Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
djwarp írta:
Kornel77 írta:
djwarp írta:
Kornel77 írta:
Superlompos írta:
10 MHz tényleg nudli. Bár 10-20 MHz-eket érdemes húzni, mert úgy könnyen meg lehet találni, hogy meddig bírja a kártya. Azt is figyelembe kell venni, hogy támogatja-e a kártya a fesz emelést gyárilag.

Fesz emelés nélkül is jól meglehet húzni azért 😀

djwarp
feltelepíted,letöltöd..elindítod,bal felin kiválasztod a tetszőleges felbontást..általában azt amelyik felbontással játszol..Anti-analisinget állítasz ha akarsz (elsimítás)..kipipázod hogy Fullscreen..És a jobb felin.. Burn-test..hagyod 15 percig..figyeled a max hőmérsékletet..és utána nyomsz egy Esc-et a befejezéshez 😀

Elkezdtem de 52ről 83-ig felment a hője 😕

Nem olyan vészes az.. 😃
Msi Afterburnert szedd le..ott lehet húzni..És be lehet állítani hogy ahogy melegszik..úgy állítja be a hűtő sebességét 😀

De az ATI HD 4860-at jól lehet húzni?

Mindegyiket másképp.. De általában mindegyiken lehet húzni egy kis +-t 😃
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Kornel77 írta:
djwarp írta:
Kornel77 írta:
Superlompos írta:
10 MHz tényleg nudli. Bár 10-20 MHz-eket érdemes húzni, mert úgy könnyen meg lehet találni, hogy meddig bírja a kártya. Azt is figyelembe kell venni, hogy támogatja-e a kártya a fesz emelést gyárilag.

djwarp
feltelepíted,letöltöd..elindítod,bal felin kiválasztod a tetszőleges felbontást..általában azt amelyik felbontással játszol..Anti-analisinget állítasz ha akarsz (elsimítás)..kipipázod hogy Fullscreen..És a jobb felin.. Burn-test..hagyod 15 percig..figyeled a max hőmérsékletet..és utána nyomsz egy Esc-et a befejezéshez 😀

Nem olyan vészes az.. 😃
Msi Afterburnert szedd le..ott lehet húzni..És be lehet állítani hogy ahogy melegszik..úgy állítja be a hűtő sebességét 😀

De az ATI HD 4860-at jól lehet húzni?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
djwarp írta:
Kornel77 írta:
Superlompos írta:

djwarp

Nem olyan vészes az.. 😃
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Kornel77 írta:
Superlompos írta:

djwarp

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Érdemes AA-t állítani, mert azzal is jobban terheled a kártyát. Csutka terhelést kell adni neki!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Superlompos írta:

djwarp
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Kornel77 írta:
djwarp írta:
Kornel77 írta:
djwarp írta:
Hali all.
Van egy VGA-m egy ATI HD4860 1GB-os és a GPU órajele 700Mhz volt ezt húztam 710-re és Memória 750Mhz volt és ezt húztam 760-ra. A Venti sebessége 50% volt és ezt 60%-ra állítottam.Ha Nem játszok akkor olyan 50-55°C között mozog.
Ez így biztonságos?😊

Lehetne húzni azt még mind a tengert 😃 ez a 10 Mhz semmi..evvel semmi + nem érsz nagyon 😃
Indíts el egy Furmarkot 10-15 percig,és akkor hány fokos lesz a teszt alatt az a legfontosabb 😀

Mi az a furmark?😲

[LINK]

Vga tesztelő progi..ha ez alatt megállja a sarat,nincs probléma 😃

De,hogy kell használni?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
djwarp írta:
Kornel77 írta:
djwarp írta:
Hali all.
Van egy VGA-m egy ATI HD4860 1GB-os és a GPU órajele 700Mhz volt ezt húztam 710-re és Memória 750Mhz volt és ezt húztam 760-ra. A Venti sebessége 50% volt és ezt 60%-ra állítottam.Ha Nem játszok akkor olyan 50-55°C között mozog.
Ez így biztonságos?😊

Lehetne húzni azt még mind a tengert 😃 ez a 10 Mhz semmi..evvel semmi + nem érsz nagyon 😃
Indíts el egy Furmarkot 10-15 percig,és akkor hány fokos lesz a teszt alatt az a legfontosabb 😀

Mi az a furmark?😲

[LINK]

Vga tesztelő progi..ha ez alatt megállja a sarat,nincs probléma 😃
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Kornel77 írta:
djwarp írta:
Hali all.
Ez így biztonságos?😊

Mi az a furmark?😲
0
0
0
0
Kornel77 avatar
djwarp írta:
Hali all.
Ez így biztonságos?😊

0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali all.
Ez így biztonságos?😊
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Vagy valami ütős vírus.. De a gép lefagy,vagy dolgozik attól még? 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha a gép nem hozza be az ikonokat az lehet a videókártya hibája?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ilyen hűtés van nálunk a dell gépekben lévő procikon. Azok a gépek szervergépek voltak.
0
0
0
0
mathejocy avatar
tasiadam írta:
niteforce írta:
szerintem egy kis táp kiegészítés lehet ha telepakolod az összes slotot kártával, tele az összes RAM-ot meg egy jó zabálós prescott procit raksz bele akkor kellhet. de ez nem biztos 😃

lehetséges 😃 csak h én ilyet még nem láttam

A túrót!Azért van rajta a molex,mert ha nincs +4 tápcsatid,akkor megkínálod a molexel helyette.Alias p3 táppal is üzemeltethető.

niteforce:A SuperPI összesen használ a prociból 100%-ot.Alias 4 magnál ez eloszlik.WPrime 32 100%-on használja a magokat.Settingsben annyi magot kell beállítani,ahány magos a proci.Pl 2600K-nál nyolcat,mert a HT is magnak számít.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
szerintem egy kis táp kiegészítés lehet ha telepakolod az összes slotot kártával, tele az összes RAM-ot meg egy jó zabálós prescott procit raksz bele akkor kellhet. de ez nem biztos 😃

lehetséges 😃 csak h én ilyet még nem láttam
0
0
0
0
patrikk911 avatar
De mekkora lenne a különbség a két kari közt?
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
https://www.motherboard.cz/mb/octek/i845-a4p.jpg

van az alaplapon egy molex csatlakozó, nincs bedugva de ez minek kell vagy minek van rajta? Rhino i845-A4E
0
0
0
0
DCMAN avatar
nnm😉ja azt nem irtam hogy csak akor tudod bedugni oda ha 4 pines a csati a ventin, ha 3 pines akor alaplapba kéne de vannak átalakítok is amelyik 3pinesrol 4 pinesre konvertálják a cuccot.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
A bf3 ra a multi részére nagy különbség lenne a gtx465 és a hd6790 között és kb nagy fps különbség lenne?
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Prime 95

Ezt ha fél órán keresztül futtatod, s nem áll le, akkor már nyert ügyed van!

Értem.Majd 10.e után jön az új proci és a négymagosítást szeretném vele tesztelni.Akitől veszem annál stabil a négy mag de hát ugye ez alaplap függő is 😀 Esetleg van valami tanácsotok négymagosításhoz ?
0
0
0
0
niteforce avatar
vagy Super Pi
ha végigfut akkor is jó 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Prime 95

Ezt ha fél órán keresztül futtatod, s nem áll le, akkor már nyert ügyed van!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Melyik a legjobb processzor stabilitást ellenőrző program ? előre is köszi 😀
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Synda írta:
Az a fehér szellőző téglalap alakú?

Így képen annak tűnik,ha kocka annak mérd le az átlóját,vagy azokkal a pöckökkel csinálni kell valamit,hogy ne legyenek útba.😜

Igen azok köszi megtaláltam a helyet!
Téglalap/kocka alakú(nem tom eldönteni!😃
Azok a patentok meg valami tartók!
Köszi!😃

Nah 14 cm az jó?
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Synda írta:
Szabcsi írta:
Synda írta:
Kornel77 írta:
Synda írta:
Komplett gép volt ?
Lehet nincs is rajta plusz szellőzésnek hely, flexel kell vágni az oldalára,vagy furkálj rá lyukakat,úgy gyári hatást kelt. 😆
Vedd le az oldalát,nehogy belefúrj valamibe.😜

😆 Nem vagy könnyű eset 😃 Tapasztalatból mondod mind ezt? 😃

Retró gépemen 2Db 80mm-es szellőzés volt,csináltam rá még kettőt,15 évesen lány létemre !
Igaz 1 fúrószárat eltörtem,de nem számít,én csináltam amire büszke is vagyok.😎 😂

Nem is tudtam hogy nő vagy😆
Amúgy meg dobom ezt a témát így is olyan hideg a gépem...mikor kinyitottam azt hittem megfagyok:S
GPU-M most néztem 35 fokos terhelés alatt meg húzva éri el a 48 fokot!

Az nem sok,nem kell oda hűtés.😀
Nem találok gugliba használható képet a ház belsejéről.😠
Álló vagy fekvő ház?

Lehet tévedek,de én úgy látom,hogy a procira kintről szívja a levegőt.😀
Zöld burkolat van a procin ?

Tessék meg is van!
http://www.co ncordnorth.ca/NewFiles/Temp/temp_optiplex_gx280.html
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Synda írta:
Szabcsi írta:
Synda írta:
Kornel77 írta:
Synda írta:
Komplett gép volt ?
Lehet nincs is rajta plusz szellőzésnek hely, flexel kell vágni az oldalára,vagy furkálj rá lyukakat,úgy gyári hatást kelt. 😆

Retró gépemen 2Db 80mm-es szellőzés volt,csináltam rá még kettőt,15 évesen lány létemre !
Igaz 1 fúrószárat eltörtem,de nem számít,én csináltam amire büszke is vagyok.😎 😂

Amúgy meg dobom ezt a témát így is olyan hideg a gépem...mikor kinyitottam azt hittem megfagyok:S

Az nem sok,nem kell oda hűtés.😀
Nem találok gugliba használható képet a ház belsejéről.😠
Álló vagy fekvő ház?

Álló ház de közben én is keresek akkor!😀
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Synda írta:
Kornel77 írta:
Synda írta:
Komplett gép volt ?

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
Kornel77 írta:
Synda írta:
Komplett gép volt ?

Most már érett nő vagy,már gépházakat is csinálhatnál 😃
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Synda írta:
Komplett gép volt ?

Igen komplett gép volt, amúgy ahol rá van írva a Dell azt a szürke részt fel lehet nyitni ott van 2db USB és tele van lyukakkal meg csíkokkal...gondolom ez lehet a szellőző nem?És ezek felett vannak ilyen zöld patentok(gondolom ide lehet valamit rakni...
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
Komplett gép volt ?

0
0
0
0
Szabcsi avatar
Synda írta:
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
PL. Mikor húzod a VGA-t,,közben evvel teszteled,hogy meddig lehet húzni..Amikor kékhalál,vagy lefagy a kép..akk visszaveszel egy kicsit a húzásból 😀

Oké köszi 20 percig ment és felment a hőmérséklet 65 fokra:S

Amúgy egy olyan kérésem lenne még hogy ez:http://www.pca rena.hu/pricelist/oriaskep.php?azonosito=1198
beszerelhető-e a gépembe,és ha igen hogy kell?
Ez most az egész gépet hűti?

65c nem sok,némelyik Nvidia 100c-on virgonc 😆

Mérd le mekkora szellőzők vannak gépeden,kép alapján meg nem mondom,hogy az mekkora,nameg a Dell ház is tág fogalom.😜

Ui: átlósan mérj,szerintem,8,12 vagy 14cm-t fogsz kapni,ha nem tévedtem.😊

Hát belenéztem a gépbe és nemtoom mit hogy kell!:S
Amúgy ilyen a ház!
http://www.min denolcso.hu/szamitogep/dell-optiplex-gx280-p4-2800/512/40/flypage.tpl.html
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kornel77 írta:
Synda írta:
Kornel77 írta:
PL. Mikor húzod a VGA-t,,közben evvel teszteled,hogy meddig lehet húzni..Amikor kékhalál,vagy lefagy a kép..akk visszaveszel egy kicsit a húzásból 😀

Vagy ad neki egy kis feszt.😜

Vagy ja.. 😀 Magamból indultam ki..8800 GTS-n nem lehet bántani a feszt 😃

Szabcsi: Azt a gépházba kell szerelni..jobb lesz a szellőzés a házban 😃

Gondoltam hogy a házba kell!😃
De bármelyik gépbe belemegy?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
Kornel77 írta:

Vagy ad neki egy kis feszt.😜

Vagy ja.. 😀 Magamból indultam ki..8800 GTS-n nem lehet bántani a feszt 😃

Szabcsi: Azt a gépházba kell szerelni..jobb lesz a szellőzés a házban 😃
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kornel77 írta:

Oké köszi 20 percig ment és felment a hőmérséklet 65 fokra:S

Amúgy egy olyan kérésem lenne még hogy ez:http://www.pca rena.hu/pricelist/oriaskep.php?azonosito=1198
beszerelhető-e a gépembe,és ha igen hogy kell?
Ez most az egész gépet hűti?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kornel77 írta:
szabcsi
Bírod Benchmarkal nyomni..akkor 1 percig ha jól tudom 😀
Burn-in Testel..addig megy ameddig hagyod..nem teszi tönkre a Vidikarid 😀

Köszi már megy egy idelye szétnyitottam a gépem és már azért elég jó idő van benne!😃

Ez a progi mire jó?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
szabcsi
Bírod Benchmarkal nyomni..akkor 1 percig ha jól tudom 😀
Burn-in Testel..addig megy ameddig hagyod..nem teszi tönkre a Vidikarid 😀
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Köszi

A bf3 ra a multi részére nagy különbség lenne a gtx465 és a hd6790 között és kb nagy fps különbség lenne?
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv!

Ettől a FurMark progitól nem megy tönkre a vidikari?

NMeddig fut mert nekem már 5 perce megy!
0
0
0
0
DCMAN avatar
méghozzá enyivel:[LINK]
0
0
0
0
Kornel77 avatar
patrikk911 írta:
A hd6790 es erősebb a gtx550ti nél?

Ja..kicsit erősebb 😀
0
0
0
0
patrikk911 avatar
A hd6790 es erősebb a gtx550ti nél?
0
0
0
0
philips20 avatar
jó már néztem én is 😃 de az még mindig nem derült ko hogy az a kis kapcsoló mire való
0
0
0
0
DCMAN avatar
TPU

Az abszolút turbóprocesszor
Engedje szabadjára a teljesítményt az ASUS egyszerű, alaplapi kapcsolójával vagy az AI Suite II segédprogrammal. A TPU chip Auto Tuning, GPU Boost és TurboV funkcióival precízen szabályozhatók a feszültségek és figyelhető aprólékos részletességgel a rendszer. Az Auto Tuning felhasználóbarát módszert kínál a rendszer automatikus optimalizálásához magas, mégis stabil órajeleken, a TurboV pedig korlátlan szabadságot kínál azáltal, hogy a CPU órajeleit és arányait az eltérő használati helyzetek sajátosságaihoz igazítja.

EPU
Hatékony energiafelhasználás mindenütt
Kóstoljon bele a világ első, valós idejű energiatakarékossági rendszerébe az ASUS egyszerű, alaplapi kapcsolójával vagy az AI Suite II segédprogrammal. Takarékoskodjon a rendszer által használt összenergiával: az alrendszer felismeri a PC aktuális terhelését és intelligens módon, valós időben szabályozza a rendszer áramfogyasztását. Ez mellesleg csökkenti a ventilátorok keltette zajt és megnöveli az alkatrészek élettartamát!

Az asus hivatalos oldalán irják ezt szall lehet hinni!ESD-ről nincs szó benne.Csak ErP-ről
0
0
0
0
philips20 avatar
van egy ilyen ASUS P8Z68-V LX lapom és van rajta 1 gomb meg 1 kapcsoló a kapcsoló mellet az van hogy ESD alatta meg hogy TPU az mi akar lenni ?
0
0
0
0
niteforce avatar
Sztem se sok haszna van a vga oc en is ocztam de maximum 2-3 fps a kulonbseg. Vissza is raktam alapra
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció