Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Matyi10 avatar
nemkrisz11 írta:
Matyi10 írta:
http://www.canyoucrackit.co.uk/index.asp törd fel...😃 a birt titkosszolgálat állásinterjut kinál..

Ehhez nem értek...ez valami hexadecimális (16-os) számrendszer akar lenni?

nem tudom.. én ehhez nagyon kevés vagyok...😃
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Matyi10 írta:
http://www.canyoucrackit.co.uk/index.asp törd fel...😃 a birt titkosszolgálat állásinterjut kinál..

Ehhez nem értek...ez valami hexadecimális (16-os) számrendszer akar lenni?
0
0
0
0
Matyi10 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ebben az esetben az i5 a nyerő, erősebb mint a Phenom
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne össze vissza 😃
AMD v Intel?

http://www.olcso.hu/szamitogep/processzor/Intel_Core_i5_2400_processzor-arak_231444102.html
v
http://www.olcso.hu/szamitogep/processzor/AMD_Phenom_II_X4_980_processzor-arak_357652596.html
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket előre is!!!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
értem majd mondom neki, köszönöm! 😃
0
0
0
0
Dante15 avatar
Sziasztok. Ez a videó kártya : GIGABYTE nVIDIA GT430 1GB DDR3 OC, belemenne ebbe az alaplapba: MSI G41M-P26, mATX, S775. (bocsi ha hülyeséget kérdezek de nem értek hozzá...)
0
0
0
0
Sanchez avatar
Akkor nyisson egy feladatkezelőt, és ott látni fogja, hogy nem 8GB az össz memória.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
https://kepfeltoltes.hu/111201/8_gb_ram__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tessék, lefotózta munkatáraam, itt pedig nincs írva h mennyi használható...
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Ja,de ott írja zárójelben hogy (3,25 GB használható)

Mellesleg,szerintetek ha Furmark alatt keményen nyúzva a VGA eléri a 95 fokot,az még normális? 😃
0
0
0
0
Sanchez avatar
Start > Sajátgépre jobb klikk > Tulajdonságok. Telepített RAM. Ott lesz, hogy 8GB, és 3.2használható.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
de ott meg mutatja neki a 8 gigát, mmint a sajátgép-tuladjonságokban, azért nem akarja elhinni
0
0
0
0
niteforce avatar
neked 😀
elég csak az intézőben megnézni hogy mennyit használ ki
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, munkatársammal azon nem jutottunk dűlőre hogy 8 giga ramja van, 32 bites win7 professional oprendszerrel.

Ő szentül megvan győződvse h mind a 8 gigáját kihasználja az op rendszer, de én úgy tudom h csak 3.5 gigáig képes kezelni a 32 bites, akkor kinek van igaza? 😃😃
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
Általában 8 -12 rendszerhűtő ventilátorokat használnak de léteznek nagyobbak de felesleges egy 12 es rendesen szellőztet,de szerintem lesz a kérdésedre válasz mástól is és uttánna vásárolj majd.😃 Néztem a gépedet látok két 12 es venti helyet is elől és hátúl .
0
0
0
0
Master Killer avatar
Ez lehet, hogy hülye kérdés, de hogyan tudom megmérni, hogy hány milis rendszerhűtő venti fér bele a házamba? Lemérem csavartól csavarig vagy hogy?
0
0
0
0
wdavid avatar
hát nem mindig de nagyjából azért lefordítja hehe 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
wdavid írta:
ors11 írta:
Most OFF-olok egyet,mert télleg nem tudom mit jelent ez nézzétek el(még csiszolnom kéne a román tudásomon 😆😉

opþiunea Happy Night cu 2 euro/lunã (TVA inclus)
Cu aceastã opþiune traficul efectuat în sesiunile de conectare începute ºi terminate între orele 00:00-07:00 este gratuit.

webforditas v google fordító 😜

sztem nem a legjobb megoldás....
0
0
0
0
wdavid avatar
ors11 írta:
Most OFF-olok egyet,mert télleg nem tudom mit jelent ez nézzétek el(még csiszolnom kéne a román tudásomon 😆😉

Cu aceastã opþiune traficul efectuat în sesiunile de conectare începute ºi terminate între orele 00:00-07:00 este gratuit.

webforditas v google fordító 😜
0
0
0
0
no avatar
Nézd meg ha van modemed nem feszül-e a kábele. Ha igen akko lazítsd meg. Nekem is ugyanez a problémám volt.
0
0
0
0
Kamaa avatar
valaki segítsen! 5 percenként elmegy a netem.. és nem tudom mitől :S már 2 napja ezt csinálja..... mi lehet a probléma??
0
0
0
0
ors11 avatar

0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Olyat nem lehet beállítani a profilomba hogy kettő nemzetiségem legyen?? (Mivel Magyarországon születtem de nem ott élek). És tudok magyarul 40%-ba mivel tanulgattam 😃
0
0
0
0
Ducky avatar
másnál is lassú a youtube? mert azon kívül minden nagyon gyorsan tölt..
0
0
0
0
Matyi10 avatar
Synda írta:
Matyi10 írta:
CF hidat lehet külön venni?

Hardverapró 1000huf/db 😀

thx😀
0
0
0
0
Matyi10 avatar
CF hidat lehet külön venni?
0
0
0
0
niteforce avatar
tasiadam írta:
én véletlen kicseréltem a 2-t és a zöld jelzi a töltést 😃

én is csináltam már ilyet, sőt már kék ledet is szerkesztettem rá 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
én véletlen kicseréltem a 2-t és a zöld jelzi a töltést 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
lapartman997 írta:
Köszi Osynho. A piros LED a gépházon? Az állandóan villog. És kib@szott lassú az egész gép. Valószínűleg amiatt. A nővéremnek a sok retkes, szaros sims 2-je itt van a gépen és az zabálja a RAM-ot mint állat. Van vagy 7 kiegészítő... Elegem van már ebből a gépből de nagyon. Összegyűlik a pénzem az lesz az első hogy megveszem a terv gépet. Az oldalak is amiket beírok az is kb. 10-20 másodperc amíg megnyitja ez a tetűszar.

Igen, a hdd led a gépházon. Ha egyébként menne szépen a program és csak időközönként lassul be, az azt jelenti, hogy elfogy a ram, ilyenkor a gép a jóval lassabb hdd-hez nyúl, ami ugye sokkal lassabb a memóriánál. Ezért megakad. Ugyan ez igaz a programok betöltésére, illetve a folyamatos lassú reagálásra. Ahogy 1ről 2gb-ra bővítettem a netbookomat, érezhetően gyorsabb lett, pedig egy kis fos Atom proci van benne. Szóval, ha ráfutsz olcsón még 1 gb ramra, szerintem vedd meg, annyival többet is fog érni a konfig, amikor eladod.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Akkor nagyon elnézhettem. A falnál van a gép, és csak becsúsztam mellé azért nem láthattam. Akkor először meg kéne oldani, hogy működjön a monitor, utána pedig már tudok mindent. Köszi mindenkinek.
0
0
0
0
Osynho avatar
Sanchez írta:
Csak egy helyre megy bele. Vagy rosszul néztem?

Mármint mi megy csak 1 helyre? 2 kimenet van a vga-n.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A 6750-esen két dugónak kell lennie. Mindkét monitort a 6750-be kell tenni.
Más: szerintem hiába veszel új adaptert. A monitorod nem fog működni. Mindenképp nézesd meg valakivel, mielőtt (feleslegesen) pénzt adsz egy adapterre.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Csak egy helyre megy bele. Vagy rosszul néztem?
0
0
0
0
Osynho avatar
És miért nem dugod mind a kettőt a 6750-be?

lapartman997: Ha dolgozik közben a hdd (villog a led), akkor elfogy a ramod. Nem ártana venni.
1gb volt a netbookomban, a hajamat téptem sima böngészés közben, nem tudom, hogy lehet játszani ennyi rammal...
0
0
0
0
Sanchez avatar
Megpróbálok szerezni akkor egy új ilyen adaptert. Még egy utolsó kérdés: Az egyik a 22es monitor a 6750-es kariba megy bele, a másik 17es meg az integráltba. Ez így jó lesz? Szerintem nem, mert az integráltat letiltotta magától.Máshova meg nem tudom dugni a 2. monitort...
0
0
0
0
konsti avatar
Üdv.olyan problémám lenne hogy 7zippel kicsomagoltam egy isot a C meghajtóra egy mappába de miután végez a csomagolással a mappa üres pedig ha tallozni akarok belőle látom a fájlokat de egyébként üresnek mutatja,ezek után pedig töröltem a mappát de ugyanúgy lefoglalja a vinyón a helyet és nem tudom törölni ..mit tegyek?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Sanchez írta:
Ja... de múltkor még működött... 😆

Hisz még előbb írtam:

...hanem mert haldoklik a belső vagy külső trafó
0
0
0
0
no avatar
Nekem a gépem halt meg szóval így telefonról írok 😀
0
0
0
0
no avatar
Az bármikor elhalhat 😃
0
0
0
0
Sanchez avatar
Ja... de múltkor még működött... 😆
0
0
0
0
no avatar
Akkor ott valami táp gond lesz. Elhalt 😃
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hát, problémába ütköztem...😆 Valami nem stimmel a monitor tápjával, vagy nem tudom. Bedugom a régi monitort az áramba, de nem világít a tápján, hogy érzékelne valamit. Ezáltal hiába nyomogatom a monitoron a gombot nem csinál semmit, mert nincs áram alatt. Amikor bedugom az áramba akkor egy másodpercre felvillann a monitornak a gombja, de el is alszik. Lehet, hogy ekkora szerencsétlen vagyok?😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hát, ha jól tudom, ez az egész minecraft dolog online játszódik. Tehát, meglehet, hogy az internet eléréssel lesz a gubanc. Lehet, hogy túl nagy a pinged vagy én nem tudom.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Máskor is. Én is két monitort használok.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hát, nem is nagyon javítanám mert már van új, csak gondoltam kipróbálnám milyen lehet 2 monitorral. 😃 Amúgy köszi a felvilágosítást. A windows részét azt tudom arról még olvastam sok minden. Akkor mindjárt megpróbálom, és köszi mégegyszer.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Megoldható. Simán csak rácsatlakoztatod a grafikus kártyára a monitorokat, windowsban beállítod, hogy klónozza, vagy széthúzza a képet, esetleg 2 db desktopod legyen.
Mivel szakmámba vág, elárulom, hogy nem azért kapsz lassan képet a monitorodon, mert lassan "melegszik" be (öcsém, ezek nem elektroncsöves monitorok 😃 ), hanem mert haldoklik a belső vagy külső trafó. Minekután ezekbe általába szar impulzustranyókat tesznek, nem nagyon javíthatóak.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok!

Van itthon még egy monitorom amit nem használok, mert már nem nagyon jó. 30-40 percig melegedik be mire lesz rajta kép...

A lényeg annyi lenne, hogy azt a monitort rá tudnám még pluszba kötni a mostani gépemre? A mostani monitor 22-es, az pedig 17-es. Szóval 2 monitorral szeretnék lenni. Ez megoldható a mostani konfigommal? HD 6750-es videókártyám van.

Infó:

VIDEÓCSATLAKOZÁS: PCI-E
CHIPSET GYÁRTÓ: ATi
VIDEÓ CHIPSET: RadeOn HD6750
MEMÓRIA: 1024 Mb
MEMÓRIA TÍPUS: DDR5
DVI CSATLAKOZÓ: Igen
TV KIMENET: Nem
VIDEÓ BEMENET: Nem
HDMI: Igen
DISPLAYPORT: Nem
MINI DISPLAYPORT: Nem
MINI HDMI: Nem

Van a gépbe egy integrált vidikari is viszont, ha arra kötöm rá a monitort akkor semmi nincs, mivel autómatán letiltott amikor beraktam az új videókártyát.
0
0
0
0
Osynho avatar
adam1253 írta:
lehetséges, hogy a vga miatt állt le vissza fogja a cput

Nem, gyenge vga miatt nem áll le a gép. Rossz beállításokat használsz. Szerintem vagy a ram nem bírja (vissza kellene osztani), vagy a pci-e frekvencia mászik el, ami megintcsak instabilitást okoz.
0
0
0
0
adam1253 avatar
lehetséges, hogy a vga miatt állt le vissza fogja a cput
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció