AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Az után érdeklődnék ez milyen volna Gamer konfignak? 😀 Vagy Jogsira megyek vagy a gépet rakom össze így 😆 Nehéz dönteni, a konfigot így képzeltem el! 😀 Ami után X-et írtam az már meg van! 😀 Augusztus szeptember környékére gondolkozom ezen. Vagy esetleg elég volna egy i5-2400 is 12 gb rammal ?
MSI B150 GAMING M3
Intel Core i5-6500
Cooler Master Hyper T4
Kingston Hyperx Fury 4x4GB 2400MHz DDR4
Kingston 120GB HyperX Savage
2XWestern Digital 1TB 64MB
MSI GTX 970 GAMING 4G
LG GH22NS70=X
Cooler Master HAF 912 Plus=X
XFX Pro Series 450W=16,000FT
0
0
0
0
danee23 avatar
De manyikati én meg leírtam hogy az fps droppok könnyen lehettek az op. rendszer miatt vagy vrm/vrm túlmelegedés miatt is.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
xsebix: Az is egy jó alternatíva amit te javasolsz.

sky: Nagyon szívesen! 😀
0
0
0
0
no avatar
köszönöm nagyon sokat segitettetek...intelbe teljesen hülye vagyok de már tiszta a kép 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
de nem járna jobban mondjuk egy i5 2400-as procival? 17ért talál megfelelő lapot hozzá vagy tévedek? 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
sky: Ram nélkül 37.000-ért adja. Lap + cpu + cpu hűtő.
0
0
0
0
xsebix avatar
Nem tudom 23ért látok I5 2400at is még marad 17K abból talán lehet találni egy elfogadhatónak mondható lapot is..
0
0
0
0
no avatar
marad 2x4 giga ramom mert most 4x4gia van.a hardveres link az tényleg korrekt.tehát 40be cpu meg lap kell csak
0
0
0
0
xsebix avatar
40be benne van a ram is? Tehát ram+proci+alaplap kell majd?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem ez is teljesen jó vétel.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
na egy ***a válasz végre (Y) így teszek azt ennyi 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
i5 2400/2500-at kapsz már 26-28k körül maradékból meg nézel valami 1155-ös lapot 14-13 ezeré és csá éled a világod boldogan 😉
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ok! De az lóvéban mennyi?😀
0
0
0
0
Pixx avatar
Mennyiért viszik el pontosan ? 😀
0
0
0
0
no avatar
elviszik a lapom cpuval és 2x4 giga rammal együtt komplett (gigabyte ga-78lmt usb3 + fx4300) és annak árából szeretnék inteles lenni 😀 olyan 40 lesz a keret és használtba gondolkodok
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az I3 jó választás lenne ahhoz a VGA-hoz! Persze az I5 még jobb. Minden képen kellene cserélned lapot is minimum egy 970-es de inkább egy 990 Fx csipp szettre. Meg kell nézni hogy az intel cpu+lap mennyi, és az FX 6xxx vagy FX8xxx +lap mennyi. Aztán annak fényében dönteni!
0
0
0
0
no avatar
ez most azt jelenti finoman hogy xeon ne i3 i5 igen? vagy inkább egy fx6xxx vagy fx8xxx? csak ár érték teljesítmény arányosan nem mindegy? i5 rohadt drága viszont i3 kicsi. amúgy egy hd7850 2gb-hez kéne játékra
0
0
0
0
Zoli73 avatar
dogab: Ok akkor úgy mondom, hogy van olyan amikor egy gyengébb I3-ast alúlról karmolgatja az fx 4300. A xeon mókolást meg arra értettem, hogy a szerver proci maradjon szerverbe a többit meg használja minden másra.😀
0
0
0
0
dogab93 avatar
Zoli73 Az az fx inkább egy haswell pentium szintjén van.A xeon procival nem kell mókolni szimplán csak olyan lap kell alá ami támogatja.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Xeon procival való mókolást én nem nagyon ajánlom. Az fx 4300 inkább egy I3 kategória mint I5.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok. amd fx4300 procim van most és szerintetek ha intelre szeretnék váltani akkor egy xeon E 1220 az jobb? vagy inkább hagyjam az fx-et? és az fx 4300 most akkor melyik intel i3 vagy i5 vagy xeon procival egyenértékű kb? köszi ha segitetek 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Hát én a gyakorlati meg volt szülinapi zsém az előbbi PS2-re költöttem az utóbbi meg Xbox 360-ra és most is meg van mindkettő. Sokan kérdezik,hogy miért nem adom el a válasz,hogy jövőre szemmel is nézzem akár retro hobby. 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
Én meg az egész gépemet az utolsó fillérig a kis ösztöndíjamból kuporgattam össze. :"D
Viszont azért keményen tanultam.
0
0
0
0
no avatar
Nincs ezen semmi szégyelni való! 😀 Tettél érte, 42 évesen biztos nem más pénzén vetted a gépet! 😀 hát jobb mint a káros szenvedély! 😆 Mindenki olyan vegyen amit kihasznál ! Bicó árán én is vehettem volna egy i7 6700 nonk procit 😆 de minek a legolcsobb lapot venném mellé. Ha monitort cserélek utána ugy is a vga lesz a sorsdöntö játékok alatt 😆
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én újan vettem mindent, az a biztos! 😀

Mielőtt valaki beszólna úgy dolgoztam meg érte nem is keveset túlóráztam a közel 700.000-res gépért!
0
0
0
0
FoLey avatar
Az attól függ,hogy milyen vga volt. Amit én utoljára vettem használtan az is vga volt GTX 460 768MB-al,igen több mint egy éve megy már elvagyok én ezzel. Mostanában nem vettem géphez alkatrészt,mert kell másra is a pénz,főleg a kocsimra. Látom írtál a gépemhez válaszóltam is. 😃
OC-vel kapcsolatban,hogy nálam defaulton van,de kell nekem az energiatakarékosság is,mert többször csak netezek,oc-vel is is meglehet csinálni?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Most vettem a vga-t használtan és van rá még 6 hónap garancia. Olcsó volt és megbízható vevőtől.
Ugyan így leszek cpu-val is. Viszont ramot,alaplapot,hdd-t inkább megveszem újonnan.
0
0
0
0
FoLey avatar
Gépemből fele használt vétel lett(proci,vga,cpu hűtő,320GB HDD,egér) és semmi gondjuk nincsen. Attól függ,hogy ki milyen eladót fog ki.
0
0
0
0
FoLey avatar
Hát 100k-s procira annyiért én sem adnák ki,leginkább használtan vennék.
Spoiler!
ui.: Nemkell az inteles duma,mert letojom 😆
0
0
0
0
no avatar
Használt piacon, egy FX 6300 22-25E körül mozog apron, annyiból már ki lehet fogni egy I5-2400 procit ami minden téren megeszi. Szóval az árra fölösleges hivatkozni, tegnap eladtam az I5-3470-et havernak 36E-be +2a hűtés, az Lc power! 😃 Augusztus végén, esetleg szeptemberbe meg veszek egy i5-2400-2500 procit, 20-22E-be már lehet kifogni! 😀 így legalább nem buktam a processzoron tavaly májusba 36E-be vettem, 1 évvel rá ugyan annyiért adtam el, viszont apron láttam 30-32E-be is! Biciklit vettem azért is adtam el! 😀 Nyáron Bicikli szezon van, Neuzer Tempest! 😀 Pénteken fel is avattam azzal hogy hazatekertem füredről! 😃
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
manyikati:
Üdv. a klubban!
Nálam ugyanez a helyzet, csak épp AMD oldalon... (elég csak a tegnapi hozzászólásokat visszaolvasni) 😶
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Bud Sajna már megszoktam...
Hiába írom le hogy én " tapasztalatból" beszélek mert volt FX-em nem hiszik el...
Csak azt látják hogy van egy közel 400k-s ( azt nem tudják hogyan) gépem,és azt gondolják buzi inteles pénzes köcsög ossza az eszet pedig....
De mindegy is ez már így marad 😀
Csak az vigasztal hogy 10-böl 4-5 utóbb mégis átáll a "sötét" oldalra. 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Már nem most terveztem Intelt venni. Már összeraktam 1 éve a terv gépet viszont azt majd akkor szerettem volna ha dolgozom. Addig elvagyok a jó kis fx-el. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Na manyikati, csak sikerül itt "áttérítened" a jó népet ! 😆
Tegnap óta nagyot fordult itt a világ...😊
0
0
0
0
Manyik75 avatar
bassus16

Csak hogy tisztán lás...
Egyetlen alkatrészem sem újonnan lett véve ( kivéve anno az FX :/ ) én is munkából élek.
Van olyan alkatrésze a gépemnek amire 3 hónapot spóroltam, de úgy vagyok vele ha veszek valamit az jó legyen.
Egyébként üdvözlöm a belátásod és kitartást kívánok a valamikori gyíkhét gépedhez... 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
manyikati:Én csak merő kíváncsiságból kérdeztem mert hát ugye úgy jóval többet eszik a proci viszont az Intelesek nagy része aki erre panszkodik az AMD-nél az nem nézi, hogy az övé húzva mennyi áramot fogyaszt, de szerintem a fogyasztás legyen az utolsó szempont ha már valaki képes kiadni 150-200 ezret egy gépért. Tisztában vagyok vele, hogy nem kapok csodaprocesszort 39-ért viszont annyiért tökéletes volt nekem a 660-hoz és jelenleg még a 770-hez is bőven elég. Én is szeretnék majd egy 4790k-t amint dolgozni kezdek viszont azt is tudom, hogy nem újonnan fogom megvenni mert annyit viszont nem ér. Használtan láttam 65-ért garanciásat az tökéletes lesz majd.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Áh, ha már lapot veszek akkor legyen prémium kategóriás, maradok az ASUS-nál. 😃
És ezen sincs IGP-nek kimenet... 😆
0
0
0
0
Manyik75 avatar
zsolti

Csak neked 😜

[LINK]
0
0
0
0
SuperPuma avatar
járulékos veszteség 😊
0
0
0
0
Yezi_ avatar
'Az i7 alá P67/ Z68-as lapok fillérekért vannak...'

Ezt cáfolnám, jelenleg arany áron mennek a normális, tuningos lapok... 😆 Persze ki lehet fogni jó áron, pár napja 17 ezerért volt fent egy ASUS P8Z68-V PRO amit én 25 ezerért fogok megvenni, de ez már mellékes...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
bassus16

A procimat azért húzom ...mert megtehetem és miért ne.
Egyébként a turbó van kitolva mind a 4 magon fix 4400-ra a többi energiatakarékos ( netezés közben 1,9Ghz-n megy ) funkció on.
A másik az ha megnézed az én procimon se egy csúcshűtő van ( 7k volt apron) mert gyárilag nem jár hozzá.
Aztán nézd már meg mennyibe kerül a rambustibi78 procija aztán vitázz velem.
Egyébként pár hozászolásommal lejjebb "Mindezt azért írtam le hogy ne az legyen hogy csak tesztekről és nem tapasztalatból beszélünk.....
Ezzel persze nem azt mondom hogy az AMD nem lenne elég bármeik VGA-hoz.

De te is mint minden FX-es magadra veszed.
Én tapasztalatból beszélek nem sógor koma szomszéd ....
Aztán még valami a miheztartás végett.
Azt mondod az FX 8350-en 40 k
Hmm az i7 2600K is és nem igazán egy kategória a két proci, ráadásul az FX alá minimum 970-es lap kell de leginkább 990-es ami ugy nem olcsó.
Az i7 aláP67/ Z68-as lapok fillérekért vannak...
És itt be is fejeztem te is hasonló vagy mint tibbi...nincs kivel beszélni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Lenyomni nyilván nem fogja, de most nagy valószínűséggel jó árral tud majd adni versenyképes procikat a halandók számára megfizethető kategóriában.
Samsung fog most nekik gyártani és még a modulos felépítést is elhagyták. Már régóta kell úgy is ismét jó AMD portéka a piacra
0
0
0
0
ZackyFPS avatar
Miket hallok egy AMD proci le akar nyomni egy Intelest ? 😲 Ja hogy nem fog. 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Hopsz, már el is tűnt... 😊 😂
0
0
0
0
Zoli73 avatar
ReZolee:Rremélem ezt csak poénnak szántad, és nem komolyan gondoltad, mert ha igen, akkor ezt másnak ne nagyon hangoztasd! 😃 😉
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ez még viccnek is durva... 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ramesses:Ez szerintem pár ember kivételével mindenki belátja. Én is 20 évig AMD-s voltam aztán tavaly megvettem a GTX 980 Ti-met és hát a tesztekből meg a videókból láttam hogy nem nagyon van olyan AMD CPU ami "kiajcsa", így kénytelen kelletlen váltanom kellett Intelre amit persze most már egyáltalán nem bánok. Hát ez az I7 ami nekem van, nem egy kategória egyik AMD CPU-val sem, ég és föld a kettő között.😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Hmm f1 2011. Szívesen feltenném újra, ott áll a polcon, csak az a fránya Games for Windows...
0
0
0
0
bassus16 avatar
Hát az első széria igen csak sza* lett az biztos. Amellett, hogy fogyasztott igen gyenge volt. De a 83**-as széria igen is jó ár/érték arányú szerintem. Mert 38-ért vettem én körülbelül 1 éve és amúgy sem mai darabok ezek már de még bőven tudok játszani bármelyik játékkal amit elbír a gtx770-em. És elmondhatom eddig nem volt olyan amit legalább High-on FXAA-val 1080p-ben nem tudtam volna élvezhetően játszani. Egyébként volt alkalmam kipróbálni az i5 2500-öt egy gtx 560 Ti társaságában és f1 2011 alatt kevesebb fps-e volt mint sógornak Phenom x4 980 + hd 6870-es gépén.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció