Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
hali venni akarok egy ilyen karit [LINK]
kérdésem hogy az belemenne ebbe a lapba?[LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
persze én is gondolkoznék h mi lett volna ha...😀 de emiatt tényleg ne legyenek álmatlan éjszakáid 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Örülök persze, csak egy picit azért bánt a dolog, na de ennyi bajom legyen 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Hitoshi írta:
hát oké, hogy alakulhatott volna másképp is, de ezzel most mi csak vesztünk, mivel 10k Ft ment ki a semmire, szóval ez kicsikét zavaró 😠

ez elég hülyeség amit most mondtál.... ha meg felment volna 10k-val az ára akkor meg sírnál h mérnem vetted meg akkor, nyugi már örülj h van egy k.rva jó kártyád, neked legalább nem egy sz@ros GT220-ad van....
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
hát oké, hogy alakulhatott volna másképp is, de ezzel most mi csak vesztünk, mivel 10k Ft ment ki a semmire, szóval ez kicsikét zavaró 😠

Nem a semmire ment ki hanem arra hogy az elsők között volt egy 460-asod. 😉
0
0
0
0
kakas avatar
Rolando írta:
szerintetek megéri az 5870es videókari DDR5-ös rammal?

Meg
0
0
0
0
Rolando avatar
szerintetek megéri az 5870es videókari DDR5-ös rammal?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
amúgy én is megvettem volna annyiért, nem tetted rosszul, ahogy kakas mondja, másképp is alakulhatott volna, pláne a válság idején ki gondolta h ennyivel olcsóbb lesz
0
0
0
0
kakas avatar
almos írta:
Most láttam,már 40 ezerért is van GTX 460, a Cyclone meg csak 45k,én meg 54-ért vettem,éreztem,hogy várni kellett volna még...

Jó hogy megvetted,mert akár drágulhatott is volna!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát ennyi erőből várhatsz 1 évet is, mert akkor meg vagy 15 ezerrel lesz olcsóbb..... 😃
0
0
0
0
almos avatar
De akkoris, azon birtam volna venni valami mást...nade sebaj 😃
0
0
0
0
azbizony avatar
almos írta:
Most láttam,már 40 ezerért is van GTX 460, a Cyclone meg csak 45k,én meg 54-ért vettem,éreztem,hogy várni kellett volna még...

A GTX 460 nagyon jó kari 😃 én nem bánkódnék azon a 10 ezer forinton 😆
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ha annyiért lehetne kapni, én is az 5850-et ajánlanám, eléggé komoly kártya, amiben rengeteg szufla van még a GTX 460-al szemben, amit nem éri meg physX-ért meg 3D-ért eldobni
0
0
0
0
DarthRoni avatar
gyenesmartin írta:
kakas írta:
Tesla GoD írta:
igazából már most egész olcsón (66k környékén) lehet kapni 5850-et, ha ez még egy 10est csökken, akkor remek vétel lesz

Akinek sikerül 66ér megvenni,akkor az bestbuy lenne!
Legtöbb helyen még mindig 70-80k között mozog az ára..
[LINK]Csak ennyit írok.

az milyen fail 38 ezerért 😆

ha lemenne az ára a mostani GTX460 szintjére, akkor lehet h inkább ATI-t vennék
0
0
0
0
kakas avatar
gyenesmartin írta:
kakas írta:
Tesla GoD írta:
igazából már most egész olcsón (66k környékén) lehet kapni 5850-et, ha ez még egy 10est csökken, akkor remek vétel lesz

[LINK]Csak ennyit írok.

Ezt most feleslegesen küldted,mert ismerem az árakat,és sűrűn szoktam nézni az árgépet!

Ha most lenne pénzem,eladnám az 5850-et és belefektetnék egy 5830CF-be!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
Tesla GoD írta:

[LINK]Csak ennyit írok.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Használtan csak 55 6hó garikkal...
Ez a reális használt ára
0
0
0
0
kakas avatar
Tesla GoD írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Meg bizony, de ha november-december tájékára lemegy az ára, és biztosan le fog menni, mert az AMD nem poénból hozza ki elsőként a GTX460 konkurencia kártyákat (😀😉, akkor még olcsóbb lesz! Sőt még az is lehet, hogy az AMD majd az 5830/5850-eseit fogja árversenyeztetni a GTX460-nal, és akkor még komolyabb árverseny is kialakulhat. 😀 Persze biztosat majd csak akkor lehet tudni, amikor kijön az új Ati széria. 😀
0
0
0
0
no avatar
DarthRoni én ajánlom neked a gtx 460 én is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen kártyának és nem rossz megéri a pénzét
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
mindenesetre biztos lesz jó ár/érték arányú VGA abban a szegmensben ahol te nézelődsz, az meg tök mind1 hogy nVidia vagy AMD, ami megéri, az megéri😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem kizárt, mert az nV csúnyán lemaradt, és így megteheti ezt az AMD... Sajnos ez mindig is így volt, és így is lesz az IT-ban(és igazából mindenhol, minenben), ha az egyik oldal éppen jobban áll mint a másik. Olyankor érdemes számítástechnikai dolgokat venni, amikor a 2 legnagyobb gyártó éppen egálban van egy-egy szegmensben, mert olyankor kemény árcsatákat vívnak, amiből mi csak jól jöhetünk ki. 😃 Viszont ilyenkor meg cumi van. 😕 Az olyanokat kivárni viszont türelem kell, ami általában gondot okoz, ahogy az én esetemben is. 😜 Mondjuk nekem azért sikerült egy közepest helyzetet eltalálnom, de ha vártam volna még 3-4 hónapot, 10ezreket spórolhattam volna...
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Az hogy az 5xxx-es széria a mostani árában lesz, a HD6xxx széria meg jelenése után az kizárt. Viszont az nem kizárt, hogy komoly túlárazások lesznek.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
annak nem sok értelme lenne, hogyha nagyon drágán adnák ki őket, de az 5xxx es széria nagy részénél meg szép leárazások lesznek úgyis, szal el lehet majd kapni valami jó kártyát😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát nagyon szeretnék egy GTX 460-at, és annyira nem rajongok az AMD-ért (de nem érdekel ATI-t mondok 😆 ) szal az ATI-ért, mert prociban szeretem az AMD-t
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Lehet amúgy az ATI el fog b@szni mindent.Drága lesz, így még mindig a GTX 460 lesz a nyerő, sőt az Nvidia 40e Ft alá akarja csökkenteni az árát, szóval szerintem ha 50-40e FT-ba fog kerülni, akkor inkább Nv, de ez csak spekuláció, lehet nem fog megvalósulni.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Cooley írta:
Novemberben jönnek a 67*0-as Radeonok. Én a helyedben egy 6750-re gyűjtögetnék addig. Esetleg megvárod a karácsonyt, és kérsz ajándékba kiegészítést egy 6770-re. 😃

az a baj h csak novemberben tudok majd kártyát venni, és hát őőőő mivel szeretem az Nvidiát, venni akarnék gyorsan egy GTX460-at, hogy nehogy törjem a fejem novemberben h ATI vagy Nvidia???? 😃 de ha azonos áron jobb lesz az ATI, akkor úgyis azt veszek
0
0
0
0
Cooley avatar
Novemberben jönnek a 67*0-as Radeonok. Én a helyedben egy 6750-re gyűjtögetnék addig. Esetleg megvárod a karácsonyt, és kérsz ajándékba kiegészítést egy 6770-re. 😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
na akkor már nem kell leírnom mert kakas leírta, ha megveszed a 4670-et, fél- max 1 év múlva megint venni akarsz majd másikat mert nagyon gyenge lesz, ha befektetsz egy jobb kártyába megtérül, mert jóval később kell törnöd a fejed a VGA váltáson, én biztos megvárnám h legyen elég zsetonom rá a helyedben
0
0
0
0
kakas avatar
4670 15-20k
GTS450 30-35k
5750 30k
5770 35-40k
4850 inkább ne vegyél!
0
0
0
0
no avatar
Forintban kifejezve mennyire nem nagyon drágák?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Kimbron írta:
Nem fogja visszavetni a vga teljesítményét? mert én azt hallottam... egyébként jó választás lenne a hd 4670?

én nem vennék már 4670-et most... most jöttek és jönni fognak újak, és nem nagyon drága kártyák, inkább várj még, gyűjtögess 1-2 hónapot attól függ mennyit tudsz gyűjteni egy hónapban, és vegyél egy 5750-et vagy 70-et vagy GTS450-et, vagy még egy 4850 is sokkal jobb szerintem😀
0
0
0
0
kakas avatar
Kimbron írta:
Nem fogja visszavetni a vga teljesítményét? mert én azt hallottam... egyébként jó választás lenne a hd 4670?

Mármint,mi venné vissza a vga teljesítményét?
Abban az árban a legjobb választás a 4670!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kimbron írta:
Új vga esetén ujrakell telepíteni az op rendszert??
Ati hd46701gb vga-t néztem ki 18ért a mostani gf8600GT helyett

Nem kell, csak a VGA driverjét.
0
0
0
0
no avatar
Új vga esetén ujrakell telepíteni az op rendszert??
Ati hd46701gb vga-t néztem ki 18ért a mostani gf8600GT helyett
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
csak hát az AMD így döntött, hogy nyugdíjba küldi, a minőség marad, és még fel is ismerhető
0
0
0
0
akos328 avatar
Én hagynám az ATI nevet és AMD logot tennék mellé a videókarikhoz
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
igen, mert az 5000-es sorozat még Ati névvel jött ki😉
0
0
0
0
DarthRoni avatar
kisborda írta:
DarthRoni írta:
azért hagyták meg ATI-nak, mert az amatőrök úgy tudják h processzorokat gyárt az AMD, és nehogy az legyen h megy a bolt előtt:
AMD HD5670 ? úúúú ennek már nagy doboza van és olcsó is, húde jó proci lehet.... veszek egyet 😃

amúgy jó pénz van az ATI névben, hülyék lettek volna eldobni

De most majd elfogják! Valahol olvastam, hogy nem lesz külön ATI, hanem minden csak AMD lesz!

tudom, de án a múlt időre gondoltam 😀
0
0
0
0
Devis avatar
indexen volt erről egy cikk ha érdekel titeket és el akarjátok olvasni akkor megkereshetem és belinkelhetem ide
0
0
0
0
akos328 avatar
nem tudom hogy van, de gondolom láttál már Gigabyte dobozt, és én rajta van mind2 logo, én azt tudom csak mondani amit látok
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
az Ati az AMD védjegye, ha AMD névvel gyártja a lapkákat, akkor a VGA gyártók se fognak Ati-t matricázni rá...
0
0
0
0
akos328 avatar
Épp ma jöt meg a videókártyám, ATI, Gigabyte-tól, ugye szép nagy betűkell az van kiírva a közepére, de a sarkokba ATI és AMD logo, sztem így is fog maradni, minden gyártyó ráteszi mind2 logót, de meglehet hogy az ATI nevet elhagyják, de a gyártók a dobozokon biztos rajtahagyják.
0
0
0
0
kisborda avatar
DarthRoni írta:
azért hagyták meg ATI-nak, mert az amatőrök úgy tudják h processzorokat gyárt az AMD, és nehogy az legyen h megy a bolt előtt:
AMD HD5670 ? úúúú ennek már nagy doboza van és olcsó is, húde jó proci lehet.... veszek egyet 😃

De most majd elfogják! Valahol olvastam, hogy nem lesz külön ATI, hanem minden csak AMD lesz!
0
0
0
0
DarthRoni avatar

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
philips20 írta:
mi már amd nek hívják öket ?

Már régóta AMD a 4000 re sorozat óta már rájuk is van írva! Csak még használják az ati márkanevet De már egy jóideje amd csak atiként irta még a gyártó is!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció