Attól függ milyen a samsungokba durván csal a hőszenzor volt prohardveres tesztbe is hogy infrás mérővel megmérték és a samsung sokkal melegebb volt mint ami a senzora mutatott a többi hdd nél meg kb ugyan olyan votl az érték. Amúgy a túl hűvös se jó. Volt asszem az IBM vagy a GOOGLE nál egy felmérést és ott több ezer hdd-t vetettek össze és a legtovább harminc valahány fokon élt sokat.
kb 38-40 at nyáron normális, 50-52 től károsodnak, azért nyárit mondok, mert az a fő , veszélyeztetett időszak ! tavaj láttam 52c on ment ismerösöm vinyója.... pirosan.....
ASUS Utility kell neked 😃 windowsnon belüll lehet BIOS-t fdrissíteni, sőt ki is mentheted az előzőt 😜 3 perc volt az egész és már kész is volt a frissítés 😃 én lapomon fent van az rev. 5001es bios 😃
ha nem az asus oldaláról szedted le, akkor tessék
alaplapod, op redszered: ASUS M4N68T-M LE V2, windows7 64 bit
[LINK]
leszeded a legfrissebbet, rá kártyára majd EZ-flashba.
Devis írta:
pendrive-al a legegyszerűbb, minél kevesebb rajta a cucc annál jobb. én egyébként egy 512mb-osal csináltam 😃
nekem nincs olyan ami NTFS szóval egy microSD-vel csináltam a csövestelefonnal mint kártyaolvasó 😃
de ráraktam, ki is jelezte a fájlt, de nem tudta frissíteni...
ha nem sikerülne, akkor ott az ez-flash, nekem már kellett használnom. ez arra jó hogyha a bios nem is tud már mit csinálni mert annyira szét van szedve, az ez-flash-t használod, megadod a romot (egy pendrive-ról) és arról újjá építi. egyébként sztem egyáltalán nem kockázatos, vagy 8x frissítettem az előző lapomat, mindíg ez-flash-el és nem lett semmi baja. a mostani lapomat a windows-os progival csináltam, az is teljesen jól megcsinálta
Szeretnék venni procit, illetve új ramot is. A procihoz sajnos szükségem van bios frissítésre. Asus alplapom van amihez van egy sima windows program amely magától frissíti, csak be kell tallóznom a .ROM fájlt, majd elindítanom és csinálja is amit kell. Mennyi a kockázata annak, hogy "volt" egy lapom? Esetleg mi más hiba lehetséges a frissítés során? Illetve helyreállíthatóak?
levi27 írta:
Helló!
Csak annyi lenne hogy van egy olyan nekem az everestbe hogy MCP... nem tudom pontosan mi az de 60-70 fok között mozog .... nem sok az egy kicsit?
az MCP az az eszaki hid/chipset homerseklete.
Sajna az everest bugosan jeleniti meg az MCP szenzor altal mert erteket, ezert az a 60-70°valojaban 60-70 °F ami olyan 18 °C. nem kell miatta aggodni.
forras: [LINK]
Igazából az az érték se a legjobb.. mert 20-23 fok van a szobám attól hidegebb nem hiszem hogy lehet... egyébként az összes progi azt írja hogy 60-70 fok és megnéztem csak úgy kézre a kis rézbordát hogy milyen meleg.... hát nem a legkellemesebb... de azért köszi 😀
Semmi mást nemkell,csak kikapcsolod a gépet,le az oldallapot,le a kábeleket,mi a vinyót,majd vissza az oldalt és mehet be a gép.Müködni fog csak ugye kevesebb particiod lesz mivel kivetted a vinyot,igy pl ha eddig az a vinyod volt E meghajto,F pedig az ODD akkor az E lesz az ODD.
sziasztok nekem az lenne a problémám hogy szarakodik a régi winchesterem és állandoan zörög meg mintha kikapcsolna állandóan ez a vinyó már 8 éves csak az uj gépembe belett épitve hogy a régi fájlok meglegyenek és azt szeretném kérdezni hogy a gépböl hogy kell kivenni elégcsak a kábeleket kihuzni belöle vagy mást is kell csinálni
Nekem egy régi samsung 60 fok fölött is volt nem volt problémája de tényleg nem ajánlatos a tartós 40-45+ fok
nekem 28fok fölé sosem megy a vinyóm.
Nem tudom hol láttad az árakat főleg 7750-nek 😊
Ez már egy teljesen új széria,más a gyártástechnológia 😉
6800 gyengébb volt mint 5800 nem is kicsit,itt viszont várhatóan jóval erősebb lesz,egy 7870 kb 6970-el egyenértékű,de várjuk meg a teszteket 😀
a 7850 árát innen néztem 😃
http://tech iser.com/amd-radeon-hd7870-hd7850-pitcairn-xtpro-launch-feb-2012-146343.html
de tudom h ez csak egyfajta becsült ár 😃 én azért gondoltam h jobb, mert ugye ez 28nm és kb a 6950/560 Ti szintjét hozza, a 6870 árkategóriájában 😃
én is február körül karok kártyát venni szóval a teszteket én is mindenképpen megvárom 😃
Vinyók hány fokig bírják kellemesen? hány foktól károsodnak?
kb 38-40 at nyáron normális, 50-52 től károsodnak, azért nyárit mondok, mert az a fő , veszélyeztetett időszak ! tavaj láttam 52c on ment ismerösöm vinyója.... pirosan.....
Vinyók hány fokig bírják kellemesen? hány foktól károsodnak?
típusfüggő 😀
De a 40 fok már így soknak számít, érdemes akkor ventit rakni rá vagy mellé.
Sikerült 😜😜
kösz 😀
most megnézem OC-val hogy áll 😃
a legfrissebbet szedtem, de nem megy. azt írja ki mindig.
alaplapod, op redszered: ASUS M4N68T-M LE V2, windows7 64 bit
[LINK]
leszeded a legfrissebbet, rá kártyára majd EZ-flashba.
én így szoktam csinálni pendrive-al
azt írja: Boot block in file is not valid
mit írt ki?
pendrive-al a legegyszerűbb, minél kevesebb rajta a cucc annál jobb. én egyébként egy 512mb-osal csináltam 😃
nekem nincs olyan ami NTFS szóval egy microSD-vel csináltam a csövestelefonnal mint kártyaolvasó 😃
de ráraktam, ki is jelezte a fájlt, de nem tudta frissíteni...
megcsinálom akkor EZ flasshel.
Szeretnék venni procit, illetve új ramot is. A procihoz sajnos szükségem van bios frissítésre. Asus alplapom van amihez van egy sima windows program amely magától frissíti, csak be kell tallóznom a .ROM fájlt, majd elindítanom és csinálja is amit kell. Mennyi a kockázata annak, hogy "volt" egy lapom? Esetleg mi más hiba lehetséges a frissítés során? Illetve helyreállíthatóak?
amd phenom 2 x6 1100t?
intel core i5 2500K?
[LINK]
ha esetleg szeretnéd nézni mennyin megy 😀
Amd quad core a6-3400m
Vagy intel core i3 233m
Szal a másik bal.😂
enyém 😃
[LINK]
Helló!
Csak annyi lenne hogy van egy olyan nekem az everestbe hogy MCP... nem tudom pontosan mi az de 60-70 fok között mozog .... nem sok az egy kicsit?
az MCP az az eszaki hid/chipset homerseklete.
Sajna az everest bugosan jeleniti meg az MCP szenzor altal mert erteket, ezert az a 60-70°valojaban 60-70 °F ami olyan 18 °C. nem kell miatta aggodni.
forras: [LINK]
Igazából az az érték se a legjobb.. mert 20-23 fok van a szobám attól hidegebb nem hiszem hogy lehet... egyébként az összes progi azt írja hogy 60-70 fok és megnéztem csak úgy kézre a kis rézbordát hogy milyen meleg.... hát nem a legkellemesebb... de azért köszi 😀