Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
és hol tom megnézni ezeknek a kariknak a méreteit?
A hivatalos oldalán biztos fennt van, igaz nem centiben, azt át kell váltani mértékegység átváltóval és tádám.
Hello. Sztetek egy Radeon HD 5770-et be lehetne rakni 1 Micro ATX-es alaplapra? pontosan egy Gigabyte G31M-ES2C-re. Előre is köszi a választ mkinek. Üdv.: Shakerx
Az nem számít hogy az alaplap mekkora méretű, csak az hogy legyen rajta pci-e foglalt 😀 És azon ha jól tudom van szóval igen.
A háznak a méretét nézd, ne az alaplapét.
Köszi. Igen PCI Expresses mert a 8500GT-m is az és a házam ATX-es szóval sztem elférne
Akkor a kérdés megválaszolva 😉 5770 nem olyan nagy kari, még egy kisebb házba és kényelmesen elfér.
Hello. Sztetek egy Radeon HD 5770-et be lehetne rakni 1 Micro ATX-es alaplapra? pontosan egy Gigabyte G31M-ES2C-re. Előre is köszi a választ mkinek. Üdv.: Shakerx
Az nem számít hogy az alaplap mekkora méretű, csak az hogy legyen rajta pci-e foglalt 😀 És azon ha jól tudom van szóval igen.
Köszi. Igen PCI Expresses mert a 8500GT-m is az és a házam ATX-es szóval sztem elférne
Csak 1:lassú felfogású vagyok 😃
2:Én nem értek ezekhez sajna😀
De ha akarod, akkor a végletekig leegyszerűsítem.
Igen!
És amúgy ha nekem PCI Expressz x16 van akkor abba belemegy pl a DDR3-DDR5-ős kari?
Mitől függ hogy DDR... as kártyát rakhatok a gépembe?
Ezt úgy értem hogy pl DDR3-as videókártyát akarok rakni a gépembe ahoz milyen csatoló felület kell bele vagy az mindegy
Nekem PCI Express van am
Syasztok
Abban szeretnék segítséget kérni, h gépfelújítás előtt állok, alaplapot szeretnék cserélni + egy PCI-Expresszes videokártyát.
GeForce 9500GT 512MB -os kártyához mit szóltok? Asszem GAINWARD, ha ez számít valamit. A srác akitől venném 9e-ért adja. Újabb játékokon szeretnék vele játszani.
És még annyit szeretnék itt kérdezni, amiért elnézést is kérek, h itt kérdezem meg: DDR1-s ramokkal még lehet jól játszani az újabb játékokon.
Köszönök mindent választ előre is.
Ha lapot is cserélsz akkor érdemesebb lenne azért ddr2es ramokat beújítanod min 2 GB ha a mai játékokat élvezhetően akarod futtatni!
a 9500 gt hát nem az igazi manapság már, mivel ddr2-es és hát sősem volt egy erőgép, így ajánlanék neked helyette egy radeon 4650 ddr3-at, persze ha belefér a keretbe!
de ha megmondod mennyit szánsz mondjuk mindenre akkor tudok én is és más is segíteni a hozzávalókban !😉
Abban szeretnék segítséget kérni, h gépfelújítás előtt állok, alaplapot szeretnék cserélni + egy PCI-Expresszes videokártyát.
GeForce 9500GT 512MB -os kártyához mit szóltok? Asszem GAINWARD, ha ez számít valamit. A srác akitől venném 9e-ért adja. Újabb játékokon szeretnék vele játszani.
És még annyit szeretnék itt kérdezni, amiért elnézést is kérek, h itt kérdezem meg: DDR1-s ramokkal még lehet jól játszani az újabb játékokon.
Köszönök mindent választ előre is.
Nekem még az lenne a kérdésem hogy mi a véleményetek az 5670-esről? Sztem jó is és olcsó is!
Szerintetek? Érdemes azt venni?
ennyi pénzért nem rossz kártya viszont nem is kell tőle igazán sokat várni, a directx11-et meg felejtsd is el vele, max minimum grafon!
Nekem még az lenne a kérdésem hogy mi a véleményetek az 5670-esről? Sztem jó is és olcsó is!
Hát az 5670, GT 240 és a 9800GT egyárban vannak..az 5670 és a GT240 hasonlítanak (40nm, GDDR5, 128bit,....)
Szerintem nem
Hello!
Videokártya ügyben az lenne a kérdésem hogy körülbelül milyen kártya kéne ahhoz h azért a mai játokok is szépen fussanak meg az előzőek esetleg maxon?
olyan 25-30 ezres áron belül létezik ilyen?
25 körül olyan amit ajánlgatok. a 30 ezer forinttal az a baj hogy ez pont egy olyan összeg hogy + 7-8 ezer forint ráfordítással már AMD 4870-t vagy NVidia GTX260-t vehetnél. 30 körül nincsen jobb kártya, mint 25ért.
Hello!
Valaki nekem is segítene?
Húsvét környékén vennék új gépet csak nem tudom hogy milyen videokártya lenne a legmegfelelőbb....
25e FT-nál többet nem költenék rá...
Remélem tudtok segíteni😀
Azt tudom mondani amit az előbb mondtam! AMD 4770, 4850 vagy NVidia 9800GT, GTS250.
Vagy még egy olyan lehetőség hogy valakitől használtan valami jó kis kártyát.
Videokártya ügyben az lenne a kérdésem hogy körülbelül milyen kártya kéne ahhoz h azért a mai játokok is szépen fussanak meg az előzőek esetleg maxon?
olyan 25-30 ezres áron belül létezik ilyen?
Na megint itt vagyok és egy kicsit utánajártam a dolognak hogy az 5670-es nek és a 4770-es nek is 128 bites a memória és megnéztem az enyémet és nagyot csodálkoztamhttp://www.newegg.com/product/product.aspx?CMP=AFC-TechBargains&Item=N82E16814102067
256 bit-es! ez nem tudom hogy sokat számít-e hogy hány bit-es de nekem nagyon bejött az 5670-es de az 128 bites ...
Már meg akartam benni mert 20e és az jó ár.
Szerintetek sokat számít az hogy hány bites egy vga?
Várom a további ajánlatokat miet vegyek ami jobb a mostaninál és elfuttatja a közeljövőben az összes játékot hibátlanul ja és max 25e ft...
Aki segít annak nagyon megkszönöm!
AMD-ből 4770 és 4850, NVidia-ból 9800GT vagy GTS 250. Ezek kijönnek 25 ezer Forintból.
a hd 4770 a legjobb választás.A 5670-es kb a hd 4670-től egy nagyon picit erősebb.Persze vedd meg a x1950-eset de ez nemtámogat csak dx9-ig.A bit már nemlényeg akkor amikor már a memória kétszer gyorsabb pl gddr3 256bit = gddr5 128 bit-el.
Hupszka:Jah igaz hogy DX11 et támogat meg DDR5-ős memóriája van de kár hogy 128bites az egész és ezért olyan rohadt lassu a kártya hogy még egy 9600gt-t is alig tudna leverni.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Én új VGA-t szeretnék venni ami jobb a mostaninál persze és azért szeretnék újat mert ez egy 4 óra után felmelegszik és elkezd akadozni a MW2 meg azért is mert gondolom az új játékokta már nem nagyon fogja a legszebben de a MW2-vel sincs gond addig amíg a 4-5 órát el nem érem...én ezen a karin gondolkodtam max.25e töbért nem: http://www.argep.hu/product_1072065.html
Szerintetek mit tegyek maradjon egyenlőre ez ami most van vagy ha vegyek akkor miet javasoltok a 0-25e ft között?!
Előre is köszi a segítséget!
Lehet a hűtéssel van kicsit gonod,nézz utána szeriuntem!Hát azért már kaphatsz Ati HD5670-et ami már támogatja a dx11-et és GDDR5-ös memória van benne!
Hát az az igazság hogy frissen telepített Win7 van fent,mod-ot nem telepítettem és ugyanazt csinálja 9.11 és 9.12-es Catalyst driverrel is!
Tudna nekem valaki segiteni esetleg abban, hogy a videó kártyám egy shapphire hd 3870 gddr4 512mb és vannak oylan játékok amiknél 1 A VPU recover hibaüzenetet kapok... és iylenkor megfagy az egész játék utána pár másodperc és viszajön és ez kicsit idegesít és nem tudom h mitől van és hogy hogyan oldjam meg a dolgot. Várom a válaszokat h mi lehet a gond. És bocsánat ha nem ide tartozó témát irtam le. 😃
mi a véleményetek az ATI RADEON HD2400 pro 256mb-agp kártyáról??
játékra jó???
Egy kicsit régi kártya...játékra még jó...de az AGP-ben már nincs jövő
játékra jó???
Ha jól látom 22"-os monitorod van Full HD felbontással. Ha a maximális felbontáson szeretnél játszani komolyabb teljesítmény romlás nélkül, akkor feltétlenül az 1 gigásat javaslom.
Köszönöm szépen a segítséget! Remélem a köv hónapban lesz rá "kedvem", hogy megvegyem. 😀
Ha olyat akarsz amit ki is hajt a proci, akkor ATI-ból 4830-as, vagy 4850-es. Előbbi 24 körül kapható, utóbbi pedig 26-28. Nvidiából pedig 9800GT-t ez 24 környékén kapható, vagy GTS250-et, ez 28-30 ezer forint!
Köszi szépen a segítséget!
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy 512-es vagy 1024-es kell nekem szerinted? Árbeli eltérés tükrözi-e szerinted a + 512MB-ot? És használná-e jelenleg a gépem a különbséget, vagy csak később egy jobb processzorral esetleg?
De ha mos kénen vennem karit akkor én lehet : Sapphire PCIe HD4850 1GB VAPOR-X !!! ( 25.000 be láttam egy két boltba az nem sok érte ! szerintem )
Egy kis infó a VGA- ról:
http://www.xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/HD%204000series/4830.aspx
Hupszka: Talán csinálj egy töredezettség mentesítést, és egy vírusellenőrzést. De az is lehet, hogy drivert frissítettél, és az eredményezte ezt. Sajnos azt tapasztaltam, hogy az újabb VGA driverek nem minden esetben hoznak javulást. Sőt, van amelyiknél teljesítmény csökkenést okoz. Vagy esetleg telepítettél a játékhoz valamilyen mod-ot. Más ötletem nincs.
Domee89: DDR5-ös 4650-est szeretnél venni? Mert a hozzászólásodból konkrétan nem derül ki, milyen DDR5-ös kártyát akarsz, és én 4650-esből még nem találkoztam DDR5-el. Természetesen nem gond itt a döntő, hogy milyen foglalattal rendelkezik az alaplapod.
Következőhöz milyen videókártyát javasoltok(az ár is számít természetesen)?
Alaplap: Asrock G41M-S3 (PCI-E 16x)
Processzor: intel E6500 (2,93GHz)
Ram: 4GB DDR3 Kingmax (1333MHz)
Táp: Gigabyte SuperB 460W
HDD: 80GB Maxtor (IDE), 80GB Samsung (IDE), 500GB WesternDigital (Sata2, 32MB)
DVD: Asus DRW-24B1LT
Ha olyat akarsz amit ki is hajt a proci, akkor ATI-ból 4830-as, vagy 4850-es. Előbbi 24 körül kapható, utóbbi pedig 26-28. Nvidiából pedig 9800GT-t ez 24 környékén kapható, vagy GTS250-et, ez 28-30 ezer forint!