Sziasztok, munkatársammal azon nem jutottunk dűlőre hogy 8 giga ramja van, 32 bites win7 professional oprendszerrel.
Ő szentül megvan győződvse h mind a 8 gigáját kihasználja az op rendszer, de én úgy tudom h csak 3.5 gigáig képes kezelni a 32 bites, akkor kinek van igaza? 😃😃
Általában 8 -12 rendszerhűtő ventilátorokat használnak de léteznek nagyobbak de felesleges egy 12 es rendesen szellőztet,de szerintem lesz a kérdésedre válasz mástól is és uttánna vásárolj majd.😃 Néztem a gépedet látok két 12 es venti helyet is elől és hátúl .
ors11 írta:
Most OFF-olok egyet,mert télleg nem tudom mit jelent ez nézzétek el(még csiszolnom kéne a román tudásomon 😆😉
opþiunea Happy Night cu 2 euro/lunã (TVA inclus)
Cu aceastã opþiune traficul efectuat în sesiunile de conectare începute ºi terminate între orele 00:00-07:00 este gratuit.
ors11 írta:
Most OFF-olok egyet,mert télleg nem tudom mit jelent ez nézzétek el(még csiszolnom kéne a román tudásomon 😆😉
Cu aceastã opþiune traficul efectuat în sesiunile de conectare începute ºi terminate între orele 00:00-07:00 este gratuit.
Sziasztok. Olyat nem lehet beállítani a profilomba hogy kettő nemzetiségem legyen?? (Mivel Magyarországon születtem de nem ott élek). És tudok magyarul 40%-ba mivel tanulgattam 😃
lapartman997 írta:
Köszi Osynho. A piros LED a gépházon? Az állandóan villog. És kib@szott lassú az egész gép. Valószínűleg amiatt. A nővéremnek a sok retkes, szaros sims 2-je itt van a gépen és az zabálja a RAM-ot mint állat. Van vagy 7 kiegészítő... Elegem van már ebből a gépből de nagyon. Összegyűlik a pénzem az lesz az első hogy megveszem a terv gépet. Az oldalak is amiket beírok az is kb. 10-20 másodperc amíg megnyitja ez a tetűszar.
Igen, a hdd led a gépházon. Ha egyébként menne szépen a program és csak időközönként lassul be, az azt jelenti, hogy elfogy a ram, ilyenkor a gép a jóval lassabb hdd-hez nyúl, ami ugye sokkal lassabb a memóriánál. Ezért megakad. Ugyan ez igaz a programok betöltésére, illetve a folyamatos lassú reagálásra. Ahogy 1ről 2gb-ra bővítettem a netbookomat, érezhetően gyorsabb lett, pedig egy kis fos Atom proci van benne. Szóval, ha ráfutsz olcsón még 1 gb ramra, szerintem vedd meg, annyival többet is fog érni a konfig, amikor eladod.
Akkor nagyon elnézhettem. A falnál van a gép, és csak becsúsztam mellé azért nem láthattam. Akkor először meg kéne oldani, hogy működjön a monitor, utána pedig már tudok mindent. Köszi mindenkinek.
A 6750-esen két dugónak kell lennie. Mindkét monitort a 6750-be kell tenni.
Más: szerintem hiába veszel új adaptert. A monitorod nem fog működni. Mindenképp nézesd meg valakivel, mielőtt (feleslegesen) pénzt adsz egy adapterre.
lapartman997: Ha dolgozik közben a hdd (villog a led), akkor elfogy a ramod. Nem ártana venni.
1gb volt a netbookomban, a hajamat téptem sima böngészés közben, nem tudom, hogy lehet játszani ennyi rammal...
Megpróbálok szerezni akkor egy új ilyen adaptert. Még egy utolsó kérdés: Az egyik a 22es monitor a 6750-es kariba megy bele, a másik 17es meg az integráltba. Ez így jó lesz? Szerintem nem, mert az integráltat letiltotta magától.Máshova meg nem tudom dugni a 2. monitort...
Üdv.olyan problémám lenne hogy 7zippel kicsomagoltam egy isot a C meghajtóra egy mappába de miután végez a csomagolással a mappa üres pedig ha tallozni akarok belőle látom a fájlokat de egyébként üresnek mutatja,ezek után pedig töröltem a mappát de ugyanúgy lefoglalja a vinyón a helyet és nem tudom törölni ..mit tegyek?
Hát, problémába ütköztem...😆 Valami nem stimmel a monitor tápjával, vagy nem tudom. Bedugom a régi monitort az áramba, de nem világít a tápján, hogy érzékelne valamit. Ezáltal hiába nyomogatom a monitoron a gombot nem csinál semmit, mert nincs áram alatt. Amikor bedugom az áramba akkor egy másodpercre felvillann a monitornak a gombja, de el is alszik. Lehet, hogy ekkora szerencsétlen vagyok?😃
Hát, ha jól tudom, ez az egész minecraft dolog online játszódik. Tehát, meglehet, hogy az internet eléréssel lesz a gubanc. Lehet, hogy túl nagy a pinged vagy én nem tudom.
Hát, nem is nagyon javítanám mert már van új, csak gondoltam kipróbálnám milyen lehet 2 monitorral. 😃 Amúgy köszi a felvilágosítást. A windows részét azt tudom arról még olvastam sok minden. Akkor mindjárt megpróbálom, és köszi mégegyszer.
Megoldható. Simán csak rácsatlakoztatod a grafikus kártyára a monitorokat, windowsban beállítod, hogy klónozza, vagy széthúzza a képet, esetleg 2 db desktopod legyen.
Mivel szakmámba vág, elárulom, hogy nem azért kapsz lassan képet a monitorodon, mert lassan "melegszik" be (öcsém, ezek nem elektroncsöves monitorok 😃 ), hanem mert haldoklik a belső vagy külső trafó. Minekután ezekbe általába szar impulzustranyókat tesznek, nem nagyon javíthatóak.
Van itthon még egy monitorom amit nem használok, mert már nem nagyon jó. 30-40 percig melegedik be mire lesz rajta kép...
A lényeg annyi lenne, hogy azt a monitort rá tudnám még pluszba kötni a mostani gépemre? A mostani monitor 22-es, az pedig 17-es. Szóval 2 monitorral szeretnék lenni. Ez megoldható a mostani konfigommal? HD 6750-es videókártyám van.
Infó:
VIDEÓCSATLAKOZÁS: PCI-E
CHIPSET GYÁRTÓ: ATi
VIDEÓ CHIPSET: RadeOn HD6750
MEMÓRIA: 1024 Mb
MEMÓRIA TÍPUS: DDR5
DVI CSATLAKOZÓ: Igen
TV KIMENET: Nem
VIDEÓ BEMENET: Nem
HDMI: Igen
DISPLAYPORT: Nem
MINI DISPLAYPORT: Nem
MINI HDMI: Nem
Van a gépbe egy integrált vidikari is viszont, ha arra kötöm rá a monitort akkor semmi nincs, mivel autómatán letiltott amikor beraktam az új videókártyát.
adam1253 írta:
lehetséges, hogy a vga miatt állt le vissza fogja a cput
Nem, gyenge vga miatt nem áll le a gép. Rossz beállításokat használsz. Szerintem vagy a ram nem bírja (vissza kellene osztani), vagy a pci-e frekvencia mászik el, ami megintcsak instabilitást okoz.
adam1253 írta:
Régóta van gépem ovis korom ota de csak most kezd érdekelni atéma mármint az ilyen gép összerakos meg tuningolos valami, eddig is érdekelt csak akkor örültem annak is ha egy gépet összeraktam és a beállitásokat másokra biztam 😃. Ezért érdeklődök 😃 egyébként akkor most hogy állitsam a procit ? 😃 meg pl ha már ott tartanék hogy kb 220 akkor az kb hány Ghz lenne ?
Ezt leirtam 😆 rem értehő valmilyen szinten
[LINK]
Ez a te procid.
14x200-on megy alapból, érelemszerűen, ha 220-ra emeled az fsb-t, akkor 3080mhz lesz. Viszont az fsb emelésével emelkedik a ram órajel, a pci-e órajel, és korántsem biztos, hogy adott feszen stabil lesz a proci. Olvass utána, csak utána állítgass a biosban ilyeneket. Nem olyan bonyolult, de azért nem árt tudni, hogy mi mire van hatással.
Régóta van gépem ovis korom ota de csak most kezd érdekelni atéma mármint az ilyen gép összerakos meg tuningolos valami, eddig is érdekelt csak akkor örültem annak is ha egy gépet összeraktam és a beállitásokat másokra biztam 😃. Ezért érdeklődök 😃 egyébként akkor most hogy állitsam a procit ? 😃 meg pl ha már ott tartanék hogy kb 220 akkor az kb hány Ghz lenne ?
Egyébként a 240-es fsb meg se kottyan egy E5500-nek. 😉
ja én ezt nem tudtam, én az enyémből indultam ki, ez 220-assal már nem indul bármit csinálok 😃
Mert a tied Athlon II. Teljesen más a felépítése. Példányfüggő, de jóval 300-as fsb felett mennek ezek a kis Wolfok. Anno a E2140-eseket 200ról 400-ra rángatták, ami ugye 100%-os tuningot jelent. 😃 😎
adam1253: Azért a tuning kicsit összetettebb ennél... Amíg nem vagy tisztában vele, addig miért hardveres dologra gyanakszol? 😀 Ha csak az fsb-t növeled, az sokmindent elállít, amitől instabil lehet a gép.
adam1253 írta:
Biosban porbáltam felhuzni és F10 ugye a mentés és ujrainditás azt megnyomtam és a gép leállt majd ujraindult és kérte hogy nyomjam meg az F2 a bios eléréshez majd vissza kellett állitanom gyári beállitásra
am van nekem egy 400W Mercury tápom is az többen dicsérik egyes oldalakon de nem értek a tápokhoz
A Mercury táp az meg a Codegen párja... 😜
Akkor inkább FSP Hexa 400W, vagy Chieftec CTG 400W
tessék, lefotózta munkatáraam, itt pedig nincs írva h mennyi használható...
Mellesleg,szerintetek ha Furmark alatt keményen nyúzva a VGA eléri a 95 fokot,az még normális? 😃
elég csak az intézőben megnézni hogy mennyit használ ki
Ő szentül megvan győződvse h mind a 8 gigáját kihasználja az op rendszer, de én úgy tudom h csak 3.5 gigáig képes kezelni a 32 bites, akkor kinek van igaza? 😃😃
webforditas v google fordító 😜
sztem nem a legjobb megoldás....
webforditas v google fordító 😜
CF hidat lehet külön venni?
Hardverapró 1000huf/db 😀
thx😀
én véletlen kicseréltem a 2-t és a zöld jelzi a töltést 😃
én is csináltam már ilyet, sőt már kék ledet is szerkesztettem rá 😃
Köszi Osynho. A piros LED a gépházon? Az állandóan villog. És kib@szott lassú az egész gép. Valószínűleg amiatt. A nővéremnek a sok retkes, szaros sims 2-je itt van a gépen és az zabálja a RAM-ot mint állat. Van vagy 7 kiegészítő... Elegem van már ebből a gépből de nagyon. Összegyűlik a pénzem az lesz az első hogy megveszem a terv gépet. Az oldalak is amiket beírok az is kb. 10-20 másodperc amíg megnyitja ez a tetűszar.
Igen, a hdd led a gépházon. Ha egyébként menne szépen a program és csak időközönként lassul be, az azt jelenti, hogy elfogy a ram, ilyenkor a gép a jóval lassabb hdd-hez nyúl, ami ugye sokkal lassabb a memóriánál. Ezért megakad. Ugyan ez igaz a programok betöltésére, illetve a folyamatos lassú reagálásra. Ahogy 1ről 2gb-ra bővítettem a netbookomat, érezhetően gyorsabb lett, pedig egy kis fos Atom proci van benne. Szóval, ha ráfutsz olcsón még 1 gb ramra, szerintem vedd meg, annyival többet is fog érni a konfig, amikor eladod.
Csak egy helyre megy bele. Vagy rosszul néztem?
Mármint mi megy csak 1 helyre? 2 kimenet van a vga-n.
Más: szerintem hiába veszel új adaptert. A monitorod nem fog működni. Mindenképp nézesd meg valakivel, mielőtt (feleslegesen) pénzt adsz egy adapterre.
lapartman997: Ha dolgozik közben a hdd (villog a led), akkor elfogy a ramod. Nem ártana venni.
1gb volt a netbookomban, a hajamat téptem sima böngészés közben, nem tudom, hogy lehet játszani ennyi rammal...
Ja... de múltkor még működött... 😆
Hisz még előbb írtam:
Mivel szakmámba vág, elárulom, hogy nem azért kapsz lassan képet a monitorodon, mert lassan "melegszik" be (öcsém, ezek nem elektroncsöves monitorok 😃 ), hanem mert haldoklik a belső vagy külső trafó. Minekután ezekbe általába szar impulzustranyókat tesznek, nem nagyon javíthatóak.
Van itthon még egy monitorom amit nem használok, mert már nem nagyon jó. 30-40 percig melegedik be mire lesz rajta kép...
A lényeg annyi lenne, hogy azt a monitort rá tudnám még pluszba kötni a mostani gépemre? A mostani monitor 22-es, az pedig 17-es. Szóval 2 monitorral szeretnék lenni. Ez megoldható a mostani konfigommal? HD 6750-es videókártyám van.
Infó:
VIDEÓCSATLAKOZÁS: PCI-E
CHIPSET GYÁRTÓ: ATi
VIDEÓ CHIPSET: RadeOn HD6750
MEMÓRIA: 1024 Mb
MEMÓRIA TÍPUS: DDR5
DVI CSATLAKOZÓ: Igen
TV KIMENET: Nem
VIDEÓ BEMENET: Nem
HDMI: Igen
DISPLAYPORT: Nem
MINI DISPLAYPORT: Nem
MINI HDMI: Nem
Van a gépbe egy integrált vidikari is viszont, ha arra kötöm rá a monitort akkor semmi nincs, mivel autómatán letiltott amikor beraktam az új videókártyát.
lehetséges, hogy a vga miatt állt le vissza fogja a cput
Nem, gyenge vga miatt nem áll le a gép. Rossz beállításokat használsz. Szerintem vagy a ram nem bírja (vissza kellene osztani), vagy a pci-e frekvencia mászik el, ami megintcsak instabilitást okoz.
[LINK]
Ez a te procid.
14x200-on megy alapból, érelemszerűen, ha 220-ra emeled az fsb-t, akkor 3080mhz lesz. Viszont az fsb emelésével emelkedik a ram órajel, a pci-e órajel, és korántsem biztos, hogy adott feszen stabil lesz a proci. Olvass utána, csak utána állítgass a biosban ilyeneket. Nem olyan bonyolult, de azért nem árt tudni, hogy mi mire van hatással.
az jó 😃
ja én ezt nem tudtam, én az enyémből indultam ki, ez 220-assal már nem indul bármit csinálok 😃
Mert a tied Athlon II. Teljesen más a felépítése. Példányfüggő, de jóval 300-as fsb felett mennek ezek a kis Wolfok. Anno a E2140-eseket 200ról 400-ra rángatták, ami ugye 100%-os tuningot jelent. 😃 😎
Biosban porbáltam felhuzni és F10 ugye a mentés és ujrainditás azt megnyomtam és a gép leállt majd ujraindult és kérte hogy nyomjam meg az F2 a bios eléréshez majd vissza kellett állitanom gyári beállitásra
am van nekem egy 400W Mercury tápom is az többen dicsérik egyes oldalakon de nem értek a tápokhoz
A Mercury táp az meg a Codegen párja... 😜
Akkor inkább FSP Hexa 400W, vagy Chieftec CTG 400W