Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
apetit1989 avatar
Nem kellett volna rögtön formázgatni.
Ki kellett volna venni a rackből és direkt csatlakoztatni alaplapi sata portra, és linux alól könnyen meglehet, hogy menthető lett volna az összes adat.
Én konkrétan foglalkoztam már olyan külső hdd-vel, ami windows alatt teljesen halott volt, linux alól probléma nélkül lementhettem mindent, aztán persze kuka, de legalább meg maradtak az adatok.
0
0
0
0
Devis avatar
pénteken tönkre ment a külső winyóm, röpke 500gb adat tünt el, ebből 100-120 gb fénykép volt. a w7 csak formázni akarja, ha rányomok hogy formázza akkor azt írja ki hogy nem sikerült a formázás.
valaki esetleg tud vmi komolyabb programot vagy megoldást? próbálkoztam 1-2 programmal, de mivel a winyót nem lehet felismerni ezért ezek se tudtak vele mit csinálni
0
0
0
0
niteforce avatar
jó persze, csak az egyik molexből 1 db 3 pineset ad, a másik meg 2-t vagyis 2 db ventit tudsz rákapcsolni
0
0
0
0
akos328 avatar
nem attól a 2 decibelltől leszek halláskárosult. Köszi szépen
még 1 kérdésem lenne. Amikor kerestem az átlakítókat találtam olyat hogy 1db 3pin, 1 db molex.
de volt olyan hogy 2db 3pin és 1 db molex, az is jó? vagy hogy van most ez?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akos328 írta:
Lenne 2 gyors kérdésem. Ez a Kolink ez milyen márka, milyen ventilátorokat gyárt mrt ezeket néztem 2*8 cm-set
Másik kérdésem ha csak 1 3 pines aljzat van az alaplapon akk. 1 venti megy rá, de én 2őt szeretnék, akkor 3 pin-molex átalakítót kel vennem?

Kolink halk, de 2 decibellel hangosabb mint a CM, ami olyan 22decibel. igen kell 1 átalakító
0
0
0
0
akos328 avatar
Lenne 2 gyors kérdésem. Ez a Kolink ez milyen márka, milyen ventilátorokat gyárt mrt ezeket néztem 2*8 cm-set
Másik kérdésem ha csak 1 3 pines aljzat van az alaplapon akk. 1 venti megy rá, de én 2őt szeretnék, akkor 3 pin-molex átalakítót kel vennem?
0
0
0
0
sisko avatar
Alapbeállítással,terhelés alatt az én HD4860-am is 90 fok fölé megy,igaz a venti csak 40-45 %-on jár.Ha viszont feljebb viszem,akkor tudom 70-75 fokon tartani,És ez újkora óta így van.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
am meg szerintem nekem mondta h ki kellene takarítani. fél éves apaszta és tükör sima a hűtés alja is minden jó csak túl erős lett a program, ez a burtális verzió volt ami mindentm egtámad és megesz ami VGA
0
0
0
0
no avatar
Teljesen ki van portalanítva.Újrapasztázni nem merem a videókártyát mert azt még soha nem csináltam 😕.De most prohardveren találtam egy cikket és ott is 80fok körüli érték volt a maximum úgyhogy nem aggódom. 😀

http://prohardver.hu/teszt/fel_tucat_radeon_hd_4870/teszteles_automata_hutes_es_hang.html
0
0
0
0
roberto888 avatar
Lehet elkéne már neki egy kis portalanítás, vagy friss paszta.
0
0
0
0
no avatar
tasiadam írta:
LobiDrg írta:
Sziasztok.Van egy Ati 4870 1gb Silent efficiency vga-m és a minap gondoltam megnézem hogy mennyire melegszik Furmark alatt.Elindítottam kimentem cigizni és mire visszaértem addigra 84 fokra melegedett a gpu.Az szerintetek nem túl sok?

nekem 100°C-os volt a 9800GT.

Az igen 😃 Akkor nem panaszkodom 😆 Nekem is volt 9800Gt-m 1 hétig (Gainward GS) de az nem melegedett ennyire 😃 Bár azon már elég korrekt hűtés volt.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
LobiDrg írta:
Sziasztok.Van egy Ati 4870 1gb Silent efficiency vga-m és a minap gondoltam megnézem hogy mennyire melegszik Furmark alatt.Elindítottam kimentem cigizni és mire visszaértem addigra 84 fokra melegedett a gpu.Az szerintetek nem túl sok?

nekem 100°C-os volt a 9800GT.
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Az a lényeg, hogy 90 fok fölé ne menjen, na meg persze felbontás és beállításfüggő, hogy mennyire melegszik a gpu ott is.

Tuningolva van a VGA, vagy alapórajelen ennyi?

Nincs tuningolva.Nagyon vigyázok rá 😀 A Furmark-on meg nem állítottam semmit a felbontáson kívül (1366*768).Ahogy felraktam már indíottam is 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az a lényeg, hogy 90 fok fölé ne menjen, na meg persze felbontás és beállításfüggő, hogy mennyire melegszik a gpu ott is.

Tuningolva van a VGA, vagy alapórajelen ennyi?
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Darkness írta:
Köszi! 😃 Csak azt nem értem, hogy a garantált le-fel töltés az 8/4 mbit. Ez mind szép és jó, csakhogy felfele eddig max. 8mbit el töltöttem, lefele meg el sem értem a 8mbit et. a Maximum eddig 7 volt.. 😃

nekem 6 megás van és 740el is töltöttem már
0
0
0
0
wdavid avatar
ezt nézzétek 😜 3 megás csomag havi több mint 7K

https://i42.tinypic.com/5uoiec.jpg

a poént az egészben, hogy multiplayerben laggolok, mint állat minden alkalommal, ha full a gfarika ha minimum 😜
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Osynho írta:
Tamas76 írta:
gyerekek egy 300W os FSP táp elbír egy E6550 et egy HD5670 el vegyítve? :$

El.

Köszii. 😀
0
0
0
0
Darkness avatar
Köszi! 😃 Csak azt nem értem, hogy a garantált le-fel töltés az 8/4 mbit. Ez mind szép és jó, csakhogy felfele eddig max. 8mbit el töltöttem, lefele meg el sem értem a 8mbit et. a Maximum eddig 7 volt.. 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Darkness írta:
https://www.speedtest.net/result/1708163936.png nekem 80/25 megás internetem lenne...

ezzel lehet ám seedelni 😃
0
0
0
0
Darkness avatar
https://www.speedtest.net/result/1708163936.png nekem 80/25 megás internetem lenne...
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem ilyen a 15 megabites. Lenne több is, de anyám használja a wifit.

https://www.speedtest.net/result/1708158816.png

a feltöltésem viszont nagyon szar... 😞
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
Letöltés sehol nem megy?
Lehet hogy pillanatnyilag a szolgáltató miatt ennyi, van hogy belassul, ez elég ritka de előfordul.

nem megy de pl most 8-ra egészen gyors lett és ez a 0.6 megás netem lett, azelött semmisem jött be csak a google de keresni már nem tudtam
0
0
0
0
niteforce avatar
Letöltés sehol nem megy?
Lehet hogy pillanatnyilag a szolgáltató miatt ennyi, van hogy belassul, ez elég ritka de előfordul.
0
0
0
0
Borbi avatar
tasiadam írta:
https://kepfeltoltes.hu/120115/netfail_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ezmiez? 6 megás net

Szerintem futtasd le mégegyszer
0
0
0
0
Osynho avatar
Tamas76 írta:

El.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
0
0
0
0
wdavid avatar
hehe akkor jó 😃 köszi niteforce 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
CPU z nem túl pontos a VGA-t illetően, régi DDR3-mas HD5670-emre DDR5 memóriát írt...
0
0
0
0
wdavid avatar
northern írta:
niteforce írta:
wdavid írta:
niteforce írta:
igen annyit vesz le, 512 MB lesz a memória amit a kártya kisajátíthat magának.

köszönöm 😃 így már majdnem erősebb, mint a 8600GT-m volt, legalább is óra jelekben erősebb 😃

órajel keveset számít, szinte csak azonos kártya esetén érvényesül hogy a nagyobb órajel jobb.
Az integrált gyengébb szerintem mint a 8600 GT.
de ha épp nincs VGA-d tudsz még gépezni, filmet nézni pl vele 😀

A HD3000 kb egyenértékű a 8600GTS-sel

cpu-z HD2000-et ír...ez mitől lehet? 😃
0
0
0
0
Chuck avatar
gyenesmartin írta:
Chuck írta:
hali. mondjatok már olyan programot ami visszamenőleg is mutatja hogy hány %-on megy a proci!
Feladatkezelő. ctrl+shift+esc gombokkal előhívható.

feladatkezelőt azt tudom, de én vmi programra gondoltam.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Chuck írta:
hali. mondjatok már olyan programot ami visszamenőleg is mutatja hogy hány %-on megy a proci!
Feladatkezelő. ctrl+shift+esc gombokkal előhívható.
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
nincsmit, sok szerencsét a cuccokhoz
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
akkor az jó, nem kell tényleg lapot cserélni.
FX első generációja nem túl jó, valóban a Phenom II is megveri, ezért érdemes azt venni 😀
így ha most nem kell lap, a megmaradt pénzt fordíthatod másra 😀

Hát akkor marad a lap 😀 És akkor megveszem a Phenom II-t a maradék lóvét meg SSD-re fordítom mert azt így is úgy is akartam venni csak később.De így kb márciusra meglesz az SSD meg a Cpu.Még hamarabb is lehet ha sikerül eladni a mostani procim 😀 Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor az jó, nem kell tényleg lapot cserélni.
FX első generációja nem túl jó, valóban a Phenom II is megveri, ezért érdemes azt venni 😀
így ha most nem kell lap, a megmaradt pénzt fordíthatod másra 😀
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
50K-ból inkább AMD-t javaslok.

alaplap: GIGABYTE GA-780T-D3L 17K
proci: AMD Phenom II X4 965 BE 35K

Hát akkor lapot nem cserélek 😀 Jó az ami most van teljesen (MSI 770-G45) . És esetleg az új FX4100 ? Azt hallottam hogy a Phenom II erősebb nála.
0
0
0
0
niteforce avatar
50K-ból inkább AMD-t javaslok.

alaplap: GIGABYTE GA-780T-D3L 17K
proci: AMD Phenom II X4 965 BE 35K
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
LobiDrg írta:
Sziasztok.Az Amd Phenom II X4 8xx miben külömbözik az Athlon II X4-től?

tulajdonképpen semmiben, ugyanúgy propus magosak, és nincs L3 cache.

Az igen 😃 Akkor végül is átnevezték hogy jobban vegyék.Végül is a Phenom II jobban hangzik 😀 Tiszta G92 😃

Ja még annyit akartam kérdezni hogy 50k ból milyen CPU+Alaplap kombót lehetne kihozni ? Az se baj ha olcsóbb de most akarok procit venni de még nem tudom hogy intel vagy amd :/
0
0
0
0
niteforce avatar
LobiDrg írta:
Sziasztok.Az Amd Phenom II X4 8xx miben külömbözik az Athlon II X4-től?

tulajdonképpen semmiben, ugyanúgy propus magosak, és nincs L3 cache.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Az Amd Phenom II X4 8xx miben különbözik az Athlon II X4-től?
0
0
0
0
northern avatar
niteforce írta:
wdavid írta:
niteforce írta:
igen annyit vesz le, 512 MB lesz a memória amit a kártya kisajátíthat magának.

köszönöm 😃 így már majdnem erősebb, mint a 8600GT-m volt, legalább is óra jelekben erősebb 😃

órajel keveset számít, szinte csak azonos kártya esetén érvényesül hogy a nagyobb órajel jobb.
Az integrált gyengébb szerintem mint a 8600 GT.
de ha épp nincs VGA-d tudsz még gépezni, filmet nézni pl vele 😀

A HD3000 kb egyenértékű a 8600GTS-sel
0
0
0
0
cseszka avatar
LEtöltöd az integrált hang kari driverét,v az alaplappal kapott lemezenn is rajta van.Ha feltelepitetted akk az ora melett megjelenik egy ikon.(telepités utánn inditsd ujra a gépet,mert csak akkor müködik a driver)Katt az ikonra,ott lesznek beállitások,stereo,5.1 ...kiválasztod,majd beállitod h meik kimenet mi egyen pl:zöld-center+mély,fekete-Hátsó hangszórók...
0
0
0
0
meszes17 avatar
es hol lehet bealitani?
egyebkent ha hangkarival menne a zene akkor arra megy kabel is a kariba nem??
0
0
0
0
niteforce avatar
kiveheted, szólni fog ha úgy állítod be a szoftverében
0
0
0
0
meszes17 avatar
akkor kivehetem onnan azt a karit?fog szolni akkor is 5.1ben?
0
0
0
0
niteforce avatar
felrakod a driverét amit az asrock holnapján találsz meg, és utána mehet a zene 😀
Tudni kell, hogy általában nem a legjobbak az alaplapi hankártyát hangminőséget tekintve, úgyhogy ha jó az a kártya akkor érdemes azt visszarakni
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció