A procit ott húztam, mindkét gépen. Videókártyát húztam csak programmal. 😀
Csak az a gond, hogy a procin nem szeretnék többet húzni a gyári cooler miatt. S a ram frekvenciája csak akkor növekszik ha a procit is húzom... legalábbis annál az alaplapnál nincs lehetőség a külön tuningra... 😞
Lenne egy kérdésem, hogy miért van az hogy a DDR 1 -es RAM- ból a gép csak 200 MhZ -t tud kihozni? Pontosabban a proci tuning hozott még rajta 29 MhZ -t, így 229 MhZ-n fut.
A ram tipusa: DDR 1 pc 3200 400 MhZ 1 GB
2 db. van benne a gépbe, Dual Channel -en működik.
Ez a tesóm gépénél van így. AsRock 775 DUAL VSTA alaplappal.
Még kezdő vagyok és egy gépet akarnék összeállítani.Megmondanátok mi a véleményetek ezzel kapcsolatban? https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=54111 A véleményeket oda kérném mert ott könnyebben megtalálom őket
onlinegame18 írta:
de a 960T hatmagosítható, szval kapja az ívet rendesen😃
Hatmagos phenom II vs a majdnem leggyengébb I5.[LINK]
Fejleszthetőségből Intel. Míg az AMD-nél szinte ez a legerősebb procija, és már nem is nagyon lesz fejleszthető.
De egyáltalán nem biztos, hogy feltudod oldani azt a plusz 2 magot.
Azt vedd meg amelyikre van pénzed.
Sztem a 960 ár/értékben a legjobb. bár az I5 jobb, de nem hiszem h megéri azt a csomó pénzt. Játékra is tökéletes sztem.
Azt viszont nem értem miért kell a gyári ventit a kukába dobni rögtön. bár az enyém csak 2 magos de ereeti hűtővel elvan mint a befőtt, 30°C főlé még sose ment.
onlinegame18 írta:
AMD phenom2 x4 960T ről valaki valami tapasztalatot? vagy I5 jobb lenne(2500k) és ha igen megéri az árban a különbséget? játékra lenne használva, CPU cooler szokásos AMD kuka?
Az I5-ös a legjobb játékra. De amúgy bőven elég lenne egy i5 2300 47K-ért. Igaz itt a tuning kizárva. De ez is jóval erősebb, mint az AMD.
AMD phenom2 x4 960T ről valaki valami tapasztalatot? vagy I5 jobb lenne(2500k) és ha igen megéri az árban a különbséget? játékra lenne használva, CPU cooler szokásos AMD kuka?
Nem rég feltettem ez a kérdést, hogy tud-e vki vmit az Ncase Sharp házakról.
Ugyanis mivel a Sharkoonokat elvitték ez maradt amit kinéztem. De nem találok róluk semmit.
Venti milyen benne? alsó v felső tápos?, mennyire ellenálló az anyaga, mert az h fém arról nem tudtam meg sokat.
ha van vkinek ilyenje vagy van már róla tapasztalata lécci írja le.
Köszi előre is.
sanisti írta:
Helló ma vettem egy ssd!😂😆
Nagyon örülök neki. Na mosta az lenne akérdésem hogy simán ráteszem a win 7-et és azzal megformázom ugy jó lesze-e. Vagy valamilyen speckó particós program kell. Láttam hogy clonozzák is a lemezt de az tovább tart min t a windows. Nekem nincs semmi cd hozá Acronois vagy más ... tudom a kingstonokhoz azt adnak.Az enyém OCZ VERTEX 3 60 gb.Táhát mehet windows simmán rá mint hddre? köszi
Nagyon örülök neki. Na mosta az lenne akérdésem hogy simán ráteszem a win 7-et és azzal megformázom ugy jó lesze-e. Vagy valamilyen speckó particós program kell. Láttam hogy clonozzák is a lemezt de az tovább tart min t a windows. Nekem nincs semmi cd hozá Acronois vagy más ... tudom a kingstonokhoz azt adnak.Az enyém OCZ VERTEX 3 60 gb.Táhát mehet windows simmán rá mint hddre? köszi
roberto888 írta: adam990304: Igen, a 107MB-ost szedd le! 😀 Az alsóra nincs szükség, azt csak a Crossfire rendszerekhez való alkalmazás profilok, hogy jobban támogassák, javítsák a Crossfire teljesítményét! 😀
Kornel77: Az első processzor tervek sosem tökéletesek, kisebb-nagyobb hibák mindig akadnak. Ezeknek a javítását jelöli a revision. A legelső revision az A-0, innen indul ki a chip. A kisebb hibákat, bugokat a szám növelésével jelölik (A-0->A-1), a nagyobb, összetettebb hibákat pedig a betű növelésével (A-2->B-0). Ha a processzorodból kijön egy újabb revision kevesebb hibával, nincs jogod kicseréltetni azt. Ezeket a hibákat általában az alaplapgyártók kiküszöbölik az alaplapok felépítésében, BIOS beállításokban, és programokkal. Remélem érthető válasz volt! 😀
Köszi szépen a választ 😀
Nekem most a 64 x2 4400+ BH-G2 reviziós 😃
Még aszt kérdezném hogy a lapom csak a c2-es Phenom X4 925-t támogatja,akkor a c3-as nem lenne jó bele?
adam990304: Igen, a 107MB-ost szedd le! 😀 Az alsóra nincs szükség, azt csak a Crossfire rendszerekhez való alkalmazás profilok, hogy jobban támogassák, javítsák a Crossfire teljesítményét! 😀
Kornel77: Az első processzor tervek sosem tökéletesek, kisebb-nagyobb hibák mindig akadnak. Ezeknek a javítását jelöli a revision. A legelső revision az A-0, innen indul ki a chip. A kisebb hibákat, bugokat a szám növelésével jelölik (A-0->A-1), a nagyobb, összetettebb hibákat pedig a betű növelésével (A-2->B-0). Ha a processzorodból kijön egy újabb revision kevesebb hibával, nincs jogod kicseréltetni azt. Ezeket a hibákat általában az alaplapgyártók kiküszöbölik az alaplapok felépítésében, BIOS beállításokban, és programokkal. Remélem érthető válasz volt! 😀
Hali.Mi az a Revision a processzoroknál?..Mert az én alaplapom CPU Support listáján az van hogy
Phenom IIX4 925 (HDX925WFK4DGI),2.8GHz,95W,rev.C2,SocketAM3,Quad-Core
Szóval hogy C2-es legyen..Ez azt jelenti hogy C3-t nem is bírnék bele venni? És mielőtt megvenném a procit,hol bírom megnézni hogy milyen reviziós? 😀
Norbi1996 írta:
Hi! Nem tudtok valami olyan progit, amivel fel tudom gyorsítani a gépem? Mostanában elég lassú szegény...
Vannak progik, amikkel hibás programokat, kódokat lehet leszűrni a rendszerből, illetve a háttérben futó dolgoktól kicsit megtisztítani a memóriát, de valós segítséget ilyen téren csak a teljes reinstall nyújt.
elég kizárt mert mikor a másik lap meghat /kiégett az sb/ alaposan ki lett vizsgálva 😃 csak pénzügyek miatt most nem lesz új táp :/ csak ventit tudok benne cserélni, de úgyis szétkapom még előtte...ha egy púpos kondi vagy a nyákon barna folt lesz megy a kukába 😆
hát minél hamarabb annál jobb.
1. rossz minőségű a tápegység (lévén 5 éves tehát már tuti hogy sz*r, a rossz minőségű tápot kb 3 hónapig lehet használni anélkül hogy károsodást ne tegyen a gépben)
2. mivel csörög-zörög a táp (ha csapágyas ) akkor előbb utóbb meghal benne a venti és akkor kuka az egész. De am arra nem gondoltál hogy van valami a tápban? gondolok itt csavar vagy ilyesmi? 😃 😆
Szép estét!
Néha a tápból csörgő hang hallatszik...mi lehet? (valószinűleg a venti lehet csapágyas mert már 5éves körül van a táp) A táp Modecom FEEL III 500W ATX. És ezzel ha venti a baja mit érdemes tenni? megéri ventit cserélni benne?(simán meg tudom csinálni csak hogy érdemes-e)
Ha nem akkor ajánljatok egy tápot ami jó a konfighoz is.
Egyébként az létezik hogy a CPU nem bír 3% OC-t se vagy ezért is a táp a ludas?
elég sok ludas lehet:
ram
alaplap
proci
egyébként arra tápra semmit ne költs, cseréld le, chieftec ctg-400 vagy fps hexa 400W-os elég lesz.
Hát a ram az jó... teszteltem más géppel és külön húztam a ramot is (már amennyire azt lehet szorzópiszkálással variálni...) alaplap a második mert az előző meghalt, de abba se vitt többet. ezért gondoltam a tápra mert a proci olyan steppinges mint amiből van nagyobb órajelű is.
De azért köszi. Tápot mihamarabb vegyek vagy várjak még vele? mert ügye csörömpöl 😆
looserking írta:
hali all...
ha egy játékhoz nincs meg az elég shader / DX azt nem lehet valahogy kijátszani ?
mert epnumbra overture vel próbálkoztam elsőnek azt irta nincs veretx shaderem...
aztán opengl32 re hivatkozott...
aztán kicsit megpiszkáltam 3d analyzer el elis indult menü 60FPS de a játék utánna angy feketeség.... azt nem leeht megoldani h cask a shaderek butítsa le DX7 re v avlami hasonló ? :S
en ugy tudom ha nincs meg a shedered semi kepen sem lehet jatszani a bizonyos jatekal.
Szép estét!
Néha a tápból csörgő hang hallatszik...mi lehet? (valószinűleg a venti lehet csapágyas mert már 5éves körül van a táp) A táp Modecom FEEL III 500W ATX. És ezzel ha venti a baja mit érdemes tenni? megéri ventit cserélni benne?(simán meg tudom csinálni csak hogy érdemes-e)
elég sok ludas lehet:
ram
alaplap
proci
egyébként arra tápra semmit ne költs, cseréld le, chieftec ctg-400 vagy fps hexa 400W-os elég lesz.
Sziasztok miert van az ha netezek vagy jatszok kilepek lecsukom a laptopom es mikor felnyitom elsotetul a kepernyo es nem is mindig jon visza? (van amikor igen mert alitok a fenyeron) de ez nem mindig sekierul es ha nem akkor pedi csak reboot-al tudom megoldani edig nem volt ijen akarmit jatszotam vagy csinaltam elore is kosz a valaszt.
Sziasztok miert van az ha netezek vagy jatszok kilepek lecsukom a laptopom es mikor felnyitom elsotetul a kepernyo es nem is mindig jon visza? (van amikor igen mert alitok a fenyeron) de ez nem mindig sekierul es ha nem akkor pedi csak reboot-al tudom megoldani edig nem volt ijen akarmit jatszotam vagy csinaltam elore is kosz a valaszt.
Szép estét!
Sokat húztam rajta vagy nem? Kép:
http://gpuz. techpowerup.com/12/02/05/dv6.png És itt van hogy hány fokos:
http://gpuz. techpowerup.com/12/02/05/av4.png
ezeket a linkeket nem tudom megnézni...lehet hogy én vagyok a túl hülye hozzá...
Másolod üres lapra beillesztés és van egy Space ütve a "." és a "t" betű közé ezeket összehúzod kész!😃
Futtasd le a Furmarkot 10-15 percig..ha minden rendben van...Gpu Clock,és a Memoryt még egy kicsit lehet nyúzni 😃
Oké köszi az infót multkor a FurMark 20 percig futott és akkor asszem 60 fokig melegedett!
ezeket a linkeket nem tudom megnézni...lehet hogy én vagyok a túl hülye hozzá...
Másolod üres lapra beillesztés és van egy Space ütve a "." és a "t" betű közé ezeket összehúzod kész!😃
Futtasd le a Furmarkot 10-15 percig..ha minden rendben van...Gpu Clock,és a Memoryt még egy kicsit lehet nyúzni 😃
Oké köszi az infót multkor a FurMark 20 percig futott és akkor asszem 60 fokig melegedett!
Majd veszünk bele DDR 2-est mert az is belemegy.
Csak az a gond, hogy a procin nem szeretnék többet húzni a gyári cooler miatt. S a ram frekvenciája csak akkor növekszik ha a procit is húzom... legalábbis annál az alaplapnál nincs lehetőség a külön tuningra... 😞
Értem ,ezt nem tudtam. Most szégyenlem magam 😃
Köszönöm szépen a válaszod!
Esetleg valamilyen programmal nem lehetne ráhúzni egy kicsit? 😆
nem kell szégyellni magad ha valamit nem tudsz. Akkor kell ha nem tudsz, de okoskodsz 😀
BIOS-ban érdemes húzni a ramot és a procit is, a program semmit nem ér.
Köszönöm szépen a válaszod!
Esetleg valamilyen programmal nem lehetne ráhúzni egy kicsit? 😆
Lenne egy kérdésem, hogy miért van az hogy a DDR 1 -es RAM- ból a gép csak 200 MhZ -t tud kihozni? Pontosabban a proci tuning hozott még rajta 29 MhZ -t, így 229 MhZ-n fut.
A ram tipusa: DDR 1 pc 3200 400 MhZ 1 GB
2 db. van benne a gépbe, Dual Channel -en működik.
Ez a tesóm gépénél van így. AsRock 775 DUAL VSTA alaplappal.
Hali 😀
CPU: 89C
Ez azt takarja hogy a proci 89 fokos? 😲
Ez egy hulladék program. Inkább használj Aida 64-et! Termékkulcsot meg a Youtube-on találsz hozzá (Aida 64 serial).
Okés..azért mondom,mert ez lehetetlen..magok 40 fok körüliek 😃
Hali 😀
Ez egy hulladék program. Inkább használj Aida 64-et! Termékkulcsot meg a Youtube-on találsz hozzá (Aida 64 serial).
Köszönöm előre is
megtudjátok mondani melyik a legfrissebb driver a 2500K-m IGP-jéhez? Intel HD3000-es 😀 én amit találtam az 2011.08.31-es dátumú 😜
Van új driver, csak 64Bites oprendszerre jó.😉
[url]http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20843&ProdId=3319&lang=eng&OSVersion=%0A&DownloadType=%0ADrivers%0A[/url]
hát most 32 bites van fent mert nincs dvd olvasóm, de ha lesz akkor úgyis 64est rakok fel 😃
Köszi Synda 😃
de a 960T hatmagosítható, szval kapja az ívet rendesen😃
Fejleszthetőségből Intel. Míg az AMD-nél szinte ez a legerősebb procija, és már nem is nagyon lesz fejleszthető.
De egyáltalán nem biztos, hogy feltudod oldani azt a plusz 2 magot.
Azt vedd meg amelyikre van pénzed.
Azt viszont nem értem miért kell a gyári ventit a kukába dobni rögtön. bár az enyém csak 2 magos de ereeti hűtővel elvan mint a befőtt, 30°C főlé még sose ment.
Az fx-4100 proci tényleg nemjó jàtékra?
Ugyanis mivel a Sharkoonokat elvitték ez maradt amit kinéztem. De nem találok róluk semmit.
Venti milyen benne? alsó v felső tápos?, mennyire ellenálló az anyaga, mert az h fém arról nem tudtam meg sokat.
ha van vkinek ilyenje vagy van már róla tapasztalata lécci írja le.
Köszi előre is.
Persze simán mehet rá! 😀
wdavid:
[url]http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Graphics&ProductLine=Processor+graphics&ProductProduct=2nd+Generation+Intel%C2%AE+Core%E2%84%A2+Processors+with+Intel%C2%AE+HD+Graphics+3000%2f2000&ProdId=3319&LineId=3310&FamilyId=39[/url]
Mivel azt írják, hogy a Phenom II X4 945 C3-as steppingjét is támogatja, ezért valószínűnek tartom, hogy támogatja a C2-es 925-öst! 😀
rendben,köszi a segítséget 😀
adam990304: Igen, a 107MB-ost szedd le! 😀 Az alsóra nincs szükség, azt csak a Crossfire rendszerekhez való alkalmazás profilok, hogy jobban támogassák, javítsák a Crossfire teljesítményét! 😀
Köszi szépen a választ 😀
Nekem most a 64 x2 4400+ BH-G2 reviziós 😃
Még aszt kérdezném hogy a lapom csak a c2-es Phenom X4 925-t támogatja,akkor a c3-as nem lenne jó bele?
Hello!Az én VGA-mhoz,Win 7 SP1 32 bites OS-hez,melyik drivert szedjem le?
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-32.aspx#1 Innen valamelyiket?
Igen,onnan,mind a kettőt szedd le,és telepítsd fel 😉
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-32.aspx#1 Innen valamelyiket?
Phenom IIX4 925 (HDX925WFK4DGI),2.8GHz,95W,rev.C2,SocketAM3,Quad-Core
Szóval hogy C2-es legyen..Ez azt jelenti hogy C3-t nem is bírnék bele venni? És mielőtt megvenném a procit,hol bírom megnézni hogy milyen reviziós? 😀
Hi! Nem tudtok valami olyan progit, amivel fel tudom gyorsítani a gépem? Mostanában elég lassú szegény...
1. rossz minőségű a tápegység (lévén 5 éves tehát már tuti hogy sz*r, a rossz minőségű tápot kb 3 hónapig lehet használni anélkül hogy károsodást ne tegyen a gépben)
2. mivel csörög-zörög a táp (ha csapágyas ) akkor előbb utóbb meghal benne a venti és akkor kuka az egész. De am arra nem gondoltál hogy van valami a tápban? gondolok itt csavar vagy ilyesmi? 😃 😆
elég sok ludas lehet:
ram
alaplap
proci
Hát a ram az jó... teszteltem más géppel és külön húztam a ramot is (már amennyire azt lehet szorzópiszkálással variálni...) alaplap a második mert az előző meghalt, de abba se vitt többet. ezért gondoltam a tápra mert a proci olyan steppinges mint amiből van nagyobb órajelű is.
De azért köszi. Tápot mihamarabb vegyek vagy várjak még vele? mert ügye csörömpöl 😆
hali all...
ha egy játékhoz nincs meg az elég shader / DX azt nem lehet valahogy kijátszani ?
mert epnumbra overture vel próbálkoztam elsőnek azt irta nincs veretx shaderem...
aztán opengl32 re hivatkozott...
aztán kicsit megpiszkáltam 3d analyzer el elis indult menü 60FPS de a játék utánna angy feketeség.... azt nem leeht megoldani h cask a shaderek butítsa le DX7 re v avlami hasonló ? :S
en ugy tudom ha nincs meg a shedered semi kepen sem lehet jatszani a bizonyos jatekal.
elég sok ludas lehet:
ram
alaplap
proci
sztem op. rendszert kéne újrapakolni
Üdv!
Sokat húztam rajta vagy nem?
Kép:
http://gpuz. techpowerup.com/12/02/05/dv6.png
És itt van hogy hány fokos:
nekem 2 perc alatt lett 100 fokos
😆😆 Paszta nélkül nekem is 😃
Üdv!
Kép:
nekem 2 perc alatt lett 100 fokos
Üdv!
Kép: