Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
cseszka írta:
Igazábol csak a venti vezérlést állitottam át,játékok alatt alig pörgött,viszont tul melegedett,és laggolt.Most 72C és a cooler 65%megy.Elégedett vagyok,majd tesztelem játék alatt is javult e a hejzet.Egyépként a gpu voltage 1.175V,ezt meddig szabad emelni h pl akár a 990-1000Mhz kihozzam a kártyábol,ha egyáltalán képes rá.975Mhz megvolt az alap fesszel.

Megmondom őszintén, hogy erre nem tudok pontos választ adni. minden videókártyánál más és más, hogy mennyi feszt bír el. sőt még azonos videókártyák esetében is előfordulhat, hogy nem lehet őket ugyanazon a feszen járatni őket.

Amúgy úgy vagyok vele, hogy látványos javulást nem lehet elérni a videókártya OC-val.
0
0
0
0
philips20 avatar
ps3 mat hogy lehet ki csipelni ?
0
0
0
0
cseszka avatar
Igazábol csak a venti vezérlést állitottam át,játékok alatt alig pörgött,viszont tul melegedett,és laggolt.Most 72C és a cooler 65%megy.Elégedett vagyok,majd tesztelem játék alatt is javult e a hejzet.Egyépként a gpu voltage 1.175V,ezt meddig szabad emelni h pl akár a 990-1000Mhz kihozzam a kártyábol,ha egyáltalán képes rá.975Mhz megvolt az alap fesszel.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Furmark alatt természetes, hogy 99%-on megy a GPU, hiszen az a dolga ennek a programnak, hogy minél jobban terhelje a VGA-t.

Igazából nemcsak a hőmérséklet miatt érdemes futtatni, hanem azért is, hogy a stabilitást is meg tudjuk vele figyelni.

Általában, ha fél óra Furmark után nem omlik össze az egész, akkor valószínűleg játék alatt se fog. Egy játék se kínozza meg ennyire a VGA-t.
0
0
0
0
cseszka avatar
Értem,akk maradhat igy,mert ugye furarkon volt max 73C egy pillanatra,utánna 72-71 ugrált le föl,viszont a gpu 99%aktivitáson ment,szal Pl BF3,Crysis 2 meg a többi game nem hajtja 99%-ban a gpu-t?
Érdekes,aztánn csináltam még egy tesztet ot bekapcsoltam az élsimitást v mit (Anti aliasing) 8X MSAA ott cssak 63C volt a max hömérséklet.
0
0
0
0
Devis avatar
cseszka írta:
Hali.Vga biost szeretném szerkeszteni,egy kis tuningot kihozni belöle,tud valaki segiteni,valaki hozzáértö?Igy néz ki,mit mire állitsak,meg mennyi feszt?
[LINK]
Valamint szerintetek a fan setting igy jó lesz?A baj az lenne,h alig dolgozik a cooler,viszont igy bemelegszik és laggol.Ha pl felteszem fix 70% akk gond nélkül megy,nem melegszik,igy gondoltam a venti szabályozást.
[LINK]

Szerk:
Rátettem az uj szerkesztett biost,rá engedtem egy furmark tesztet,1920X1080 gpu aktivitás 99%,max temp 72C=>Fan68%.2perc alatt felment 43rol 72C-ra,majd 8 percig azonn volt.Utánna leálitottam.Ami még tetszik,a vga cooler bekapcskor nem pörög fel fullra,hanem szép halkan kapcsol,valamint a játékok nem ölik annyira a gpu-t mint pl a teszt nem?Vagyis ha itt nem ment 72C fölé,akk játékban se megy?

furmark, ibt, prime meg az összes ilyen program a hardvert jobban kikészíti mint a játékok
0
0
0
0
FoLey avatar
Üdv!
Igaz,h nem tartózik ehhez a témához,de neten néztem használtan ATI 1650Pro DDR3-as kártyát kicsivel jobb mint a Geforce 7600GS DDR2-nél?
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Vga biost szeretném szerkeszteni,egy kis tuningot kihozni belöle,tud valaki segiteni,valaki hozzáértö?Igy néz ki,mit mire állitsak,meg mennyi feszt?
[LINK]
Valamint szerintetek a fan setting igy jó lesz?A baj az lenne,h alig dolgozik a cooler,viszont igy bemelegszik és laggol.Ha pl felteszem fix 70% akk gond nélkül megy,nem melegszik,igy gondoltam a venti szabályozást.
[LINK]

Szerk:
Rátettem az uj szerkesztett biost,rá engedtem egy furmark tesztet,1920X1080 gpu aktivitás 99%,max temp 72C=>Fan68%.2perc alatt felment 43rol 72C-ra,majd 8 percig azonn volt.Utánna leálitottam.Ami még tetszik,a vga cooler bekapcskor nem pörög fel fullra,hanem szép halkan kapcsol,valamint a játékok nem ölik annyira a gpu-t mint pl a teszt nem?Vagyis ha itt nem ment 72C fölé,akk játékban se megy?
0
0
0
0
DCMAN avatar
Devis írta:
szabcsi: ahoz a p4-hez még max egy gt 240, de pénz kidobás lenne, egy új procival majd kérdezd meg, de tudtommal nyáron úgyis új gépet akarsz
DCMAN: te mivel cf-et akarsz 6850-ből, és 1 már van, így csak azt tom mondani h még 1-et 😃😃

okok
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Devis írta:
szabcsi: ahoz a p4-hez még max egy gt 240, de pénz kidobás lenne, egy új procival majd kérdezd meg, de tudtommal nyáron úgyis új gépet akarsz
DCMAN: te mivel cf-et akarsz 6850-ből, és 1 már van, így csak azt tom mondani h még 1-et 😃😃

Oké köszi igen nyárig még csak-csak kihúzom!😀
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv!

Milyen videókártyát tudnátok ajánlani ami jó lenne a gépembe(mármint ami megy a Cpu-hoz)?
0
0
0
0
Devis avatar
csak éppenséggel értelmetlen
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
patrikk911 írta:
Az alaplaptol függ h milyen videókarit tudsz a gépbe rakni?Asus F1A75-M alaplaphoz lehet gtx465öst rakni?

Ha az alaplapon van PCIe slot, akkor belemegy! Ezen az alaplapon van, ugyhogy belefer 😀
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Az alaplaptol függ h milyen videókarit tudsz a gépbe rakni?Asus F1A75-M alaplaphoz lehet gtx465öst rakni?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nalam a legjobbak az elit ek 😆 Enermax, Kingwin stb
0
0
0
0
cseszka avatar
😆Akk megyek én is,mert nekem is 4evör a csifi.
Másra ráse tudok nézni,csak a csifi,azt szeretem.😆
0
0
0
0
DCMAN avatar
niteforce írta:
Osynho írta:
...ha táprol van szó csakis CHIEFTEC!

CHIEFTEC 4EVER!!

És kezdődik megint! 😂😉

😂😂
DCMAN mehetnél reklámozni a samsungot meg a chieftecet 😆

igen már gondolkoztam rajta
0
0
0
0
niteforce avatar
gépigény webshopot nagyon tudom ajánlani 😀
amúgy még én az I PON tól és az extreme digitaltól szoktam vásárolni.
egyikkel sem volt problem 😜
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Primera írta:
azt szeretném kérdezni,hogy milyen boltokba szoktatok vásárolni,vagy rendelni? esetleg vmi jó boltot tudtok ajánlani 😆

Gépigény webáruház 😃
0
0
0
0
Adzarb avatar
azt szeretném kérdezni,hogy milyen boltokba szoktatok vásárolni,vagy rendelni? esetleg vmi jó boltot tudtok ajánlani 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:

CHIEFTEC 4EVER!!

És kezdődik megint! 😂😉

😂😂
DCMAN mehetnél reklámozni a samsungot meg a chieftecet 😆
0
0
0
0
Osynho avatar

CHIEFTEC 4EVER!!

És kezdődik megint! 😂😉
0
0
0
0
DCMAN avatar
deee haggyad már...ha táprol van szó csakis CHIEFTEC! vagy még cooler master...kérdezz csak meg bárkit!!!CHIEFTEC 4EVER!!
0
0
0
0
Szabcsi avatar
DCMAN írta:
jaja a chieftec az örök élet😃

Ilyen jó ez a márka?😃

Azt hittem valami Kínai😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
looserking írta:
looserking írta:
hali all az AM3 hűtők rámennek az FM1 foglalatra ? 😃

csak akkor ha a proci hűtő több foglalatra is feltehető, mint pl a CoolerMaster Hyper TX3 vagy a Hyper 212+...ezek pl felmennek LGA1155/1156 de akár AM3+/FM1es procikra is 😃 ami kimondottan AM3-ra van az nem fog rámenni az FM1re 😃

ez a kettő csak példa de nem ezek az egyetlenek 😃

úgy istenigazábol az Asus Triton 81 rámegye-e FM1 foglalatra arra volnék kiváncsi 😃

de elvielg igen...
[LINK]

Neked FM1-es van..és Asus Trition 81-es hűtő..vagy csak az terv? 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
jaja a chieftec az örök élet😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Ezt irtam én is,van egy 300W chieftec neki,az is elég,meg minöségi is.
0
0
0
0
DCMAN avatar
Szabcsi írta:
cseszka írta:
Bios beállitás.Nekem is igy csinál,de csak azért mert nincs gépházam,igy bekapcsolom se,és beállitottam a biosban h belehessen kapcsolni billentyüzetröl is.Igy most ha megnyomok 1 gombot,akk bekapcsol.És ha pl kihuztam a kábelt a tápbol bekapcsol a gép is,mert mindjárt áramot kap a billentyüzet.A biosban kell beállitani olyan menü van h "Wake Up",na ehhez hasonlót keress.

Köszi szépen majd akkor megnézem!
Bár nem zavar csak azt hittem valami baja van a tápnak!

Amúgy érdemes lenne belerakni a DELL 650W táp helyett a CoolerMaster1050W tápot?
Vagy csak pocsékolás?

telejes felesleges az 1050 w még a 650w-se használja ki a gép
0
0
0
0
Szabcsi avatar
cseszka írta:
Bios beállitás.Nekem is igy csinál,de csak azért mert nincs gépházam,igy bekapcsolom se,és beállitottam a biosban h belehessen kapcsolni billentyüzetröl is.Igy most ha megnyomok 1 gombot,akk bekapcsol.És ha pl kihuztam a kábelt a tápbol bekapcsol a gép is,mert mindjárt áramot kap a billentyüzet.A biosban kell beállitani olyan menü van h "Wake Up",na ehhez hasonlót keress.

Köszi szépen majd akkor megnézem!
Bár nem zavar csak azt hittem valami baja van a tápnak!

Amúgy érdemes lenne belerakni a DELL 650W táp helyett a CoolerMaster1050W tápot?
Vagy csak pocsékolás?
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
DCMAN avatar
hooppáá....akor ez reinstallation gyanus
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Üdv megint!

Miért van az hogy mikor bekapcsolom a gépet(vagyis az elosztón a piros gombot)akkor a gép rögötn elindul,tehát nem kell megnyomni a gombot?

A Wake on LAN lehet hogy be van kapcsolva 😀

Ez mi vagy egyátalán hogy lehet kikapcsolni?

Bocsesz..ez nem az..most olvasom hogy csak akkor csinálja,mikor áramot kap...

Hát nálam is akkor csinálja 😃

Pont azt írom..
most olvasom hogy csak akkor csinálja,mikor áramot kap..

Itt a te gépedre értem..Az én feltevésem,meg a távoli vezérlés..

Jah okés bocsi valakinek van valamilyen ötlete?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Üdv megint!

Miért van az hogy mikor bekapcsolom a gépet(vagyis az elosztón a piros gombot)akkor a gép rögötn elindul,tehát nem kell megnyomni a gombot?

Pont azt írom..
most olvasom hogy csak akkor csinálja,mikor áramot kap..

Itt a te gépedre értem..Az én feltevésem,meg a távoli vezérlés..
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Üdv megint!

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Üdv megint!

0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Üdv megint!

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Szabcsi írta:
Üdv megint!

0
0
0
0
Szabcsi avatar
DCMAN írta:
az kemény...ilyenről se hallotam még😲

Amúgy ettől eltekintve semmi baja a gépemnek(ha ez hibának mondható)😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
az kemény...ilyenről se hallotam még😲
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv megint!

0
0
0
0
DCMAN avatar
sztem kb 1 olyan 150-160..(csak az én véleményem)ha jol olvasom akor nem szerepel a gépház, tápegység
0
0
0
0
DCMAN avatar
patrikk911 írta:
AMD QUAD CORE ATI RADEON ULTIMATE GAMER XL AMD QUAD CORE X4 4X3000Mhz AM3 64BIT 8192MB DDR3 1000GB SATA II HDD 20X dual layer DVD író ATI RADEON HD5850 1024MB DDR5 DVI HDMI FULL HD 6 CH HD audió n, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB és audio Fekete-ezüst ATX kivitel ez így összesen mennyit érhet?

1.attol függ
2.ujjak vagy használtak az alkatrészek?
3.gari van-e rájuk vagy nincs
0
0
0
0
patrikk911 avatar
AMD QUAD CORE ATI RADEON ULTIMATE GAMER XL AMD QUAD CORE X4 4X3000Mhz AM3 64BIT 8192MB DDR3 1000GB SATA II HDD 20X dual layer DVD író ATI RADEON HD5850 1024MB DDR5 DVI HDMI FULL HD 6 CH HD audió n, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB és audio Fekete-ezüst ATX kivitel ez így összesen mennyit érhet?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
okok, kösz szépen a választ!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az még belefér, de annál feljebb ne menjen a hőmérséklet!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció