Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YoRHa 2B avatar
Vagy csak szimplán olvasási problémája van, nekem egy Seagate csinálta régen ugyanezt, aztán már felpörögni is alig akart míg végül használhatatlan lett S.M.A.R.T szerint is Status Bad 😆
0
0
0
0
MartinPapp avatar
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni.. 2hete van új Laptopom, eddig minden tökéletesen ment rajta, de az elöbb kikapcsoltam, és most újra elakartam inditani, de nem akar betölteni, 64 bit-es Windows 10 van rajta, megnyomom a főgombot, bekapcsol hallom, bejön a windows logo, látom az egeret is, sőt még a fényerőt is tudom állítani de ennél tovább nem megy, nem tölt be, hiába várok már fél órája ha nem több :/ Dell Inspiron 5559 a gép ha ez számit.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Halisztok
az érdekelne h lenyomjátok az ALT + num padon az 156 ot akkor £-t ír vagy ť ot mint nekem ?
Billentyűzet kiosztás hiába magyar v 101 gombos ugyanaz
0
0
0
0
r2d2 avatar
üzemidőt nem tudok mondani , sata kábel pedig teljesen új volt, még én vettem ki a zacskóból amikor be raktuk.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
r2d2

Nézzétek meg a sata kábelt ha van másik cseréljétek.
Engem egyszer egy hibás sata kábel viccelt meg az egyik haver HDD-jét meg tönkre is tette :/
0
0
0
0
Puffin avatar
r2d2: gyári hiba... Milyen márkájú, típusú lemez?
0
0
0
0
r2d2 avatar
sziasztok lenne egy kiss problémám! haverom két HDD-t kapott, mind kettő új állítólag, be tettük, 100/100 as a HDD, át lettek másolva az adatok a régi HDD-k röl, pár óra múlva ki irta, a Hard Disk Sentinel hogy 100/60, aztán 100/20, végén már 100/8, mi az istentől romlik ennyire el a kondíció, mi lehet ez, szoftveres vagy hardveres probléma, vagy át másolási probléma, vagy párás a levegő, vagy a táptól? de annak meg mi köze lehetne a HDD-hez, meg köszönnék bármi nemű segítséget!
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Kandroid vagy Windows Phone ?
mert WP-n galériában be lehet álíltani h automatán lökje fel.
Én géppel fellöktem mindent ami kellet, aztán ha úgy van az újat kézzel felrakom, nem szeretem ha magátol pakol 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Nekemis OneDrive van, csak nemtudom hogylehet beállítani ezt telón 😞
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Én OneDrive ot használok erre, vagy Google Drive, sztem jobb nem is kell
0
0
0
0
Krissz avatar
Telefon backup bizonyos időnként a felhőbe, hogyan lehetséges?
pl.: leszedem telómra a OneDrive ot, és mitomén 2 hetente ha WiFi n vagyok, akkor a háttérben töltse fel a fileokat a telomról, a felhőbe, mappánként.

Mit ajánlanátok?
Köszi
0
0
0
0
wiza avatar
Sziasztok !
Szeretnék tanácsot kérni hátha valaki találkozott ilyennel vettem egy új alaplapot M.2 SSD-t sehogysem akarja felismerni nem látom a bios-ban (a gyártó oldalát ,jópár forumot már olvastam ,bios-ban is turkáltam engedéjeztem írja is hogy az M.2 ,de ez sem segített talán ennél komplexebb beállítás kell....😞
Előre is kösz.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Halisztok.
olyan kérdésem lenne ,hogy az normális ,hogy a procimban a 2. mag mindig melegebb és nagyobb kihasználtságú ? (feltéve ha nem maxon jár mind2 😆😉
mert alapjáraton most is CPU1 35°C CPU2 43°C Package 41°C
és pl Trackmania ban is CPU1 20% CPU2 70% on megy.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem meg biztos hogy nem elég az a 320W-os táp valaha egy 386-os ba még elég volt 25 évvel ezelőt de most már a minimum a 400-450w-os táp és abból is a minőségi és nem az 5000 forintos.
0
0
0
0
Hunork avatar
KRZT963: hát csak ez a kettő 200W-ot vesz fel terhelés alatt. Plusz az egyebek, alaplap, memória, HDD...stb. Ki lenne centizve...Én egy minőségi 400W alá nem mennék.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Egy i7 3770 proci és egy GTX 1060 mellé elég egy 320W-os táp?
0
0
0
0
KERKO avatar
windows 10 az jó, de láttam facebookos cs:go csoportokban megosztva, hogy a cs go rosszabbul fut rajta kb 30 fps-el, és a minecraft meg egyáltalán nem indul (istenem te minegrafdozol? kérdéseket mellőzzük)
0
0
0
0
hashimoto avatar
Az összes Visual C++ Redistet frissítsd*
0
0
0
0
visor261 avatar
maestro86: Visual C-t frissícsd.
0
0
0
0
Puffin avatar
Tegyél fel Visual c-t
0
0
0
0
maestro86 avatar
Sziasztok most telepítettem újra a Windows 10 és egy játékot elakarok indítani de ezt írja ki hogy msvcp100.dll letöltöttem be raktam ahova mondta de akkor se jó szerintetek mit lehet kezdeni.
0
0
0
0
Krissz avatar
Adom Piero véleményét, ott nem kell driverekkelbohóckodni legalább 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
Tegyél fel Windows 10-et.
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok, megvan az új gépem, de van egy kis gondom, egyszerűen nem tudom feltelepíteni a realtek hd-t.
folyton ezt írja ki 0x000000FF, nem tudom mit tegyek, aki tudja az kérem írjon nekem itt, vagy privátban. Előre is köszönöm.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A legtöbb esetben a hangkártyán van a jack csatlakozó. És álltalában külön nyák.
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Valaki tudja e hogy a Lenovo laposoknak az alaplapon van az audio jack bemenet vagy kulon modulkent? Egy ismerosom Z50-75 jen nem mukodik rendesen a jack, ugy erzekel mintha mindig be lenne dugva ebbol adodoan nem tudja a beepitett hangfalat hasznalni. Amelett ilyesmire ervenyes a garancia? nem. volt megutve vagy leejtve csak egyszeruen rengeteget hasznalva.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Piero: Igen azt hallottam hogy abban már van ez a hangzás mód.
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: szerintem állítgatni kell. Mivel a legtöbb játékban még nincs Dolby Atmos vagy ilyesmi hangzás. Próbál ki a Star Wars Battlefront-ot, abban elvileg már van!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Srácok! Most én kérnék egy kis segítséget vagy tanácsot aki hozzá tud szólni annak megköszönném! Vettem egy új házimozi erősítőt egy ONKYO TX-NR646-ost a lényeg az, hogy ez már tudja az új 3D hangzásmódokat a Dolby Athmos-t és a DTS-X-et ez azt fedi, hogy a plafonba is kel szerelni egy vagy több pár hangfalat, és ez nem csak síkban pozícionálja a hangot előre-hátra, jobbra-ballra, hanem föl-le is de a lényeg az, hogy én kiépítettem ezt a rendszert, de a hang beállításokban mármint a win 10 nél csak sima 5.1 vagy 7.1 választási lehetőség van, az erősítő 7.2-es de ami most ki van a teljes 3d-nek építve az 5.1.2. De ha 5.1 re állítom a windovs-ban akkor nem engedi át a 7 csatornát de a játékoknál jól szól ha 7.1-be állítom akkor a filmeknél szól jól de a játékoknál aminek hátúl kéne szólni az a plafonra szerelt hangfalakból szól nem pedig a hátsókból. A kérdés tehát az, hogy most ezt meg lehet e oldani valami progival, vagy kapcsolgatnom kell a hangbeállítást 5.1 és 7.1 között attól függően hogy filmet akarok nézni vagy játszani akarok? Előre is köszi a választ. 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
tasiadam: Nemtudom, mennyire régek az alkatrészek, de pcx.hu-n a gépösszerakónál, ha összerakod alkatrészenként ami van, egy körülbelüli képet kapsz az áráról.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Nem tudom hogy hol nézzek utána vagy kérdezzek rá, de kb mennyit érhet a gépem? Csak maga a gép, monitor stb nem. Annyi változott azóta, hogy kapott egy 1 Terrás vinyót 1 hete. 14ezer volt az, toshiba.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
M4N78 PRO annó nem volt gyenge kategória, olyan középút 😃
de pl P5QL PRO (P43) al se volt gondom 😃
Volt még P4S800-MX SE-m is v P5KPL azokkal volt gond 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem java részt Asus deszkáim voltak, de én mindegyikkel meg voltam elégedve maximálisan, persze nem 10-20 ezres szegmensből. A belépő kategória mindegyik gyártónál gyenge minőség és csekély megbízhatóság!
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Intel platformon nem volt gondom ASUS al ink az NV + VIA chipset ami...hát ja 😃 xarból nem lehet várat építeni 😃
egyszer volt egy ASUS UX300 egerem és pár hónap után meghalt, az elő nap levállt róla a gumi, egy rakat xar volt 😂 beviteli eszközeik sem derűtlenek 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili: De jó, hogy sosem volt Asus lapom... 😀 VGA és beviteli eszközök, monitorban ott vannak, alaplapnál csak a ROG verziókra mernék fogadást tenni...
De innentől passz.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Humork : Nem csak szimplán buxi a lap 😃
a New CPU Installed et a procihűtő miatt írja ASUS lapokon nem csak én szenvedek ezzel, minden friss bekapcsoláskor írja (ujraindításkor nem, de gyárival sose írja) 😃
a Chassis intruded meg ja CMOS elem ki, bekapcs visszapattintás és jó de azt nem mindig írja
Codegen táptól énis megszabadulnék csak pénz 😆
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Olvastam ismét.

Azt irja, hogy tud írni-olvasni USb-n keresztül.

[url]http://www.geeks.hu/tesztek/160404_zyxel_nas520_ketlemezes_nas_teszt?page=0,1[/url]

Akkor utána nézek annak a Teamviewer-nek.
0
0
0
0
Puffin avatar
Így van! Mindenképp törli ami a lemezen van. A külső vinyót meg úgy kezeli ha megosztod mintha benn lenne a NAS-ban, csak azt nem kell megformázni. USB-n mindenféle fájlrendszert kezel már!

Ahhoz valamilyen VNC program kell, Teamviewer vagy ilyesmi.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Akkor ezek szerint egy szűz lemez kell neki, vagy ami van arról töröl mindent.

Hálózaton keresztül akarom a filmet nézni, az rendben.
Van külső vinyóm, azt gondoltam, hogy ráteszem, és akkor látja a hálózat, tudom nézni azt is ami azon van.

Köszönöm.

Menet közben sikerül a meghajtót is megosztani.
Azt meg lehet csinálni, hogy az egyik gépről kikapcsolom a másikat, ha már nem kell?
0
0
0
0
Puffin avatar
gyulazsolti: a NAS EXT4-re formázza a merevlemezt. Ez Linuxos fájlrendszer. Nem is tudod másra állítani. Csak simán a gépből a lemezt nem tudod úgy beletenni hogy megmaradjanak rajt az adatok. Azt nem valószínű hogy fogod tudni használni TV-re rádugva. Hálózaton keresztül kell róla filmezni meg ilyenek. Arra van kitalálva!
Az USB portokra külső vinyót, pendrive-ot lehet tenni. Azt is meg lehet osztani a hálózaton. Az 520-asnál nem tudom hogyan van, de nálam még nem lehet közvetlenül másolni egyikről a másikra.
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili: hmmm. Néha írja ki? Nem minden bekapcsoláskor? CMOS Reset volt. Ez jó. Dátum rendben van a BIOS-ban? És milyen idős a lap? Egy elemcsere is elkélhet.
És zárójelben, de az eszközeidnél látható Codegen táptól hamar megszabadulnék. Még az is lehet, hogy az tréfál meg...
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Még egy kérdés egy ilyen NAS-t milyen fájlrendszerbe érdemes leformázni, hogy majdan egy SAMSUNG smart TV is elboldoguljon vele HD filmek esetén?
A NAS-l kell formázni, vagy a most a PC-ben lévőt kiveszem belerakom és kész?

Mivel ezen pl. 3 usb van, akkor ezt nem csak nyomtatásra lehet használni, hanem oda vissza lehet adatokat mozgatni.

3 kérdés lett a végen de fel kell mérnem hogy menni fog-e.
0
0
0
0
Puffin avatar
Hát elvileg az egyik az 5-ös széria (520) a másik a 3-as széria (326). Az előbbi több mindent tud, de ne kérdezd pontosan mit! És jobban néz ki! 😃 Az 520-as most akciós azért is mondtam hogy az legyen.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Köszönöm. Nekem 1 km-re van. 😀

Még azt megmondanád, hogy miért jobb, mit kell nézni? A több memória rendben van.

A DNS-320L D-link-nél is többet tud és jobb, ezek szerint.
0
0
0
0
Puffin avatar
gyulazsolti: az 520-as jobb és edigitalnál ingyen kihozzák. Ugyanott vagy szinte.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hunork : ugyanúgy csináltam mindent, másfelől néha még most is kiírja h Chassis Intruded meg New CPU Installed viszont azt meg ki lehet játszani 😃
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Igen azt linkeltem be lentebb, összehasonlítva az 526-sal.

A PCX-n meg az 526-s olcsó.: [LINK]

Van dilemmám.😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció