Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
laci503 avatar
a GTX 460nál a GTX560 kb. 20% lesz gyorsabb

https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2010/1115/gtx460-se2.jpg
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
DarthRoni irta:Mennyivel lesz gyengébb a GTX 460 SE mint a 768-as?

KB átlagosan 20%-al szerintem mert gyorsabb lesz mint a hd 5770 és olcsóbb is lesz legalább is ezt olvastam...nem tudom miért nem lehetett egy GTS455....teljesen nem....értem
0
0
0
0
almos avatar
Jön a GTX560! Az egy zsiir kárty lesz,remélem az 1Gb-s GTX460 árába lesz.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Mennyivel lesz gyengébb a GTX 460 SE mint a 768-as?
0
0
0
0
laci503 avatar
4000Gt ?😲 hát annyiért megéri 😲 anno látam 10 meg 20 ezrekért azért mondtam akkor is azt h nem éri meg
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
menyniért vennéd, am kb ugyan az a két a kártya mert hol az egyik gyorsabb hol a másik itt egy teszt döntsd el melyik game számít neked
[LINK]
0
0
0
0
Rolando avatar
Melyik a jobb kari? HD 5670 vagy Gt240
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Még mindíg nagyon jó vétel egy PhysX kártya!!
0
0
0
0
zsivko avatar
sajnos az alapom nem enged mást mert a beépitett vga gondokat okoz. A másik nekem ez bőven elég lesz. a minimális fps akarom feljebb vinni. Meg már meg is rendeltem a kártyát szerdán itt lesz 4000ft volt.
0
0
0
0
laci503 avatar
szerintem egy HD5850 mellé kevés
0
0
0
0
zsivko avatar
Valaki megtudná mondani hogy a BFG AGEIA PhysX kártya menyire segit majd a játékba?
0
0
0
0
Cooley avatar
Azért azt hozzá kell tenni, hogy nincs valami sok játék, ami pl egy GTX460-at kitudna teljesen használni(ami van, az is általában optimalizálatlanság miatt). Mert pl. egy jól optimalizált játék, mint a Dragon Age vsync-kel szinte folyamatosan 60fps-sel megy max grafon, fullhdben, úgy hogy a videokarim kihasználtsága 50-80% között ugrál. 😀
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Azám😉
Az a jó,hogy nem kell vitatkoznom,mert valaki szinte mindig besegít nekem😂
0
0
0
0
Cooley avatar
pomrum írta:
ricshard004 írta:
Egy 6850 és egy Gtx 460 kihajthatatlan?😃 Biztoshogynem, Fulld HD megzabálja mind a 2 karit nagyobb vga igényű játékokban. Csak,hogy tudd,hogy milyen szintről beszélünk: 5850 körüliek, és van 5970 is, sok játékban van már 5970el is vga limit, akkor ,hol a kihajthatatlanság...
Nem egy 2 magos Core 2t kell alárakni és nincs ilyen gond.
Nem fogok erröl vitatkozni de amit mondasz az csak akkor igaz ha nagy felbontásu grafikai tervező progikat használsz. Játékban nem annyira észrevehtő a külömbségük, a procit illetően viszont igazad van az nem mindegy hogy mennyi adatot kap a vga a procitol illetve a Ati kártyák itt még egy kis hátrányban is vannak mivel ott a proci kell hogy végezze a phisx számításokat is. Az nvidiánál ezt viszont a GPU végzi így kicsit tehermentesül a CPU.

Hidd el játékok is képesek megzabálni egy ilyen kaliberű videokarit is.
Ami meg a PhysX-et illeti, nincs igazad. Ez csak azokra a játékokra vonatkozik, ahol van hozzá támogatás, ha nincs, ugyanúgy a proci fogja számolni a fizikát is. És azért közel sincs minden játéknak PhysX támogatása, hogy ennyire általánosítsuk a dolgot...
0
0
0
0
pomrum avatar
ricshard004 írta:
Egy 6850 és egy Gtx 460 kihajthatatlan?😃 Biztoshogynem, Fulld HD megzabálja mind a 2 karit nagyobb vga igényű játékokban. Csak,hogy tudd,hogy milyen szintről beszélünk: 5850 körüliek, és van 5970 is, sok játékban van már 5970el is vga limit, akkor ,hol a kihajthatatlanság...
Nem fogok erröl vitatkozni de amit mondasz az csak akkor igaz ha nagy felbontásu grafikai tervező progikat használsz. Játékban nem annyira észrevehtő a külömbségük, a procit illetően viszont igazad van az nem mindegy hogy mennyi adatot kap a vga a procitol illetve a Ati kártyák itt még egy kis hátrányban is vannak mivel ott a proci kell hogy végezze a phisx számításokat is. Az nvidiánál ezt viszont a GPU végzi így kicsit tehermentesül a CPU.
0
0
0
0
azbizony avatar
Rám igaz az amit pomrum írt, mert akár melyiket is veszem számomra kihajthatatlan 😆. Na de kövire már tényleg procit veszek 😃
0
0
0
0
ricshard004 avatar
0
0
0
0
pomrum avatar
Mindkettő jó kártya én már teszteltem mindkettőt és azt kell mondanom hogy ez már az a kategória ahol sem a tuning sem az nem számít hogy melyiket veszed. Ugyanis mindkettő szinte kihajhatatlan ma még.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
én befejezem, csak nem bírom amikor valaki nem képes beismerni hogy hülyeséget mondott, és még mondja a magáét, holott ezzel csak rontja a dolgot.. mindenki mond hülyeséget, csak azért az esetek nagy részében abbahagyják ha rájöttek, de ő még folytatta, csak ez nem tetszett...

nade én befejeztem
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Hitoshi írta:
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:
Cooley írta:
Hitoshi írta:
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:
6850 jobb tuningban mint egy GTX 460 ? ne röhögtessetek... 😂

ki mondott ilyet? -.- a GTX jobban tuningolható, mint a 6850, de a 6850 erősebb... sztem nem jól értelmezted amiről beszélgettünk

"6850 egy remek húzható kártya,tuningosok ezt persze kedvelik!" --> akkor ez mi ?

jó lenne először értelmezni mit is írunk, mert félre érthetik... meg amúgy meg hol erősebb a 6850 ? nem hinném, hogy ezt így teljesen ki lehetne jelenteni, hogy erősebb, lehet neked jobban megéri, a 6850 azzal, hogy ATI te tudod, de azt ne felejtsd el, hogy létezik CUDA meg Physx is a világon...

"6850 egy remek húzható kártya,tuningosok ezt persze kedvelik!" Nos ebben valóban nincs arról szó, hogy a 6850 tuningolhatóbb lenne, mint a GTX460. 😃

mégis félre lehet érteni, mint pl.: én, na de erről nem nyitok vitát, hogy én milyen hülye vagyok... 😳

inkább neked lenne jó értelmezni, hogy mások miket írnak, és nem minket osztani, csak mert félreértesz valamit... de én befejeztem

amúgy meg bármelyiket veszi az ember, rosszul nem jár az tuti

Miért is ? nem értelmezhetem úgy ahogy akarom a mondatokat ? jó hogy már te mondod meg mit csináljak...

úgy értelmezheted ahogy akarod, te bajod, de utána ne írj baromságokat, csak mert te nem tudsz felfogni valamit
0
0
0
0
Hitoshi avatar
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:
Cooley írta:
Hitoshi írta:
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:

ki mondott ilyet? -.- a GTX jobban tuningolható, mint a 6850, de a 6850 erősebb... sztem nem jól értelmezted amiről beszélgettünk

"6850 egy remek húzható kártya,tuningosok ezt persze kedvelik!" --> akkor ez mi ?

jó lenne először értelmezni mit is írunk, mert félre érthetik... meg amúgy meg hol erősebb a 6850 ? nem hinném, hogy ezt így teljesen ki lehetne jelenteni, hogy erősebb, lehet neked jobban megéri, a 6850 azzal, hogy ATI te tudod, de azt ne felejtsd el, hogy létezik CUDA meg Physx is a világon...

"6850 egy remek húzható kártya,tuningosok ezt persze kedvelik!" Nos ebben valóban nincs arról szó, hogy a 6850 tuningolhatóbb lenne, mint a GTX460. 😃

mégis félre lehet érteni, mint pl.: én, na de erről nem nyitok vitát, hogy én milyen hülye vagyok... 😳

inkább neked lenne jó értelmezni, hogy mások miket írnak, és nem minket osztani, csak mert félreértesz valamit... de én befejeztem

Miért is ? nem értelmezhetem úgy ahogy akarom a mondatokat ? jó hogy már te mondod meg mit csináljak...
0
0
0
0
super88 avatar
Geforce 8800 GTX 768 MB vagy Geforce 9600 GT 1GB
1600x1050-es felbontásra ?😀
0
0
0
0
zsivko avatar
fenee írta:
Sziasztok!
Kérdésem: Milyen videókártyát ajánlotok max 30k forint értékben??
Üdv: fenee

Szerintem ezt néz meg. Egyébként a HD5770 mellet voksolnék

[LINK]
0
0
0
0
snooker5 avatar
GeForce GT 430 1 GB Ezt a videokártyát be tudja fogadni az alaplapom? nem igazán értek az ilyen dolgokhoz. nézzétek meg gépemnél bevan írva az alaplap.
0
0
0
0
almos avatar
30-ért lehet már kapni 5770-t,vagy 4870-t,én ezeket ajánlom!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Kérdésem: Milyen videókártyát ajánlotok max 30k forint értékben??
Üdv: fenee
0
0
0
0
ricshard004 avatar
GT210 és a 220 nagyon felejtős játékra, gyűjtsél és valami jobbra ruházz be
Ismerősömnek van 220a és baromigyenge =/
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hááát nem tudom h mennyiből akarod venni...pár ezres és gt220, eléggé gyenge kártya de jobb mint a 210...az ideális kártya a gépedbe szerintem egy gt 240 lenne...szerintem nem lenne cpu limited haveromnak 1,8ghz dual core procija van és kihajtja
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Hitoshi írta:
Cooley írta:
Hitoshi írta:
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:

0
0
0
0
tametix avatar
Megvan a válasz amire a 106-107-es oldalakon kerestem a választ. A válasz besült a VGA processzora.
....................................................................................................

Egy GeForce 210 1GB DDR2-es vidikártya megfelel a gépembe? Vagyis nem lessz túl gyenge vagy túl erős?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Cooley írta:
Hitoshi írta:
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Hitoshi írta:
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:

0
0
0
0
Hitoshi avatar
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:

0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
Hitoshi írta:

GTX460 1GB átlagba veri,a 6850-et!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Hitoshi írta:

0
0
0
0
Hitoshi avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
kakas írta:
DarthRoni írta:
szerintem inkább 6850. mint GTX 460, a 6850 felhúzva eléri a 6870 szintjét is

6850 egy remek húzható kártya,tuningosok ezt persze kedvelik!
A 6870-be is van némi tartalék,de nem annyi,mint a 6850-be!
Akinek meg szűkebb a pénztárcája,az megveszi a 6850-et,és ha lehetősége van arra,hogy tuningolja akkor miért is ne?

jól mondja kedves kolléga, és ha azt nézzük, kb. egy szinten van az 1 GB-os GTX-el árban, de teszteken veri a GTX-et, szal szerintem jó kártya lett, ha lenne 50 ezrem, inkább azt vennék mint GTX-et 😀
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:

6850 egy remek húzható kártya,tuningosok ezt persze kedvelik!
A 6870-be is van némi tartalék,de nem annyi,mint a 6850-be!
Akinek meg szűkebb a pénztárcája,az megveszi a 6850-et,és ha lehetősége van arra,hogy tuningolja akkor miért is ne?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
De ha veszel egy nagyon jó vga-t, akkor utánna ha a proci vételére kerül a sor, nem lesz ismét vga limited, hanem majd a proci meg tudja hajtani a brutál vga-t.
0
0
0
0
azbizony avatar
Hát ha lemenne legalább 2 ezret a VTX3D ára akkor tuti olyat vennék 😃 Na még 1 hónap 😆. De nekem proci kéne ne VGA 😆 a 4770 et sem használta ki a procim nem hogy egy 6850 et vagy GTX et 😃
0
0
0
0
kakas avatar
6850 verte teszteknél az 5830-at,és a GTX460 768MB-ot!
0
0
0
0
azbizony avatar
Még van 1 hónapom eldönteni hogy melyiket vegyem😃 Mondjuk az a +2ezer ft nem olyan sok és azért csak erősebb mint a GTX.
0
0
0
0
Cooley avatar
Én a 6850-re szavazok.
0
0
0
0
azbizony avatar
Akkor marad a Gigabyte GTX 460OC 768Mb 😀 akkor csak 24 ezret kell kiadnom 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
A 3 közül én a 6850-et venném, de a VTX hűtője nem tetszik 😀 Akkor már Gigabyte!
0
0
0
0
azbizony avatar
Hát mind a kettő 44 ezer lenne házhoz szállítással 😃 De VTX ben találtam 6850 et is az meg 47 lenne.
0
0
0
0
Osynho avatar
Én a 460-ast vennék mindenképpen. Az 5830 nem egy jól sikerült kártya (a tesóihoz képest persze), amit az árával lehetne ellensúlyozni, de egyelőre drága sztem. Te mennyiért láttad? A Gigabyte GTX460asnak meg a hűtése is nagyon jó.
0
0
0
0
azbizony avatar
Egy 5830 erősebb mint egy 768 as GTX 460? Mert nézegettem őket és elég jó árban találtam VTX3D 5830 at meg Gigabyte GTx 460 at. Szerintetek melyik a jobb?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció