Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
levi27 avatar
És a 25ezres árkategóriában lehet valamelyiket nyitni? Lehetőleg DDR3 támogatásút.
0
0
0
0
niteforce avatar
levi27 írta:
akos328 írta:
Úgy tudom 1-2 x3-as Athlonok, vagy Phenomok, nem tudom mindig keverem őket, van amelyik 4 magosítható.
De ez nem így megy, 1-2-re, ehhez alaplap is kell, Core Unlockeres. Bár nincs kizárva h egy BIOS frissítéssel is megoldható.
Ha ilyen a lapod akk nincs gond.

A lapom ilyen azért kérdezem 😃

Az Athlon II X2-t nem lehet többmagosítani, abban 2 mag van
0
0
0
0
levi27 avatar
akos328 írta:
Úgy tudom 1-2 x3-as Athlonok, vagy Phenomok, nem tudom mindig keverem őket, van amelyik 4 magosítható.
De ez nem így megy, 1-2-re, ehhez alaplap is kell, Core Unlockeres. Bár nincs kizárva h egy BIOS frissítéssel is megoldható.

A lapom ilyen azért kérdezem 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
Helló!
Az AMD Athlon II X2 260-ban van valami unlockolható? Ha nincs kb ilyen árban(21-25k) tudtok valamit ami ettől gyorsabb /akár unlockkal/ procit ajánlani?
0
0
0
0
akos328 avatar
Köszi, majd max megfordítom a csatit aztán beletuszkolom, vagy kicsit levágok a műanyagból...
0
0
0
0
niteforce avatar
Thermaltake Thunderblade 8CM ventit ajánlom van belőle, piros, zöld, kék.
Adnak hozzá egy átalakítót, ami a molexet alakítja 3 pines csatlakozóvá (igazából persze 2...)
nekem is van egy, és elég jó, bár 5V-on nem sok haszna van.
0
0
0
0
akos328 avatar
Vki tudna mondani 1000-1500 ft között egy kék ledes 8cm-es házventit?
Fontos h olyan kéne, már ha létezik, h átalakító nélkül 4pin-es molexból kapja az áramot, ugyanis ha 3pines, akk a ház hátuljából nem fog az alaplapom elejére érni.
Márka igazából mind1, ne sipítson az a lényeg, ha nem ledes az se baj, de ha igen akk kék legyen.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Valaki nem tudja, hogy miért van az, hogy amikor bekapcsolom a gépet, legtöbbször automatikusan a digitális kimeneten van a Realtec HD Audio Managar, pedig nekem nincs erősítőm, így összekeveri a hangokat, pl a bal hátsó helyett a center hangszóró szól 😕
Ha újraindítom, akkor jó lesz néha, de nem mindig 😕
Próbáltam úgy is, hogy letöröltem a Realtec HD Adio manager-t, de akkor is előjött a probléma 😶
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Drivert mindig telepítek, lehetőség szerint a legfrissebbet, azzal nem lehet gond. De azt majd megpróbálom hogy témát váltok, úgy is a napokban akarok egy win. cserét. Kösz a választ.
0
0
0
0
wdavid avatar
ha kimentetted elvileg vissza lehet rakni 😃 az Aero szerintem driver hiány miatt nem megy 😃 próbáld meg frissíteni a VGA drivert, vagy válts témát az alap Win7esről valamelyik másikra amelyik használ Aero-t nekem ez egyszer megoldotta és bekapcsolt az Aero is 😃
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Sziasztok. Kis segítséget kérnék. Kb egy hónapja frissítettem a az alaplapom biosát, és azóta, ha Win7et szeretnék feltenni a gépre akkor minden zsírul felmegy, de viszont az aero-t nem engedélyezi a windows. Na most, első kérdés: Köze lehet e bios frissítésnek ehez, vagy valami más a gond, esetleg valami megoldás. Másik kérdésem, az, hogy a régi biost ami volt eddig vissza lehet e tenni. Mielőtt frissítettem volna a biost elmentettem a régit. A frissítéshez az alaplaphoz kapott cd-ről a @BIOS-t használtam. Ezzel a progival vissza lehet tenni a régi biost, nem rontja el? Előre is kösz a válaszokat!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
kalashnikoff írta:
Kornel77 írta:
Hali.
Crysis Wars-al lehet még multizni? 😀

Lehet, de nagyon kihaltak a szerverek.

értem,kösz a választ,majd akk letöltöm mai nap folyamán 😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Kornel77 írta:
Hali.

Lehet, de nagyon kihaltak a szerverek.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hali.
0
0
0
0
Drassler avatar
Szerintem arra akar kilyukadni, hogy ő akarja összerakni a gépét, és nem niteforce, ennyit tudtam leszűrni belőle 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Én azt veszem ki belőle hogy szótár használata elkelne 😃
viccet kihagyva ..
Ott akar összerakni egy gépet,ahol niteforce tett össze egy másik tagnak,csak nem tudja ott evvel a procival adnak-e gyári hűtőt 😃
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Nem akarom húzni de a *** n rakom össze a gépem mert te multkor csináltál vkinek "olcsón" és azon csinálok énis ha ottani prociban van persze.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha nem akarod húzni a procit akkor jó a gyári.
ha csak egy kicsit (max 1 GHz) akkor jó vétel lehet egy Cooler Master Hyper TX3
ha többet mint 1 GHz akkor már egy komolyabb kellhet, pl egy Thermaltake Frio.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Es milyen márkát ajánlsz?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
patrikk911 írta:
Helo proci hűtő szükséges vagy hanyagolható? (amd phenom II 4x 960T)

ezt úgy érted h gyári vagy Matterhorn? mert a gyári az a minimális ami kell és elbír egy minimális tuningot
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Helo proci hűtő szükséges vagy hanyagolható? (amd phenom II 4x 960T)
0
0
0
0
Feherlo avatar
Superlompos írta:
Visszafelé is kompatiblis a 2.0, tehát nem kéne tönkre tennie.

Van 2 rossz tapasztalatom a baráti körömből, nem néztem meg a kártyát de ha van külön tápcsatlakozója, akkor nem lehet gond. Pont azok szokták kicsinálni amelyek csak a PCI slotból veszik fel az áramot.
0
0
0
0
niteforce avatar
a HD6670-nél még nem lesz limit.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Visszafelé is kompatiblis a 2.0, tehát nem kéne tönkre tennie.
0
0
0
0
Feherlo avatar
kalashnikoff írta:
number6:
Szépen leírtadd köszi szépen akkor ez belemegy amd phenom II X4 960T a Asrock 785 gm s3

Igen, belemegy.

Csaba77
Sziasztok ! A régi gépembe bele lehet rakni egy Sapphire Radeon HD 6670 Videókártyát ?

Bele lehet.

A régi alaplapodban 1.0 szabványú expressz foglalattal van, a HD 6670 nak pedig 2.0 kellene elméletileg. Bár kompatibilisek így is egymással, tehát belerakhatod, de a kártyát nem tudja 100% ban kiszolgálni mivel az adatátviteli sebessége kisebb mint kellene, bár inkább az aggasszon nehogy kicsinálja az alaplapodat, mert a 2.0 szabvány nagyobb áramfelvételt tesz lehetövé.
0
0
0
0
no avatar
Szuppiiii nagyon de nagyon köszi a segítséget
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
number6:
Szépen leírtadd köszi szépen akkor ez belemegy amd phenom II X4 960T a Asrock 785 gm s3

Igen, belemegy.

Csaba77
Sziasztok ! A régi gépembe bele lehet rakni egy Sapphire Radeon HD 6670 Videókártyát ?

Bele lehet.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elírtam a dolgot. Mert pl. van olyan 775-ös lap ami csak 1-2 dual core procit támogat, de a 4 magosokat nem. Persze ezek még a régebbi 775-ösök. A mostaniak amiket lehet kapni újonnan azok már támogatják a quad core procikat.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Na de nem minden 775-ös lap támogatja a core 2 quad procit. Persze ez csak egy példa volt a sok közül. Tehát azért itt még jobban elágazódik a dolog.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
number6 írta:
Helo az alaplaptól mifügg?? Pl😜roci vga hűtő mi? És mivan akkor ha ratyi alaplapot veszek

Procitól függ leginkább.
Hogy milyen foglalatba megy bele. AM2/AM2+/AM3/AM3+ / LGA:775/1155/1156/1366/2011

Processzorok melyek belemennek a lapokba:

AM2:
Athlon 64
Athlon 64 X2
Athlon 64 FX
Opteron
Sempron
Phenom

AM2+:
Athlon 64
Athlon 64 X2
Athlon II
Opteron
Phenom széria
Phenom II széria

AM3:
Phenom II (csak AM3-as modell)
Athlon II
Sempron
Opteron 138x

775:
Intel Pentium 4 (2.60 - 3.80 GHz)
Intel Celeron D (2.53 - 3.60 GHz )
Intel Pentium 4 Extreme Edition (3.20 - 3.73 GHz)
Intel Pentium D (2.66 - 3.60 GHz)
Pentium Extreme Edition (3.20 - 3.73 GHz)
Pentium Dual-Core (1.40 - 3.33 GHz)
Intel Core 2 Duo (1.60 - 3.33 GHz)
Intel Core 2 Extreme (2.66 - 3.20 GHz)
Intel Core 2 Quad (2.33 - 3.00 GHz)
Intel Xeon (1.86-3.40 GHz)
Intel Celeron (1.60 - 2.40 GHz)

1155:
Sandy Bridge, Ivy Bridge

1156:
Intel Celeron
Intel Core i3
Intel Core i5
Intel Core i7
Intel Pentium
Intel Xeon

1366:
Intel Core i7 (9xx széries)
Intel Xeon (35xx, 36xx,
55xx, 56xx széries)
Intel Celeron P1053

2011:
Core i7 (3xxx széries)
Intel Xeon (E5 széries)
Ivy Bridge-E

És ha ratyi alaplapot veszel, akkor nem sokáig fog élni a lapod. Ajánlatos alaplap márkák: Asus, Gigabyte, MSI
0
0
0
0
no avatar
Helo az alaplaptól mifügg?? Pl😜roci vga hűtő mi? És mivan akkor ha ratyi alaplapot veszek
0
0
0
0
no avatar
DCMAN írta:
ASRock 970 Extreme3...de milyen proci megy bele?

Fx 4100 vagy Fx 6100 valószínűleg.Majd valamikor idén 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
ASRock 970 Extreme3...de milyen proci megy bele?
0
0
0
0
no avatar
Devis írta:
hát, ha a chipkészleteket nézzük akkor sapphire, de hogy most milyen lapokat gyárt azt nem tudom. 2. az asrock, és az már nem a gagyi lapok közé tartozik, mellesleg a hiedelemmel ellentétben az asrock már egész jó lapokat gyárt.

Én az Asrock 970 Extreme 3-ra gondoltam 😀 Mondjuk az is a legdrágább de egy elég jól felszerelt lap ennyi pénzért 😀 Csak kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is 😀
0
0
0
0
Devis avatar
hát, ha a chipkészleteket nézzük akkor sapphire, de hogy most milyen lapokat gyárt azt nem tudom. 2. az asrock, és az már nem a gagyi lapok közé tartozik, mellesleg a hiedelemmel ellentétben az asrock már egész jó lapokat gyárt.
0
0
0
0
no avatar
Szisztok.Kellene egy kis segítség 😀 Szerintetek ezek az alaplapok közül melyik a legjobb választás ?

ASUS M5A78L 17600 Ft
ASUS M5A78L-M/USB3 17300 Ft
MSI 760GM-E51 FX 15800 Ft
ASRock 970 Extreme3 20300 Ft
Gigabyte GA-780T-D3L 14600 Ft
Sapphire Pure CrossFireX 890GX 17200 Ft
ASROCK 870 EXTREME3 19.900 Ft

Előre is köszi 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
niteforce írta:
csak design 😀

Még egy kérdés,azt irja a lap könyve a memokra h "support Quad chanel" vagyis ha mind a 4 slotba teszek memot akk nem dual,hanem quad lesz?Azzal gyorsul?
Meg tud valaki valami uj aida64 progit,v hasonlót?Leszedtem a 2.20 aida-t,de ki irja n unknown motherboard,vagyis nemismeri fel.
0
0
0
0
cseszka avatar
Megjött az uj lap,szépen muzsikál,annyi kérdésem lenne,h mikor bekapcsolom,a boot sreen logon irja h "Military Class"v valami hasonlót.Ez jelent valamit v csak dizájn?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
gyenesmartin írta:
Akkor xonar dg, vagy ha van még egy kevés akkor xonar ds és majd venni bele egy jobb műveleti erősítőt. Ha a Ds-be mondjuk veszel egy opa 2107-est (nagyon drága kb 4 000ft) akkor majdnem olyan hangja lenne, mint egy xonar d2-nek.

gyenesmartin: bocsi elfelejtettem szólni, hogy sikerült azzal a progival erősíteni a shure-on.😎
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor xonar dg, vagy ha van még egy kevés akkor xonar ds és majd venni bele egy jobb műveleti erősítőt. Ha a Ds-be mondjuk veszel egy opa 2107-est (nagyon drága kb 4 000ft) akkor majdnem olyan hangja lenne, mint egy xonar d2-nek.
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor talán nem is érdemes venni, akkora különbség nincs az integrálthoz képest.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció