehet iso-t vissza konvertálni úgy h minden fájlt lássak mert iso bol nem telepíti a wint legalábbis nekem nem

Csak tásítsd a nero burning romhoz az iso-t és írd ki,lehetőleg minél kisebb sebességel(max a 4x,mert különben elveszik a boot része)
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Persze hogy nem, mert az tömörített kép fájl. Néróval ki lehet írni hagyományos formában.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
igen tudom minden pontosan bevan állítva.. csak szedtem 1 win7est de iso-ba írtam ki mert nem tudom h hogyan lehet iso-t vissza konvertálni úgy h minden fájlt lássak mert iso bol nem telepíti a wint legalábbis nekem nem
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció