Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gpu-z meg olyan!
kössz a megerősítést
még a memo is megéri mert 2x2gb volt meg 1 512 elfekvőbe, neki meg csak 1gb így kapott 1 2gb modult meg mellé az 512őt én meg beraktam az 1gb-t a 2 gb mellé, ezek mind 800MHz-sek
Hali mindenkinek
Szerintetek megéri elcserélni 1 ati sapphire hd5550 ddr2 1gb --> egy régi nvidia gt9600 ddr3 512re
meg rádobok 1.5 gb ddr2 800 memo-t
Hát a 9600GT sokkal erősebb az 5550 nél 😃 én tuti lecserélném.
Szerintetek megéri elcserélni 1 ati sapphire hd5550 ddr2 1gb --> egy régi nvidia gt9600 ddr3 512re
meg rádobok 1.5 gb ddr2 800 memo-t
milyen tápot vegyek ami a legolcsóbb és elviszi a hd 6870-et vagy a gtx 460 at?
Gigabyte Superb 460
Ez az oldal elég kusza 😀 nyelvi problémáim vannak, és amúgy mennyi is a váltó?
egy ilyen táp elvinne egy 5750-et?
[LINK]
[LINK]
Akkor értelem szerűen a 9500 GT is támogatni fogja igaz?
Köszi:
Way16
A 8as s 9es széria a PS 4.0-át (DX10et) is támogatja a PS 3.0 (DX 9.0c) támogatásához minimum 6os, 7es szériájú nV kell.
A PS 2.0-át nV nem is támogatja csak a 2.0a-t.
Köszi:
Way16
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Láttam a COD 4,6,7 és az NFS Hot Pursuit nál hogy a videó kártya gépigényhez oda van írva hogy Pixel Shader 3.0.
Nos a Pixel Shader jelentésével már tisztában vagyok az első oldalon le volt írva.
De a kérdésem az lenne hogy. Hogyha én bemegyek egy számítástechnikai boltba és veszek egy NVIDIA 9800GT-t videó kártyát az már alapból támogatja a Pixel Shader 3.0-át? (azért kérdezem mert ez egy elég jó videó kártya, és gondolom a legújabb videó kártyákon a legújabb frissítések vannak)
Vagy ez úgy működik hogy az egyik 9800GT a 2.0-t a másik a 3.0-t támogatja?
Ennyit szerettem volna kérdezni.
Köszönöm
Üdv:
Way16
Persze benne van támogatja 😃
Lenne egy kérdésem.
Láttam a COD 4,6,7 és az NFS Hot Pursuit nál hogy a videó kártya gépigényhez oda van írva hogy Pixel Shader 3.0.
Nos a Pixel Shader jelentésével már tisztában vagyok az első oldalon le volt írva.
De a kérdésem az lenne hogy. Hogyha én bemegyek egy számítástechnikai boltba és veszek egy NVIDIA 9800GT-t videó kártyát az már alapból támogatja a Pixel Shader 3.0-át? (azért kérdezem mert ez egy elég jó videó kártya, és gondolom a legújabb videó kártyákon a legújabb frissítések vannak)
Vagy ez úgy működik hogy az egyik 9800GT a 2.0-t a másik a 3.0-t támogatja?
Ennyit szerettem volna kérdezni.
Köszönöm
Üdv:
Way16
nem dugtad a VGA-ra a táp kábelét, annélkül nem is fog működni...
De nincs ijen kábelem a gépen ! akk ezt hol lehet venni? vagy uj táp !
szerintem bármelyik üzletben fogsz kapni,ahol számítogéppel kereskednek.Mellesleg egy Gigabyte Superb 460W Tápegység is tökéletes ami durván 9.000FT
Pont azt néztem 9.500FT Superb 460 at 😃
szerintem bármelyik üzletben fogsz kapni,ahol számítogéppel kereskednek.Mellesleg egy Gigabyte Superb 460W Tápegység is tökéletes ami durván 9.000FT
amőgy az én tápomon sincs vga csati(jóhogy,ha már vagy 6-7 éves😃😉
fúúúúúj codegen??? és 350W-os? arra rá ne köss egy 4850-et... de még egy codegenből se tudom kinézni h olyan alpári nyomik legyenek h nem raknak rá VGA csatit
you have not connected the power cable to your video card please refer to the g seting started guide for proper hardwer instalation ezt irja angolul kapasbol a gép Sad HELP mert 1 hét proba garis a vga !!ati hd 4850 1gb es ugy van a VGA-n hogy
ax 4850 1gb ddr3 ez van a vga kis cetlén !!
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a videokártya hőmérsékletével kapcsolatban.
Van egy EAH 4770-es videokártyám, ami alapjáraton 48 fok a Catalyst szerint. Terhelve a kártya max 60-65 fokos. (szobahőmérséklet 25 fok)
Kérdésem, hogy szerintetek ez normális hőfok? Átlagosnak tekinthető vagy egy kicsit sok?
Válaszotokat előre is köszönöm!
ÜDV
KOZI_G😎
Neked is Formula hűtéses? Mert nekem terhelés nélkül 38 átlagban terhelve 55-60. Furmarkal persze megvan az 76-80 is
Nekem is formula hűtéses. Ugyan az a karink van 😃 én úgy hallotam am h ezek jó értékek, de gondoltam a gépigényeseket is megkérdem 😃
kézzel meglökni de nemsegit,majd kikapcsolom,ujra bekapcs és akkor megy.Ezt 2X játszotta eddig el,vajon mitöl lehet?
Gondolkodtam egy THermalTake Duorb VGA Coolerröl h esetleg csere,de nemtudom h felszerelhetö e a GTX275-re,illetve
elég lenne e neki,(ha egyáltalán cooler baja van)vagy ha tudtok olyat ami megfelene,küldjetek márka tipusokat.
Válaszokat elöre is köszönöm.Kül minden gond nélkül dolgozik minden,rendszeressen tisztánn tartva,nemgondolom h a
por miatt lenne.
Sziasztok!Most kezdtem bújni a vgakat és azt szeretném kérdezni h mit jelent az h 248bit wagy 128bit......?előre is köszönöm!
Busz: A memória busza egyike a legfontosabb tényezőknek. Egy modern kártya memóriabusza 64-256 bites, de esetenként 512 bit széles is lehet. Ahogy nő a busz szélessége, úgy nő az adatmennyiség, ami órajelciklusonként átvihető rajta. Például, ha két ugyanolyan frekvencián üzemelő buszunk van, a 128 bites elméletben kétszer annyi adatot tud átvinni ciklusonként, mint a 64 bites.
Pontosan emiatt fontosabb ez a tényező a RAM mennyiségénél. Egy 128 MB-os 256 bites tehát gyorsabb, mint egy 512 MB-os 64 bites.
de javaslom a téma első pár oldalát mert ott van csomó minden leírva ^^
Ok!kössz szépen!!!
Sziasztok!Most kezdtem bújni a vgakat és azt szeretném kérdezni h mit jelent az h 248bit wagy 128bit......?előre is köszönöm!
Busz: A memória busza egyike a legfontosabb tényezőknek. Egy modern kártya memóriabusza 64-256 bites, de esetenként 512 bit széles is lehet. Ahogy nő a busz szélessége, úgy nő az adatmennyiség, ami órajelciklusonként átvihető rajta. Például, ha két ugyanolyan frekvencián üzemelő buszunk van, a 128 bites elméletben kétszer annyi adatot tud átvinni ciklusonként, mint a 64 bites.
Pontosan emiatt fontosabb ez a tényező a RAM mennyiségénél. Egy 128 MB-os 256 bites tehát gyorsabb, mint egy 512 MB-os 64 bites.
de javaslom a téma első pár oldalát mert ott van csomó minden leírva ^^
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem hogy mire érné meg lecserélni a HD 5450-et ?
Egy üzletben megkérdeztem hogy mennyiért számítják be, aztmondták 10K és erre mex 6-7 K-tudok rátolni.
Én egy GT220-ra gondoltam mivel a tápom nem valami jó ezért alacsonyabb fogyasztású kellene és ez nem fogyaszt sokat csak 59 W-t asszem.
Tudnátok a GT220 helyett jobbat ajánlani ami bele férne árban is és a tápom is bírná ?
9600GT/HD4670 szerintem
Az lenne a kérdésem hogy mire érné meg lecserélni a HD 5450-et ?
Egy üzletben megkérdeztem hogy mennyiért számítják be, aztmondták 10K és erre mex 6-7 K-tudok rátolni.
Én egy GT220-ra gondoltam mivel a tápom nem valami jó ezért alacsonyabb fogyasztású kellene és ez nem fogyaszt sokat csak 59 W-t asszem.
Tudnátok a GT220 helyett jobbat ajánlani ami bele férne árban is és a tápom is bírná ?
Sziasztok!
Van egy EAH 4770-es videokártyám, ami alapjáraton 48 fok a Catalyst szerint. Terhelve a kártya max 60-65 fokos. (szobahőmérséklet 25 fok)
Kérdésem, hogy szerintetek ez normális hőfok? Átlagosnak tekinthető vagy egy kicsit sok?
ÜDV
KOZI_G😎
Neked is Formula hűtéses? Mert nekem terhelés nélkül 38 átlagban terhelve 55-60. Furmarkal persze megvan az 76-80 is
ÜDV
KOZI_G😎
Meg nem tudja valaki hogy mennyi maximális hőfoka?Mert van 1-2 problémám és én a hűtésre gyanakszok.
750-re számítottam max
köszönöm a segítséget!😀
szerk: és melyik progival érdemes húzni?
egy HD4650-et meddig lehet húzni?
A kép választ ad a kérdésedre, ennél feljebb ne nagyon húzd!
Gainward GTS450 1GB 31k
Gigabyte GV-R577UD-1GD 34k
Palit GTX460 1GB GDDR5 HDMI 42k
persze vannak drágábak is mind3 ból de akkor valszek lejjeb fog menni a gts ára és így majd lépni kell az ati-nak is..
KB átlagosan 20%-al szerintem mert gyorsabb lesz mint a hd 5770 és olcsóbb is lesz legalább is ezt olvastam...nem tudom miért nem lehetett egy GTS455....teljesen nem....értem
Biztos, hogy nem lesz 20% különbség a kettő között. Nem is lenne értelme az SE kiadásának.