Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
adam1253 avatar
Nem akartam egész annyira csak nemfigyeltem közben azt leállt a gép 😃 de már jó 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
adam1253 írta:
Cpu frekvenciát 200 rol 240re

az nagyon sok

2-3 masával szabad eleinte haladni, mindgi utána prime 95. aztán már csak 1-et mindig. Így könnyen meg tudod állapítani hol a határ.
0
0
0
0
adam1253 avatar
Cpu frekvenciát 200 rol 240re de lehet elbénáztam valamit 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
adam1253 írta:
Biosban porbáltam felhuzni és F10 ugye a mentés és ujrainditás azt megnyomtam és a gép leállt majd ujraindult és kérte hogy nyomjam meg az F2 a bios eléréshez majd vissza kellett állitanom gyári beállitásra

Még mindig nem írtad, hogy mit állítottál.
0
0
0
0
Devis avatar
E4500 2.2GHz et akarom tuningolni nagyon. Szeretnék venni egy olyan ventit amo nagyon jól hütt. Max 10 ezer. Léghütésea lehet csak. Mit ajánlotok??? Elöre is köszi a választ

Cooler Master Hyper TX3. kb 5 ezer forint körűl mozog és nagyon jó.

am van nekem egy 400W Mercury tápom is az többen dicsérik egyes oldalakon de nem értek a tápokhoz

mindkettő kukába való. fps chieftec ezek jók

Valaki tud nekem 40 ezer forintért vidi karit ? játékra persze a Wolfdale nevezetű géphez ,olyan kellene amit ha 6 magos gépet veszek pl a VGA jó lesz hozzá teljesítményben

nem néztem mostanában árakat, de ha találsz akkor gtx460 (nem SE verziót!) vagy 6850.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Valaki tud nekem 40 ezer forintért vidi karit ? játékra persze 😀 a Wolfdale nevezetű géphez ,olyan kellene amit ha 6 magos gépet veszek pl a VGA jó lesz hozzá 😀 teljesítményben
0
0
0
0
no avatar
E4500 2.2GHz et akarom tuningolni nagyon. Szeretnék venni egy olyan ventit amo nagyon jól hütt. Max 10 ezer. Léghütésea lehet csak. Mit ajánlotok??? Elöre is köszi a választ. 😀
0
0
0
0
adam1253 avatar
Biosban porbáltam felhuzni és F10 ugye a mentés és ujrainditás azt megnyomtam és a gép leállt majd ujraindult és kérte hogy nyomjam meg az F2 a bios eléréshez majd vissza kellett állitanom gyári beállitásra

am van nekem egy 400W Mercury tápom is az többen dicsérik egyes oldalakon de nem értek a tápokhoz
0
0
0
0
Osynho avatar
adam1253: Az a gép elég keveset eszik. Alap órajelen, de terhelve biztos, hogy többet fogyaszt, mint tuningolva, de terhelés nélkül. Főleg, mivel írtad, hogy nem sokat húztál rajta. Ergo, ha az első esetben működőképes volt, akkor máris kizárhatjuk a táp gyengeségét. Józan paraszti ész. 😀

Milyen beállításokat használsz a tuninghoz??

Egyébként, a Codegen táp nem biztos, hogy csak simán lekapcsolna túlterhelésesetén, valószínűleg vinne egy-két alkatrészt is magával 😃 Szóval érdemes cserélni, de felesleges 400W-osnál nagyobb táp.
0
0
0
0
Devis avatar
nem. akkor csinálja ezt amikor instabíl, rosszul számol vagy vmi hibát csinál.( igazából estig lehetne sorolni h miért lehet instabíl)
0
0
0
0
adam1253 avatar
akk ha tennék egy erősebb tápot az segitene ?
0
0
0
0
niteforce avatar
instabil lesz, nekem is ez van
0
0
0
0
adam1253 avatar
de nem sokkal huzom fel, és nem játék közben kapcsol ki hanem feljebb huzom biosban F10menétésként és leáll ujraindul és addig nem lép a windowsba mig vissza nem állitom . én atára gyanakszom, hogy nem birja 400w os csak
0
0
0
0
adam1253 avatar
ha felhuzom a procit, akkor a gép azért kapcsol ki mert nem birja a táp ?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Sanchez írta:
adam1253 írta:
a tápomnak hol tudom megnézni a teljesitméynét mármint hogy hány W-os ? 😃

Leveszed a ház oldalát és leolvasod a tápról, hogy mi van ráírva.

vagyh a arra gondoltál h mennyit zabál akkor egy mérőt kell venni
0
0
0
0
Sanchez avatar
adam1253 írta:

Leveszed a ház oldalát és leolvasod a tápról, hogy mi van ráírva.
0
0
0
0
adam1253 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
hát azt vsync-el letod korlátozni, bár ott számít h hány hz-en megy a monitorod
0
0
0
0
no avatar
Heló!
Az fps-t a játékokban lelehet valahogy korlátozni hogy ne dolgozzon feleslegesen a gép?? Mert minecraft is mindig 100 fps felett van és akkor ugye feleslegesen dolgozik a konfig. (asszem)
0
0
0
0
ors11 avatar
Sanchez írta:
ors11 írta:
Lehet,hogy nem jó helyre írom,de most tekintsetek el tőle.
Elégy gyökér kérdés,de olyan régóta megvan a laptopom és elég idegtépő a képmegjelenítő program(lassú,szar...) na és az a kérdésem,hogy nektek mijen programmal nyissa meg a képeket a gépen?

Használj IrfanView programot. Pár DLL letöltésével akár hangokat, és videókat is le tud játszani.

Kösz 😃
0
0
0
0
no avatar
Feltettem az Afterfall InSanity-t, elindítottam és azt írja ki, hogy a program működése leállt. Miért van ez ? (Win7 Ultimate 32bit)-t használok.
0
0
0
0
wdavid avatar
hopp á kicsit kevertem a FULL HDvel (bár az sem 1900 hanem 1920 horizontálisan)..bocs már fáradt vagyok 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem, a 720p, mint szabvány 1280x720 pixelből áll. A filmek általában ennél "keskenyebbek", tehát nincs 720 pixel vertikálisan, de a sorozatok általában 16:9es szabványban jönnek ki. Hogy milyen felbontás kell hozzá, az logikus, legalább ekkora, tehát 1280x720. Persze kisebb felbontáson is le lehet játszani, csak ugye nem élvezed ki a teljes látványt.
0
0
0
0
wdavid avatar
Matyi10 írta:
sziasztok a 720p felbontású film az milyen felbontás kell hozzá? na remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget..😃

hét ha azt kérdezed h a 720p-s film milyen felbontású akkor az 1900x720 😃 igazából elég értelmetlen a mondat hehe 😃
0
0
0
0
Sanchez avatar
ors11 írta:
Elégy gyökér kérdés,de olyan régóta megvan a laptopom és elég idegtépő a képmegjelenítő program(lassú,szar...) na és az a kérdésem,hogy nektek mijen programmal nyissa meg a képeket a gépen?

Használj IrfanView programot. Pár DLL letöltésével akár hangokat, és videókat is le tud játszani.
0
0
0
0
Matyi10 avatar
sziasztok a 720p felbontású film az milyen felbontás kell hozzá? na remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget..😃
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
Borbi avatar
GRIFF2 írta:
Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy milyen gyakran kéne portalanítani a gépházat és a benne lévő alkatrészeket? illetve milyen gyakran kéne újrapasztázni a procit? csak mert én összerakattam a gépet szervízben és garancia is van mindenen ezért nem vehetem le a gépház oldalát mert akkor már elvész a gari, és ha valami tönkremegy nem akarok 30 ezret költeni. Szóval milyen gyakran vigyem el szervízbe válaszokat előre is THX ! 😃

Nagyon sűrűn nem kell pasztázni! Gariba olyat szerintem nem is csinálnak. A portalanítás meg attól függ,hogy hány venti szívja be a levegőt. Nekem 1 szívó van és kb 1-1,5 év alatt lesz érezhető por benne.
0
0
0
0
no avatar
Nah valaki válaszolna az én kérdésemre is? Előző oldal... 😀
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Én is ott vásárolok mindig, itt néztem én is. Köszönöm a segítséget. 😀
0
0
0
0
Sanchez avatar
WhiTP:

http://***/webshop/product/sapphire_11180_00_20r_hd6850_1gb_gddr5_pcie/163345

http://***/webshop/product/amd_fx_6100_3.30ghz_am3__box/188905

ezeket az i p o n -on néztem.
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Régóta gondolkozom VGA és Proci ügyben, de nem tudom eldönteni, hogy Nvidia 460 OC-t vegyek vagy pedig Radeon 6850, esetleg valamelyik 500-as Ti széria. Processzoroknál is hasonló a helyzet. 4 variáció: Phenom II 955, ill 965 vagy pedig fx 4100 ill 6100. Az alaplapom: gigabyte ma770t-ud3 rev 3.1 (Támogatja az am3+ -os procikat.)
0
0
0
0
Kornel77 avatar
De kellene,csak csak...valszeg ebbe a szutyokba veszek egy Phenom x4-et 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Nem kell a procim meg a lapom?😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Értem,mindig összekeverem 😃
Ám kösz a segítséget 😉
Lassan ideje lenne egy jobb CPU 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
Shift 2 alatt 1440*900 alatt ha Low settings,ha High,ugyan úgy megy a game 😃 Vga Limittel találkoztam?

proci limit a neve, és igen az
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Shift 2 alatt 1440*900 alatt ha Low settings,ha High,ugyan úgy megy a game 😃 Vga Limittel találkoztam?
0
0
0
0
no avatar
Igen tudom h elbas*tam a garanciázást, de megmondanátok hogy mennyi időnként kellene "kitakaríttatni" a választ előre is THX! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem érdemes ebbe a foglalatba Quad procit venni, mert drága, és pl ez a típus már nem valami erős. Ha komolyabb fejlesztést szeretnél, akkor 1155, vagy am3(+)-ra kell váltani. Ha írsz egy összeget, könnyebb segíteni.

és a proci tartalék alatt mit értesz ? huzzam fel jobban? mert most nem pörög maxon sőt

Úgy értem, hogy simán elballagna 3,8-4ghz-et 😀

A hozzászólásokat inkább szerkeszd és ne irkáld tele a topicot. 😀
0
0
0
0
adam1253 avatar
hát igazábol a pénz annyira nem akadály, de azért nem költenék rá olyan sokat

és a proci tartalék alatt mit értesz ? huzzam fel jobban? mert most nem pörög maxon sőt 😃

Intel Core 2 Quad Q8300 2.5GHz LGA775 Processzor egy ilyen processzor ?
0
0
0
0
Osynho avatar
A táp abban számít, hogy egy jó minőségű fajta (nem codegen) hosszútávon nem nyírja ki a gépedet pl a feszültség ingadozásával. 😀
Ha játékról van szó, akkor leginkább a vga-d a gyenge láncszem. Jó manapság egy 4 magos proci is, de a te esetedben a legnagyobb gyorsulást egy erősebb vga-val tudnál elérni, ha nem akarsz sokat költeni, meg ugye ott van egy elég jó kis tartalék a processzorodban, amit érdemes kiaknázni. 4gb ramod van, ami szintén elegendő manapság.
Mennyit szánsz rá?
0
0
0
0
adam1253 avatar
a táp miben számit ?és vga-m gyenge ?
0
0
0
0
Osynho avatar
Én vennék egy 6670, 5750/6750, 5770/6770-es vga-t (vagy nvidiás megfelelőit, bár én ezeket venném inkább ebben a kategóriában), és jól meghúznám a procit. Ezzel már sokat nyernél és nem is lenne olyan nagy kiadás. Ja, de legelőször a tápot nyugdíjaznám. 😀
0
0
0
0
adam1253 avatar
szerintetek milyen gépem van ? mit kellene cserélni? vagy melyik alkatrész a leggyengébb ?
0
0
0
0
Ducky avatar
hello!
miért van az hogy a torrent 1.7mb-val jön, de 720p-s youtube vidi akad? persze amikor youtube-ozok akk nem megy a torrent. remélem tudtok segíteni, mert már kb 1 hónapja jelen van ez a probléma.
0
0
0
0
Tirparoli avatar
Hát elöször is ott ba...el hogy nem szoltál hogy ne zárják le mert igy ha bármit ki akarsz cserélni azonnal ugrik a garid meg vissza kell vinni...mivel ma már a gyártok külön termékekre adják a garit nem pedig a gépre /rá adásul te ugy rakattad össze ha jol értem szóval nem is a bolt promo termékéröl van szó!szóval most ürügyként vidd vissza tisztitasd ki és ne enged hogy vissza ragaszák!proci pasztát én kb 3év után cseréltem a régi gépen és semmi baja nem volt !!!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy milyen gyakran kéne portalanítani a gépházat és a benne lévő alkatrészeket? illetve milyen gyakran kéne újrapasztázni a procit? csak mert én összerakattam a gépet szervízben és garancia is van mindenen ezért nem vehetem le a gépház oldalát mert akkor már elvész a gari, és ha valami tönkremegy nem akarok 30 ezret költeni. Szóval milyen gyakran vigyem el szervízbe válaszokat előre is THX ! 😃
0
0
0
0
Tirparoli avatar
dave500 írta:
köszi
akkor ez szerintetek jó proc?

NET/Film erre jó 😀
de semmi másra...meg iródai alkalmazásoknak!egy ujabb játéknál proc limitbe ütközöl már elég kis részletgazdagságnál is!😞
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció