igen legfrisseb bios van bent de érdekes hibákat csinál ahogy néztem leteszteltem külön a ramokat a 800 asnál nagyon lassu a cucc de később is jönnek elő a hibák kb 2 percel de ott csak kilépnek hibaüzenettel és a prime megy nem fagy a gép kép hiba sincs csak a chrome meg a játékok összeomlanak
Sziasztok.Nagynénéméknél olyat csinál a gép hogy az xp töltőképernyőjénél újraindul a gép.Régebben csak kb 5-10 perc után indult újra.Szerintetek mi lehet a baj?Én a tápegységre gyanakszom.Előre is köszönöm 😀
kenedi98 írta:
Hali! azt szeretném kérdezi,hogy 1600-os ramok vannak a gépembe de 1300-on mennek mi lehet az oka ?
Az alaplapod tudja az 1600Mhz?Nekem is 1600 van,de a lapom 1333 megy alapbol,támogatja az 1600Mhz-t is de mint OC-t,ezért azt nekem kellet beállitani biosban.
igen már utána néztem és más is használja 500as táppal pl a GTX560at 😃 szerintem inkább ezt veszem a 6870 helyett de majd kiderül ha itt lesz az ideje 😃
humerot: Az AsRock N68C-S UCC-ben nvidia chipset van, így eleve nem lehet amd-s déli híd rajta. 😃 Viszont már a neve is elárulja, hogy alkalmas magfeloldásra, tehát nem hiszem, hogy az alaplap miatt instabil. Próbáltad 3 maggal is? Legfrissebb bios van fent?
olvastam neten hogy ehhez a magfeloldásos cucchoz legalább sb 710 es déli híddal szerelt alaplap kel ez igaz ? és ha igen akkor lehet hogy nálam ezért nem működik rendesen a + 1/2 mag ?
Alaplapom: AsRock N68C-S UCC
Kornel77 írta:
Ha már GTX 560 Ti...Akkor inkább már HD 6950 😀
Core i5 2500K+HD 6950 😀
na de várj...azt mondod ha a GTX 560 Tihez kevés lenne az 500as tápom de az 6950hez elég, most néztem h az 560nak 170Wos TDPje van az 6950nek meg 200Wos, akkor azt sem fogja elbírni nem?
hondamoto2 írta:
Hali mindenkinek tanácsot szeretnék kérni van két kártya tipus ami közt vacillálok szerintetek melyik a jobb kártya és mért ? ime ez a kettő a gondom GF430 1 gb 128 bit ddr3 low profil a másik meg a GT240 aszt hallottam az utobbi erősebb ez igaz?
válaszotokat kőszőnőm előre is
😀
a Zotac GT240 DDR5 1024 van olyan erős mint egy 9800GT azaz jobb persze
Hali mindenkinek tanácsot szeretnék kérni van két kártya tipus ami közt vacillálok szerintetek melyik a jobb kártya és mért ? ime ez a kettő a gondom GF430 1 gb 128 bit ddr3 low profil a másik meg a GT240 aszt hallottam az utobbi erősebb ez igaz?
😀
LobiDrg írta:
Szerintem úgy van hogy a forgalmazó vállal 2 év garit a gyártó meg élettartam garit 😀 Csak a gyártóhoz kicsit problémásabb eljuttatni ha esetleg valami baj van 😃
az összes kingmax memóriára kapsz végtelen élettartam garanciát csak éppen picivel van ráírva. Ha elromlik én rohanok is vissza vele csak nem adott semmi blokkot de ezt ő is tudja h RAMra nem ad
Szerintem úgy van hogy a forgalmazó vállal 2 év garit a gyártó meg élettartam garit 😀 Csak a gyártóhoz kicsit problémásabb eljuttatni ha esetleg valami baj van 😃
foxbet írta:
na szevasztok.
A kingstone Hyperx DDr3-as ramokra 10 év garancia van vagy örök élet garancia?
Mert mindenki mást mond valaki 10-et valaki örök élet garit most akkor melyik van?
😆 Örök életes gariról még nem hallottam 😃
Még a 10 év is sok 😃 Szerintem max 3 év 😃
na szevasztok.
Mert mindenki mást mond valaki 10-et valaki örök élet garit most akkor melyik van?
Kornel77 írta:
Miért van az hogy ha Feltolom a procit 2,7 GHZ-re alap feszen 2.3-ról,lenyomok egy stabilitás tesztet,Meg minden procitesztelő progit,és stabil,de mikor elkezdek játszani,megfagy a game pár másodpercre,néha ki is fagy..De a proci hőmérséklete nem megy feljebb 50-nél..2,3 Ghz-n nincs probléma. Mi lehet a gond? 😕
kb nekem is van ilyen, 3,5GHZ-n stabil a teszteken de játékokba akár 10% lesz az fps
Nem fogom fel miért..Lehet feszt kéne emelni,de ahhoz nem értek :S
Kornel77 írta:
Miért van az hogy ha Feltolom a procit 2,7 GHZ-re alap feszen 2.3-ról,lenyomok egy stabilitás tesztet,Meg minden procitesztelő progit,és stabil,de mikor elkezdek játszani,megfagy a game pár másodpercre,néha ki is fagy..De a proci hőmérséklete nem megy feljebb 50-nél..2,3 Ghz-n nincs probléma. Mi lehet a gond? 😕
kb nekem is van ilyen, 3,5GHZ-n stabil a teszteken de játékokba akár 10% lesz az fps
értem köszönöm 😃 igazából gianni bazárjában 6 ezer a különbség a 1 és a 2 gigás HD6950 között szóval majd eldőlik mennyi pénzem lesz és az alapján döntök 😃
és core i5 2500K + 560 Ti? vagy ilyen kártyákkal ne is próbálkozzak? 😀
a core i5 szinte biztos..eredetileg 6870et akartam mellé de láttam viszonylag olcsón 560 Ti-t és ha elbírja a mostani tápom akkor azt venném, mert tápot cserélni már nem szeretnék 😜
Ha jó a táp,akkor elég neki ezzel az átalakitóval,de ez azért egy komolyabb lap,és érdemelne egy minöségesebb tápot i,amin meg már rajta van a 8pines is.
PL az én chieftec ctg600 tápomonn is rajtavan a 8 meg a 4 pines is.
Hát igen bocs rossz volt a megfogalmazásom!
de egy megfelelö romnál 95%ban végre hajtható ez a mutatvány!
itt az én példám 😀
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz HyperX KIT CL9 XMP Dual Channel *1980MHzre huzva!
igaz ez nem CL8
de simán engedni CL8ban 8-8-8-24es idözitéssel 1,65v-én
ja és tudni kell hogy ennek a ramnak 1333MHz az alap órajale!
Tirparoli írta:
Mivel a CL9es alapbol állitható CL8ra!
Mintha ez valami tény lenne... Pedig ez nem igaz. Persze sok olyan van, amivel meg lehet csinálni, de nagyon sok modul azonnal instabillá válna egy ilyen mutatványtól még +feszültséggel is.
Devis írta:
magyarán minél kisebb annál "gyorsabb"
Igaz ez is de ez már DDR3 nál nem igazán mutatkozik meg max tesztprogiknál!
Szerintem egy jol tuningolható 1600Mhzes CL9es jobban megéri mint a 1600as alap CL8as!
vagy CL9en hagyva magasabb órejelen!
a memóriamodulok időzítéseire vonatkozó érték, a cpu ciklusaihoz mérve.
minden ram logikailag sorokból és oszlopokból épül fel, ezek használható időzítéseinek mértékét mérik vele. nem keverendő össze a csipek hozzáférési idejével. a kisebb érték a jobb, értelemszerűen.
Hali! azt szeretném kérdezi,hogy 1600-os ramok vannak a gépembe de 1300-on mennek mi lehet az oka ?
Az alaplapod tudja az 1600Mhz?Nekem is 1600 van,de a lapom 1333 megy alapbol,támogatja az 1600Mhz-t is de mint OC-t,ezért azt nekem kellet beállitani biosban.
humerot: Az AsRock N68C-S UCC-ben nvidia chipset van, így eleve nem lehet amd-s déli híd rajta. 😃 Viszont már a neve is elárulja, hogy alkalmas magfeloldásra, tehát nem hiszem, hogy az alaplap miatt instabil. Próbáltad 3 maggal is? Legfrissebb bios van fent?
Alaplapom: AsRock N68C-S UCC
Core i5 2500K+HD 6950 😀
na de várj...azt mondod ha a GTX 560 Tihez kevés lenne az 500as tápom de az 6950hez elég, most néztem h az 560nak 170Wos TDPje van az 6950nek meg 200Wos, akkor azt sem fogja elbírni nem?
am mind a kettőnek minimum 500Wos tápot írnak 😀
😀
😀
az összes kingmax memóriára kapsz végtelen élettartam garanciát csak éppen picivel van ráírva. Ha elromlik én rohanok is vissza vele csak nem adott semmi blokkot de ezt ő is tudja h RAMra nem ad
amit én vettem extreme diginél 2GB ramot, arra a csomagolásra élettartam gari van írva, garanciakártyán meg 2 év 😞
na szevasztok.
😆 Örök életes gariról még nem hallottam 😃
Még a 10 év is sok 😃 Szerintem max 3 év 😃
Hali! Ha beraknék a lapomba, mind a 4 slotba egy 2 GB 1600 Mhz-s RAM-ot lassabb lenne a gép mintha vennék 2 x 4 GB 1600Mhz-s Ramot?
írtam üzenetet 😀
Köszönöm. 😀
Hali! Ha beraknék a lapomba, mind a 4 slotba egy 2 GB 1600 Mhz-s RAM-ot lassabb lenne a gép mintha vennék 2 x 4 GB 1600Mhz-s Ramot?
írtam üzenetet 😀
Nem fogom fel miért..Lehet feszt kéne emelni,de ahhoz nem értek :S
igen tudom azért kérdeztem 😃 az 1 gigás mennyivel tud többet mint a 6870? 😀
Ha arra akarsz kilyukadni,hogy a GTX 560 Ti jobb mind a HD 6870.Ugye..De a HD 6950 még a GTX 560 Ti-nél is gyorsabb kicsivel 😀
Core i5 2500K+HD 6950 😀
az 1 vagy a 2 gigás verzió? 😃
Van 1 GB meg 2GB is 😀
Core i5 2500K+HD 6950 😀
az 1 vagy a 2 gigás verzió? 😃
Mind a 2 karinak a TDP-je 300W körül van. 😀
Core i5 2500K+HD 6950 😀
a core i5 szinte biztos..eredetileg 6870et akartam mellé de láttam viszonylag olcsón 560 Ti-t és ha elbírja a mostani tápom akkor azt venném, mert tápot cserélni már nem szeretnék 😜
a CTG-500as Chieftec tápnak mi az a max config amit elbír?
teszem azt egy corei7 2600K + GTX480/GTX560 Ti/?
Core i7 2600k+HD 5970\GTX 295 talán
teszem azt egy corei7 2600K + GTX480/GTX560 Ti/?
Mivel tudnék több RAMot felszabadítani? A 8GB-ból 2-2,2GB-t eszik a rendszer alapjáraton. Hogy tudnám ezt lejjebb vinni?
Pl linux használatával. 😂
PL az én chieftec ctg600 tápomonn is rajtavan a 8 meg a 4 pines is.
Hát igen bocs rossz volt a megfogalmazásom!
Igazából lényegtelen is, mert az esetek 99%-ban meg szart se számít, hogy CL8 vagy 9. 😀
itt az én példám 😀
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz HyperX KIT CL9 XMP Dual Channel *1980MHzre huzva!
igaz ez nem CL8
de simán engedni CL8ban 8-8-8-24es idözitéssel 1,65v-én
ja és tudni kell hogy ennek a ramnak 1333MHz az alap órajale!
Mintha ez valami tény lenne... Pedig ez nem igaz. Persze sok olyan van, amivel meg lehet csinálni, de nagyon sok modul azonnal instabillá válna egy ilyen mutatványtól még +feszültséggel is.
magyarán minél kisebb annál "gyorsabb"
Igaz ez is de ez már DDR3 nál nem igazán mutatkozik meg max tesztprogiknál!
Szerintem egy jol tuningolható 1600Mhzes CL9es jobban megéri mint a 1600as alap CL8as!
vagy CL9en hagyva magasabb órejelen!
Sziasztok! Ramoknál a CL x időzítés mit jelent? 😀
Column Address Strobe Latency, magyarul oszlopcím elérési idő.
minden ram logikailag sorokból és oszlopokból épül fel, ezek használható időzítéseinek mértékét mérik vele. nem keverendő össze a csipek hozzáférési idejével. a kisebb érték a jobb, értelemszerűen.