Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xoki avatar
visor26114: hát úgy tűnik akkor új monitor lesz belőle. Mivel még garancia alatt van ez az új igy elég könnyen elbirom adni kb az eredeti ár háromnegyedéért... és most biztos olyan veszek amin legalább 3 fajta van, hogy ne járjak igy megint 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Piero : én használtam 2GB vel W10 x64 et, nem azt mondom h szélsebes volt, de nem is volt olyan könyörtelen de ja, 4GB vel sokkal jobb.
0
0
0
0
visor261 avatar
Hát hallottam már olyanokat hogy a kártya amin volt mindkettő kimenet amikre rádugva jobb jelet adott mint amikor az átalakítót közberakta... de átalakítóknál is lehet minőség eltérés meg minden...

Ne is mond a lg22m37a-b se olyan régi és rajta is csak vga... valamelyiken meg van vga,dvi,hdmi is...

Hát szerintem az átalakító inkább egy ideiglenes megoldás lenne és ha a kártyádat nézzük akkor biztos hogy új monitor. Mert szépen skálázódik a vga, felmehet a jel olyan 2-4k felbontásra is viszont romlik a minőség ahogy nő az adatátvitel... ellenben a hdmi megtartja a képminőséget és mivel a kártyádon egy 2.0 hdmi fej van ezért felmehet akár 8kra is a felbontás vagy 120hzre amelyiket választod.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha van keret monitorra megéri, de ha nincs akkor átalakító olcsóbb verzió.
0
0
0
0
xoki avatar
visor26114: Hát a monitort úgy kb fél éve vettem meg és nem tudtam hogy már az új vgakon nincs ilyen bemenet. (Mondjuk az is rejtély számomra hogy miért csak ez van a monitoron, mivel elvileg nem olyan régi fajta...) vga-n meg ugyebár van hdmi, dvi-d meg display port... akkor szerinted a legjobb venni egy hdmi monitort inkább és nem átalakítóval bajlódni?
0
0
0
0
Puffin avatar
Elvitték a monitort már.
0
0
0
0
visor261 avatar
Xoki hát igen régebben egy másik felhasználónak is mondtam hogy előtte nézze meg milyen kimenet van rajtuk... De ha már meg van véve nincs mese(kivéve ha kicseréltetheted egy másikra).

A helyedben már hdmi-vga-t vennék majdnem egy árban vannak. 20knál kezdődik a legolcsóbb hdmi monitor ha kibírod feketepéntekig az alaplapival akkor szétnézhetsz a monitorok terén isSpoiler!
Vagy piero kollégának eladóvá vált egy LG 22EA53VQ-P ha még megvan neki persze 😀
.
0
0
0
0
xoki avatar
Üdv
Most újitottam gépet, viszont azt nem tudtam hogy a legújabb videokártyákra már nem raknak vga bemenetet. Konkrétan egy gtx 1060 3gb ról van szó amelyen dvi-d van, a monitoromon meg csak vga (d-sub). Szóval az lenne a kérdésem, hogy mennyire éri meg venni dvi-d to vga active convertert vagy az nagyon lerontja a minőséget és inkább érdemesebb új monitort beszerezni?
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: de azért mégis... Nem sokan próbálnak szerintem manapság 2-3GB memóriával Win10-et használni.
0
0
0
0
Hunork avatar
Majd fog. MS erősen agresszív kismalac, és tolja a 64 bites mód előnyeit. Így majd ott lesz inkább hatása neki. Ezért is ajánlják IT oldalakon, fórumokon, hogy a 64 bites rendszerű komplett gépeket vásárolják a fogyasztók inkább. Ez a jövő...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
há én is most v 2 év után raktam vissza a 7 et és elsőnek nagyon furcsa volt 😆
viszont a WDDM 2.0 MÉG nem hoz nagy változást szerintem.
0
0
0
0
Puffin avatar
FoLey: múltkor unokatesóm gépét kellett bütykölnöm. Alig találtam meg valamiket a Win7-ben... 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Piero21 Hát én sem,de sajnos az asztali gépem Win 10 a laposomon meg Win 7-es van rajta. 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
roba19961: tedd fel és frissítsd a legújabbra! Én már nem tudnék 7-et használni 10 után. Nekem bejön. Spoiler!
mondjuk én már ez előtt is 8.1-el nyomtam
0
0
0
0
roba1996 avatar
Igazából azért próbálom ki a win10-et mert reményledek benne ,hogy több fps-em lessz mint win 7 alatt!
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
ha van 4GB RAM od és legalább HD5xxx ed van v Geforce 8xxx akk sztem 10 csak az alatt használnék 7 et.
0
0
0
0
Hunork avatar
roba1991: mivel pár év múlva majd megszűnik minden támogatás az MS részéről, ezért W10. Komplett gépet, laptopot már nem is fognak kihozni W7-elll
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ezt döntsd el te magad, mert oprendszert nem a szerint tennék fel hogy jobb játékra.Egy egy ősrégi játék lehet nem megy a 10-el, bár lehetséges hogy azokat is el lehet indítani rajta pár okos praktikával.Én egy ideje 10-et használok és eddig még amit indítottam rajta, az ment.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Srácok játékra inkább a windows 7 vagy pedig windows 10?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
ha nagyobb az sose baj, kisebb ne legyen 😃
az Enermax aztán tényleg jó márka 😃
0
0
0
0
Spazzz avatar
Sajnos idaig csak az enermax maxpro 600w talaltam meg ami 20k
0
0
0
0
Puffin avatar
Szili: felesleges akkora.
Az árba még belefér: XFX TS 550 Gold, vagy XFX XTR 550 (ez teljesen moduláris)
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Én a helyedben Enermax Maxpro 600W ot vennék 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
TabSnije
Még elehetőség az FSP új Hydro sorozata, moduláris és sima kivitelben. [url]https://www.aqua.hu/kereses.html?q_kat=Mindenhol&q=fsp+hydro[/url] De az előbb linkelt EVGA is remek darab!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
TabSnije: Ez is egy alternatíva és nagyon jó táp!

[LINK]
0
0
0
0
Spazzz avatar
valoban a G szeriat neztem 😃 viszont nem kaphato az X ,esetleg valami mas tipus?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Pedig, legalábbis nálunk itt 27104 Ft a 650-es verzió is:[LINK]
Bár ha a Hydro G-t nézted mint ami nekem is van az valóban 30 fölött van.
0
0
0
0
Spazzz avatar
Mivel 20 28 a keret és nincs megadva hogy fontos a moduláris kiépítés így ez is jó lehet számodra:https://www.pcx.h…seg-457751
ahogy elneztem ez pont nem kaphato csak a 650 az pedig tul draga bar holnap meg egy helyen meg tudom nezni
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mivel 20 28 a keret és nincs megadva hogy fontos a moduláris kiépítés így ez is jó lehet számodra:[LINK]
0
0
0
0
Spazzz avatar
tudom csak en egy kicsit minosegibbre gondoltam,nezegettem a corsair cs550m de ,sokan irtak rola sokat szoval nem tudom eldonteni
valamint romaniaban elek es lehet az arak valtoznak meg a valasztek is
0
0
0
0
cseszka avatar
Ahhoz a konfighoz 15K környékénn már találni 500w tápot,ami böven elég...
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Spazzz avatar
Sziasztok 😃 az lenne a kerdesem hogy tudnatok nekem ajanlatni olyan tapot 20-28k kozott ami jo a konfigomhoz? es lehetoleg nem hal meg 1 ev mulva stb?
0
0
0
0
Hunork avatar
Athis: nekem is DIGI van, és ezt használom: [LINK]
Kényelmes, a router kezelőfelülete nagyon részletes, van USB csatlakozó rajta, és kellően megbízható.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Hector: koszi. Ismerösök valamiért a gigabites routert ajálgatják a digihez. pedig a sebessége csak 100as
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Athis: [LINK]
Nekem ilyenem van, nekem teljesen megfelel. Valamivel drágábban van ilyen [LINK]
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Digis nethet tudtok nekem ajánlani valamilyen routert? Asztalihoz kéne LAN-on, laptophoz pedig wifivel az internet. Olyan 5-6 ezerben gondolkozom árban.

Köszönöm
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Legfrissebb driver fenn. Működik minden ahogy kell.
0
0
0
0
Hunork avatar
OFF: Mindentől függetlenül sok helyen, így itt is, rengeteg 1060-as gondot olvasok. Telepítés, játék közben, fekete képernyő... nem tudom, mitől van ez, ennyi user error nem lehet (vagy a virágbolti win nem szereti a sorozatot 😀 )
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Az lenne a poén, ha azzal megint nem menne😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Na végül most már ha minden igaz megy ahogy kell. Érdekes mód egyből a legújabb driverrel nem megy. Leszedtem és felraktam az 1000-es szériához kiadott legeleső 368. valahanyas drivert. Azzal megjavult ahogy nézem.Tesztelek egy picit és ha minden klappol felfrissítem a legújabb driverre.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Az oké egyértemű volt számomra 😃 , de abba nem vagyok biztos hogy a már Windows által előzőleg letöltött Nv drivereket is eltűnteti-e a DDU, azért mondtam egy manuális régimódi driver törlés, telepítést ahol te adod meg hogy melyik mappából miből gazdálkodhat az eszközkezelő.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Rendesen a helyén van a kártya. Amúgy egyből a a geforce oldaláról letöltött legfrissebb drivert küldtem rá.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Az nem, amúgy elég sok minden okozhatja a hibát, elsőnek nézd meg hogy rendesen bent van-e a slotba a kártya, ha igen akkor próbáld meg azt hogy az eszközkezelőbe csak simán törlöd a drivert, és manuálisan feltelepíted az Nvidiától beszerzetted, ha minden igaz akkor C:\Nvidia mappában vagy hasonlóban benne kell lennie, van hogy a Win10 ragaszkodik az általa beszerzetthez.

Per pill több nem jut eszembe. 😃

Amúgy a kábel nem lehet gond, de én a helyedben direktbe HDMI-HDMI-re kötném.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
NSD4rKn3SS: A régi Nvidia drivereket igen, de az Intelhez tartozót nem. Az okozhatja a gondot?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
DDU-val csökkentett módban törölted a drivert és utána telepítetted restart után az újat?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem.

Megérkezett az 1060-as VGA. Nem ismerte fel magának a kártyát a rendszer így leszedtem a legfrissebb drivert és tiszta telepítéssel feltettem. Így sem ismerte fel. Rátoltam a DDU-t és újra driver fel. Semmi, a hiba tovább fenn áll. Lehet az gond hogy a VG-ból a DVI-D-n jön ki a jel de a monitorba HDMI-n megy be?A 660-as is így ment és annak semmi gondja nem volt.

Ezt látom eszköz kezelőben:[LINK]
Mit tudnék vele kezdeni?
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: nem mondtam, hogy ajánlott, csak hogy ennyi jön ki a keretből. (bár ezek a cikkek képesek keményen ferdíteni az "adomány" fejében)
Sőt, én a 460-at sem venném meg egy i5 CPU mellé. De nyilván a keret adott. Bár írtam, inkább kis spórolás, és akkor 470, mert a 460 az i5-el olyan lesz, hogy csalódás. (akkor már egy GTX960 is jobb választás használtan. )
0
0
0
0
Puffin avatar
Az R7 370 már nem ajánlott kártya!
[LINK]
0
0
0
0
roba1996 avatar