Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szevo avatar
Most húztam a processzort egy kicsit az lenne a kérdésem hogy maga a CPU terhelve 70C° de a CPU magok azok nagyon izzanak akár elérik 79 C°-is.Hogy a cpu magoknak tényleg kéne/lehet ilyen forrónak lenniük?
0
0
0
0
niteforce avatar
max akkor segíthet ha jobb hálókártyát veszel ha egy alacsony sebességűd van, amivel nem tud teljes sebességgel menni a net, akkor ha veszel egy jobbat akkor ki lesz használva a net. De általában egy teljesen átlagos alaplapi is jó.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Ki lehet zárni a lagot? Most olvastam hogy új LAN kártyával ami kicsit combosabb kizárható a lag játék közben

Hatalmas tévedés. Csökkenthető, de a legtöbb esetben az internet szolgáltatóval, vagy a szerver kapcsolatával van gond, ezen nem segít egy új hálókártya.

nem 100%osan de nekem is vannak picik pl cod2-ben. egyik hibám a procim az szarakodik mert egy kalap* a másik hogy azért csak jobb egy picit drágább lan kártya mint egy alaplapi
0
0
0
0
Ducky avatar
melyik az a progi amivel játék közben lehet nézni a cpu terhelést az fps-t, és asszem a ram-ot és a videókártya memóriát??
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Ki lehet zárni a lagot? Most olvastam hogy új LAN kártyával ami kicsit combosabb kizárható a lag játék közben

Hatalmas tévedés. Csökkenthető, de a legtöbb esetben az internet szolgáltatóval, vagy a szerver kapcsolatával van gond, ezen nem segít egy új hálókártya.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
wdavid avatar
Cooley írta:
wdavid írta:
csak kíváncsiságból gondoltam megpróbálok összedobni egy inteles gépet annyiért amennyiért az AMDt venném 😃

tudnátok nekem alaplapot meg 4 giga ramot mondani ami viszonylag olcsó, az Intel core i5 2320 + HD6870 mellé úgy h ne legyen több mint 166 ezer? 😜

ami eddig megvan

táp: CTG500 500W 13K
ház: CM RC430 12K
vinyó: SAMSUNG 1TB SATA2 7200RPM 15K
6870: 44K
proci: 46K

eddig ez 129K szóval van még kb 37 ezer forint 😜

azért kérdezem meg inkább mert intelhez nem értek 😜

Ha esetleg +2eFt még belefér (vagy egy olcsóbb ház), akkor ASUS P8H67 REV 3.0 + 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9, viszont így 8GB memód lenne. 😀 Az alaplappal meg a későbbiekben 6870CF rendszert is építhetsz, ami elég ütős dolog. ^^

hát a ház már megvan, abban van a mostani és abban lenne az új gép is 😃 majd megnézem azt a lapot lehet annyi plusz még belefér 😃 köszönöm 😀
0
0
0
0
Ducky avatar
ha raknék a gépembe phenom II 805-öt az sokat gyorsítana?? ez a max amit támogat!! vinné maxon a battlefield 3-at?
0
0
0
0
Cooley avatar
wdavid írta:
csak kíváncsiságból gondoltam megpróbálok összedobni egy inteles gépet annyiért amennyiért az AMDt venném 😃

tudnátok nekem alaplapot meg 4 giga ramot mondani ami viszonylag olcsó, az Intel core i5 2320 + HD6870 mellé úgy h ne legyen több mint 166 ezer? 😜

ami eddig megvan

Ha esetleg +2eFt még belefér (vagy egy olcsóbb ház), akkor ASUS P8H67 REV 3.0 + 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9, viszont így 8GB memód lenne. 😀 Az alaplappal meg a későbbiekben 6870CF rendszert is építhetsz, ami elég ütős dolog. ^^
0
0
0
0
wdavid avatar

ami eddig megvan

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
kéne bele egy jobb proci, meg több ram, a VGA rendben van még szerintem.
ha a ramot bővíted mehet rá a win7 ami jót tenne a játékoknak.

nem az enyém a gép, enyém a 9800GT-s D820al. én csak procit fogok venni mert van Xbox 360
0
0
0
0
niteforce avatar
kéne bele egy jobb proci, meg több ram, a VGA rendben van még szerintem.
ha a ramot bővíted mehet rá a win7 ami jót tenne a játékoknak.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Mit gondoltak arrol a gépröl (amin most vagyok a gépem közt)? mert pl a just cause megy rajta fullon semmi szaggatás a Black ops megy agyba főve szaggat
0
0
0
0
hnemaria avatar
szerintem adnak egy olyan értékű lapot, amennyiért ezt akkor vetted.
0
0
0
0
no avatar
Kyp írta:
Kyp írta:
apetit1989 írta:
Alaplap vagy tápegység hibára tippelek.

Hát remélem akkor a táp. Mer abból van itthon néhány. Alaplap meg már nem garis.

Na a másik táppal egyáltalán nem indul el. Amúgy ha megy a gép és nem kikapcsolom, hanem reset-el újraindítom, akkor simán elindul.

3. lehetőségnek beletettem a hkc tápot. Ezzel nincs gond. Ezek szerint a táp készül kipurcanni. Tisztában vagyok vele, hogy nem egy csúcskategória a hkc, de egy internetezős, zenehallgatós gépbe pont jó lesz.

Na 1 napig szépen ment, és ismét kezdi. De most már első bekapcsolásra se megy neki a dolog. Bekapcsolom, az alaplapon az összes led világít, nem alszanak el, a pittyenés is elmarad. Majd kikapcsolom, várok egy percet, újra bekapcs és akkor megy.
Így gondolom alaplap hiba lesz. Mert nem hinném hogy ez a táp is rossz lenne.
Most november végén lesz 2 éves a lap. Elvileg 1 év gari még van rá. Ahonnan rendeltem ott már nem forgalmazzák. Így gondolom nem tudják kicserélni. Ilyenkor mi van a garival? Amúgy egy Gigabyte EG41MF-US2H lapról van szó.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
igen fel van telepítve a 11.9-es
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
MC MaRcI írta:
nekem még mindig az a problémám hogy nem tok 1440x900-as felbontást állítani xp-n lehetett win7 nem engedi hol lehet beállítani?

Rendesen fel van telepítve van a Catalyst?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
nekem még mindig az a problémám hogy nem tok 1440x900-as felbontást állítani xp-n lehetett win7 nem engedi hol lehet beállítani?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
hnemaria írta:
apetit1989 írta:
A bios nem megy tönkre. Minden bizonnyal HW hiba lesz a gépedben, alaplap, vga vagy memória.

integrált videokarival is ugyan ez van 😞 , ha az alaplap ment tönkre, ilyen hibáért vissza kell venniük garanciába? vagy kicserélik? vagy mi 😞

Ha integráltal is ugyanaz a hiba akkor a VGA kizárva, próbáld meg másik slotba átrakni a memóriát vagy szerezz valahonnan egy másik memóriát mert valószínűleg az lesz a hibás.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ha hibás és nem te tetted tönkre akkor visszaveszik ha garanciás. vagy kapsz egy ugyan olyat, vagy levásárolhatod, vagy visszakapod a pénzt.
0
0
0
0
hnemaria avatar
apetit1989 írta:
A bios nem megy tönkre. Minden bizonnyal HW hiba lesz a gépedben, alaplap, vga vagy memória.

integrált videokarival is ugyan ez van 😞 , ha az alaplap ment tönkre, ilyen hibáért vissza kell venniük garanciába? vagy kicserélik? vagy mi 😞
0
0
0
0
jumbo avatar
Kornel77 írta:
Hello..
Valaki elmondaná hogy mikor Biost akarok frissíteni,akkor ki kell írom CD-re a .BIN filet..És ha igen,gy írjam ki,mind egy Windowsot?

[url]http://www.redlinepc.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=83:bios-frissites-csak-ovatosan&catid=39:altalanos&Itemid=67[/url]
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Erről az alaplapról kérnék szépen véleményt. Asus P8Z68-V LX
(http://www.asus.hu/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_LX/) Jó, nem jó, van jobb ennyi pénzért, vagy olcsóbban jobb stb. 36.000 Ft-ba kerül ahol a gépet összerakatom.
Előre is köszi mindenkinek.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
hnemaria írta:
amikor bekapcsolom a gepet, es postol a bios hogy mi van a gepemben, milyen vinyo, milyen dvd iro, neha a dvd iro vagy a hdd helyere ilyeneket ir hogy ¾ŷ₪₪¿£$%ŏñıòòö&€£$% es itt megakad . egy honapja a post screen lecsuszott a kepernyorol kb 3 sorral, tehat a gep bekapcsolasakor a kepertyo tetejen ures hely van, alul pedig levagja. Ma akartam bekapcsolni a gept, es egybol abban a pillanatban kikapcsolt. Ezutan ossze vissza nyomogattam, nem kapcsolt be, ventik sem indultak. Kb 5 perc nyomkodas utan beindult. Bios mehetett tonkre? Azota van hogy a vidikari kicsit megmozdult a foglalatban, es rozsaszin lett a kepernyo.

Memória vagy VGA lesz. Próbáld meg átrakni másik foglalatba a RAM-ot.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
hnemaria avatar
amikor bekapcsolom a gepet, es postol a bios hogy mi van a gepemben, milyen vinyo, milyen dvd iro, neha a dvd iro vagy a hdd helyere ilyeneket ir hogy ¾ŷ₪₪¿£$%ŏñıòòö&€£$% es itt megakad . egy honapja a post screen lecsuszott a kepernyorol kb 3 sorral, tehat a gep bekapcsolasakor a kepertyo tetejen ures hely van, alul pedig levagja. Ma akartam bekapcsolni a gept, es egybol abban a pillanatban kikapcsolt. Ezutan ossze vissza nyomogattam, nem kapcsolt be, ventik sem indultak. Kb 5 perc nyomkodas utan beindult. Bios mehetett tonkre? Azota van hogy a vidikari kicsit megmozdult a foglalatban, es rozsaszin lett a kepernyo.
0
0
0
0
no avatar
Jó estét! 😀

Az lenne a kérdésem, hogy hőmérsékletnél eddig a CPU-t néztem, és nem a cpu magokat, akkor rosszul tettem? 😀
Csak mert a CPU az tudtommal a kupak hőmérséklete lenne, de az most 57 fok, a magok pedig 43 fokosak 😃
0
0
0
0
no avatar
Kyp írta:
apetit1989 írta:

Hát remélem akkor a táp. Mer abból van itthon néhány. Alaplap meg már nem garis.

Na a másik táppal egyáltalán nem indul el. Amúgy ha megy a gép és nem kikapcsolom, hanem reset-el újraindítom, akkor simán elindul.

3. lehetőségnek beletettem a hkc tápot. Ezzel nincs gond. Ezek szerint a táp készül kipurcanni. Tisztában vagyok vele, hogy nem egy csúcskategória a hkc, de egy internetezős, zenehallgatós gépbe pont jó lesz.
0
0
0
0
ImAxRap avatar
gyenesmartin írta:
WhiTP írta:
Üdv! Valaki leírná nekem üzenetben a BIOS frissítés lépéseit?
gigabyte lapnál letöltöd a Qbios-t. Vagy rajta kellene lennie az alaplap telepítő cd-jén. Feltelepíted, elindítod és innentől már nem nehéz.

Köszi!
0
0
0
0
akos328 avatar
Kyp írta:
akos328 írta:
Arról az asztali gépról van szó, aminek a HKC adja a kakaót😃
nem akarok arcoskodni, meg nem vagyok egy mérnők, meg semmilyen zseni, de amikor írtad hogy mi a gond, tudtam vmi HKC, M-tech, vagy hasonló tápod van😃
Én biztosra veszem hogy az a hibás, de ha azt mondod van másik próbáld azzal.
Elindítod játszol egy kicst, terheled, mi egymás, kikapcsolod és rögtön be, vagy azt teszed amit a hibánál szoktál.

Nem az én gépemmel van a probléma. Amúgy az a gép amibe a HKC van, (gondolom megnézted a gépemet) abba se alaplap se videókártya nincs. Azok nélkül elég nehezen menne.

Azt nem néztem hogy milyen a videókártya, vagy az alaplap, azt láttam van vmi írva, de nem olvastam el, rögtön a tápot néztem, mert én azt mondom az a ludas.
de ha van több akk. probálja/tok ki egy másikkal
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
nem akarok arcoskodni, meg nem vagyok egy mérnők, meg semmilyen zseni, de amikor írtad hogy mi a gond, tudtam vmi HKC, M-tech, vagy hasonló tápod van😃
Elindítod játszol egy kicst, terheled, mi egymás, kikapcsolod és rögtön be, vagy azt teszed amit a hibánál szoktál.

Nem az én gépemmel van a probléma. Amúgy az a gép amibe a HKC van, (gondolom megnézted a gépemet) abba se alaplap se videókártya nincs. Azok nélkül elég nehezen menne.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
WhiTP írta:
gigabyte lapnál letöltöd a Qbios-t. Vagy rajta kellene lennie az alaplap telepítő cd-jén. Feltelepíted, elindítod és innentől már nem nehéz.
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hello..
Valaki elmondaná hogy mikor Biost akarok frissíteni,akkor ki kell írom CD-re a .BIN filet..És ha igen,gy írjam ki,mind egy Windowsot?
0
0
0
0
no avatar
apetit1989 írta:

0
0
0
0
ImAxRap avatar
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
no avatar
Üdv. Kikapcsolom a gépet és utána 15-20 percig nem lehet ismét bekapcsolni. Pontosabban visszakapcsol, mert a ventilátorok elindulnak, de se kép se hang. Normál indításnál mindig pittyen egyet a gép. Amikor meg ismét el akarom indítani, akkor nem pittyen. Ha fél óra elteltével kapcsolom újra vissza, simán elindul. Esetleg valami ötlet?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Lorant91 írta:
hnemaria írta:
veszel a gépedbe egy HD 6850 et, és menni fognak a játékok 😀

az a processzor még mindíg csak 2 magos, akkor lesz négy, ha kettő van belőle a gépedben egyszerre 😀 ahogy azon az oldalon is van, amit linkeltél. 😀

Nem lenne limitem? A HD 6850el?:

De lenne egy pici, de ha nincs több pénzed, tényleg mennyid van rá?
0
0
0
0
no avatar
hnemaria írta:

az a processzor még mindíg csak 2 magos, akkor lesz négy, ha kettő van belőle a gépedben egyszerre 😀 ahogy azon az oldalon is van, amit linkeltél. 😀

Nem lenne limitem? A HD 6850el?:
0
0
0
0
hnemaria avatar

0
0
0
0
no avatar
http://www.legitreviews.com/article/425/1/

Nem 2x3000, hanem 4x3000Mhz.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kmisi99 írta:
az milyen proci amit beírtál nem nagyon ismerem de minimum egy jobb kétmagos proci a vidikari még egész jó azzal szerintem még a legtöbb játék éppen elmenne mediumon

AMD Athlon FX-74 2x3000Mhz. Régebbi Fx, elég jó proci.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
az milyen proci amit beírtál nem nagyon ismerem de minimum egy jobb kétmagos proci a vidikari még egész jó azzal szerintem még a legtöbb játék éppen elmenne mediumon
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Mit kellene újítanom a gépemen, hogy elmenjenek a mai játékok is medium-oon 1400x900ba?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
de alt enter nem használt semmit csak ha kipipálom azt a xart új még nekem ez a win7 kicsit nehezen találom fel magam
0
0
0
0
Cooley avatar
Magyarul teljesképernyős mód, mint az alt+enter... 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hát ez nem jött be de már megoldottam a tulajdonságokba kellett a képernyő méretezésének letiltását vagy mit
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
MC MaRcI írta:
ja azt má megcsináltam am most meg az lenne a kérdésem hogy mikor játszok a metro 2033-al akkor felül egy kis világoskék csikon ki van írva hogy metro 2033 egy kicsit zavaró azt a kis csíkot hogy lehet eltüntetni?

Alt+Enter...😃 (Gondolom😀😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció