Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GodSie avatar
Akkor megéri köszöntem 😀
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok gtx 960at megérné leváltani egy gtx 770-re?😀 ha a pénzt nem nézzük😀
0
0
0
0
Infi avatar
inkabb 280x akkor mar vagy hasznaltan mar R 290 is kapsz olcson es sokkal jobb
0
0
0
0
no avatar
FX 6300 mellé a döntésem egy sapphire r9 280
Megfelelő?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Olyanról tudok, hogy nem egyforma gyártótól származó kártyákat raktak össze.
Szerintem is elég, ha a rajta lévő GPU azonos.
0
0
0
0
csuz-li avatar
tasiadam: Elvileg igen, ha a két kártya ugyan azt a GPU-t tartalmazza. Arra figyelj, hogy az 1024-es legyen az elsődleges, mert annak a memóriáját fogja használni a kettő. Bár őszintén szólva biztos nem vagyok benne, mivel cf-be eddig csak teljesen egyforma kártyákat kötöttem.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
5750-es gondolkodom. Nem drága mulatság, 512es már megvan, alaplap csere meg lenne 1 hét alatt minden más adott, proci meg most nekem arra elég amire én használom hiába kis celeron. Egy TV és 1 monitor menne egyszerre és ezért is kéne.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A két kártya is megegyezik?

Mondjuk az már win10 alatt szinte mindegy.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
egy 512 és 1024es vga-t CF-be köthetek-e, ha a memória gyorsasága megegyezik?
0
0
0
0
Memento Mori avatar
ASUS: halk a hűtés viszont nem olyan jó mint a Giga megoldása és csak két év garancia van

Gigabyte: 3 év garanciát ad, a hűtése kicsit hangos, a kártya 29cm hosszú győződj meg, hogy elfér-e a házadban

Mindkét gyártótól volt 270x a gépemben, én személy szerint a Gigabyte-ot preferálom.

Sapphire sem rossz, ahogy winrar említette.
0
0
0
0
winrar avatar
berki16: Részemről Sapphire.
0
0
0
0
no avatar
nnyi lenne a kérdésem, hogy r9 270x ből milyen márkát ajánlanátok?
Köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Tápom az egy CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
0
0
0
0
Bronson avatar
De milyen tápod van? Asus Radeon R9 270X DirectCU II 2GB dobozában, garis - 40k

ez hardveraprón van.
0
0
0
0
no avatar
Persze. Sőt... Leginkább azt szeretnék garanciával.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha használt lehet, akkor mindenképpen inkább azt...
0
0
0
0
no avatar
Értem. Én is filóztam rajta. Köszönöm
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Vagy esetleg egy 270x használtan garival. A napokban adtam el ennyiért az enyémet. És a 270x kb kétszer gyorsabb a 750ti-nél.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm segítséged!
0
0
0
0
Bronson avatar
Gty 750ti van annyiért, az jó lesz!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Véleményeteket szeretném kikérni. Remélem megosztjátok velem a tapasztalataitokat.
Nos, videó kártya vásárlás előtt állok, és rengeteg kártyát megnéztem, de egyszerűen nem tudom melyik lenne a megfelelő a következő konfigomhoz:
- Alaplap: Asus M5A97 R2.0
- Proci: AMD FX6300
- RAM: Kingston HyperX 8 GB
- Videó kártya: Na ide kéne valami 😃

Szeretnék az újabb játékokon, megfelelő FPS-t elérni ( Ez alatt azt értem, hogy laggmentesen és droppok nélkül ) , azt hogy milyen felbontásban, azt még nem tudom, mert új monitor is lesz 😃

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségetek. Remélem megtalálom a megfelelőt.
Egy valamit elfelejtettem. A keretem rá 40.000 .-

Köszönöm!
Szép napot!
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
visor261: Ugyan az a monitor igen. Majd ha tudok valahonnan kölcsönkérni olyan kábelt akkor kipróbálok 😀 köszönöm a segítséget 😉
0
0
0
0
visor261 avatar
Véletlenül nem azért hívják plug and play-nek mert menetközbe is ki be lehet huzigálni? O.o
Legalábbis amikor én menet közbe rádugom a tvre(HDMI) akkor tök normális képet ad...(nem villódzik meg ilyesmi), ugyan így a monitornál(VGA). De persze ez lehet hogy csak nálam működik... <_<
ugyan arra a monitorra dugtad rá?(nem lehet hogy a kábel a hibás?)
(én megpróbálnám egy vga-dvi átalakítóval a vga kábelt)
0
0
0
0
traftra7 avatar
Köszi a segítséget! keresek kábelt aztán megnézem 😀 szerintem a kártya még jó, mert ha sikerül belőni a monitort egy olyan pozícióba akkor ne villog, és akkor tudom használni rendesen, 3d programoknál sincs baja 😀
Mégegyszer köszi!
Pacsi 😉
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Már mint nem menet közben cseréltem kábelt ha erre gondolsz. Nem! Kikapcsolom a gépet és kábelcsere, visszakapcsolom a gépet és akkor jelentkezik.
0
0
0
0
Bronson avatar
de ezt miért csináltad? ne csodálkozz akkor...
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Igen persze. Játék nem ment a a start menü volt megnyitva.
0
0
0
0
Bronson avatar
Mármint ezt menet közben csináltad, amikor már ment a gép?
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Sziasztok. Ti már jártatok úgy, hogy amikor a videokártyába bekötöttétek a VGA kábelt a másik végét meg a monitorotokba akkor villódzott és váltakoztak a színek? Ha DVI kábellel kötöm össze akkor nincs gond csak érdekesnek tartom.
Ötlet?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Lehet kezdi megadni magát az az MXM kártya. Mondjuk inkább ne legyen igazam.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha flatkábel sérült is, azt szabad szemmel nem feltétlenül látod... szóval szerintem az lesz a gubanc.
0
0
0
0
traftra7 avatar
Üdv! Egy kis segítséget kérnék. Sajnos lehet nem jó helyre írok, nem igazán tudom eldönteni hova is kellene ezzel a problémával fordulnom... Egy msi ex600 laptopról lenne szó, és az a gond vele, hogy bekapcsolom a gépet, és ha meg fogom az alját és mondjuk megemelem akkor becsíkozza a képet és le fagy, ugyan ezt produkálja, hogyha a kijelzőt le-fel hajtom egy kicsit, hogy lássam rendesen, illetve néha még akkor is csinálja, ha a kezemet ráteszem a gépre, mikor írok. A gép előző tulaj azt mondta, hogy a monitor kábelét kell megigazítani. Szét szedtem a gép alját, de minden vezeték jól össze van kötve. Van valakinek valami tippje, hogy mit lehet kezdeni ezzel?
Előre is köszönöm.
0
0
0
0
KeXxX avatar
winrar:köszi, átírom oda!
0
0
0
0
Pixx avatar
Még a Titan X-et se limitálja max 3/4fps el a 2.0 szóval nem igen lesz problémád vele.
0
0
0
0
Puffin avatar
ha erősebb a kártya persze hogy jobban fog menni! 😀 Az hogy a PCI port 2.0 vagy 3.0 nem sokat zavar...
0
0
0
0
no avatar
es valamit javit az uj jatekok grafikai teljesitmenyen a 3.0-as kartya vagy csak azon a szinten mukodik mint a 2.0,szoval megeri kicserelnem a kartyat egy komolyabra az uj jatekok jobban mennek majd vele?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
sherkan:Abból hogy 3.0 vagy 2.0 nem fogsz észre venni szinte semmit úgy hogy a 2.0-ás lapba nyugodtan bele rakhatod a 3.0-ás Vga-t.😉
0
0
0
0
no avatar
sziasztok volna egy kerdesem van egy gepem es a videokartya eleg regi benne kikelene csereljem de a mostani kartya 2.0-as szerintetek ha teszek bele egy 3.0-as kartyat az javitja majd a grafika teljesitmenyet vagy az alaplap lebutitja a 3.0-as kartyat anyira hogy csak ugy fog mukodni mint a 2.0-as.?
0
0
0
0
Bronson avatar
kipróbálod... szerintem menne!
0
0
0
0
no avatar
Hellosztok. van egy Gtx 650-em és rólam csak annyit kell tudni ogy nagyon nagy assassin's creed függő voltam.....sajna a unityvel szó szerint beszo.......m.....szóval a kérdés hogy lehet rá eély hogy low-on és nem full hd-ben játszhassak a Syndicate-tel? 😢
0
0
0
0
horvathhh avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy az r9 380-hoz elég a Corsair CX500 wattos táp? A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
Omis avatar
ja rá vettem magam.holnap veszek valami 2500 fost addig legalább filmet tudjak nézni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció