Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
nem.

ne vegyél 1156 os procit, halott platform. sztem erősebb VGA is belefér ennyibe.
ház táp kombinációkat nem ajánlom, inkább egy külön ház egy minőségi táppal.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Hali ez a gép megér ennyi pénzt ?
154 900 Ft

Processzor: Intel Core i7-860 2,8Ghz, magok száma: 4, foglalat: LGA1156, 8Mb Intel® Smart Cache, 3,46Ghz turbo frequency
Processzor hűtő: CoolerMaster X Dream i117
Alaplap: ASUS P7P55 LX, DDR3 2200(O.C.)/1600/1333/1066Mhz memóriatámogatás 16GB kapacitásig, 2db PCI-E x16 slot ( AMD Quad - GPU CrossFireX™ technológia ), 7.1 csatornás HD Audio ( VIA VT1708S )
Memória: Kingmax 8Gb DDR3 1600Mhz Hercules Series, dual channel mód
Merevlemez: Seagate 1Tb, SATA, 7200rpm, 32Mb cache
VGA: Sapphire AMD Radeon HD6750 1Gb DDR5, HDMI és DVI kimenet
Optikai meghajtó: Samsung SATA DVD író
Ház, tápegység: Gigabyte ház, 550W stabil tápegységgel
0
0
0
0
jumbo avatar
"Windowsunk lefoglalja a virtuális táblából az 512MB területet a videokártyának (és persze minden más eszköznek is foglal, amennyiben szükséges), majd megpróbál 4GB-t lefoglalni a fizikai RAM-nak, de hoppá, itt jön a probléma, annyi már nincs. Mit tehet ilyenkor? Lefoglalja az összes maradék helyet, mely - ez esetben - 3,5GB.
Tehát, annak ellenére, hogy gépünk fizikailag 4GB memóriát tartalmaz, csak 3,5GB lesz elérhető a rendszer számára, a maradék elvész. Ez nem ugyanaz, mintha a rendszer lefoglalna egy részt a fizikai memóriából a videokártyának, egyszerűen nem is tud róla, hogy létezik az a maradék memóriarész. Persze ez a mi szempontunkból lényegtelen."

"Egyéb problémák
Sajnos ennyivel nem fogjuk tudni megúszni. Az eddig ecsetelt problémánkon felül ha eddig nem is, de előbb-utóbb találkozni fogunk még egyel. Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? Nos, szerencsére erre van megoldás, bár csak a Professional verzióban működik. Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen."
0
0
0
0
jumbo avatar
lapartman997 írta:
A vidikarid méretét nem szabad hozzáadni a memóriához! Azért nem bútól be, mert nem ismer fel annyi RAM-ot az XP. Tegyél fel 64 bites Win 7et!

ez nagy baromság.Attól a rendszer még feláll,és használni is lehet.Hiába van bent 4 6 8Gb ram.Akkor is elindul az xp!!!Csak nem tud mit kezdeni a 4Gb feletti memoriákkal!!!Magyarán mondva csak 4GB-ot fog látni is és használni is,és ebbe beleszámolja a vga memoriát is!!!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Kmisi99 írta:
Hát kb 3000ft körül javítják de nem a sutfni pc boltosok. Ajánlpm őt brutálisan komoly gépe van ami ideális vidikarik javítására
[LINK]

Köszi szépen a segítséged,csak az a bibi hogy Szerbiában lakom :S
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
Hali mindenkinek kérdésem lenne jelenleg 2gb ram van a gépemben 2*1 pontosabban és még akartam beletenni 2*1 et de nem bútolt be az win xp 32 bitesem ez azért van mert 4gb ramot lát és a videokarim is 256 mb os és az már tőbb mint 4 gb ram vagy csak én vok béna nagyon ha tud valaki irjon legyenszives mert ha csak a 64 bites a megoldás az is megoldható csak addig nem akarok semmit változtatni még nem jön válasz amit előre is köszönök.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát kb 3000ft körül javítják de nem a sutfni pc boltosok. Ajánlpm őt brutálisan komoly gépe van ami ideális vidikarik javítására
[LINK]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
szolnokiferenc 23 írta:
Igen. teljesen leformáztam.

Akkor valószínűleg karcos a CD, vagy nem lett jól kiírva.
0
0
0
0
jumbo avatar
Kornel77 írta:
jumbo írta:
Kornel77 írta:
Kmisi99 írta:
Kornel77 írta:
Hali..
A videó kártyám GTS 8800(G92) csúnya képet ad..csíkok vannak benne...Meg amikor beteszem a gépbe a windows 7 felismeri..kiírja hogy új hardver 8800 GTS 512 MGb,indítsam újra a rendszert..Újra is indítom,de utána semmi..Nem is ismeri fel..A játékok nem mennek,felbontást se bírok állítani..felteszem a grafikus drivert meg minden,de mintha bent se lenne..Beteszem a 7500 LE-s karim,avval meg jó,nem is kell semmit csinálni :S Nagyon értékelném ha valaki esetleg tudna ötletet ajánlani,mi lehet ennek az oka :S
Üdv! 😀

csíkozik a kártya? Mert akkor finoman mondva átbsztak. hibás bár pár ezer ft a javítása de akkor is mocskos dolog volt az eladótól ez a húzás.

Igen....De valami megoldás nincs..Biosfrissítés vagy valami..nincs megoldás? :S

Így jártál....használtan is legalább kipróbálásos garancia szokott lenni,vagy 1 hét gari.Úgy hogy semmi sincs hozzá....tanulópénz!!!!

De eddig ment....most lett ilyen....

ja bocsi ...félreértettem...
0
0
0
0
Kornel77 avatar
[quote][b]khaled98 írta:[/b]
tedd fel a driverét , töltsd le, annyira szar a képe hogy már nem is látsz vagy???[/quote

Pár csík van függőlegesen..De látható a képernyő..De az van hogy már feltettem,és semmi..Nem is észleli akkor a drivert hogy fent van..Semmi..Mikor megnyomom a jobb klikket,nincs ott az Nvidia Control Panel sem...De ha beteszem a 7500LE-s karit,avval minden oké :S
0
0
0
0
khaled98 avatar
tedd fel a driverét , töltsd le, annyira szar a képe hogy már nem is látsz vagy???
0
0
0
0
Kornel77 avatar
jumbo írta:
Kornel77 írta:
Kmisi99 írta:
Kornel77 írta:
Hali..
A videó kártyám GTS 8800(G92) csúnya képet ad..csíkok vannak benne...Meg amikor beteszem a gépbe a windows 7 felismeri..kiírja hogy új hardver 8800 GTS 512 MGb,indítsam újra a rendszert..Újra is indítom,de utána semmi..Nem is ismeri fel..A játékok nem mennek,felbontást se bírok állítani..felteszem a grafikus drivert meg minden,de mintha bent se lenne..Beteszem a 7500 LE-s karim,avval meg jó,nem is kell semmit csinálni :S Nagyon értékelném ha valaki esetleg tudna ötletet ajánlani,mi lehet ennek az oka :S
Üdv! 😀

csíkozik a kártya? Mert akkor finoman mondva átbsztak. hibás bár pár ezer ft a javítása de akkor is mocskos dolog volt az eladótól ez a húzás.

Így jártál....használtan is legalább kipróbálásos garancia szokott lenni,vagy 1 hét gari.Úgy hogy semmi sincs hozzá....tanulópénz!!!!

De eddig ment....most lett ilyen....
0
0
0
0
jumbo avatar
Kornel77 írta:
Kmisi99 írta:
Kornel77 írta:
Hali..
Üdv! 😀

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Kmisi99 írta:
Kornel77 írta:
Hali..
Üdv! 😀

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Kornel77 írta:
Hali..
Üdv! 😀

0
0
0
0
Kornel77 avatar
nemkrisz11 írta:
Eddig működött, és csak most lett ilyen?
Most vetted a kártyát?
Van rá garancia?

Használtan kaptam,nincs rá gari..Eddig működött...Nem volt tuning,semmi..

Bocsi a dupláért...előzőt,nem ide akartam :S
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Eddig működött, és csak most lett ilyen?
Most vetted a kártyát?
Van rá garancia?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hali..
Üdv! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Cooley: Majd megnézem azzal is ha hazaérek majd. 😆

Csak az a fura, hogy a bis-ban sem írja ki. Mikor legelőször beraktam a hűtőt, akkor még írta. aztán kiszedtem majd visszaraktam és azóta semmit nem jelez.

szolnokiferenc 23: Letörölted a vinyóról az összes dolgot előtte? Mert ha upgrade-ra mentél és esetleg vírusos a rendszer, akkor nem engedi az op.rendszer felrakását. Előtte teljesen le kell törölni mindent, majd utána mehet az install.
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
nekem van egy p3-as gépem és az a problémám h nem tudok felteni rá egy rendszert mert vagy amikor másolja a fájlokat akkor ir ki hibát vagy ha telepit. mi lehet a baja? (sp3 rendszert próbáltam)
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos: HWMonitor-t próbáltad már? Esetleg a Pro verzióját?
0
0
0
0
jumbo avatar
Superlompos írta:
Köszi a tippet, ez se mutatja. 😀

ennyi tellett tőlem... 😉fingom nincs,hogy mért nem mutatja semmi a fordulatot.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Köszi a tippet, ez se mutatja. 😀
0
0
0
0
jumbo avatar
Superlompos írta:
Azt szeretném kérdezni, hogy az miért van, hogy a gépen semmilyen program még a bios se jelzi ki a processzor ventilátorának a sebességét? 4 pines a csatlakozója, a hűtőm pedig Artic Freezer 13 , de nem jelzi ki a fordulatszámot. Viszont azt hallom, hogy szabályozza magát a hőmérséklet változás hatására.

próbáld meg ezzel a progival....hátha
http://www.hwinfo.com/
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azt szeretném kérdezni, hogy az miért van, hogy a gépen semmilyen program még a bios se jelzi ki a processzor ventilátorának a sebességét? 4 pines a csatlakozója, a hűtőm pedig Artic Freezer 13 , de nem jelzi ki a fordulatszámot. Viszont azt hallom, hogy szabályozza magát a hőmérséklet változás hatására.
0
0
0
0
jumbo avatar
Xavi001 írta:
ez ismételten nem optimális nekem pl ottvan a Metro 2033 maxon 45 FPS el futott
Call of Juarez szintén 40 FPS el ment
Akkor a Driver 38 FPS-t tol maxon AA-val

A tesztek magukért beszélnek.Ime egy...
https://kepfeltoltes.hu/111020/Call_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Készíts egy képet játék alatt,amin látszik az FPS!!
0
0
0
0
Cooley avatar
Xavi001 írta:
Én elhiszem neked 😀 45 FPS-t produkált igazad van abban hogy az elsimítás nem volt maxon de bevolt kapcsolva és 1400*900 ba ment így már nem maximum graf. de ez már full off

A max-hoz hozzátartozik a DX11, advanced dof és tesszelláció is. 😉
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Én elhiszem neked 😀 45 FPS-t produkált igazad van abban hogy az elsimítás nem volt maxon de bevolt kapcsolva és 1400*900 ba ment így már nem maximum graf. de ez már full off
0
0
0
0
jumbo avatar
Xavi001 írta:

huuuu a metro 2033 maxon 45 FPS-el???????Azért ekkorát nem kellene mondani.A metronak minimum egy Nvidia 8800 as kell.A Te kártyád teljesítménye ez és a 8600 között helyezkedik el!!!

[LINK]
0
0
0
0
Xavi001 avatar
0
0
0
0
jumbo avatar
Xavi001 írta:
jumbo írta:
Xavi001 írta:
jumbo írta:
Xavi001 írta:
jumbo Itt sokszor nem a piaci árat nézik akik megveszik hanem a teljesítményét...

A teljesítményben is már csak alsó-közép kategoriás gép.De közelebb van az alsóhoz!!A mai játékokhoz kevés már ez a gép,max alacsony felbontásban elmegy még.Filmezésre elmegy,meg netezésre...

Ebben nem értek veled 1-et! mivel az én gépem gyengébb sokkal! de mégis lehet vele játszani maxra állítva de csak 1400*900 as felbontással..

melyik gépedre gondolsz???

http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=45103 erre a kövületre 😀

[url]http://vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=display&p1=afalaeabcU[/url]
szóval 20 fps alatt a játék élvezhetettlen.....
és ezek nem mai játékok......
0
0
0
0
Xavi001 avatar
jumbo írta:
Xavi001 írta:
jumbo írta:
Xavi001 írta:
jumbo Itt sokszor nem a piaci árat nézik akik megveszik hanem a teljesítményét...

A teljesítményben is már csak alsó-közép kategoriás gép.De közelebb van az alsóhoz!!A mai játékokhoz kevés már ez a gép,max alacsony felbontásban elmegy még.Filmezésre elmegy,meg netezésre...

Ebben nem értek veled 1-et! mivel az én gépem gyengébb sokkal! de mégis lehet vele játszani maxra állítva de csak 1400*900 as felbontással..

http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=45103 erre a kövületre 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
akos328 írta:
Figyelj Niteforce az én hangszóróm is Genuis és kutya baja, úgy szól mint a 100 tagú cigányzenekar előben😃
mellesleg van egy Genius vezetéknélküli egerem, ami szintén tökéletes, azért nem használom, mert kicsi, és nem tudom rendesen átfogni, FPS játékokhoz hosszútávon nem kényelmes.
Fejesem is Genius, és azzal sincs problémám. Nem tudok mást mondani, mint amit én tapasztalok, és én eddig nem csalódtam a márkában.

Azzal egyetértek hogy a Logitech is kiváló márka.

nekem viszont egy kormány megment, egy hangfal és 2 billentyűzet is. nem ajánlom. logitech viszont nem ment tönkre még soha. pedig 2 db hangfalam is van logi, egyik 2 másik 1,5 éves.
0
0
0
0
jumbo avatar
Xavi001 írta:
jumbo írta:
Xavi001 írta:

0
0
0
0
Xavi001 avatar
jumbo írta:
Xavi001 írta:

0
0
0
0
jumbo avatar
Xavi001 írta:

0
0
0
0
jumbo avatar
Hungarian13 írta:
Jumbo csak, hogy nem telik többre jelenleg 😀😉
Hát igen eléggé csekélyke a teljesítménye de ez miben mutatkozik meg? Nem adja le úgy a basszust, vagy nem olyan hangos?

Nem feltétlen a mélynyomó az amiben megnyilvánul az élmény.Gondolj bele hogy egy szatellit hangszóróban,aminek a mérete 100 x 135 x 103 mm mekkora tudású hangszóró rejtőzik?
A hangerővel nem lesz gondod egy akkora szobában.A mélynyomó ezt biztosítja.A szatellit sugárzók a gyenge pontjai a cuccosnak.Ez kb olyan kategória mint egy nevesincs komlett dvd házimozi rendszer 15-20 ezerért.

A logitech jobb,mint ahogy előttem írták!
0
0
0
0
Devis avatar
van rá lap, de elég borsos ára van
0
0
0
0
Xavi001 avatar
erre gondoltam én is de ha DDR3 asat veszek akkor nem igazán tudom hogy jó e a jelenlegi procim bele mert arra nincs pénzem..

Intel Dual core E2180 meg Core2dou E8500 hoz való DDR3 nem tudom létezik e
0
0
0
0
Devis avatar
pl igen, de jobban jársz márha dd3-ba fektetsz, ddr2 ára csak feljebb fog menni, ddr3 meg még mehet --ba is egy kicsit
0
0
0
0
akos328 avatar
Figyelj Niteforce az én hangszóróm is Genuis és kutya baja, úgy szól mint a 100 tagú cigányzenekar előben😃
mellesleg van egy Genius vezetéknélküli egerem, ami szintén tökéletes, azért nem használom, mert kicsi, és nem tudom rendesen átfogni, FPS játékokhoz hosszútávon nem kényelmes.
Fejesem is Genius, és azzal sincs problémám. Nem tudok mást mondani, mint amit én tapasztalok, és én eddig nem csalódtam a márkában.

Azzal egyetértek hogy a Logitech is kiváló márka.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Devis írta:
van 4gb-os modul is, nem csak 2

pl ez ? http://www.shopmania.hu/memoria/p-ram-ddr2-pc6400-800mhz-4gb-geil-evo-kit4-cl4-3372926 mert ez elvileg 1 db
0
0
0
0
niteforce avatar
akos328 írta:
4x4-es szobába az 5.1 sztem bőven elég. nem tudom milyen hangerővel szoktál hallgatni, de nekem biztos megfelelne, főleg ennyiért.
A Genius nagyon jó márka, még ha csak 25 W-os is.

a genius nagyon szar márka, a logitech az jó.
0
0
0
0
Devis avatar
van 4gb-os modul is, nem csak 2
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Hali valaki ezt magyarázza meg nekem

ez az alaplap http://www.***/alaplap-c3128/asus/p5q-se-plus-p29509688/termek-leiras.html 16GB ig kezeli a DDR-2 RAM-ot de csak 4db ram foglalat van és amit kaphatunk DDR-2 ben az max 2*2 GB akkor hogy használjam ki a 16 GB-ot ?
0
0
0
0
akos328 avatar
4x4-es szobába az 5.1 sztem bőven elég. nem tudom milyen hangerővel szoktál hallgatni, de nekem biztos megfelelne, főleg ennyiért.
A Genius nagyon jó márka, még ha csak 25 W-os is.
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Jumbo csak, hogy nem telik többre jelenleg 😀😉
Hát igen eléggé csekélyke a teljesítménye de ez miben mutatkozik meg? Nem adja le úgy a basszust, vagy nem olyan hangos?
0
0
0
0
gerg991 avatar
Írjon rám akinek van olyan ismerőse akinek van Logitech MOMO Racing Force Feedback Wheel kormánya!!! Mert nekem nagyon érzékeny a kormány és nemtom h állítsak eddig sehogy sem sikerült 😃 privibe
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció