Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kíváncsi leszek mit tudnak majd a tesztekben az új ATI-k vagyis már AMD-k 😀
Sokat..
Én már kíváncsi vagyok,mit fognak teljesíteni a 68xx...
Kíváncsi leszek mit tudnak majd a tesztekben az új ATI-k vagyis már AMD-k 😀
Sokat..
Én már kíváncsi vagyok,mit fognak teljesíteni a 68xx...
Nem lesz HD7xxx sorozat, ezt csak így megsúgom 😜😃
Viszont ezt már bejelentette az AMD, hogy nem VGA-t fognak gyártani, hanem az APU-kra helyezik a hangsúlyt.
És az lesz még jó ebben az új HD6xxx szériában, hogy támogatni fogják a 3D Sztereo-t, és fel tudják venni majd a harcot az Nv-vel 😃
Nem lesz HD7xxx sorozat, ezt csak így megsúgom 😜😃
úristen ezek a durva adatok, új HD6750 és HD6770-ről 😃
én kezdem félteni a GTX 460-at 😆
úristen ezek a durva adatok, új HD6750 és HD6770-ről 😃
én kezdem félteni a GTX 460-at 😆
Sziasztok!
Van egy alaplapom: Gigabyte EP41-UD3L
Rajta 1 x PCI Express x16 foglalat, x16 sebességű
3 x PCI
3 x PCI Express x1
Az x16-os foglalatban van egy GTS250 vga. Ha a sima PCI Express X1 foglalatba beteszek egy gyengébb karit (8400 GS) akkor a két kártya együtt tud dolgozni? Vagy valamilyen teljesítmény többletet kilehet így csikarni?
Van olyan fajta 9500 GT is, ami ilyen foglalatba belemegy. Ilyenkor lehet nagyobb teljesítmény töblet? Mert az azért nem gyenge kari már.
Gondolom erről beszélsz: [LINK]
Eléggé levan gyengítve, vagyis egy 250est inkább fékezne mint erősítene. A lapomban van egy beépített 8600GT-nek megfelő VGA, próbáltam a 250esemmel a Hybrid SLI-t s a GeForce Boost-ot s jelentősen visszafogta a gépet a beépített, szal szerintem hanyagold ezt a PCI X1-es VGA-t ha nem akarsz teljesítmény csökkenést.
Sziasztok!
3 x PCI
3 x PCI Express x1
Az x16-os foglalatban van egy GTS250 vga. Ha a sima PCI Express X1 foglalatba beteszek egy gyengébb karit (8400 GS) akkor a két kártya együtt tud dolgozni? Vagy valamilyen teljesítmény többletet kilehet így csikarni?
Van olyan fajta 9500 GT is, ami ilyen foglalatba belemegy. Ilyenkor lehet nagyobb teljesítmény töblet? Mert az azért nem gyenge kari már.
A refencia hd 4850-as milyen hangos?Meglehet mellette lenni?
Sziasztok!
3 x PCI
3 x PCI Express x1
Sziasztok!
3 x PCI
3 x PCI Express x1
3 x PCI
3 x PCI Express x1
hadd kérdezzem már meg hogy az Nvidia 8-as soraozata az erősebb mint a 9-es? és ha igen miért?😃
8500GT-9400GT
8600GT-9500GT
8800GT-9600GT
8800GS-9600GSO
9 seria erősebb mint a 8-as
És azért,mert újabb,fejlettebb
Magasabb órajelek
Erősebb GPU
Kössz
hadd kérdezzem már meg hogy az Nvidia 8-as soraozata az erősebb mint a 9-es? és ha igen miért?😃
8500GT-9400GT
8600GT-9500GT
8800GT-9600GT
8800GS-9600GSO
9 seria erősebb mint a 8-as
És azért,mert újabb,fejlettebb
Magasabb órajelek
Erősebb GPU
Igen. A valós órajel az 400MHz, de a dupla adatátviteli arány(ennek a rövidítése a DDR) miatt effektíven ez az érték 2x ekkora, és általában azt szokták feltüntetni minden memória esetében. Ha megnézed CPU-Z-ben a rendszermemória órajelét, ott is fele akkora értéket fogsz látni, mint amekkora az effektív órajele.
Jaaa, akkor értem, köszi hogy ezt elmagyaráztad.
Srácok szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nem rég vettem egy ilyen kártyát [url]http://www.shopmania.hu/shopping~online-video-kartyak~vasarlas-gigabyte-gv-n95toc-1gi~p-2316616.html[/url]
amint látjátok 800mhz a memória sebessége, namár most, nekem a 800mhz-ból csak 400mhz-t használ, kérdésem hogy mit tegyek hogy teljesen kihasználja a gép? Win7 32bit-es o.p rendszerem van.
Valaki megtudja mondani, hogy az xfx 9600gt-nek mekkora a gpu és memória órajele? Már néztem neten is és gpu-z ben is, de mindenhol 2 vagy több órajelet irnak...És még annyi hogy a videókártya ventillátor-sebességét mi határozza meg és hogyan lehet befolyásolni. Mert nekem 35%-on megy és azért elég rendesen melegszik, bár nm vészes. De a régi kártyám 65%-on forgott..
GPU Clock MHz
600 - 740 MHz
Memory Clock (MHz)
1400 - 2000 MHz
Ezek között az értékek között váltakoznak az XFX 9600 GT-k órajelei s hogy ezeket mi befolyásolja? Az utónevük: Standard, XT, XXX, XXX Alpha Dog
Valaki megtudja mondani, hogy az xfx 9600gt-nek mekkora a gpu és memória órajele? Már néztem neten is és gpu-z ben is, de mindenhol 2 vagy több órajelet irnak...És még annyi hogy a videókártya ventillátor-sebességét mi határozza meg és hogyan lehet befolyásolni. Mert nekem 35%-on megy és azért elég rendesen melegszik, bár nm vészes. De a régi kártyám 65%-on forgott..
Én több helyen ezt az adatot találtam!
GPU órajel: 650MHz
Memória órajel: 1800 MHz
A Vga driver vezérli a fordulatot,nekem 25% megy,ha elkezdek gamelni akkor megy feljebb a fordulat.
Elfogja birni 100%,csak már mást mielőtt újitasz,gondolkozz el a tápcserén előtte. Legjobb ha FSP,Enermax,Corsait,Cooler Master,Chieftech,ThermalTake tápot vezsel 😀
igazad volt elbírja a tápom, és szerencsére meg sem mukkan mikor a játékokban minden maxon van. igaz az OC-t nem próbáltam, hogy annál, hogy szerepel a tápom de egyenlőre nem is kell mert erős kis karik ezek😆
Igen megy Sli lapba Ati kártya, ráadásul Nvidia chipsetű lapba is megy Ati kártya. 😜
ÉS ugyan olyan hibátlanul működik, mint egy másik lapban. 😎
De csak 1-1 darab 😀
Ha 2-3-4et akarsz, akkor a Chipsetnek (is) megfelelőnek kell lennie
A kedvedért kipróbálhatom a hétvégén!
Igen megy Sli lapba Ati kártya, ráadásul Nvidia chipsetű lapba is megy Ati kártya. 😜
De csak 1-1 darab 😀
Ha 2-3-4et akarsz, akkor a Chipsetnek (is) megfelelőnek kell lennie
Az lenne a kérdésem,hogy hogyha egy alaplaphoz az írják hogy pl. SLI ready,attólmég megy rajta a CrossfireX?És ha egyáltalán nem írnak semmit ezzel kapcsolatban de van több slot video kártyákhoz akkor mi van?Részben az alaplaphoz kapcsolódik de részben a videó kártyához,így nem tudtam hova írjam.Választ előre kösz
thermaltake az jó minöségű?
pl ez [LINK]
pl ez [LINK]
Ez kb el is birná,meg nagyon jó minőségű!
pl ez [LINK]
Jó minőségű!
pl ez [LINK]
http://pcx.hu/termek/xfx-5870-1gb-ddr5-hd-587a-znf9-videok-225-rtya-42497
ennek milyen táp kéne mert ehez nem értek😆