Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ridertom2 avatar
melyik win 10 a jobb?? pro vagy Multiple Editions??
0
0
0
0
csuz-li avatar
czene:
a gyerek lehet kattingatott egy kicsit

😃 Igen ez a hibaforrás nálam is fenn áll... 😀
0
0
0
0
czene avatar
Köszi,az óra mellett volt elállítva,nem is figyeltem,a gépházban be volt állítva.a gyerek lehet kattingatott egy kicsit 😀.Köszi szépen
0
0
0
0
Arnybiro avatar
czene így már érthető. Viszont win10 alatt gépházban tudod beállítani. Idő és nyelv rész, További dátum, idő és stb.. résznél megtalálod. Ott add hozzá a magyar nyelvet és elméletileg jó lesz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
czene: Kattints az óra mellett a HUN (vagy ENG ugye..) feliratra és állítsd vissza a billentyűzetet magyarra.

BukoTt: Ezt a megoldást jó szívvel ajánlom. Mikor megjelent a win10, gyakorlatilag egy hétig csak ezt frissítettem 7-ről, 8.1-ről; laptopon és pc-n. Összesen több tucat gépen, köztük a sajátomon. Nekem ez vált be a legjobban.
0
0
0
0
czene avatar
Bocs rosszul fogalmaztam,Z helyett y van á helyett '' ez stb. mintha nem magyar kiosztású lenne
0
0
0
0
Arnybiro avatar
czene de a billentyűzeten a gombok hogy cserélődtek föl win10 telepítésekor? Azt csak fizikailag tudod összekuszálni!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
czene ezzel mi kezdeni nem tudunk semmit. Bár nem is értem az egészet, mi köze win10 telepítésnek a billentyűzeten a gombok elhelyezkedéséhez?
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok,tegnap frissítettem win 10/re,de a billentyún nem úgz vannak a betük ahogyan kellene,miért lehet ez
0
0
0
0
Bukta avatar
nem tudom nálam miért csinálja. Lehet újra rakom(megint) csak most úgy csinálom ahogy csuz-li csinálta. Csak először felrakom a 8.1-et majd letöltöm a microsoft oldaláról a win10-et.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nálam is tökéletesen megy. Egy hibát találtam eddig (amit 2 napja írtam), de ezen kívül semmi. És mivel van még 1 fejhallgatóm ami jól működik, így akváriumot nyitottam és szarokrája 😃 A frissítéseket meg egyáltalán nem veszem észre. Egyszer volt hogy játék közben frissített (amiről tudok is), és akkor is épp online játékkal játszottam, de semmit nem vettem észre belőle.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Ahogy olvasgatom a kommenteket, elég sok embernek vannak problémái. Nekem hála az égnek semmi gond (bár most behalt az Áruház.. nem bírom megnyitni :"D ) Najó... talán ez az egyetlen hiba ami nálam jelentkezett. Tiszta telepítés volt, legyalultam a vinyót, feltelepítettem, aktiváltam és tökéletes 😀 Google Chrome sem hülyéskedik, megy ahogy mennie kell. A frissítések engem nem zavarnak.. eldöcög az a háttérben, nagyon meg sem érzem a neten, ha éppen letölti.
0
0
0
0
csuz-li avatar
BukoTt: én win7-ről frissítettem úgy, hogy leszedtem a Microsoft oldaláról a win10-et. Frissítést meg talán egyet kaptam azóta, bár őszintén szólva nem figyeltem, de majd most megnézem, hogy mi van az előzményeknél.

szerk: Nos megnéztem és egy frissítés van, valami összegző biztonsági frissítés.
0
0
0
0
Bukta avatar
na jó én szerintem vissza rakom a 8.1-et. Annál semmi baj nem volt. Itt kikészít a win. update hogy folyamatosan frissít(nem tudom miért meg minek ennyit), lelassítja a netem(lol ranked közben ez kikészít). Ami hiányozni fog az a start menu.(Ja nem mert leszedek egy olyat). Vagy ki hogy rakta fel? A microsoft oldaláról leszedte és arról frissített vagy 8.1/7-ről frissítette? Mert én az utóbbi.
0
0
0
0
csuz-li avatar
titifiu: a flast és a java-t is nézd azért meg. Ha újra frissíted, akkor meg azt válaszd, amit leírtam pár hozzáaszólással korábban.
0
0
0
0
titifiu avatar
A Firefox-al nem próbáltam, de szerintem azzal se ment volna, ha már a 'gyári' Microsoft Edge se tudta betölteni még a Google-t se. Habár a Bingel rátudtam keresni a dolgokra, de megnyitni azokat már nem sikerült.
0
0
0
0
titifiu avatar
Sziasztok srácok!
Tegnap felfrissítettem a régóta várt Windows 10-re. Minden kompatibilis volt, maga a rendszer remekül futott, ám egy dolog miatt még is vissza kényszerültem állni a Win8.1-re.
A frissítés után ugyanis a Google Chrome nem töltötte be a lapokat (talán egy-két oldal kivételével). Ezek mellett a bővítmények is behaltak.
Először arra gyanakodtam, hogy a frissítés miatt adódhatott ez a probléma, ezért újra installáltam a Chrome-ot, de a hiba nem szűnt meg.
Kipróbáltam az új Microsoft Edge-t is és ott is ugyan ebbe a problémába ütköztem.
Nem hinném, hogy az internet kapcsolattal lenne a gond, hiszen mindezek közben Skype-on tudtam beszélgetni, tehát internetem van, de a böngészők nem tudják betölteni a lapokat.
Most, hogy visszaálltam Windows 8.1-re ezek hibák megszűntek.
Tudtok mondani valamit?
0
0
0
0
winrar avatar
justilaci: Erre gondolsz?
[LINK]
0
0
0
0
justilaci avatar
windows 10 manager mikorra fog ki jönni mert nagyon kénne win 8.1-nél is használtam 2 évig életbe hagyta a gépet most is kénne 10-re 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
terepmintaHun: A legegyszerűbb folyamat a következő. Letöltöd a microsoft oldaláról a media creation tools-t. Az megkérdezi, hogy mit szeretnél: azt a gépet frissíteni, amin éppen fut, vagy egy másikat. Ha előbbit választod elindula frissítés. Ha utóbbit, akkor megkérdezi, hogy ISO fájlba akarod (amit később kiírsz egy DVD-re és arról telepítesz), vagy hozzon létre egy telepítő USB-t. Utóbbihoz csak be kell tenni egy minimum 4GB-os USB-t, a többit elrendezi.
Bármit is teszel a telepítés megkezdésekor mindenképpen a frissítést válaszd, mert az ingyenes. A tiszta telepítés nem!
Ha a frissítést választod, akkor alapból át akarja vinni a programokat is, nem csak a fájlokat. Ilyenkor kattints a szövegre (amit jól eldugtak szép kék betűkkel a kék ablakon, hogy nehogy kibökje a felhasználók drága kis szemét...), ahol beállíthatod, hogy csak a fájlokat tartsa meg, ez főleg akkor hasznos, ha virágbolti volt az előző wondowsod, vagy már nagyon sok szoftver van rajta, régi telepítés, de egyébként is ez a jó választás tapasztalatom szerint, mert megóv jó pár borulattól a későbbiekben.

wicktor: Nekem eddig csak a "Posta" és a "gépház" csinált ilyet, de újraindítás után ment megint rendesen.

chrono02: Az ingyenes frissítés csak frissítésre vonatkozik. Tiszta telepítéshez kulcs is kell.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Tegnap este egyik haverommal le tudtuk tesztelni Cortana-t 😃 kb olyan 60-70%-ban értette a dolgokat csak az a baj hogy mindenre rá akar keresni a neten 😃 szóval mikor haverom mondta neki hogy indítsa el mondjuk a CS:GO-t akkor megértette szóról szóra de a neten keresett rá aztán mikor megpróbáltunk nem Steam-es játékot futtatni vele az sikerült 😃 majd ha fejlesztik meg végeznek rajta apróbb simításokat szerintem használni is fogom 😃
0
0
0
0
Arnybiro avatar
terepmintaHun ha csak simán frissítesz akkor megmaradnak az adatok, de ha tiszta telepítéssel csinálod akkor minden adat elvész ami azon a meghajtón van. Mivel nem kell sokkal nagyobb gép neki mint win7-nek így ha azzal nem volt baj, ezzel se lesz.
0
0
0
0
wicktor avatar
Sziasztok!

Tegnap leszedtem a Microsoft hónlapjáról a win10 64bites pro iso fálját és rátetem egy usb-re.
Rendesen feltelepült (habár telepités során mikor újra indult állandóan a usb-t akarta betölteni pedig egyszeri bootolásra volt beállítva). Eleinte jó volt megnyitót mindent, majd mikor egy képet megakartam nyitni akkor előugrott a képnézegető gondolkodót és bezárult, ezek után már nem akart megnyitni semmit. Bele néztem az Eseménynaplóba és hát ezek szerepelnek ott.
https://kepfeltoltes.hu/150811/nee_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Valaki észlelt hasonló problémát?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
KakaosTsiga áh igen, azt a témát el is felejtettem. Első naptól használom, úgyhogy hozzá vagyok már szokva 😃
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Oh, igazán nincsmit! 😃
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
KakaosTsiga:
Ezt letöltöd ni: Spoiler!
[url]https://mega.co.nz/#!qdwQVQCB!PU3Xh0jmVcQG4gFnziSh8vvhoEPy4kGERHRkPw94lPY[/url]

Fogod, bemásolod a tartalmát a C:\Windows\Resources\Themes - mappába.
Ha ez megvan akkor, az asztalon jobb klikk --> Személyre Szabás --> Témák -->Témabeállítások. Ott legörgetsz és ott lesz egy Colored nevezetű téma. Arra rákattintasz és voálá, színes a fejléc 😉
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Miért nincs bekapcsolva a System Restore a windows 10-en? Feltelepítettem valami sz@r programot, és mondom visszalépek 1 napot. Erre a restore be sincs kapcsolva. És ha bekapcsolom, hogyan lehet beállítani, hogy automatikusan készítsen restore pointokat? Mert én manuálisan tudok készíteni, de az nem buli.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
KakaosTsiga Gépházban a személyre szabás résznél tudod megváltoztatni a színt.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Minekrá daemoon Tools ?
Win10 ben elég sok képfájt simán betud olvasni !
0
0
0
0
Bioritmus avatar
nekem a DX9-es játékaim is kaptam egy pár FPS "ajándékot" 😃D
0
0
0
0
csuz-li avatar
ursus1634: A daemon tools nem kompatibilis a win10-el, ráadásul arról nem is tudod így telepíteni, mert ugye a telepítés alatt semmilyen szoftver nem fut, így az emulátorok sem. Később meg tényleg nem kell, mert a win10 alapból képes virtuális cd/dvd meghajtót létrehozni, ha egy ISO fájlra kattintasz kétszer.
Ha a Microsoft oldaláról szeded le a win10 telepítőjét, akkor az maga képes létrehozni a bootolható USB-t is, így semmi szükség nincs sem a rufusra, sem semmi másra, csak arra, hogy legyen egy 4GB-os USB bedugva a gépbe.

MC MaRcI: Én win7-ről váltottam és nekem minden játék gyorsabb lett, viszont a régiek, amik dx9-el futnak és még xp-re is elkészültek, lassabbak lettek, pontosabban indokolatlanul beszaggatnak. Persze még csak a Fallout3-al és egy régi total warral próbáltam. De pl a witcher és a GTAV megtáltosodott.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
MC MaRcI: Igen észre lehet venni egy kis FPS növekedést 😀 (kb 5-7 FPS) legalábbis én úgy vettem észre 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
Windows 10 alapból tudd olvasni ISO fájlokat, csak az iso fájlokat meg kell nyitni is meg is nyitja. Akármennyit lehet.
0
0
0
0
winrar avatar
Rakd rá pendrive-ra: [LINK]
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
az tényleg igaz hogy a játékok többség jobban fut win10-en mint win7-en?
0
0
0
0
Attila57 avatar
iso-fálj mivel lehet még beolvasni?
0
0
0
0
winrar avatar
Ne Deamon Tools-al telepitsd.
0
0
0
0
Attila57 avatar
Szeretném telepiteni a windows 10-et daemon tools-on keresztül de arra kér a win 10 telepitöje hogy töröljem a daemon tools-t mert nem kompatibilis a win10-el! tudnátok küldeni a legujabb daemon tools-t nekem? mert amit én találok azoknál mindig jelez a nod32

segitségeteket előre is köszönöm!
0
0
0
0
winrar avatar
Olyan jo tarsasag ez a Cortana 😆
Mondom neki open firefox, erre megnyitja az outlookot 😆
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nyelvet, hangot és Régiót is olyanra kell állítani amit Cortana támogat. Hogy működik-e, nem tudom, nem próbáltam, de én egy ilyen tippet találtam.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Akkor sem megy mindenkinek. Valahol olvastam egy cikket, hogy megpróbálta a cikkíró, akinek eleve angol volt az oprendszere és régióhiba miatt nem ment a cortana. Persze ez nem jelenti azt, hogy tuti nem működik, csak előfordulhat, hogy ez nem segít.
0
0
0
0
winrar avatar
Angolra kell állítani a nyelvet és a régiót.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
megoldottuk működik neki 😀😉 köszönjük 😃 már csak annyi kérdésem van hogy hogyan kell Cortanát bekapcsolni?! 😀
0
0
0
0
Bioritmus avatar
akkor rosszul emlékszem :"DD jajj ez a meleg megbolondítja az embert😃 egyébként köszönjük a segítséget sikerült újra aktiválni a win7-et és most indítottunk tiszta telepítést kíváncsi leszek a végére 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus Xp kapott csak SP3-at, win7 csak SP1-ig jutott.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
lol 😃D én úgy emlékszem SP3 volt de lehet hogy csak bolond vagyok :"D
0
0
0
0
gatya123 avatar
nem ugyan az a serial mindenkinek aki frissítette? múltkor láttam 1 cikkben win 10 serialt és ugyanaz volt mind nekem
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció