Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
De jó áron van ez.[url]http://www.pixmania.hu/hu/hu/06706494/art/sapphire-technology/radeon-hd-4870-512-mb-gdd.html?srcid=690&Partenaire=Arukereso_aff&CodePromo=oui&aftrack=TVRVNE9Ec3pOVFV5OzEyODEyMDYzMzI7[/url]Veszek is egyett.
0
0
0
0
no avatar
vargaviktor írta:
Szerintetek melyik a jobb?
Sapphire HD5750 1GB DDR5 VAPOR-X PCIE
vagy
HD4890 VAPOR-X

Azt olvastam hogy az utóbbi gyorsabb és jobban viszi a játékokat maxon.
Ez igaz?
Melyik lenne a jobb választás?

De sajnos az utóbbit nem lehet kapni az ipon.hu-n. Vagy lehet kérni tőlük hogy rendeljék meg.?
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Screamer írta:
Video kártyát h lehet kihuzni? ( van nekem rá külön hütésem azal nemlesz gond elvileg ,nemtom mien hütö 😆 annyit tok h uy hüt h kiszivgya' a meleglevegőt hátul meg kifujja 😜 )
Úgy húzod ki, hogy csak kicsavarozod és kihúzod.

😆😆Szerintem tuningra gondolt, csak elég hülyén fogalmazott😆😆
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek melyik a jobb?
Sapphire HD5750 1GB DDR5 VAPOR-X PCIE
vagy
HD4890 VAPOR-X

Azt olvastam hogy az utóbbi gyorsabb és jobban viszi a játékokat maxon.
Ez igaz?
Melyik lenne a jobb választás?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Screamer írta:
Video kártyát h lehet kihuzni? ( van nekem rá külön hütésem azal nemlesz gond elvileg ,nemtom mien hütö 😆 annyit tok h uy hüt h kiszivgya' a meleglevegőt hátul meg kifujja 😜 )
Úgy húzod ki, hogy csak kicsavarozod és kihúzod.
0
0
0
0
Screamer avatar
0
0
0
0
BBELSO avatar
valaki tudna segíteni nekem video karit akarok venni 20e FT körül de nem tudom milyent vegyek?😕
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
[LINK]ő mondta 3perc 40 másodpercnél.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mivel gyakorlatilag csak órajelben különböznek, ezért olyan nagy különbség nicns a 2 vga között.
0
0
0
0
laci503 avatar
Kmisi99 írta:
nem nem! 8800gts=9800gtx=gts250 +-2fps különbségek vannak! Szó szerint csak átnevezték szóval semmi nem különbözik

ő azt mondta hogy átnevezett GTS250 a 8800GTS... mikor a 8800GTS volt nem lehetett átnevezni GTS250ről 8800GTS re 😆 mert GTS250 akkor még nem létezett 😃 különben meg van azért FPS külömbség köztük nem csak 1-2 FPS
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nem nem! 8800gts=9800gtx=gts250 +-2fps különbségek vannak! Szó szerint csak átnevezték szóval semmi nem különbözik
0
0
0
0
laci503 avatar
gyenesmartin írta:
[LINK]Ez milyen vga?Aztmondták, hogy ez egy átnevezett gts250-es.

mien átnevezett GTS250? az egy 8800GTS ami jó kártya ugyan de soakt fogyaszt 😃 jah és a GTS250 erősebb nála

vargaviktor : 5 a pixelshader verziója
0
0
0
0
no avatar
A Sapphire Radeon HD5750 512Mb GDDR5 HDMI DP PCIE vagy az 1 gigás verziónak milyen a pixel shadere?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
[LINK]Ez milyen vga?Aztmondták, hogy ez egy átnevezett gts250-es.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Koppy96 írta:
Koppy96 írta:
Ok köszi 😃

Mi a baj van vele ?

Szar! Egyszerűen mást nem lehet rá mondani! Nagyon rosz hatásfok szóval ha pl a gépednek kell 200w akkora szar táp vagy 300w ot is felvesz a konnektorból aztán a szar táp nem úgy van ám hogy szépen megy! Nagyon könnyen tönkremegy és ráadásnak kedvességből kinyír 1-2 cuccot a gépedben és ha nem is romlik el idővel akkor is kezdi károsítani a gépet!! Míg a márkás táp! Ha a géped adott 200w ot eszik akkor kb 240W ot vesz fel ami nagy különbség! Aztán nem sűrűn mennek tönkre és ráadásnak mindenféle védelmük van így a gépet se fogják kinyírni!

Rolando Kell rá tápcsatlakozó! De miért kérdezed ezt? Vannak átalakítók és ha szar a tápod mindegy hogy kell e vagy nem tápcsatlakozó attól még az a táp kinyírhatja a géped! Ja és nagyon jó táp pl a Gigabyte super B 460
0
0
0
0
Rolando avatar
ehhez kell táp csatlakozó?
ha kell akkor milyen tápot vegyek?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Rolando írta:
akkor valaki mondjon egy jó vgát a pixmániáról mindegy hogy milyen lehetöleg ne legyen több 28k-nál
[url]http://www.pixmania.hu/hu/hu/04892330/art/sapphire-technology/radeon-hd-4850-1-gb-gddr3.html?srcid=1846&Partenaire=argep&CodePromo=oui[/url]
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Koppy96 írta:
Ok köszi 😃

Mi a baj van vele ?
0
0
0
0
Rolando avatar
akkor valaki mondjon egy jó vgát a pixmániáról mindegy hogy milyen lehetöleg ne legyen több 28k-nál
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Mercury egy kalap fos táp! naaaaagyon rossz táp!! Azonnal le kell cserélni! Bármikor kinyírhatja a géped! És ezt nem csak én mondom nem ajánlott veszélyes táp a mercury és a többi noname hulladék!
0
0
0
0
laci503 avatar
Mercury? nemtom mien táp van abban de ha bízol a tápodban akkor sima ügy 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Hogy NONAME ?
Végülis egy Mercury házhoz volt szal nem lehet rossz 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
igen elbírja ha nem NONAME a táp
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Köszi de annak elég egy 450W-os táp ??
0
0
0
0
laci503 avatar
Koppy96 írta:
Én nagyon megszívtam mert egy 5450 est vettem. Játékra !! És nem tudtam hogy milyen de most szívok vele. Nem tudja esetleg valaki hol lehet eladni jópénzért Szolnokon ?? Ha igen légyszi írja már meg aki tudja PÜben. És egy 2. kérdés ha eladom szerintetek mit vegyek helyette 20k max 30 k ért ?ŰElleszek vele egy darabig de minél előbb annál jobb mert többet adnak érte 😃
( am én egy 5570 re gondoltam.. tudom nem szuper de alkalmasabb gamera mint ez és a PC GURU teljesítménytesztjei is ezzel vannak és nem szaggat be maxon se csak talán a Just Cause 2 vel 😃😉

ajánlom neked a [LINK] oldalt ahol el tudod adni nagy valószínűséggel és ha mázlid van akkor Szolnokon 😃 ha nem félsz a használt dolgoktol akár 20-25k ért tudol venni HD4870et ami nagyon jó...nem 1 darab HD4890et hirdetnek 35k ért sem vagy hirdettek
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Én nagyon megszívtam mert egy 5450 est vettem. Játékra !! És nem tudtam hogy milyen de most szívok vele. Nem tudja esetleg valaki hol lehet eladni jópénzért Szolnokon ?? Ha igen légyszi írja már meg aki tudja PÜben. És egy 2. kérdés ha eladom szerintetek mit vegyek helyette ? Az eladott vga árától függ de kb 20on valamennyi max 30 k ért ? Elleszek vele egy darabig de minél előbb annál jobb mert többet adnak érte 😃
( am én egy 5570 re gondoltam.. tudom nem szuper de alkalmasabb gamera mint ez, és a PC GURU teljesítménytesztjei is ezzel vannak és nem szaggat be maxon se csak talán a Just Cause 2 vel ( mert abban a konfigban egy 2x 2.8 as proci van meg 2 gb ram)😃😉
0
0
0
0
Flash avatar
Rolando írta:
Az 5670es jó vga?

Nem. Gyenge és drága is.
0
0
0
0
Rolando avatar
dominici írta:
lenne egy kérdésem amir e nem tudom a választ és ezt most fel is teszem:a a gépunkpe multi vga van akkor a pixel shader is növekedeik?

nem hiszem
0
0
0
0
dominici avatar
lenne egy kérdésem amir e nem tudom a választ és ezt most fel is teszem:a a gépunkpe multi vga van akkor a pixel shader is növekedeik?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Rolando írta:
A Gigabyte HD 5670 1GB PCI-E 2.1-nek nem kell külön csati a táphoz?
És belemenne egy 2,0-s foglalatba?

Nem kell s belemegy.
0
0
0
0
Rolando avatar
A Gigabyte HD 5670 1GB PCI-E 2.1-nek nem kell külön csati a táphoz?
És belemenne egy 2,0-s foglalatba?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
vargaviktor írta:
Új gépet szeretnék majd venni jövőre.
A lista megvan már.
SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI DP PCIE
SAPPHIRE HD5750 1GB GDDR5 HDMI DP PCIE

Ez a két vidi kártya között nagyon sok a különbség?
Csak a memória különbözik. Ez miben nyílvánul meg.

Manapság mindenképp jobb az 1Gigás VGA!..kell a FullHD-hez, a nagy AA-hoz, szal csak előnyödre válik ha több a mem.!
0
0
0
0
Osynho avatar
vargaviktor írta:
A lista megvan már.

Felbontás?
0
0
0
0
ReSeth avatar
Hát én úgy tudom, hogy több memória a nagyobb felbontáshoz kell.
De szerintem jobb lenne az 1gigás.. és ha jövőre tervezed, akkor lehet hogy már lejjebb megy az 5700 és 5800 széria ára is, és akkor vehetnél egy erősebbet mint 5750.
0
0
0
0
no avatar
A lista megvan már.

0
0
0
0
Osynho avatar
Persze, hogy megéri, jó kis vga még mindig 😃
0
0
0
0
lackava avatar
Hali! Én egy XFX hd 4830-ast szeretnék venni jövöhéten és az a kérdésem, hogy szerintetek megéri-e! Válaszaitokat előre is köszi!

Itt a link: http://www.a4team.hu/product/view/41088
0
0
0
0
Rolando avatar
lehet hogy olyat veszek csak az 1gb-st 4850et

kellene hozzá egy jobb táp itt nézegettem csak nem értek hozzá
[LINK]
a jobb oldalon lehet filterelni
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Rolando írta:
gyenesmartin írta:
Vegyél egy ilyet.[LINK]Elég sokat spórolhatsz rajta.

az jobb mint egy 5750-es vga?

Törölhető HSZ!
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem jobb, de olcsóbb, te tudod mi kell. 5670<4850<5750. Ezen kívül ugye más generációk, tehát fogyasztás, zajszint, méret, tudás terén is vannak különbségek. Mérlegelni kell.
0
0
0
0
Rolando avatar
gyenesmartin írta:

az jobb mint egy 5750-es vga?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
GTS250 ára nem igazán fog csökkenni sztem (max, ha erősödik a forint), mivel régi modell, drága az előállítási költsége. Kicsit több pénzért van 4870, vagy 5750, 40 körül meg 5770-es, sztem ezekkel jobban járnál.
0
0
0
0
Davenator avatar
azt fogok, de ugyis csak jövő hónapban veszek uj kártyát, addig meg csökkenhetnek az árak...
0
0
0
0
twoKgames avatar
Primo írta:
Osynho írta:
Általában adnak a kártyákhoz dvi->dsub átalakítót. Egyébként sok érte a 30e sztem, bár ez sokmindentől függ.

Hát az üzletben ahol néztem ennyibe kerül, pontosabban 32500 pénz, és az 512-es verzó, de most néztem neten ugyan ennyibe kerül a gigás is..

akk gigásat vegyél 😃
de sztem ATI jobb
0
0
0
0
Davenator avatar
Osynho írta:
Általában adnak a kártyákhoz dvi->dsub átalakítót. Egyébként sok érte a 30e sztem, bár ez sokmindentől függ.

Hát az üzletben ahol néztem ennyibe kerül, pontosabban 32500 pénz, és az 512-es verzó, de most néztem neten ugyan ennyibe kerül a gigás is..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció