Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Köszönöm! Alakul ez
http://kepfeltoltes.hu/view/161102/15566679N_vtelen2_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/view/161102/15566679N_vtelen2_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
hashimoto avatar
Próbáld meg a CPU-Z+GPU-Z párossal megnézni, ahogy nézem, "nem ismeri még" az adatbázis a hardvereidet.
A ramhoz meg annyit, hogy (lehet nem pontosan fogalmazok), a ddr miatt, azt a számot duplán kell nézni, és ha megnézed, 2x1064=2128 tehát az rendben van.
0
0
0
0
Puffin avatar
Delorien: és az hogy lehet hogy Atom procinak írja a 6700-at? Amúgy a memória az teljesen oké.
0
0
0
0
no avatar
Piero igyekszem 😃
volna itt még egy probléma amire még nem sikerült rájönnöm:
[img]161102/1386486173N_vtelen3_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
0
0
0
0
Krissz avatar
zsoltdeak: Csakis a Pro verzio 😀 1607 es kiadásu ISO rol telepitettem újra most, HDD ről, eddig működik 😃

Most lett kész, jelenleg updatel. Annyit csinaltam eddig hogy felhasználtam a csodás Edge tudását, egy bonyolult feladatra ... leszedtem vele a Firefoxot, és ki is x eltem 😆 Következő reinstall ig hozzá nemlesz nyulva a Edge hez

Ez komoly? Ennyi hulladékot hozott még pluszba a 1607 es akkori Build updte?
https://kepfeltoltes.hu/161102/dasssd_www.kepfeltoltes.hu_.png
Jesus, gyomlálhatok megint gy darabig.

Most először telepitettem HDD ről, és eddig jónak tűnik 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
tubatibi: hát én akkor is egy 16:9-es Freesync, esetleg ívelt monitort vennék 27", alacsony válaszidővel. Bőven elég lesz az neked, főleg abban a távolságban.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Krissz: nekem is 4 gigás pendrive-om van, simán ráfér a win10 home 😆
0
0
0
0
maestro86 avatar
Sziasztok nem tudom hogy jó helyre irok de már nem tudom mit csináljak sokszor telepitettem már a gépemet eddig ilyen még nem volt és nem is tudom hogy a gép hibája vagy valamilyen más probléma ami esetleg másnak is elöfordult. Mostanában ha nézek egy youtube vagy indavideot a kép lemarad a honghoz képest nincs szinkronba van hogy probléma nélkül megy de töbségében elcsuszik a youtubon 720p nézek videot minden drivert frissitettem probáltam már több böngészöt is mindegyiknél ez a probléma én operát használok tesom firefoxot. Szoktam nézni videot a movie.cc ott például nincs semmi gond. Arra is gondoltam hogy a net de a lejátszás közben nem áll le az folyamatos csak egy idó után elcsuszik a hang a képtöl, Remélem tud valaki valami indokot irni hogy legalább tudjam mi okozza.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Krissz: Spoiler!
BHO-n van Windows 10 Enterprise ami csak 3.13GB.
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz jajam :/
Megpróbálom ezt: [LINK]
Felszabadítom a legkissebb particiómat, 20GB és arról ujrarakom a másik particion levő jelenlegi rendszert. 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Akkor sajnos felejtős a dolog, MTP-n keresztül esélytelen hogy sikerül.
0
0
0
0
Krissz avatar
csuz-li: Hátsz akkor megpróbálok beszerezni egy DVD-t átmenetileg.
Én is 3-4 havonta 1x ha használom, telepíteni meg már egy 3 éve kb pendriverol szoktam még XP-s gépeket is ha az alaplap is támogatja. Azért köszi 😀

NSD4rKn3SS: Nkm ilyen lehetőségek vannak telón: https://kepfeltoltes.hu/161102/Screenshot_2016-11-02-15-27-30_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Krissz
Nekem már volt szerencsém kártyás telepítéshez, zökkenő mentesen megy, a lényeg hogy ne MTP eszközként használd a telót csatlakozásnál, hanem sima kártyaolvasóként (nem jut eszembe a pontos megnevezés, talán MSC) általába WinXP kompatibilis jelzés vagy leírás van mellé biggyesztve, persze Androidja meg Telefonja válogatja hogy miként tudod használni, egy rendes kártya olvasó biztosabb megoldás.

Szerk.: (Ennél jobb képet nem találtam arról hogy mire gondoltam)
https://forums.lenovo.com/lnv/attachments/lnv/218/3074/1/USB%20Mass%20Storage.png

De legrosszabb esetben minden mezei elektronikai boltban hozzád vágnak 8GBos pendriveot 2-4 ezer Ft-ért, érdemes beruházni rá.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Krissz: Ha nincs pendrive, akkor egy próbát megér a dvd...
Mondjuk nekem is csak bent van a gépben porfogónak, egyszer használtam, mikor telepítettem.
0
0
0
0
Krissz avatar
Nincs pendriveom sajnos, kölcsönadtam régebben, és az illető elvesztette ....
Csak egy 4GB osom van, arra meg nem megy fel a Win 10 x64 :/ :/

DVD: nemtudom hogy működik e a meghajtó, mert amióta megvan a gép nemhasználtam írásra
0
0
0
0
csuz-li avatar
Krissz: Sosem hallottam még ilyenről, de nem hiszem, hogy képes lenne onnan bebootolni az alaplap. Írd ki egy dvd-re, vagy pendrive-ra. Az biztos működik.
0
0
0
0
Puffin avatar
Krissz: szerintem az úgy nem fog menni! Nincs egy 8GB-os pendriveod?
0
0
0
0
Krissz avatar
Windows 10 újrarakás, MicroSD ről, jó ötlet?

Van a telefonomba egy 32GB os Samsung (48MB/s) Micro SD és azt szeretném kérdezni hogy ha ezt megcsinálom telepítésre alkalmas eszközzé, lesz e valami baja a kártyának a későbbi telóba való használatkor?
Úgyszeretném telepíteni hogy benne van a telóba a kártya és a micro usb n keresztűl menne fel a rendszer.

Köszi
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
azt szokták mondani, hogy az ajánlott távolság a monitor átmérőjének másfélszerese, ilyen alapon úgy ahogy belefér még
0
0
0
0
tubatibi avatar
Hunork / Szili. Igen, rendelkezem amd kártyával ( Rx 480 ) és játékhoz, illetve filmnézéshez használnám 😀

A monitor kb 1- másfél méterre lenne a fejemtől. Filmnézésnél 4 méterre.
Ajánljátok ezt a monitort amúgy ?

Esetleg van valahol egy oldal, ami feltünteti, hogy melyik játékok szeretik a 21:9-et ? 😀
0
0
0
0
DrXenon avatar
Sziasztok 😀

"Arctic Alpine 11 GT R2" ez a CPU hűtő ér valamit i5 4590 alá? Vagy a gyári jobb. Gyári se hangos semmit kb még játék alatt sem. Ingyen kaptam ezt a hűtőt.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
tubatibi: pontosan ahogy umork mondta, viszont a 21:9 es képarányt sok játék nem szereti (még), és csak a 16:9 hez hozzárak 2 fekete oszlopot "szélesvászon", Youtube nál ugyanez.
0
0
0
0
Hunork avatar
tubatibi:

Mivel tartalmazza a Freesync technológiát, igen, működik, de természetesen csak AMD VGA-val!
De mivel 82 cm-es, remélem, nem számítógépasztalon akarod nézni! 😀
0
0
0
0
tubatibi avatar
Sziasztok !

Érdeklődni szeretnék, hogy ez a monitor megéri-e az árát. Legfőképpen játékra lesz, de néha lesz filmnézés is 😀
Lg 34UM68-P.
Ami a legjobban érdekel, hogy a freesync jól működik rajta ? Egy Rx 480-al lesz kiszolgálva.
Akinek van, kérem írja meg, hogy működik-e 😀

Előre is köszönöm 😀 !
0
0
0
0
hashimoto avatar
FL Studio-val foglalkozik itt valaki? 😀
0
0
0
0
no avatar
Vsync után jó lett 😃 de most meg az asztalon ha több ablak van nyitva és elhúzom az egyiket akkor becsikozódik a többi ablak pár másodpercre.

MSI B150 Gaming M3
Intel I7 6700
Kingston 2x8gb 2133mhz HX421C14FB2K2/16
Gigabyte GTX 1070 8gb GV-N1070WF2OC-8GD
Cooler Master B500 V2 RS500 ACABB1-EU
0
0
0
0
Hunork avatar
Delorien: egyrészt igen, Vsync ON. Másrészt nem látható a géped. Táp, alaplap, memória típus kéne azért...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Delorien: Kapcsold be a Vsync-et.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Megjött az új gépem és witcher 3 az első játék amit kipróbálok, de valmiért mozgás közben vízszintes kontrasztos csíkok villognak, változó helyeken. Ez mitől lehet?

gtx 1070
i 6700
21:9 displayport

köszönöm
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
már minden jó működik ahogy kell 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili:
Na, az egy állat kártya volt 8 éve! 😀
Remélem, megoldódik a probléma, de szerintem is esélyes, hogy haldoklik.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
nem, végül megnéztem és a gpu köré folyt a paszta mikor rátettem a hűtőt, mostmár jó 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Szili: nem lehet hogy rossz a kártya?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
halisztok
megjött a Sapphire Radeon HD4830 am és az a gond hogy nem ad képet a D1601 LED vörösen világít rajta ami annyit jelent h túlmelegszik vagy nincs rajta a +6.
a probléma az h frissen pasztáztam és rajta van a +6 mind2 vel kipróbálltam egyikkel se jó.
BIOS ban a dVGA az elsődleges integrállt letiltva,BIOS reset se segített
ötlet ?
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili:
BIOS reset, majd BIOS frissítés. És szépen matatni a HW monitor menüben. Ha ez sem megy, akkor a CPU ventijét próbáld egy sysfan aljzaton üzemeltetni. Az is lehet, hogy a csatlakozó sérült. Valamint a rendszeridő hogy áll? A cégnél egyszer ez vitte vakvágányra a gépet és a Windows-t. Az alaplapi elemcsere megoldotta. Egyelőre ennyi, mert ezek azért előfordultak "pályafutásom" alatt.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
én nemtudom, mióta ez az alaplapom van állandóan barmolni kell vele 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szili: Ha nem indul a CPU venti, de "kézzel" indítható, akkor nagy valószínűséggel valahol szorul. Vagy belelóg valami, vagy tönkre ment a tengelye. Cseréld le a hűtőt. Pár ezer forintért már lehet rá kapni hűtőt, ha a gyárinál nem akar (sokkal) jobbat.
A kékhalál rendszerhibát meg szerintem megoldottad a BIOS alaphelyzetbe állítással.
Szóval nem hiszem, hogy feltétlenül az alaplapod halt volna meg.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hali
olyan problémám lenne h nagyba netezek és hirtelen BSOD ACPI.sys IRQL_NOT_LESS_EQUAL
ujraindíttom a gépet boot után egbyől BSOD ACPI.sys IRQL_NOT_LESS_EQUAL
jó mondom akkor berakom a telepytő DVD-t hátha ki tudja javítani...
Ahha az is BSOD unexpected I/O error occured boot után.
indítanám megint simán azt nem bootol csak a fehér kurzor villog meg barna és sárga csíkos a kép.
kidefaultoltam a BIOS-t most megy rendesen a gép megint.
Nameg néha olyat csinál a CPU venti hogy nem indul el, de emgpörgetem akkor elindul és onnantól kezdve le se áll ahogy kell neki.
Az alaplapom haldoklana ?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Köszönöm szépen! Ilyet kerestem! 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
Helo, ps4 es dualshock controller emmel valami nem jó, csatlakoztatnám a telefonhoz ( android) felismeri kapcsolódik is de nem működik nem reagál semmire pedig azonnal kapcsolódik. Ha valakinek vmi ötlet akkor várom, köszi
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Olcsóbban ugyan az amit Cseszka fórumtárs ajánlott:
[LINK]
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Ilyen elrendezésre gondoltam, de lapos gombokkal, halk leütéssel.
https://cdn.computerhope.com/keyboard/keyboard.jpg
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Esetleg ez jó lenne:[LINK]
Bár ez vezeték nélküli kivitel.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Hasonlóra. Olyan kialakításút tudsz mint az asztali? Van rajta numerikus rész és a mérete is ahhoz hasonló. Pont olyat találtam ami nekem megfelelő lenne, csak nem értek hozzá, hogy hogyan kell átszerkeszteni USB-sre.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ilyenekre gondolsz?
[LINK]
[url]http://www.wtshungary.hu/index.php?route=product/product&product_id=7650[/url]
[url]http://www.wtshungary.hu/index.php?route=product/product&product_id=7642[/url]
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Üdv!

Laptop billentyűzetet lehetséges átszerkeszteni USB-sre, hogy rátudjam dugni a gépre? Csak maga a billentyűzet van. De ha tudtok mondani olyan fajtát ami olyan mint a laptopos csak asztali géphez van csinálva, szívesen meghallgatom. 😀 Tetszik a gombok lapos kialakítása és halksága.
0
0
0
0
Hunork avatar
ginoresz: csavar alá kell tenni. Bár rengeteg gépet láttam nélküle összeszerelve, nem szokott ez gond lenni. Inkább olyan "apróság", mint a takarólemez nem jól van a helyén, és ugye fémből van, hozzáér az alaplap valamelyik eleméhez.Egy nem használt, lógó kábel érintkezik valamivel...stb.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Lenne ismerősömnek egy furcsa problémája.
Mostanában olyan jelenség van nála, hogy egy pillanatra megszakad a modem és a gép között a kapcsolat utána meg visszajön. Kialszik a modemen 1 lámpa (a legfelső most nem tudom mi is van oda írva de gondolom a gép közötti kapcsolatot jelzi) és pár másodperc múlva újra visszajön.
Most rakta újra a gépet, kábelt lecserélte és még mindig ez van. A modem lehet a hibás vagy esetleg a gépben van a hiba?
0
0
0
0
Hunork avatar
Hmmm. Neked vadiúj VGA-d van, jól látom? Érdekes. Ha többet nem fordul elő, nem érdemes foglalkozni vele. Ha igen, akkor tesztelni kell. Vannak erre programok, akár a GPU-Z, Furmark, de van VRam teszter is. De lehet, hogy a monitor tréfált meg csak...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció