Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
berki_zsolt avatar
Mutatok róla képet! 😂😆
0
0
0
0
Cooley avatar
6000?😆 Azt a K. 😂
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Ezt nem hiszem el! 😂 ÉRdekes, hogy míg bekapcsoltam a renderelést (szegény proci nyögött is rendesen 😜), és 1.083 V-ra alulfeszeltem, míg ment a művelet, tuningolta magát(ezt észre sem vettem, hogy közben meg húzza felfelé a gpu-t és a V-ramot. 😃😉, és most 805/1020Mhz-en áll a mutató. 😆
120 másodpercnyi teszt után 1 darab pixel hibát sem talált a program. 😎 (ellenben a proci hűtő a 6000 RPM-ével rendesen felbosszantott 😆😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Imádkozz, hogy ne! 😃 Kisebb feszültségen csak többet fog hibázni, ha nem elég a fesz. Most alapfeszültségen valószínűleg azért hibázik, mert már hibás. 😞
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Most úgy is bekapcsoltam a renderelést, megnézem mi történik, ha visszaveszek kicsit. Akkor is fog hibázni már alap órajelen is a Vram? 😊
0
0
0
0
Cooley avatar
1,263V. Itt egy gyári bios: [LINK]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gondolom mint az alapnak 1,263 de nekem 1,083V on is meg alapórajelen!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A Spaphire HD4870 TOXIC-nak mennyi az alapfeszültsége? A program nem írja ki. 😞
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én ki szoktam pucolni, jó móka😉
0
0
0
0
twoKgames avatar
Tesla GoD írta:
átalakító nem lett volna olcsóbb?😆

mind mert úgyis tele volt morzsával meg mézzel meg mindennel 😃
már nagyon régi volt
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
átalakító nem lett volna olcsóbb?😆
0
0
0
0
twoKgames avatar
hát igen, az én gépem 350 W-os és amikor bekötöttem a TV modult akkor lefagyott a billentyűzet, ezért USB-s végűt kellett vennem 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
400W-os noname táppal nem fogadnék rá, hogy el fog indulni a gép. 😜 Illetve el fog, de amint 3D-be kapcsol a kártya le fog fagyni a gép/újraindul, ez szinte biztos.^^
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:
Az én procim 4,5GHz kevésnek bizonyult egy HD3870 mellé, hát akkor még a te procid mellett egy GTX280. 😆 De tök igazad van, én is megnézném, hogy mit visz! Csak én előtte tuti rátenném a +50%OC-t a procira(persze ehhez kellene a jobb hűtő meg táp 😆😉. 😜

A procimat majd akarom egy kicsit tuningolni amíg nem lesz meg a másik proci 😃 egy 3D Markot azért lefuttatok majd a GTX el 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Az én procim 4,5GHz kevésnek bizonyult egy HD3870 mellé, hát akkor még a te procid mellett egy GTX280. 😆 De tök igazad van, én is megnézném, hogy mit visz! Csak én előtte tuti rátenném a +50%OC-t a procira(persze ehhez kellene a jobb hűtő meg táp 😆😉. 😜
0
0
0
0
azbizony avatar
kakas írta:
Én egy Chieftec CTG 450W tápot ajánlok,de egyárba van vele a gigabyte superb 460W
Habár ahogy a procidat elnézem jó kis cpu limites dolog lesz😆

Tudom hogy szar a procim 😆 de csak azért teszem be mert ilyen úgy sem lesz többet ebben a gépben 😃 drága mulatság a GTX 280
0
0
0
0
Cooley avatar
Az LCP mg a Xilence sem valami húde. ^^ De most pl van egy nagyon jó FSP táp iPonon: [LINK] olcsó, és gyakorlatilag egy Everest(aktív PFC, 80+ bronze stb.), dizájn nélkül, ami 15eFt-ért több, mint jó!^^
0
0
0
0
kakas avatar
Én egy Chieftec CTG 450W tápot ajánlok,de egyárba van vele a gigabyte superb 460W
Habár ahogy a procidat elnézem jó kis cpu limites dolog lesz😆
0
0
0
0
azbizony avatar
LC Powert 😃 na jóó nem is, vagy Xilence vagy chieftec-et.
0
0
0
0
kakas avatar
Miet veszel? Ha szabad kérdeznem
0
0
0
0
azbizony avatar
A tápom tuti nem bírná 😃 de ma veszek másikat és márkásat 😀 Am a tápom valami Ever Power tehát nem hiszem hogy nagy márka 😆
0
0
0
0
kakas avatar
Az lehet,de nehogy valami codegen féle legyen!
0
0
0
0
Cooley avatar
Attól hogy noname, még működhet, de az a 400W gyenge minőség mellett már bajos lehet.
0
0
0
0
kakas avatar
azbizony írta:
DarthRoni:Akkor ha veszel én is ki tom próbálni egy kicsit a karit 😆 igaz az én procim szinte meg sem fogja hajtani 😆

Azt jólenne tudni mien a tápod mert ha valami no name akkor ne próbálkozz a használásával!
0
0
0
0
azbizony avatar
DarthRoni:Akkor ha veszel én is ki tom próbálni egy kicsit a karit 😆 igaz az én procim szinte meg sem fogja hajtani 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Amiből 2 van az a molex, a másik vége pedig jelen esetben egy 8pines vga tápcsatlakozó, de ha 12V-os lenne, akkor 8pines CPU tápcsatlakozónak hívnák. 😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
na tanulmányoztam a tápcsatijaimat, és megtom oldani, szal holnap kipróbálom a gtx280-at crysisban 😃 de akkor had tanuljak:
https://hardverapro.hu/dl/upc/2009-05/138884_4_8pin.jpg

melyik végét hogy nevezik? had tanuljak a nálamnál okosabb uraktól.
0
0
0
0
Cooley avatar
Egész egyszerűen nyomj 10perc Furmarkot, az jobban megizzasztja majd a kártyádat, mint akármelyik játék. 😀 Nem mellesleg még a hőmérsékletet is mutatja, ha bepipálod a Log GPU Temperaturet. 😜
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Hali. Tud vki ajánlani 1 progit amivel ALT+TAB nélkül tudom a VGA hőmérsékletet lesni játék közben? Mármint h kiirja nkm oda vhova mint a Fraps a FPSt. 😆 Thx. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Nembaj majd a gepigeny.hu népessége segít! 😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Holnap nálam lesz a GTX 280 😆 de én sem tom használni 😆
0
0
0
0
DarthRoni avatar
és akkor mi a neve annak a csatinak? mert nekem eddig mindenki IDE-t mondott de mindegy...
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát, gondolták jó buli lesz szopatni a népet, hogy 8+6pin csati kell, holott csak 6. 😆 De ezt az IDE-t én se értem. Lényeg ahogy Kmisi99 is mondja, mindent be kell dugni! 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Milyen ide te miről beszélsz? Az ide az egy régebbi féle csatlakozó ami az alaplapot kötötte össze a hdd vel és a ODD vel De ha a vgaról vanszó mindent be kell dugni mert kell neki az áram mit gondolsz viccből rakták rá?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
még annyit, hogy mindkét IDE kimenetet bekell kötni? mert nekem nincs 4 IDE csati a tápon hogy rá tudjam kötni mindet :/
0
0
0
0
Cooley avatar
Akkor bootolásnál egy szép fekete képernyőn ki fogja neked írni, hogy nincs bedugva, és nem fog bootolni. 😀 De egy ezresért lehet venni 2molex->8pin átalakítót. 😀 Pl.: [LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, lécci segítsetek 😀 a birtokomba jutott egy Gigabyte GTX280, és az lenne a kérdésem hogy van rajta egy 8 pines és egy 6 pines tápcsati, hogy mind a kettőt rá kell kötni?? mert csak egy 6 pines átalakítót adtak hozzá, 8 pineset nem, elég ha csak azt kötöm rá?
lécci help, köszi😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
krisz153 írta:
tudna valaki egy linket egy displayport átalakítóról amivel működne az eyefinity és itthon meg lehet venni/rendelni?
mind1 hogy d-sub, hdmi vagy dvi-vé alakítja át
előre is kösz
[LINK]
0
0
0
0
krisz153 avatar
tudna valaki egy linket egy displayport átalakítóról amivel működne az eyefinity és itthon meg lehet venni/rendelni?
mind1 hogy d-sub, hdmi vagy dvi-vé alakítja át
előre is kösz
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
valamennyit bizto fog esni, de így is igen jó az ára...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Értem, a gtx 460 jövőre biztos hogy fog esni az ára! ezt a karit 45 ért veszed szerintem jövő februárban de bár egy csak szubjektív vélemény, szerintetek?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
addig még sokat változhat a piac😃
0
0
0
0
danhey avatar
Quadgame94 írta:
úgy birom mikor leírja valaki hogy ajálatokat vár vga-ra és nem ír árat.....pedig az fontos lenne de itt van ez ezt kihajta a gépet szerintem és jó az ára is [LINK]

köszi a válaszod. nem csúnya card 😃
árat azt nem írtam, mert ez még csak 100%-osan tervezés, majd max jövőre újítok, mer egyelőre még bőven visz mindent a videókártyám, de néhány gépigénynél már sárga 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
úgy birom mikor leírja valaki hogy ajálatokat vár vga-ra és nem ír árat.....pedig az fontos lenne de itt van ez ezt kihajta a gépet szerintem és jó az ára is [LINK]
0
0
0
0
danhey avatar
Sziasztok. Gondolkodtam rajta, hogy videókártyát vegyek-e újat mert kicsit keveslem már...
Az adatlapomon lévő konfig alapján ajánlanátok nekem egyet ami jól passzolna a többi cuccoshoz is ? 😃
0
0
0
0
almos avatar
Feki1991 írta:
almos írta:
Ha van pénze 4870-re akkor azt vegye,azután következik az 5750 aztán meg 4850!

A 4850nél erősebb a GTS250 nem sokkal de erősebb

Jah ok,ezt nem tudtam,akkor 4850 helyett GTS250!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
almos írta:

A 4850nél erősebb a GTS250 nem sokkal de erősebb
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Upland pls ird meg hol szerzed be a hd 4870-et ennyiért...
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció