Sziaszok, azt gondoltam legyen mar egy tema, ahol a hangrendszerekkel, hangszorokkal, erositokkel, hangkartyakkal kapcsolatos dolgokat lehetne megbeszelni
Edem105 írta:
Helló!
Tudnátok mondani valami faja Disco Hangfalakat az ár olyan 30000ft-ig vagy nekem az is jó ha adtok egy weboldalt vagy egy liknet. Előre is Kösz!
otthoni használatra akarod vagy akarsz házibulit is vele?
Helló!
Tudnátok mondani valami faja Disco Hangfalakat az ár olyan 30000ft-ig vagy nekem az is jó ha adtok egy weboldalt vagy egy liknet. Előre is Kösz!
Helló!
Most egy Aiwa NSX SZ5 -ös hifi-t vagyok kénytelen használni normális hangcucc hiányában. Valaki ajánlott nekem egy Genius 1255A ez mennyivel lehetne jobb a mostaninál?
Másik kérdés. Maximum 40ezerért (akár használtan) milyen aktív hangfalpárt vennétek monitorozásra ? (gitár)
Persze jobb lenne 100ezer felett nézelődni, de most csak erre van pénz.
Nem tud valaki egy jó kis szoftvert, olyan control panel szerűt, amivel állítani lehetne a magas, közép, mély hangokat? Windows alá. Anno a régi lapomhoz a driverrel együtt feltelepült vmi realtek progi, amivel lehetett játszadozni a hanggal, olyasmi kellene.
NA kanál rezgés nálam is volt 😃 És az még csak simán a 2x150 W-os HIFI hangfal miatt. A mostani 600W-os Philips 5.1 esetében már minden rezeg 😃 Jah és kötöttem már be mindkettőt egyszerre, ha jól számolom akkor az 900W persze nem nyomtam maxon, de nem volt semmi. A zenének és a házimozinak élek!
Az volt a csúnya, mikor szilveszterkor haveromnál két HS 280-ast bömböltettünk olyan este 11 körül. Elég sokan voltunk, elbaromkodtunk és jön át a szembe szomszéd (panelről van szó), hogy kapcsoljuk ki a zenét. Még ha nem szilveszter lett volna megértem, de így... Sok hülye ember van, de hogy ennyire sok... 😲 😆
hát nálunk 1ik oldalt nicns szomszéd mert panel szélén lakunk. 1ik szomszéd kocsmában dolgozik alig van itthon. Alattunk lévővel jóban vagyu7nk őt nem zavarja 😃 Aki felettünk lakik meg spontán leszarjuk mert elég sokat újjítgatnak a lakásukon és reggel 6 körül fapapuccsal járkálnak... 😃
Hát én kertes házban lakok, és így is előfordul, hogy felhív a hátsó szomszéd, hogy kuss legyen... A mellettünk lévő szomszéddal jóban vagyunk, ők szeretik is azokat amiket hallgatok, meg hát most tőlük kaptam a két HS 500-ast is ugye. 😃
Mikor ide költöztünk volt 1 kis távfűtés cső kopogás de az abba maradt még 3 éve és akkor még Genius hangfalam volt. Am sosem jöttek még át szomszédok amiatt h hangoskodok 😃 Asszem szerencsés dolog 😃
Holnap lehet fogok cisnálni de mivel panelben max hangerő veszélyes... Max fél hangerőn fogok. Illetve képeket majd meg csinálok újakat róluk 😃
De július 9.ei bulin majd csinálok max hangerőnél vidit mikor bemelegítünk 😃 (azaz beállítjuk a hangfalakat)
Most van egy aktív 800wattos hangosítási mélyládám. Abba van egy 2 csatornás erősítő ami 2 x 250W ot ad le 8 Ohmon (ha minden igaz). Most erre a ládára 2 darab SAL 1020CP hangfal van rákötve. De ez a 2 hangfal nem bírja a max hangerő a mélyládával. Ez a 2 hangfal amit most hozok el holnap ezt a 2 SAL hangfalat váltja le. A 2 SAL hangfal meg valszeg a Panasonic Hifi-mhez fog vándorolni illetve lehet eladom. Még nem tudom. Minden esetre a buli amit most fogunk 9.en majd csinálni ida még viszem a SAL hangfalakat is.
amúgy a TV-den az a 3 csatlakozó amir mondassz annak rca a neve és annak is az lenne a lényege mint a scart csatlakozónak 😃
ami a hifiden van rca csatlakozó (piros fehér valszeg) abba dugod a vezetéked 1ik felét illetve a TVbe a másik felét aminek fülhallgató azaz jack dugónak kell lennie. Ha nincs ien zsinorod kb. 500Ft
Jaja, rossz hsz-re kattintottam😆
Igen, rca, így már megvan😀
Am azért nem sikerült eddig akkor, mert a TV-be is az rca csatlakozóba dugtam be, 1 rossz kábelt😆
De am van olyan kábelem asszem, aminek az egyik fele jack dugós, a másik pedig rca😜
tibeee írta:
Nekünk sincs még LCD TV-nk😆
Igaz, tervezünk a jövőben venni, de még nem volt rá szükség, de mivel most elromlott ami az én szobámban volt, ezért már venni kell újat😂
enyem sajnos meg muxik 😃 Ha megmegy en is kapok 1 ujat 😜
na én meg ma megrendeltem az új hangfalamat. Nem akartam ilyen 5.1-es aktív rendszerekbe fektetni ezért inkább veszek egy JBL Northridge E80-as álló hangfalat. erősítőt is beszerzem mellé jövő hónapra és mehet a buli 😎
Igaz, tervezünk a jövőben venni, de még nem volt rá szükség, de mivel most elromlott ami az én szobámban volt, ezért már venni kell újat😂
amúgy a TV-den az a 3 csatlakozó amir mondassz annak rca a neve és annak is az lenne a lényege mint a scart csatlakozónak 😃
ami a hifiden van rca csatlakozó (piros fehér valszeg) abba dugod a vezetéked 1ik felét illetve a TVbe a másik felét aminek fülhallgató azaz jack dugónak kell lennie. Ha nincs ien zsinorod kb. 500Ft
en az X530-at hasznalom TV-hez is. tok jo hogy adtak hozza ezt az adaptert. Igaz hogy igy csak stereo, de igy (regi tv-m van) egy scart, rca kabel eleg volt.
A TV-n, egyszerű füllhallgató bementet, 3 színes csatlakozó(elfelejtettem mi a neve😆😉 + scart csatlakozó😕
A hifin pedig van 2 színes, amit ha a DVD-vel kötök össze, tökéletes, de ha a TV-vel összekötöm ugyanúgy szín szerint, akk nem jó még mindig😕
Azt hiszem😆
Én azt gondoltam, h a másik gépre rákötöm a Sony hifit és akk ott is lenne jó hang😜
Am nem tudjátok, h csak úgy simán a TV-re rá lehet-e kötni a hifit?😜
Mert a DVD-re rá tudtam kötni, de a TV-re sehogy sem sikerül😕
ha van a TV-dnek fülhallgató kimenete akkor oda dugbe a jack dugót és a hifibe az RCA dugót 😃 nekem úgy volt 1 időben TV-re kötve a Genius hangfalszettem ami volt 😃
Azt hiszem😆
Én azt gondoltam, h a másik gépre rákötöm a Sony hifit és akk ott is lenne jó hang😜
attól h nincs valakinek nagy több száz wattos hangcucca attól levidizheti nyugodtan 😀
Nekem hiába van ien hangfalam meg minden hangminőségben a X530 valszeg jobb 😃 úgy értem magashang téren szebb a hangja 😃 mivel nekem hangosítási hangfalaim vannak 😃😆
Helló!
otthoni használatra akarod vagy akarsz házibulit is vele?
Most egy Aiwa NSX SZ5 -ös hifi-t vagyok kénytelen használni normális hangcucc hiányában. Valaki ajánlott nekem egy Genius 1255A ez mennyivel lehetne jobb a mostaninál?
Másik kérdés. Maximum 40ezerért (akár használtan) milyen aktív hangfalpárt vennétek monitorozásra ? (gitár)
Persze jobb lenne 100ezer felett nézelődni, de most csak erre van pénz.
egy kis Video a DX2222-emről 😃 nem max hangerőn 😆
csak az szól más nem 😃
Logitech S-150
Genius SP-M120
ezek jól szólnak még teljes hangerőn is.
nekem HDVDeck VIA progim van, az nagyon jo
A mostani hangkaridriverben nem tudsz állítani?
Most vagy gagyi a mikrofonod vagy kicsi a basszus😆 Nálam a pendulumnál amikor elkezdődik rendesen zeng a szoba az én hangfalamnál.
Elhiheted itt mikrofon gond van mert ha fel van tekerve akkor a konyhában a mosogatósban is rezeg pl a kanál 😃
Irigyellek ezekért a drágaságokért! 😃
Hát te nem ma kezdted! 😃
A lényeg, hogy működjön. 😀
a lenyeg a lenyeg 😃
laci : durva 😃
A lényeg, hogy működjön. 😀
bocs a hangminosegert!
Majd délután amikor senki sem lesz itthon😆
Akk maxon odazúzom😆
De július 9.ei bulin majd csinálok max hangerőnél vidit mikor bemelegítünk 😃 (azaz beállítjuk a hangfalakat)
Majd csinálhatnál róla videót😜
Am hány csatornás hangfalad van most?😀
És még ezt is rá akarod kötni?😃
holnap hozom el ezt a 2 hangfalat haza 😃
saját hsz-edre válaszolsz? 😃😃😃😃
Jaja, rossz hsz-re kattintottam😆
Igen, rca, így már megvan😀
Am azért nem sikerült eddig akkor, mert a TV-be is az rca csatlakozóba dugtam be, 1 rossz kábelt😆
De am van olyan kábelem asszem, aminek az egyik fele jack dugós, a másik pedig rca😜
enyem sajnos meg muxik 😃 Ha megmegy en is kapok 1 ujat 😜
[quote][b]tibeee írta:[/b]
[quote][b]niteforce írta:[/b]
kicsike hangfalam 😃 2.1 17 watt 😃 durva mi? 😃:😃[/quote]
Ok, majd holnap megpróbálom, ma már nem, mert késő van és anyámék aludnak😆
A hifin pedig van 2 színes, amit ha a DVD-vel kötök össze, tökéletes, de ha a TV-vel összekötöm ugyanúgy szín szerint, akk nem jó még mindig😕
kicsike hangfalam 😃 2.1 17 watt 😃 durva mi? 😃:😃
Azt hiszem😆
ha van a TV-dnek fülhallgató kimenete akkor oda dugbe a jack dugót és a hifibe az RCA dugót 😃 nekem úgy volt 1 időben TV-re kötve a Genius hangfalszettem ami volt 😃
kicsike hangfalam 😃 2.1 17 watt 😃 durva mi? 😃:😃
Azt hiszem😆
es meg mostan is ennyi 😀
niteforce : azért a te hangfalad se szól olyan vacakul a vidiből ítélve 😃 persze nem házibulira való 😃
ACDC is jó😜
A Thunderstruck a kedvencem😜
amugy en most ACDC-t hallgatok 😃
😃😃
Eszméletlenül jól szól, mert jó mély hangok vannak benne😃
Én am majd fényképezővel kamerázom le😜
Még úgy sem próbáltam ki rajta, hiába van meg karácsony óta😂
niteforce: Én is most gondolkoztam rajta, h majd levideózom az X530-amat😆
Nem baj, mert én úgy sem ma csinálom már meg😜
en is csak holnap amikor mennek a szomszedok el 😃 akkor feltekerem a hangerot 😃😃😃😃
(csak adja oda anyam a kamerajat mert telommal eselytelen 😃😃😉
Nekem hiába van ien hangfalam meg minden hangminőségben a X530 valszeg jobb 😃 úgy értem magashang téren szebb a hangja 😃 mivel nekem hangosítási hangfalaim vannak 😃😆