Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az fx 6300 r9 280 és gtx 760-nél nagyobb kártyával nem bír el.
Bár ez az összes fx-re igaz 😃
Egyébként ha figyelmesen megnézitek minimum FPS jobb i7 mellett, ennyit az Fx-ről...
Hoztam már egy rakat játéktesztet, ahol meg hozza az i7 szintjét, csak azokat a fanklub tagjai negálni szokták... 😀 Sőt biztos van olyan is, ahol a 6300 is hozza. Olyan sok függ a konfigurációtól és a játékok motorjától, hogy azok alapján nem lehet két processzort összehasonlítani. Ezért vannak kitalálva a szintetikus tesztek.
Szóval. Ha játékra kell csak, akkor nagyjából ott vagy vele, felesleges pluszt költeni, ráadásul használtra. (Indoklás: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/754_61,991_80,1002_80,1094_61/?c_test=50&PROCESS=Show+Selected[/url])
Viszont i5-3470 azért erősebb, mint a 6300. (Indoklás: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/754_61,991_80,1002_80,1094_61/?c_test=51&PROCESS=Show+Selected[/url]) ilyen értelemben érdemes rajta elgondolkodni. Azenenaazjónak igaza van amúgy abban, hogy egy magban sokkal erősebb az i5 (indoklás: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/754_61,991_80,1002_80,1094_61/?c_test=33&PROCESS=Show+Selected[/url]) Csak a játékok nem egy magot használnak, ezért kopik el ez az előny játékok alatt. Az újabb játékmotorok kifejezetten 6-8 magra vannak kihegyezve a konzolok miatt. Az i5 viszont 4 magos.
szerk: És első találat 😃
Na most akkor az fx-6300 Van olyan jó, mint az i7? Ennyit a különböző konfigokról és a játékmotorokról.
35ért már i5 2500 kapsz hardverapron.
AMD fx-8350-nél nagyobb processzort, tehát fx-9xxx-eket nem érdemes megvenni, csak pénzkidobás. Ha akarsz AMD-s konfigot, akkor nézd meg az én gépemet, az alaplapot cseréld le egy MSI gaming-re, a VGA-t meg MSI R9 290X GAMING 4GB GDDR5-re és kész is. Ezt tudom ajánlani AMD vonalon.
Amúgy van olyan játék, ami kihasznál 8 magot is, nem is egy.
MSI Z97-G43 : 30 439
Intel Core i7-4790K : 103 994
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B : 22 057
Sapphire R9 290X 4GB DDR5 11226-00-40G: 109 488
Corsair 128GB Force LX CSSD-F128GBLX SSD : 26 430
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX : 15 785
XFX 650W TS P1-650G-TS3X : 31 873
Corsair Carbide SPEC-03 CC-9011054-WW narancs LED : 18 870
Raijintek Themis Evo processzor hûtõ : 10 321
374k
vannak már olyan játékok amik kihasználnak 6 magot?
azért gondoltam erre a procira mert nem nagyon akarom bővitgetni.egyszer megveszem és vigyen mindent amég csak tud
Én is nyúztam a 2700k-t....kutya baja. Ezek előbb öregednek ki mint hogy beadnák a kulcsot.
Én is egy olyan tulajtól vettem a "k"-s procimat , aki egy H-s lapban használta (tehát nem volt lehetősége tuningra) de ha tuningolta is, ha nem adott neki valami extreme feszt attól még jó pár évig szolgálhatja az új tulajt. 😀
"A 3770 esetében a maximális szorzó 41, így BCLK módosítása nélkül 4,1 GHz érhető el."
2600k általában 5Ghz-ig stabil, de egy jobb hűtéssel 5,2-5,4GHz is kisajtolható. Nitrogénnel viszi a 6Ghz-et. 😆
Egyformák!meg az is látszik full hd a tuningnak semmi értelme!!!
I5 3470 3.2GHz-es proci játszás szempontjából megfelelő pl egy MSI GTX 760 VGA-val??
Azzal az alaplappal a legjobb proci amit tudnál használni, az egy FX 6300 lenne.
(Az Új videókártyám visz mindent, mint a piros ász, csak szerintem a mostani procim gyenge hozzá.)
( s1155 foglalatú kell) 30-50k lenne rá.