Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szerinted nincsenek kapcsolatban egymással?
Ne butáskodjunk már légy szíves.
Minden mai játék bőven elfut egy alap i5 is, inkább a kártyán van a hangsúly manapság.
fx 6350 35ezer + hűtő 10ezer = 45ezer
fx 6300 29ezer + hűtő 10ezer = 39ezer
Nem értem a problémádat.
Szerintem már több ember elmondta itt az oldalon, hogy miért van szinte minden játékhoz i7, és fx 8350 írva, nem azért mert egy szinten van a kettő, ha nem mert az amd-nak nincs az fx 8350 felett olyan procija amiért adnának az emberek pénzt, és ez a legjobb procija az amd-nak.
i7-ért adnak az emberek pénzt, de egy fx 9370-ért már nem, meg a fx 9370 egy túlárazott valami, nem is értem őket.
+ hozzá teszem használtan vesz az ember 40-50ezerért i7 2600k-t.
Viszont az i5-4440 valamivel jobb ám, mint az fx-6350. Persze annak az árából meg már kijön egy fx-8350, ami meg összességében erősebb nála, de ez játékfüggő, mert vannak oylan játékok, ahol ez az i5 simán megeszi az FX-8350-et (pl RomeII).
Az, hogy a jövőben mi lesz jobb, jó kérdés, de egyre inkább látszik a gépigényeken, hogy inteltől i7-et várnak azért, mert négynél több mag kell a játékhoz, mivel a konzolokban 6 mag van és erre készülnek a játékok, amiket portolnak PC-re.
Ezen a 2 procin gondolkoztam eddig.
A matek:
1. fx-6350 35e Ft
2 fx-6300 30e Ft + hűtő ~10e Ft = 40e Ft + hozzáértés (megfizethetetlen)
Attól még ddkk22-nek, meg mindenkinek, aki azt mondja, hogy húzva ugyan az, igaza van, csak ugye pénzben sem mindig ugyan az, meg nem is mindenki ért ehhez.
Javasolnál esetleg 1-2 hűtőt rá? Sajnos ebből is annyi a választék, hogy nem tudok választani :/
Felesleges a fx 6350, húzva tudja ugyan azt a fx 6300 is. De azért egy hűtőt nézzél rá.
Igazából azért gondolkoztam a 6350-n, mert árban kb ugyan ott vannak, max 5 ezer forint eltérés. Akkor szerintetek teljesen felesleges a 6350?
Nekem a Phenom om már kb 3-4 éve a gyári hűtőjével megy 😃 és semmi baj vele
FX 6350-ről vélemények? Illetve javasolnátok mást, ami megüti a szintjét és nem sokkal drágább?
Elég sok helyen olvasom, hogy a gyári hűtőket érdemes cserélni. Nem tudtok esetleg valami olyan procit, ami jobb mint az FX 6350, jó hűtője van, és csak annyival drágább mint ha vennék hűtőt az FX 6350-re?
FX 6300 mennyivel rosszabb szerintetek? Összehasonlítva. Ha azt is nézzük, h melyik időtállóbb.
Reinkz: Ha azért nem veszek APU-t, mert van bent IGP, amit nem használok, akkor Intelt sem veszek...
Vagy tudtok jobbat mondani?
Az olcsóbb AMD-k ott elhasalnak szerintem. A baj az, hogy a legolcsóbb i3 újonnan 30 körül indul. AMD oldalon egy athlon x4 740, vagy fx 4300 vehető 20e körül. Viszont ezek teljesítményben is az i3 alatt maradnak.
Olyan kérdésem lenne hogy ha általános otthoni felhasználáshoz(net és játék) milyen processzort ajánlotok, kétmagost magasabb órajellel, vagy inkább négymagost alacsonyabb órajellel?
Tudom minél drágább az jobb, de sajnos nincs rá olyan sok zseton.
Játéknál a Rome 2-re gondolok kb.
De, aki részben vagy valamilyen szinten járatos már ilyen téren, hogy többször vett meg figyeli az oldalt is, akkor könnyen kitudja szűrni, hogy kitől érdemes venni és kitől nem.
Pl, ha GTX 770 kártyát adnának 2,5 év garanciával 35.000 forintért, az nagy eséllyel kamu.. Csak hasonlítás alapon írtam ezt.
De még mindig van, hogy új terméket is olcsóbban lehet beszerezni, mint alapból boltokban. Csak időt kell rá szánni, hogy alaposan megnézzen mindent az ember. Én is, mikor lecseréltem a Radeon kártyámat GTX 660-as kártyára, 2 év garanciával hirdették, de egy teljesen új tag. Elsősorban elkértem az elérhetőséget, és telefonon is érdeklődtem, hogy valamilyen szinten biztosabb legyek benne.. És tényleg 2 év garancia van rá, ennyivel jutottam hozzá minden tartozékkal.
Sajnos a legtöbb embernek fogalma sincs a szavatosságról, elállásról és jótállásról.
De mindent félretéve, nem a legbiztonságosabb így vásárolni ez tény és való, főleg nagy tételben hirdetett terméket.
A magyar jog kötelezi a boltokat a jótállásra (nem jogásznyelven: garancia). De ez a jogviszony a bolt és a vevője között áll fent, a szóban megkötött adásvételi szerződés mintegy mellékeltekén és nem átruházható. Tehát a bolti garancia rád nem lesz érvényes, hiába van meg a garanciajegy. (Persze, ha nem névre szóló számlával, csak blokkal van igazolva a vásárlás és a garanciajegyen sincs név, akkor ember nem mondja meg, hogy ki a jogviszony alanya) Sok múlik a bolt jó szándékán, ha ilyen, magánszemélytől vásárolt használt termék eredeti bolti garanciáját akarod érvényesíteni.
Magánszemély csak szavatosságra kötelezhető, ami meg csak polgári perben érvényesíthető.
ARCTIC COOLING Freezer A30
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
BE QUIET! Pure Rock
ugyanabban az árban vannak!
Az AMD Phenom II X4 965-ös processzorom gyári hűtését akarom kicserélni. Tanácsot szeretnék kérni, hogy az alábbiak két termék közül melyiket válasszam?
Thermaltake Frio Silent 12
Thermaltake Contac 21
A Frio Silent majdnem duplája árban a Contac-nál, viszont nagyon csendes, de hiába csak 19 db a zaj, ha a videókártya 30 db. Azt nem tudom, hogy mennyire hűtenek jól. Várom a tanácsokat, előre is köszönöm! 😀
Köszönöm a segítségeket azért! 😀
Hapron Z77-es lapokat "garanciával" is árulnak én is ott vettem a lapomat.
Egyébként a használt laptól sem kell félni csak azt nézd meg "kitől" ( jó legyen az értékelése) veszed.
Hát az a baj hogy az a lap alatt elég gagyik vannak. Max akkor használtan nézzél valamit, de használtan meg nem akarsz.
Meg a cserén azért is gondolkodtam, mert már érezhető, látható, hogy a kis AMD procim már kevés egyre több játékokhoz. Sokkal nagyobb előrelépések lennének, ha egy Intelt beszereznék. Már egy i3-as esetében is a legtöbb esetben az lenne. Egyszerűen már kevés és elfogy.. És mivel azért szeretek játszani is, így azért egy normális processzor jó lenne.
Írtam lapot lentebb, és az új lap.
Attól függ, mennyi a tűréshatárod. Én kb. 2008-tól egészen 2014-ig egy Intel Core 2 Duo E8600-at használtam. A végén már több volt a kompromisszum, mint a játék... De szerintem a következő pár évben elég lesz. Ráadásul az alaplapodba ezzel a foglalattal később akár harmadik generációs i5-i7 is belemegy, amivel meg tényleg sokáig ki lehet húzni.
Nézegettem már hardveren procikat, de a 80%-a jegelve vannak.. De ahogy láttam jó árban mennek az i5 2500K processzorok. Ez a processzor mennyi ideig lenne elég rendesen?
Állítólag nagyon melegedő széria.
Mielőbbi válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem is a ddkk22 páros a jó, de ha elég a 4 mag akkor I5 2500/K olyan 30-35-ért van Hapron és akkor belefér a "keretbe".
Egyébként szerintem még egy I5 is elég lesz egy darabig főleg ha K-s t veszel és "meghúzod" olyan 4,2-4,5 Ghz-re.
Személyes tapasztalat a saját I5-öm húzás óta 60-75%-on dolgozik a battlefield 3 alatt (Full HD ultra) míg a VGA (HD7970) végig 99%-ban van.
(új) Asus P8Z77-V LX alaplap 21ezer + i7 2600-2600k 42ezer összesen 63ezer
Így egy jó ideig nem igen kéne proci cserén gondolkodni.
És azért nem 10 ezres lapra bíznám rá az egészet..😀
Szóval maradjunk annyiban, hogy van egy rakat játék, amiben i5-i7 közt nem sok különbség van, viszont a legújabbaknál már nagyon számít az a 8 logikai mag. És várhatóan ilyenből egyre több lesz. És ezzel visszatértünk arra, amit a tesztkörnyezetről lentebb írtam.
Ja. Van olyan csillagállás is. Meg olyan is, ahol duplát ver az i7-4770K-ra. Lent épp ezt fejtegettem, hogy egy processzor megítélésénél több dolgot kell figyelembe venni, mint azt, hogy egy bizonyos játék alatt egy bizonyos környezetben hogyan teljesít.
Jelenleg amikkel játszom, Wot, COD - MW2/3 és Ghost, BF3, FarCry 3. És láttam egy wotos tesztet, ahol lealázott mindent az i3.. a "8 magos" FX közelében sem volt, de még egy i5 procit is megvert, jó csak 1-2 fps-el, de megverte. Az AMD cuccok elvéreznek egyre több mindenben.. kártyákhoz a driverek is rosszak, nem igen stabilak sem.. Egyik fő ok, ami miatt GTX 660 lett a HD 7870-ből. Bőven lég ez is, ezt sem hajtja ki a jelenlegi procim, egy i3-as procival is lenne előrelépés, noha nem i7 szint, de lenne. Szerintem.
Játékban egy i5 4460 is úgy muzsikál pár fps különbséggel mint egy i7 😃
Szerintem mindenki vegyen használtan egy i7 2600 és nem fog fájni egy darabig a feje, árban is nagyon jó.
Ha ez így igaz lenne, akkor az i7-4770 ugyan úgy muzsikálna, mint az i5-4670...
Azt viszont tartom, hogy nem lenne előrelépés szerintem.
gyenesmartin: Neked is azt mondom, hogy négy mag alá ne add. Játékokhoz kelleni fog. A wot meg úgy tűnik, minden frissítéssel, egyre igényesebb lesz. (bár inkább VGA-ból). Az viszont tény, hogy wot alatt még az fx 8350 sem teljesít fényesen, pár i3-as is beelőzi. Szóval, ha nincs pénz i5-re, akkor mehet az i3, de inkább gyűjts még egy picit (+10-20e Ft), hogy más játékokra is jó legyen az a gép még egy darabig.
Egyrész azért Intel, mert world of tanks-ra kéne, valamint nem tuningolnék, így alapórajeles fx 6300 és I3-as közt nincs sok különbség.