Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
Ha táp nem öli meg a gépet, akkor vinni fogja szépen a játékokat. 😀 Monitort nem látok, de főleg full hd alatt játszható lesz legtöbb mai játék.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Hali erről a gépről tudtok nekem mondani valami bizakodót ? http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=46154

Arra gondolok h kb még ez a gép meddig vinné a játékokat.. mert most jön majd bele a VGA és az új Proci a sima Wolfdale hez képest
0
0
0
0
wdavid avatar
niteforce írta:
a 462-es sempronokat mióta lehet 2 magosítani?
1 mag van bennük.

bocsánat akk összekevertem a másikkal 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
a 462-es sempronokat mióta lehet 2 magosítani?
1 mag van bennük.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
looserking írta:
Hali all valaki megrudná mondani meikkel járnék jobban ? AMD Sempron 2600+ S462 1.8GHZ 256kb Cache 333MHZ FSB vagy Intel Celeron 2GHz Northwood mPGA478 400mhz fsb 128kb cache

Ha esetleg érdekel van egy eladó amd sempron 2800+ am és egy intel pentium iv 2,4ghz em
0
0
0
0
wdavid avatar
azt lehet 2 magosítani is ha jól tudom 😃 persze olyan lap is kell hozzá 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Egyik sem túl izmos mai viszonylatban.. Én az AMD-t választanám.
0
0
0
0
wdavid avatar
igen ezért kell visszavenni a felbontást mert a régi monitorok nem igen bírják a magasabbat 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
wdavid írta:
nm 😃 találkoztam ilyennel párszor remélem neked is segít 😃

Reméljük ha csökkentett módban nemsikerült úgy megcsinálni,h drivert leszedtem és újra fel akk hátha ez megoldja,mert pedig fajin monitor lenne igaz régi,de jó 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
nm 😃 találkoztam ilyennel párszor remélem neked is segít 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
wdavid írta:
nem 😃 állítsd le nyugodtan miután visszavetted és utána tedd rá a másik monitort és kapcsold vissza😃

Rendben köszi majd megnézzem 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
nem 😃 állítsd le nyugodtan miután visszavetted és utána tedd rá a másik monitort és kapcsold vissza😃
0
0
0
0
FoLey avatar
wdavid írta:
próbáld meg h azon a monitoron amin bejön a kép visszaveszed a felbontást a legkisebbre 😃 utána dugd rá a másik monitort amin nem jött be a kép, elvileg működni kell 😀

Úgyértve,h müködés közben dugjam rá és vegyem legkisebbre a felbontást és úgy indítsam újra a gépet hátha müködik ? 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
próbáld meg h azon a monitoron amin bejön a kép visszaveszed a felbontást a legkisebbre 😃 utána dugd rá a másik monitort amin nem jött be a kép, elvileg működni kell 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Hali mára bepottyant ilyen tipusú CRT Monitor http://www.procon...107065.htm a hiba a következő lenne bekötöttem elindítom a gépet szép jó képet mutat win 7 logo ok amikor bejönne a windows akkor kikapcsolódik a monitor vagyis narancssárgán vilagít mi lehet a baja ?
Most jelenleg Fujitsu Siemens P15-1 LCD-t használok 1024x768 felbontásban és 75 Hz-en

UPDATE:Most észrevettem,h ha felrakom a drivert akk csinálja ezt,de ha leszedem akk meg nem valaki tudja a választ? Win-t újraraktam és akk is ezt csinálja 😕
0
0
0
0
akos328 avatar
Erre keményen kell gyűjteni, mert ráférne egy új VGA, Processzor, alaplap. mondjuk ezt egy 60K-ból megoldhatod.
0
0
0
0
no avatar
de ahogy elnéztem nagyábol viszi a legújabb játékokat is!
0
0
0
0
niteforce avatar
ha új platformot akarsz akkor min 70 VGA-val, alaplappal, procival.
szóval még gyűjts. nem rossz az még.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
a rendszer alapja, az alaplap és a proci kb 😃
érdemes fejlettebbet venni 😀
de mennyi a nem sok? mert ha kevés akkor még gyűjts.

10 ezer mért menyibe kerül és miet kéne hozzá venni?
0
0
0
0
niteforce avatar
a rendszer alapja, az alaplap és a proci kb 😃
érdemes fejlettebbet venni 😀
de mennyi a nem sok? mert ha kevés akkor még gyűjts.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
balazs-ok írta:
Sziasztok nekem szerintetek jó gépem van?
vagy mit kéne bele jobb?

jó az, játékra már gyenge.
kéne már egy platformcsere modernebbre.
mennyid van gépre?

nem sok!
mi az a platform
0
0
0
0
niteforce avatar
balazs-ok írta:
vagy mit kéne bele jobb?

jó az, játékra már gyenge.
kéne már egy platformcsere modernebbre.
mennyid van gépre?
0
0
0
0
no avatar
vagy mit kéne bele jobb?
0
0
0
0
niteforce avatar
H61 H67 és Z68 chipekkel tudod kihasználni az integrált vga-t a procikban, és igen, grafikus chip nincs az alaplapon, csak busz az integrált VGA-hoz.
Ezekbe nem lehet 1156-os procikat tenni tudtommal.
0
0
0
0
akos328 avatar
Igen ezekre letek kitalálva hogy normál otthoni felhasználásra nem kel külön VGA-t venned a gépeb, netezésre, filmnézésre stb...

nekem lenne ehhez kapcsolódó kérdésem. ezek ugye az 1155 foglaltúak, de ezekben az alaplapokban nincs is integrált VGA, mert ugye ezekbe megy az a proci amibe van VGA, tehát végül is felesleges lenne. még egy kérdés, ezekbe belemegy egy 1156-os proci?
0
0
0
0
niteforce avatar
nincs olyan hogy egy filmben nem jelenít meg részleteket a VGA...
filmnézés közben az égegyadta világon semmi különbség nincs a 2 GPU között.
Filmre tökéletes a HD2000, erre találták ki.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e minőségbeli különbség egy processzorba integrál videochip (Intel Core i3-2100) és mondjuk egy Sapphire Radeon 6850 1 GB DDR5 filmnézés közben? Mármint úgy értem hogy az integrált videóchip kihagy e olyan részeket mint amit a vga megjelenít. Remélem érthetően fogalmaztam.
0
0
0
0
wdavid avatar
köszi 😃 nálam a Phenom II a szimpibb de ha az árat nézem az az 5-6 ezer (valahol 10) is megtakarított pénz 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
most nézem h az Athlon II X4 640 ugyan azt tudja mint a Phenom II X4 945 kivéve h a 640ben nincs L3, nem mellesleg 26K az ára...tényleg csak ennyi a különbség a kettő között?
0
0
0
0
Borbi avatar
lapartman997 írta:
Borbi írta:
lapartman997 írta:
cseszka írta:
Megéri cserélni egy X6 1090T procit egy core i7 860ra?

Ezt ugye most csak hülyeségből írtad ugye? 😃!

Pont Te kérded? Nemrég azt sem tudtad hol kell bekapcsolni a gépet.😆😆

😆😆😆! Jaja 😃😃! Már tudom 😃! Most azt nem tudom, hogy hol kell berakni CD/DVD-t 😲!

Gyorstalpaló számtech kurzus: TEDD A KEZED A MONITORRA,KÜLDÖM AZ ERŐT!MMMMMMMMMMMMMOST!!
1 2 3 MUKODJ!
0
0
0
0
niteforce avatar
oda ahova a poharat szoktad tenni 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
az nem csapágy hiba hanem általános seek hang. Van amelyik hddnél hangosabb van aminél nem is hallatszik
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Az normális, ha bootolásnál kapar a vinyó? Mert most kivettem 2 ventit, így semmi hangja a gépnek és lehet hallani néha, hogy kapar egy kicsit.

kis csapágyhiba lehet, ha a lemezt kaparná már nem lenne adatod 😃😃
0
0
0
0
Borbi avatar
lapartman997 írta:
cseszka írta:

Ezt ugye most csak hülyeségből írtad ugye? 😃!

Pont Te kérded? Nemrég azt sem tudtad hol kell bekapcsolni a gépet.😆😆
0
0
0
0
akos328 avatar
apetit1989 írta:
Hogy kell eltávolítani az aktuális ati drivert?

Én úgy szoktam hogy elindítom a telepítőt és akk megkérdezi, hogy telepíteni, vagy eltávolítani szeretnék.
Rányomok eltávolítás, restart, aztán még1x elindítom és akkor már a telepítésre megyek. Eddig nem volt gondom a driverekkel, de azt mondják van kimondottam program amivel elehet távolítani.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hogy kell eltávolítani az aktuális ati drivert?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az normális, ha bootolásnál kapar a vinyó? Mert most kivettem 2 ventit, így semmi hangja a gépnek és lehet hallani néha, hogy kapar egy kicsit.
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem nem.
max 1155-ös i5 -re érdemes, de még az sem kell.
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
fagyivisszanyal írta:
segitség
letöltöttem a heaven benchmarkot és kiprobáltam minimumon
és kicsit büdös szag kezdett érződni ezért rögtön lekapcsoltam a gépet
szerintetek ugye nem lett nagy baja? a proci 38 fokos a systam meg 40 fokos volt

nem sokkal utána megfogtam az alkatrészeket és csak a proci hütö volt egy kicsit meleg

gondolom a por kezdett pörkölődni. az a 40 fok meg semmi
0
0
0
0
fagyivisszanyal avatar
de én nem értem mi volt az a büdös müanyag szag
0
0
0
0
akos328 avatar
baj sztem nem lett, de azzal az LC-power 420W-táppal ne kezdj ilyenekbe, főleg ne egy HD5770-nel, sőt én semmit sem mernék csinálni azzal táppal, még bekapcsolni sem. Az ilyen T-power, vagy M-tech és a hasonló tápokat messzire kerülni kell.
ha már meg van annyit tehetsz hogy nem nyúzod a gép egyik komponensét sem, mert eléggé instabil tápok amik nagy feszültségingadozást okoznak amit ezek az alkatrészek nem szeretnek.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
38 fok az nem sok a procinak.
0
0
0
0
fagyivisszanyal avatar
segitség
letöltöttem a heaven benchmarkot és kiprobáltam minimumon
és kicsit büdös szag kezdett érződni ezért rögtön lekapcsoltam a gépet
szerintetek ugye nem lett nagy baja? a proci 38 fokos a systam meg 40 fokos volt

nem sokkal utána megfogtam az alkatrészeket és csak a proci hütö volt egy kicsit meleg
0
0
0
0
akos328 avatar
Köszönöm szépen, ezeket megtaláltam, azt nem tudtam hogy mindennél egyenként be kell állítani a show in on-screen Display-t
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
akos328 írta:
Bocsi lenne egy érdekes kérdésem hogy az MSI Afterburnert hol-hogy kell beállítani hogy játék közben mutassa a frame számot, a GPU aktivitást, hőmérsékletet?
Settings-be(gondolom erre rájöttél) Monitorig fülnél kiválasztod a listán az adott elemeket, és alul kipipálod a Show in On-Screen Display dobozt(mindnél külön), aztán On-Screen Display fülnél beállítasz 1 gombot a ki-be kapcsolására, és már megy is. Ha mégse menne, szintén OSD fülnél van More gomb, ott is lehet ki-be kapcsolni, illetve programonként testre szabni.
0
0
0
0
akos328 avatar
Bocsi lenne egy érdekes kérdésem hogy az MSI Afterburnert hol-hogy kell beállítani hogy játék közben mutassa a frame számot, a GPU aktivitást, hőmérsékletet?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció