Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Szerintetek mennyit tobna egy Logitech Z313 hangzásán egy jobbfajta hangkártya ?
0
0
0
0
herbyke avatar
[quote][b]herbyke írta:[/b]
[quote][b]Flash írta:[/b]
Ember, nem kéne beszólogatni a kollégának, aki csak segíteni próbált, mivel, te olyan sík vagy, hogy még tippelni sem tudsz a saját problémádat illetően... szóval a betegségeket nem kéne a PC-hez hasonlítani.

Csakhogy ne beszéljek mellé: Proci ki, tisztítás, proci vissza. Ha ez nem segít akkor vegyél 2x4GB ramot, és meg van oldva. Ha ez sem, akkor vágd ki a p!csába azt a szutyok Giga lapot![/quote]

Proci ki , tisztitás, proci vissza....ramok vissza mind a 4.

újraindítás, Cpuz 8192 mb ram. aida64 8192 mb,
winfos: telepített memória 8 gb, használható 4gb.Csak azt nem értem miért van 4 slot, ha csak 2 őt használhatok???
0
0
0
0
herbyke avatar
Flash írta:
Ember, nem kéne beszólogatni a kollégának, aki csak segíteni próbált, mivel, te olyan sík vagy, hogy még tippelni sem tudsz a saját problémádat illetően... szóval a betegségeket nem kéne a PC-hez hasonlítani.

Csakhogy ne beszéljek mellé: Proci ki, tisztítás, proci vissza. Ha ez nem segít akkor vegyél 2x4GB ramot, és meg van oldva. Ha ez sem, akkor vágd ki a p!csába azt a szutyok Giga lapot!

Lehet az lesz......fos a giga😞
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Foobarnál a kimenetet mire állítsam be?:ASIO4ALL V2 vagy Xonar d1 asio?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
herbyke írta:
legfrirssebb biost hová frrisítsem??

Giga p55 udl 3 32 gb ramot kezel...dr house....most segíts...

a P55 az sokat kezel, nem 32-es win7ed van?
0
0
0
0
Flash avatar

Csakhogy ne beszéljek mellé: Proci ki, tisztítás, proci vissza. Ha ez nem segít akkor vegyél 2x4GB ramot, és meg van oldva. Ha ez sem, akkor vágd ki a p!csába azt a szutyok Giga lapot!
0
0
0
0
herbyke avatar
nem tippelgetni kell.........tippelgetni a tipppmixen,,,,vagy bejön vagy nem......és is tippeljem meg melyik betegségben milyen gyógyszer kell,,??lmellébeszélni mindenki tud....
0
0
0
0
Kornel77 avatar
herbyke írta:

Fene tudta hogy milyen bioszod van..csak még 1 tipp volt
0
0
0
0
herbyke avatar

0
0
0
0
Kornel77 avatar
herbyke írta:
ahogy látom sehogy leginkább

Mondjuk olyat hallottam hogy Bios frissítés oldott már meg ilyen problémát 😀
0
0
0
0
herbyke avatar
ahogy látom sehogy leginkább
0
0
0
0
Kornel77 avatar
herbyke írta:
Kornel77 írta:
herbyke írta:
Leírtam:
volt 2x2 giga kingsotn hyper x 1600 as ramom giga p55 udl 3 lapban 1-3 as kiosztásban
melléraktam szintén ilyen ramokat 2-4 ben..

kiírja telepített memória 8gb, ebből használható 4 gb....hová tűnt az új 4????

mit nem lehet ebből érteni?

Látod..mert nem érdemled meg 😉 Hadd a francba 😜

lehet😃
lehet nekem már túl sok 8 giga
😃

😃 majd lesz valahogy 😃
0
0
0
0
herbyke avatar
Kornel77 írta:
herbyke írta:
Leírtam:
volt 2x2 giga kingsotn hyper x 1600 as ramom giga p55 udl 3 lapban 1-3 as kiosztásban

lehet😃
lehet nekem már túl sok 8 giga
😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
herbyke írta:
Leírtam:

0
0
0
0
herbyke avatar
Leírtam:

Tag

herbyke írta:
ember szerinted 32 biten élek???

ember..honnan tudjam ha nem írod le..

mellesleg ha kapásból 4 gigám van és 1 gigás VGA akkor nem valószinű hogy 32 bittel szarozok...
0
0
0
0
Kornel77 avatar
herbyke írta:

ember..honnan tudjam ha nem írod le..

De azért nem jó mert nem érdemled meg 😉
0
0
0
0
herbyke avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Kmisi99 írta:
Tessék itt a videó igaz tévedtem nem 120 hanem 104 magos proci és a 90 es évek elején készült azaz 20 éves 5perc 30 nál lesz róla szó
[url]http://www.youtube.com/watch?v=GZiKLVZoFSw&list=UUunRpGvkChhEn8FbCknEGyg&index=2&feature=plcp[/url]

Elnézést 😀 Akkor kövezz meg 😃

herbyke: 32 bites win7 nem kezel többet 4 gb ramnál..tegyél fel 64 bites win7-et 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tessék itt a videó igaz tévedtem nem 120 hanem 104 magos proci és a 90 es évek elején készült azaz 20 éves 5perc 30 nál lesz róla szó
[url]http://www.youtube.com/watch?v=GZiKLVZoFSw&list=UUunRpGvkChhEn8FbCknEGyg&index=2&feature=plcp[/url]
0
0
0
0
herbyke avatar
Légyszi segítsen valaki......mert ez már érthetetlen...megint ram probléma

Giga p55 ös lap volt 2x2 giga kingston ramom....melléraktam még 2x2 őt..

a rendszer: telepített ram 8gb, ebből használható 4 gb...hogy a pi...ba lez 8gb ramom.....??????????????????
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Kmisi99 írta:
akos328 írta:
Ezeket a cikkeket megmagyarázza valaki nekem?

http://index.hu/tech/hardver/64mag220807/
http://index.hu/tech/blog/2007/04/18/sebessegrekordot_dont_a_80_magos_process

vagy ezek csak nagyon előretekintések vagy mi, mert 2007-es cikk, de most találtam nem rég.

Mi ezen olyan fura? Már az ibm nek is volt jó sok talán 20-30 éve 120 magos procija. Olvastam róla. Nem minden a magok mennyisége.

Na ez az..de azt a 20-30 évet sokallom..de ha nincs igazam kövezzetek meg 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
akos328 írta:

vagy ezek csak nagyon előretekintések vagy mi, mert 2007-es cikk, de most találtam nem rég.

Mi ezen olyan fura? Már az ibm nek is volt jó sok talán 20-30 éve 120 magos procija. Olvastam róla. Nem minden a magok mennyisége.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
[quote][b]akos328 írta:[/b]
[quote][b]Kornel77 írta:[/b]

vagy ezek csak nagyon előretekintések vagy mi, mert 2007-es cikk, de most találtam nem rég.[/quote]

Szerver processzorok..nem előretekintés,cikk írásánál már léteztek 😀

Akkor miért csak a PC-s CPU-król lehet hallani. mekkora áttörés a 8 mag az AMD-nél, amikor már 80 is van😃
Jó most jönnek h az szerver meg ez-az, de akkor is 80 mag??? ráadásul vmi 90nm-es gyártásitechnológiát olvastam, mekkora az a CPU?[/quote]

Most erre nem tudok mit mondani..azt mondtam ami oda le van írva...

Ha kételkednél..van weboldaluk is 😉

[url]http://www.tilera.com/products/processors/TILEPRO64[/url]
0
0
0
0
akos328 avatar
[quote][b]Kornel77 írta:[/b]

vagy ezek csak nagyon előretekintések vagy mi, mert 2007-es cikk, de most találtam nem rég.[/quote]

Akkor miért csak a PC-s CPU-król lehet hallani. mekkora áttörés a 8 mag az AMD-nél, amikor már 80 is van😃
Jó most jönnek h az szerver meg ez-az, de akkor is 80 mag??? ráadásul vmi 90nm-es gyártásitechnológiát olvastam, mekkora az a CPU?
0
0
0
0
niteforce avatar
explolert ne használj kb nekem firefox után olyan mintha egy BMW M3 GTS-ből egy szakadt melós ladába ülnék át...
0
0
0
0
akos328 avatar
anycika73 írta:
akos328 írta:
még mielőtt lehurrognátok, sztem, de nekemm is így "tanították" hogy az explorer hordja be a legtöbb szemetet az internetről.
A legtöbb pucoló is ezeket takarítja ki, előfordulhat h egy hibásnak vélt fájlt is eltakarított, ami a segédalkalmazások működéséhez fontos. Azt mondom tedd újra az Explorert és használj másik rendszerkarbantartót a jövőbeli problémák elkerüléséhez.
Amennyiben nem segít, és nagyon zavar, mozillát operát stb... nem szereted akkor tedd újra a gépet, mert egy vírus is előfordulhat amit esetleg a programmal szedtél le és kezdi beírni magát.
Ajánloam következő karbantartókat: CCleaner, Glary Utilities, vmint Wise reg Cleanert.

Értem.De már újra raktam az explorert de ugyanaz a hiba..Vírus biztos nincs mert ezt a progit a bithorloról szedtem..Az a gáz hogy nem érzékeli egyszerűen a flash playert akárhova megyek (facebook videók;rtlmost;youtube-n beadja de elképesztő xarul..szóval ez a gond)

Abban nincs vírus amit a boltba bontatlanul megveszel.
De akk megnyugodtam h nem csak én tartom szemétnek az explorert, csatlakozom Kmisihez.

Közben nekem is lenne 1 kérdésem. Konvertáláskor a CPU-m csak 1 magot használ, de azt 100%-on, a másik is dolgozik 10-15%-ban.
Egy 20perces videó MP4-be való konvertálása negyed óra. Nem lehetne vhogy a másik magot is "munkába fogni" h ne kelljen fél órát ülnöm a gép előtt egy videóra várva. Vagy lelehet csökkenteni ezt az időt vhogy?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Válts más böngészőre úgyis az explorer a legszemetebb böngésző. 1 hét alatt tökéletesen megszoksz egy másikat.
0
0
0
0
anycika73 avatar
akos328 írta:
még mielőtt lehurrognátok, sztem, de nekemm is így "tanították" hogy az explorer hordja be a legtöbb szemetet az internetről.
A legtöbb pucoló is ezeket takarítja ki, előfordulhat h egy hibásnak vélt fájlt is eltakarított, ami a segédalkalmazások működéséhez fontos. Azt mondom tedd újra az Explorert és használj másik rendszerkarbantartót a jövőbeli problémák elkerüléséhez.
Amennyiben nem segít, és nagyon zavar, mozillát operát stb... nem szereted akkor tedd újra a gépet, mert egy vírus is előfordulhat amit esetleg a programmal szedtél le és kezdi beírni magát.
Ajánloam következő karbantartókat: CCleaner, Glary Utilities, vmint Wise reg Cleanert.

Értem.De már újra raktam az explorert de ugyanaz a hiba..Vírus biztos nincs mert ezt a progit a bithorloról szedtem..Az a gáz hogy nem érzékeli egyszerűen a flash playert akárhova megyek (facebook videók;rtlmost;youtube-n beadja de elképesztő xarul..szóval ez a gond)
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy miután az Advanced System Care 5-tel kitakarítottam a gépet furcsa hibák történtek a gépen..
Az 1. Internet Exploreren nem érzékeli az adobe flash playert és így ez elég nagy probléma (konkrétan nem tudok videókat nézni sehol se) És bármelyik oldalra rámegyek mindig kidob egy ablakot amin azt írja hogy az internet explorer egy ActiveX vezérlőt blokkolt..
Bezzeg Mozzila Firefox-on és Google Chrome-on is jó minden csak az exploreren nem...
Az szeretném ezek következtében kérdedzni hogy mit tegyek most??
Mielőtt mondanátok ezeket a dolgokat előzném meg: (Igen újratelepítettem az Adobe Flash Playert..Igen Explorer 9-et használok) Választ előre is köszönöm

Segítsetek KÉRLEK!!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
akos328 írta:

WackoSheep

a hd ready 1280x720 a full hd pedig 1920x1080, a tiéd pont a kettő között van, tehát jobb, mint a hd ready, de ezt nem szoktuk hd felbontásnak nevezni
0
0
0
0
akos328 avatar

0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok! Régebben feltettem már ezt a kérdést, csak most már sajnos nem találom. HD Sentinel szerint : "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 654 alkalommal."

Ez mi lehet? Próbáltam már tápcserével, adatkábelcserével is.
Teljesítmény, kondicíó 100% (már ha ez számít 😃😉
0
0
0
0
Kornel77 avatar
patrikk911 írta:
Megint én a gtx465 melyik hd val egyenlő?

Mind már leírtuk akkor 😃 Jobb mind a HD 6850..de kicsit elmarad a HD 6870-től 😃
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Megint én a gtx465 melyik hd val egyenlő?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
Egy hibás alaplap tehet kárt a rendszerben?

Függ a hiba természetétől, de tehet kárt másban is. Egész pontosan processzorban, és RAM-okban. Illetve videókártya, és egyéb pci, pci-e, agp, eszköz. Mivel ezeknek a feszültségellátását az alaplap kezeli, és ha ott valami gond van, könnyen elszállhatnak ezek az alkatrészek.
0
0
0
0
niteforce avatar
hát jó megpróbálom akkor.
0
0
0
0
bEEfRee avatar
niteforce maximum az idegrendszerben 😆DD amúgy a hibától függ 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Egy hibás alaplap tehet kárt a rendszerben?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
WackoSheep írta:
vki segítene h honnna zedhetem le a chpsetemhez a legujjabb drivert?

Alaplapod hivatalos weboldaláról

[url]http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=Driver&os=All[/url]
0
0
0
0
Kornel77 avatar
patrikk911 írta:
Heló csak kiváncsiságból a hd6650m milyen nem mobilt hd val ér fel

Ezt aztán megkérdezted 😆
mellesleg értelmetlen lenne összehasonlítani őket..De ha kellene én olyan HD5550-re saccolnék..
0
0
0
0
BRUgamer avatar
Sziasztok amikor feltetem a windows-t csinaltam egy kepjalt ami ugyhond le "fenkepezte" a windowst akkor amikor feltetem aszt hogy kel most hasznalni ? (ez egy ghost file)
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Heló csak kiváncsiságból a hd6650m milyen nem mobilt hd val ér fel
0
0
0
0
meszes17 avatar
udv all
van opticum 403 hd mukodik a skylink osszes musora azt szeretnem tudni h a optibox anaconda-n is ki e lehet kapcsolni a komunikaciot a muholddal? van még 2 dreamboxom 8 portalos switchel es most szeretnek venni egy anakondat,fog e mukodni azzal is?pls help
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok!

A problémám a következő lenne:
A kollégámnak van egy fent említett hardvere. Az elképzelése a következő volt: kábellel adja a netet a ruter melletti gépnek a hálóban lévő gépnek pedig vett egy PCI-os WIFI kártyát(TP-linkes). Na most a helyzet a következő: Az asztali gép kábellal tökéletesen "netezhető" (a hálóban lévő gép nem megy a netre erről nem tudok semmit mert még nem néztem).
Viszont van 1 ACER ASPIRE ONE típusu kis notija (és itt kezdődik számomra a rejtély)
csatlakozik a hálózathoz ahogyan kell jelerősség maxon viszont nincs net "kapcsolat nélküli mód". Arra gondoltunk hogy a ruter rossz viszont kipróbáltunk több telefont és laptopt is sikeresen csatlakozik és jól lehet vele-velük netezni.
Akkor a noti rossz gondoltuk csakhogy hazahoztam és ahány hálózat van itt a környéken és tudom a jelszavukat mindre sikeresen csatlakozott és lehet vele netezni.
Szerintetek hol keressem a hibát?? Jah és a notit újrahúztam akkor sem változott a dolog.
A rutert is reset-eltem még egyszer beállítottam de semmi......
A segítséget előre is köszönöm!!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azért nehogy rányomasd az össes pasztát az csak többet ártana. Egy paszta akár 10 kenésre is elég. Egy fél borsónyinál nehogy többet nyomj a procira. Az a lényeg hogy épphogy behatoljon a mikroszkopikus repedésekbe és ezáltal maximalizálja a hőátadást. Egy kiló paszta ezt csak rontaná ezért kell éppen csak.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Arctic mx-4 pasztát vegyél rá, agyon sokat szamit a paszta!
0
0
0
0
sisko avatar
GAMER2 írta:
Hotfile, rapidshare,filesonic,wupload,freakshare,bitshare,netload

Remélem tudtam segíteni😀

Tudtommal a filesonic-ot már csak saját célra lehet használni. 😎
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Hotfile, rapidshare,filesonic,wupload,freakshare,bitshare,netload

Remélem tudtam segíteni😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Valaki nem tud ingyenes ftp tárhelyet, ahová lehet 150 MB-os fájlokat is felrakni?

Data.hu kilőve, azért, mert csak.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció