Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Görgess le itt a "game score benchmark"-hoz: [LINK] Konkrétan a negyede. És ez egy nagyon régi szintetikus teszt még dx7-8-9-el, ami ugye egy magos teljesítményt követel elsősorban, amiben az AMD eleve nem is túl jó.
Ugyan ez összehasonlítva az i5-el, ami volt a kezembe.: [LINK].
Itt összehasonlítva az e8400-al: [LINK] .Mint látható, egy és ugyan az az eredmény. No ezt azért tudom elképzelni, mert nekem is ez a személyes tapasztalatom. De nekem mindegy, mindenki abban hisz, amiben akar én arról beszélek, amit ki is próbáltam.
Láttam már olyan tesztet, ami az én konfigommal készült elvileg, és 15-20 fps-el kevesebbet mutatott, mint ami nekem van.
Bronson: Ez igaz, de mondjuk én sem szeretem húzni a CPU-t, így aztán eszembe sem jut ez a megoldás... 😀
Pedig a i7 2600k nagyon jó proci.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kGH😆dD9MOk[/youtube]
nem kéne leírni azt az i7 860at, meghúzza egy kicsit és semmi gond nem lesz vele
azt meg, hogy a 8350 messze erősebb nála, hagyjuk
Milo4200: Szerintem ahhoz egy másik processzort kellene beszerelni tuning gyanánt. Nem hiszem, hogy bírni fogja, nagyon gyenge az a processzor. Az volt a tanulóidőszaka az Intelnek az i szériával, és hát nem volt nagy siker; én egy i5-760-at használtam pár hónapig, de hatalmas csalódás volt, nem tudott igazán többet, mint előtte az e 8400. A 860 meg ugyan az, csak engedélyezve van bent a HT. Persze a 860-at még személyesen nem próbáltam, de azért a tesztek azt mutatják, hogy játékok alatt a felét sem tudja annak, mint ami egy r9 390-hez kellene. Még az enyém is épp, hogy elég egy 290-hez és az messze erősebb, mint az i7-860.
GTX 970
vagy
MSI GAMING R9 390 8GB?
Amd fx 8320 vagy Amd fx 6300? Árban és teljesítményben van egy kis különbség, de a videokártya melyiket használná ki jobban? Illetve ha esetleg van más tippetek, jöhet😃 Árban kb. 30-45 között gondolkodom, Intel nem izgat. Köszönöm előre is a válaszokat.
Nagyon nem mindegy,hogy a 4GB vram egx gt630-on vagy gtx 960-on van.....
Az lenne a kérdésem, hogy jók-e az APU-k, a procival egybeintegrált videókártyák? Mert egy ilyen gépen gondolkozok. Ez van benne:
AMD Radeon HD7660HM/2048DDR3-HDMI DX11 (APU)
Mit gondoltok?😀
Újonnan R9 380 4GB.
GTX 960
"Like many of Sapphire’s video cards, the Dual-X R9 280 has a dual BIOS, one is used to boot in legacy compatibility mode, while the second boots with UEFI."
Náalm a 270-es 1035/1425-ön megy +20% powerral. Memóriánál ennyi a max, amit még elbír, utána már előjönnek a hibák. A GPU bírná még tovább egy kicsit, de ott nem biztos, hogy 100% stabil lenne.
csako84: mindegyik kártya másképp birja a tuningot, ki kell próbálnod, ennyi...
Lehet még magasabb órajelre állitani?