Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kakas avatar
Az igaz,de amit felsorolt azok közül a 4870 a legerősebb előtte a 4850+GTS250 5750 veri mind a kettőt
0
0
0
0
almos avatar
5750-nél az 4870 jóval erősebb!
0
0
0
0
no avatar
nem rossz ez..

köszönöm a segítséget 😀😉)😊
0
0
0
0
Feki1991 avatar
upland írta:
hmm ez nem is rossz és 31 pénzért megtudom venni..eldöntöttem.^ ^,

ezaz

Asus HD5750 1Gb DDR5 EAH5750FML/2DI/1GD5 bőőő infó van valakinek róla?

Amit megakarsz róla tudni itt megtalálod. 😉
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
hmm ez nem is rossz és 31 pénzért megtudom venni..eldöntöttem.^ ^,

ezaz

Asus HD5750 1Gb DDR5 EAH5750FML/2DI/1GD5 bőőő infó van valakinek róla?
0
0
0
0
kakas avatar
4870-et ajánlom! De még szóba jöhet az 5750-is csak az gyenge a dx11-hez!
0
0
0
0
no avatar
Heello

hamarosan új gépet szeretnék beizzítani és a vga a kérdés...néztem ki is egy párat melléirtam menyiért tudom megvenni ezek közül kellene hogy válasszak és minél olcsóbban..ha tudtok még más karit ebben az árfolyamban légyszives oszd meg velem..ty előre is.

ZOTAC ZT-20106-10P GTS250 1GB GDDR3 PCIE--32.142Ft
SAPPHIRE HD4850 1GB DDR3 HDMI PCIE--31.373Ft
SAPPHIRE HD4830 1GB GDDR3 PCIE-- 28.937Ft
HD4770 512Mb ASUS Formula DDR5--25 ezer
HD4850 1Gb Gigabyte OC--27 ezer
HD4870 1Gb Sapphire Vapor-X GDDR5--37 ezer
MSI N250GTS Twin Frozr 1GB DDR3 PCIE--36.775Ft
GAINWARD 0131-BLISS GTS250 1GB DDR3--34.974Ft
0
0
0
0
Cooley avatar
Töltsd le a legújabb drivert meg DX-et, ha utána se jó, több mint valószínű, hogy a memóriával van a baj, bár én még nem találkoztam olyannal, hogy a grafikusmemória nagyobb lenne, mint a rendszermemória. 😃
0
0
0
0
tibi14 avatar
naszóval én most vetem egy új videokártyát egy Sapphire Ati radeon HD 5570 1 gb saját memoria DDR3 as felraktam hozá amit adtak a CD-én ez rendben is van de viszón nem indit meg semilyen játékot ha jól veszem ki amiket ki szókot irni akkor általában az OpenGl vel van gondja de nem lehet a hiba az is hogy a dobózán azt írja hogy 1 gb rendszer memória kell minimum legyen de csak 512mb om van ?

Nem tudom hogy mit tegyek és elöre is köszöném ha valaki tudna valami használható választ adni !😢
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Rolando írta:
Hi all !Az lenne a kérdésem h egy ilyen vgának milyen tápot kellene venni kell tápcsati?Hogy annak fügvényében vegyek tápot is
http://pcx.hu/termek/point-of-view-9800gt-1gb-ddr3-150913g-videok-225-rtya-53084

Ennek a VGA-nak nem kell +áram, elegendő neki amit a Pci sínből kap.
0
0
0
0
Rolando avatar
Hi all !Az lenne a kérdésem h egy ilyen vgának milyen tápot kellene venni kell tápcsati?Hogy annak fügvényében vegyek tápot is
http://pcx.hu/termek/point-of-view-9800gt-1gb-ddr3-150913g-videok-225-rtya-53084
0
0
0
0
bazsi213 avatar
űdv mindenkinek anyi lenne a kérdésem hogy a videokártyám shared model hányast támogatja az asus oldalán nincs fent sajnos😞
ez 256 mb -os a videokártyám

Specifications
Graphics Engine GeForce 7600GS
Video Memory 1. 512M DDR2 2. 256M DDR2
Engine Clock 400MHz
Memory Clock 1. 512M DDR2: 540MHz(270MHz)
2. 256M DDR2: 800MHz (400MHz)
RAMDAC 400MHz
Bus Standard PCI-Express
Memory Interface 128-bit
D-Sub Max Resolution 2048x1536
D-Sub Output Yes
TV Output Yes, via HDTV-out cable
DVI Output DVI-I
2nd VGA Output Yes
Adapter/Cable Bundled HDTV out adaptor
DVI-to-2nd VGA adaptor
Software Bundled ASUS Gamepack 2
ASUS Utilities & Driver
0
0
0
0
konsti avatar
noPublicFG írta:
Feki1991 írta:
konsti írta:
Feki1991 írta:
Ha a BIOS-ban a VGA-nak állítok pl. +256Mega RAM-ot, az a RAM a fő VGA-hoz vagy a beépített VGA-hoz csatolódik?..tudomásom szerint a beépítetthez, de nem vagyok benne biztos, megerősítést kérnék 😀
Csak az integrálthoz megy és ez logikus is gondold el hogy az integrált az alaplapban egy chip amihez integrált áramkör lévén könnyű egy ujabb egységet hozzákapcsolni de egy pci expressen keresztül kapcsolodó videokártyához lehetetlen ugyanis nincs mi utasitsa a két külön ramot a feladatok elvégzésére.

Én is ilyesmi elgondoláson voltam, kössz a megerősítést! 😉

Nem csak az integrált kártyáknál működik, ahogy a fentebb szóló említette AGP-s videókártyáknál engedélyezi ezt a beállítást/lehetőséget. Az más kérdés, h. integrált kártyákon is hasonló a felület, csak ott magának a valós kártya méretet állíthatod be, itt meg egyfajta kisegítő lehetőséget.

Ez 100% mert nekem is ilyen ^^
tudom csak azért nem részleteztem mert neki pci-e van tehát mind1 meg 256nem segitene sokat amugysem ha lehetne se....lassab mint a videokártya ramja...ezt ahhoz lehet hasonlitani mint amikor virtuális memoriát állitaszbe ...kisegiti vmennyire a ramodat de sokkal lassab nála.
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát 5 éve is csak a "nem rossz" kategóriába tartozott. 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
mondjuk attól is füdd h mekkora időintervallumot veszünk fel, én kb 5 évre visszamenőleg szoktam nézni..😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nagyon nagyon nagyon alapkategóriás és nagyon gyenge kari!
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD írta:
hát a jó skálának az alján csücsül...de ha nem szorítkozunk ilyen korlátok közé akk közepes

ja sztem is !! azért kössz
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát a jó skálának az alján csücsül...de ha nem szorítkozunk ilyen korlátok közé akk közepes
0
0
0
0
no avatar
csá! nekem van egy 8400 gs 512mb -em ez mennyire jó?
0
0
0
0
Cooley avatar
Max annak éri meg, akinek nagy videomemória kell olcsón.
0
0
0
0
almos avatar
Szerintem is 😃 De azért kipróbálnám,ha egy 100-al olcsóbb lenne...😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Az egy idióta, aki azt a sz*rt annyiért megveszi! 😃
0
0
0
0
almos avatar
Ezt nézzétek:
[LINK]

250eu körül lesz az ára!
0
0
0
0
azbizony avatar
Erősebbnek erősebb de végignéztem és van olyan hogy kjcsivel jobb is a 4770 a GTX től 😃 sztem a procim miatt még a 4770 teljesítményét se tom kihasználni nem hogy a GTX 280 at. de ha összejön akkor lehet mégis lecsapok rá.
0
0
0
0
toopa avatar
azbizony: Nagyjából így viszonyul egymáshoz a két kártya:
[url]http://vgaspeed.hu/graph.php?mode=compare&p2=ataqaeabm4&p3=aHapaeabem&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa&page=4[/url]
0
0
0
0
azbizony avatar
szar a helyzet 😃 vagy proci+táp vagy VGA+táp 😃 am a GTX 280 mennyivel jobb a HD4770 től?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
azbizony írta:
Köszönöm szépen a választ 😃 Lenne rá pénzem csak hogy nézne ki hogy Pentium Dual Core 2,4Ghz +2GB ram+ GTX 280 😆
Most procit akarok meg tápot de kaptam ezt az ajánlatot és gondolkodtam egy kicsit és arra jutottam megkérdezlek benneteket is 😀
Szerintem nyugodtan vedd meg.
0
0
0
0
azbizony avatar
Köszönöm szépen a választ 😃 Lenne rá pénzem csak hogy nézne ki hogy Pentium Dual Core 2,4Ghz +2GB ram+ GTX 280 😆
Most procit akarok meg tápot de kaptam ezt az ajánlatot és gondolkodtam egy kicsit és arra jutottam megkérdezlek benneteket is 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hát és ha referencia akkor még melegszik is szóval nem rossz annyiért, de számits hogy melegedni fog!
0
0
0
0
noPublicFG avatar
azbizony írta:
Azt szeretném kérdezni hogy egy GTX 280 40 ezerért drága? fél éves a kari és van még rajta asszem fél vagy 1 év garancia nem tom pontosan. És ez sima Nvidia nem Gigabyte, Asus stb.

Ha működik akkor olcsó. Ha nem akkor drága. A gtx280 még mindig top kártyának számít, csak sokat fogyaszt. 😜
0
0
0
0
azbizony avatar
Azt szeretném kérdezni hogy egy GTX 280 40 ezerért drága? fél éves a kari és van még rajta asszem fél vagy 1 év garancia nem tom pontosan. És ez sima Nvidia nem Gigabyte, Asus stb.
0
0
0
0
noPublicFG avatar
Feki1991 írta:
konsti írta:
Feki1991 írta:
Ha a BIOS-ban a VGA-nak állítok pl. +256Mega RAM-ot, az a RAM a fő VGA-hoz vagy a beépített VGA-hoz csatolódik?..tudomásom szerint a beépítetthez, de nem vagyok benne biztos, megerősítést kérnék 😀
Csak az integrálthoz megy és ez logikus is gondold el hogy az integrált az alaplapban egy chip amihez integrált áramkör lévén könnyű egy ujabb egységet hozzákapcsolni de egy pci expressen keresztül kapcsolodó videokártyához lehetetlen ugyanis nincs mi utasitsa a két külön ramot a feladatok elvégzésére.

Nem csak az integrált kártyáknál működik, ahogy a fentebb szóló említette AGP-s videókártyáknál engedélyezi ezt a beállítást/lehetőséget. Az más kérdés, h. integrált kártyákon is hasonló a felület, csak ott magának a valós kártya méretet állíthatod be, itt meg egyfajta kisegítő lehetőséget.

Ez 100% mert nekem is ilyen ^^
0
0
0
0
Feki1991 avatar
konsti írta:
Feki1991 írta:

0
0
0
0
levi27 avatar
AGP-hez lehet de azt csak akkor fogja használni hogyha ami a vga-n van megtelt...ilyenkor kezd szaggatni a game valahol így olvastam.
0
0
0
0
konsti avatar
Feki1991 írta:
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem is az integrálthoz, túl szép lenne, ha a rendeshez is lehetne...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Na, akkor már 2en vagyunk 😀
0
0
0
0
toopa avatar
Szerintem az alaplapihoz. De biztos én sem vagyok benne. 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
0
0
0
0
battyan avatar
Nagyon gondolkodom azon,h vegyek-e teszteltet, de először még el kell adni a régit 😕
0
0
0
0
almos avatar
Mára már elég gyenge!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem is inkább vegyél teszteltet, ha mégse bírná a táp akkor használod 2 maggal...
0
0
0
0
Cooley avatar
Az alaplap támogatja, és szerintem a táppal sem lenne semmigond. 😀
0
0
0
0
battyan avatar
Köszi, de újonnan akarok venni, meg ha lehetne 4 magossá tenni akkor sem biztos,h tenném, mert a tápom nem bírná. + az alaplapom sem biztos,h támogatja!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
battyan írta:
Heló!

Le szeretném cserélni a mostani procimat (X2 6000+) egy ilyenre: AMD Phenom II X2 555 3,2GHz BE
Viszonylag keveset fogyaszt, olcsó, és a kártyámmal (HD 5750) egész jó páros lennének. [url]http://www.tomshardware.com/reviews/balanced-gaming-pc-overclock,2699-8.html[/url]
+ még ha szerencsém lesz akkor tudok belőle csinálni egy 955-öt.
Vélemények? 😀

Előre tesztelt processzort vegyél, és úgy biztos, hogy 4 magosítható lesz, itt egy kis segítséget, hogy honnan lehet olyat kapni [LINK]
0
0
0
0
battyan avatar
Most vettem észre bocsika 😜
Am. kösz a választ!
0
0
0
0
Cooley avatar
Az, hogy nem rossz ötlet, de miért ide írtad? Ez a videokártyákról minden téma. 😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció