Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Van a SpeedFan program és hol tudom az alaplapi venti fordulatát lentebb venni? hangos mert 3ezren van 😞
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
egyrészt pici...másrészt hiányos a talpa..3részt..szemüvegben kell nézni...óccó kinai vacak ...😆
1 hétig fel sem állnék mögüle 😆

[LINK]
0
0
0
0
simon7109 avatar
am ehhez:
http://www.alza.sk/27-samsung-t27a950-cerny-d244981.htm
mit szóltok?😃
nagyon szép kis monitor csak picit drága:S
0
0
0
0
apetit1989 avatar
az alza.sk -n mindig is voltak ilyen bakik. Nekem hoztak le egyszer alaplap helyett nyomtatót.
0
0
0
0
simon7109 avatar
itt
http://www.alza.sk/23-led-lg-ips236v-pn-d238345.htm
mi az anyámért írják azt,hogy 8ms a válaszideje?amikor az LG oldalán is 5ms van írva...
a vicces az,hogy itt van ugyanazon az oldalon ugyan az a monitor más árral😃
http://www.alza.sk/23-lg-ips236v-pn-d305151.htm
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Én anno szereztem kalirátor tappancsot...csináltam fényképet az állványról..saját tesztképet a környékről...a tn-panaelesen bekalibrálva is elégé eltérő kép lett a valósághoz képest...a P-mva panelesen nagyjából jó,de a 244-t-n úgy nézett ki mintha,egy kisméretű ablakon néztem volna a valóságot...semmi műviség,pont olyan randa volt minden a képén mint a valóságban 😆...nem annyira szép ,de élethű:-)
A gyártók szeretik kiszolgálni azt hogy szebbenk szeretnénk látni a dolgokat mint a valóságot...ez a tv-knél is látszik,túl ragyogó ,túl szines..ha megnézed a valóságot csalódsz benne elképzelhető..
Az első film amit megnéztem a samun az a verdák 2-volt...2 óra szájtátás 😆 igaz ha ful hd monitort veszel,divix,dvd,stb felejtős...egyszer megnézel egy jó Bd25-öt mást nem fogsz kívánni 😆 lehet hogy 20-30 Gb de odab.sz..
0
0
0
0
simon7109 avatar
Én játékra és filmekre használnám szal akkor rendben van😀
Meggyőztetek.Szerintem olyat fogok venni.Jól is néz ki.Tökéletes lesz a Mass Effect 3-hoz😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem csak a játék a szempont, hanem pl a filmnézés. Sötét jelenetek részletei is látszanak, nem csak egy massza az egész, arról nem is beszélve, ha körbeüljük a monitort, mindenki látja a képet, nem torzul 30-40fokról oldalról nézve. 😀
De engem már a windowsban is zavar, ha gagyik a színek. Persze valszeg az én Dell-em sem színhelyes, mert egyrészt olcsó fajta, másrészt nincs kalibrálva, de akkor is, sokkal élénkebbek, és természetesebbek a színek, mint egy TN-esnél.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Egy biztos ,óriási a külömbség a paneltipusoknál..
De attól függ mire kell..én fotókat szerkesztek magamnak igy régen egy 4:3-as 19"-es Prémium MVA paneles belineám volt...kaptam kölcsönbe egy Led-es 22"-est tesztelni ha jó megvettem volna...de inkább visszaadtam mert szörnyen művi kékes képe volt,egy feltupírozott TN-es vevőbutító 50E -ft-ért...
Aztán használtan szereztem egy 24"-es Samsung 244T-t..ég és főld,bár nem egy kategória a kettő..ez Spva paneles..
Játékra amúgy szerintem annyira nem lényeges a paneltípus...de nekem szinhűség elsődleges..nem érdekelt a marketing baromság..nem igazán jó ha a papíron a piros nem piros hanem narancssárga😆 ..
Nekem 8ms-os a válaszidő de játéknál semmi folyást nem lehet látni,sem filmnézésnél..mindegyik panelnál mást jelent a válaszidő,és főleg az hogy hogyan mérik...
Megint más a szép címkesor a monitorokon..2ms...1:100Milllió kontrasztarány 😆..de hol és hogyan mérve...olyan mint az egyszerű 100w-os hifierősítőt (pl sony,stb) leveri a 2x20w-os NADom vígan..)
0
0
0
0
Osynho avatar
simon7109:
Egy TN panelnél midenn tekintetben jobb egy ips. Illetve az, hogy némileg lassabb, nem észrevehető. Nekem is 5ms-os IPS-es monitorom van, vígan játszok rajta. 😀 Viszont a képe más kategória, mint az előtte használt Samsung 21,6-os TN-esnek. 😉
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
simon7109 írta:
tehát akkor minden tekintetben jobb a LG IPS236V-PN mint a
LG W2486L?

Úgy írok mint LG IPS236V-PN tulaj. Teljesen szép a képe, IPS panel miatt betekintési szöge is király, éles is. Egyetlen egy amit feltudok hozni hátrányként, hogy a sarkaiban nagy a háttérvilágítás, de ezt csak teljesen feketénél veszed észre, tehát abszolút nem zavaró. Persze nem veszi fel a versenyt drágább IPS panelesekkel, de az árát nagyon megéri. Én megvagyok vele elégedve, ajánlom Neked is. Megéri a TN helyett ezt venni.
0
0
0
0
simon7109 avatar
tehát akkor minden tekintetben jobb a LG IPS236V-PN mint a
LG W2486L?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
Osynho írta:
simon7109 írta:
most ment tönkre javíthatatlan hibával az LG 2284F típusú 22"-es monitorom😞
szerintetek megéri ugyan ilyent venni helyette kb 130 euroért vagy inkább vegyek egy LG 2486L típusú 24"-est?
ez lenne http://www.alza.sk/lg-w2486l-pf-d135124.htm
ez pedig ami elromlott http://www.***/monitor-c3126/lg/w2284f-pf-p28195239/termek-leiras.html#properties

amit kinéztem 24"-es ne tévesszen meg az ára mert nem onnan fogom venni csak azt találtam leírásnak.kb 170-180-ért lenne.szóval durván 40-50 euroval több mint a régi fajta lenne.

Ennyi pénzért az életben nem vennék tn paneles monitort, de ez csak az én véleményem. 😀

Akkor milyet vennél ennyiért?Mert én ilyen árban mást nem találtam.
Fontos a méret ami minimum 22"-es legyen és vagy LG vagy Samsung.

Samsung SyncMaster S23A350H (43.000Ft)
LG IPS236V-PN (49.000Ft)

Mind2-ő 23"-os.

az az LG szép de 5ms válaszidő nem túl sok? a TN paneles LG-nek amit linkeltem csak 2ms a válaszideje.vagy az nem számít?és tényleg ennyivel jobb az IPS?miben jobb egyáltalán?mert más meg azt mondja,hogy a TN a jobb

Egy híperszemű ember mondaná max azt hogy nagy különbség van 5-2 ms között. Nem lehet különbséget tenni 5 és 2 ms között.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
simon7109 írta:
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
Osynho írta:
simon7109 írta:
szerintetek megéri ugyan ilyent venni helyette kb 130 euroért vagy inkább vegyek egy LG 2486L típusú 24"-est?
ez pedig ami elromlott http://www.***/monitor-c3126/lg/w2284f-pf-p28195239/termek-leiras.html#properties

amit kinéztem 24"-es ne tévesszen meg az ára mert nem onnan fogom venni csak azt találtam leírásnak.kb 170-180-ért lenne.szóval durván 40-50 euroval több mint a régi fajta lenne.

Ennyi pénzért az életben nem vennék tn paneles monitort, de ez csak az én véleményem. 😀

LG IPS236V-PN (49.000Ft)

Mind2-ő 23"-os.

az az LG szép de 5ms válaszidő nem túl sok? a TN paneles LG-nek amit linkeltem csak 2ms a válaszideje.vagy az nem számít?és tényleg ennyivel jobb az IPS?miben jobb egyáltalán?mert más meg azt mondja,hogy a TN a jobb
Legfeljebb egy színvak mondja, hogy szebb képe van egy tn-esnek mint az ips-nek. 5ms és 2ms nem sok különbség van.
0
0
0
0
BRUgamer avatar
Miért van az hogy megy a netem mégse találok egyetlen szervert sem MW2-n es MW3-an ? pedig azt irja hogy online
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Le a kalappal, ha gyakorlatban különbséget tudsz tenni 2ms és 5ms között
0
0
0
0
simon7109 avatar
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
Osynho írta:
simon7109 írta:

LG IPS236V-PN (49.000Ft)

Mind2-ő 23"-os.

0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
bata8805 írta:
GokuTM írta:
bata8805 írta:
Sziasztok!

DDR RAM-nak kell állítani a frekvenciáját? BIOSban AUTO-ra van állítva. Ha állítsak akkor hány MHz-re állítsam? Várható tőle teljesítményjavulás? Előre is köszi😀

Azt, hogy hány MHZ-re nyomd, nem lehet tudni. Mindent máshogy. Amennyit enged az alap feszültséggel, mert azt ne feledd, hogy ilyenkor a CPU Órajele is fentebb megy.
-Vagy egy olyan, hogy FSB ami legyen 200Mhz.
-Van egy CPU szorzó ami legyen 17x---így a CPU órajele 17x200=3,4Ghz.
-Van egy RAM szorzó legyen x4---így a RAm órajele 4x200= 800Mhz.
Az FSB emeléssel tudod növelni az órajeleket. Ha lefagy, akkor vagy a CPU-ból fogyott ki a kraft. Vagy Túlmelegszik, vagy kevés neki a fesz.
vagy pedig a RAM nem bír többet.
A szépség kedvéért fentebb teheted, de érdemi növekedést ne várj tőle.

Értem, köszönöm szépen a segítséget! Öreg technika ez már, inkább nem kockáztatok😃 Az FSB ha jól emlékszem 533 MHz... Kicsi vagyok ehhez nem babrálom inkább😃

Nincs mit. Nem is igazán érdemes. Főleg nem régi rendszernél.
Ha plussz FPS-t szeretnél, akkor oda jól meg kell húzni. Kicsit csak akkor érdemes, ha Pl.: 3DMark-ban 4800 pontod van, és az 5000 szebb 😃

😃 Annyit nem ér az egész, akárhogy húzogatom nem lesz belőle 4 magos atomerőmű 😉
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
bata8805 írta:
Sziasztok!

DDR RAM-nak kell állítani a frekvenciáját? BIOSban AUTO-ra van állítva. Ha állítsak akkor hány MHz-re állítsam? Várható tőle teljesítményjavulás? Előre is köszi😀

Azt, hogy hány MHZ-re nyomd, nem lehet tudni. Mindent máshogy. Amennyit enged az alap feszültséggel, mert azt ne feledd, hogy ilyenkor a CPU Órajele is fentebb megy.
-Vagy egy olyan, hogy FSB ami legyen 200Mhz.
-Van egy CPU szorzó ami legyen 17x---így a CPU órajele 17x200=3,4Ghz.
-Van egy RAM szorzó legyen x4---így a RAm órajele 4x200= 800Mhz.
Az FSB emeléssel tudod növelni az órajeleket. Ha lefagy, akkor vagy a CPU-ból fogyott ki a kraft. Vagy Túlmelegszik, vagy kevés neki a fesz.
vagy pedig a RAM nem bír többet.
A szépség kedvéért fentebb teheted, de érdemi növekedést ne várj tőle.

Értem, köszönöm szépen a segítséget! Öreg technika ez már, inkább nem kockáztatok😃 Az FSB ha jól emlékszem 533 MHz... Kicsi vagyok ehhez nem babrálom inkább😃
0
0
0
0
Osynho avatar
simon7109:
Miért csak LG, vagy Samsung? Ennyi pénzért Van IPS paneles monitor is.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha bírja a géped, akkor a lehető legnagyobb felbontáson érdemes játszani, amelyet képes megjeleníteni a monitorod.

Pl. ha 1920X1080 a max, akkor azon érdemes.
0
0
0
0
getcarter avatar
16:9-es monitoron milyen felbontáson érdemes játszani?
0
0
0
0
niteforce avatar
Én azt az LG-t ajánlom, mert IPS paneles. Sokkal szebben visszaadja a színeket mint a TN panel.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:
Osynho írta:
simon7109 írta:

LG IPS236V-PN (49.000Ft)

Mind2-ő 23"-os.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Osynho írta:
simon7109 írta:

0
0
0
0
kistiko07a avatar
Hy all!
Gondban vagyok a vidkarimmal. Egyre többször tapasztalom hogyha játék alatt nagy terhelés éri akkor fél percekre tizedére csökken a teljesítménye. Pl BFBC2-ben fix 100 fpsről leesik 15-re 😕 Általában 65 fokig melegszik a karim és ekkor jön elő ez a jelenség. PLZZZ segítsetek! 1000thx előre is! 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
ebben van valami. A suliban is olyan AMD-s gépek vannak, amelyek alaplapjai támogatják az 1333 MHz-es DDR3-as Ramokat, mégse leht felrakni 1066 MHz fölé az órajelüket, mert akkor kékhalált kapunk rendszerindításkor.

fura... nekem simán mennek 1600-on, sőt még 1800-on is a ramok AMD mellett...
0
0
0
0
no avatar
Hali!Vlaaki tudna esetleg abban segíteni,hogy Operában,hogy állítsam be azt,hogy maradjak bejelentkezve a böngésző bezárása után is.Pl.Gépigényre feljövök.Aztán a Googlere felmegyek.Visszamegyek Gépigényre.Még bevagyok jelentkezve.Kilépek Operából,megint belépek,és újra be kell írni a jelszavam.Nem akarom,úgy,meg nem úgy van megszokva.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
ebben van valami. A suliban is olyan AMD-s gépek vannak, amelyek alaplapjai támogatják az 1333 MHz-es DDR3-as Ramokat, mégse leht felrakni 1066 MHz fölé az órajelüket, mert akkor kékhalált kapunk rendszerindításkor.
0
0
0
0
levi27 avatar
Devis írta:
csak az alapon múlik h kezeli-e a ddr3-at. proci nem érdekes ebből a szempontból

Intelnél... AMD-nél a prociba van építve a memóriavezérlő... Én mivel nekem AM2-es ezért valószinűleg nem viszi /nembaj úgyis lesz új proci...majd...egyszer 😆 / de hátha meg lehet valahogy oldani hogy vigye 😃
0
0
0
0
Devis avatar
csak az alapon múlik h kezeli-e a ddr3-at. proci nem érdekes ebből a szempontból
0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:
levi27 írta:
Szerintetek érdemes még ddr2-es ramot venni?

csak ha a DDR2-es gépedbe használhatatlanul kevés van.
amúgy már nem .

És esetleg a jelenlegi procimat rá lehet bírni hogy vigye a ddr3as ramokat? mert az alaplapon van hozzá foglalat...az se baj ha 1333mhz helyett csak 1066on vagy 800on (már ha olyat egyáltalán lehet 😆 ) mert valószinűleg a héten veszek 2*2gb ddr3 1333mhz-es ramot 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
levi27 írta:

csak ha a DDR2-es gépedbe használhatatlanul kevés van.
amúgy már nem .
0
0
0
0
levi27 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
simon7109 írta:

0
0
0
0
akos328 avatar
Azt már most tudom h rossz topikba írok, de telefonosat, vagyis ami ilyenről ír azt nem találtam. Nos van egy SE xperia x8 mobiltelefonom a legfrisebb 2.1es androiddal.
2.3at szeretnék feltenni rá amit a SE portálon szépen le is írnak.
támad egy kis gondom. http://forum.se-portal.hu/viewtopic.php?f=110&t=14324 erről lenne szó, és ott tartok h Xrecovery telepítése.
Másoljam a fájlokat a system/bin könyvtárba. a baj csak az h rádugom a gépre és nem találom ezt a mappát, mert nem az sd-kártyán van, hanem egy másik gyökérkönyvtárban, de total commanderben nem tudok máshova csak az SD kártyára lépni. így nem tudom a recovery-t felrakni. teszem hozzá hogy a SuperoneClick progival a rootolás sem biztos h sikerült, mert azt írja h telefon bedugása előtt nyomjak a root gombra, ami egy is történt, de ilyenkor lefagy a progi, ha közben rádugom a telóm akk foyltatja a rootolást. a végén azt írja h felugró ablakban a yesre menjek, de nem ugrott fel semmilyen ablak. az oldalon a 1.9, van én pedig 2.3 szedtem le, most elképzelhető h amit írnak h Busybox-ot nem kell engedélyezni, hanem magától települ.
Mind1 a lényeg h vki megtudná mondani a system mappához h férek hozzá, mert a telefonon látom, csak nem engedi másolni a fájlokat, gépről viszont nem látom a mappát.

Még1x bocs h rossz helyre írtam, de ez a legnézettebb topik, és sürgős lenne a segítség.
Tényleg csak az írjon aki ért hozzá. Előre is köszönöm.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:

Szerintem inkább a LG 2486L-t vedd. Drágább, viszont jobban megéri.
0
0
0
0
simon7109 avatar

0
0
0
0
Devis avatar
nem. ha jól tudom , meszebb vannak a lyukak egymástól az 1155/56-os lapokon mint 775-ön
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
az 1156-os / 1155-ös gyári coolerek rámennek 775-re?
köszi előre is
0
0
0
0
no avatar
HEHEEHEE 😆 kérdésem: avval jön a gép khm laptotp az egyik egérnél usbs egérnél hogy a tejlesitményimpulzus a hubon csatlakoztassa le az usb-t és az egerem se mükdöi zárlatos az egerem javaslatok?
0
0
0
0
no avatar
Mindenhogy próbáltam már.Feszültségemelés órajelcsökkentés stb...Alaplapot egyébként is szeretnék venni mert Fx-re váltok.Csak gondoltam rákérdezek hátha a lap hibás 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
LobiDrg írta:
Sziasztok.Az elképzelhető hogy egy másik alaplapban fel tudom rendesen oldani a rejtett magot a procimban (Athlon x3 445) ?Mert most 4 maggal be sem tolt a win 7.Lehet az alaplap hibája is ez?

Egy próbát megér.😃 De azért ne vegyél új lapot mert 4 magosítani akarod a procit,hanem ha van olyan barátod akinek valami AM3-as alaplapja van akkor vidd el hozzá és nézzétek meg ott.😀
0
0
0
0
Flash avatar
LobiDrg: Nem hinném. Valószínüleg nem véletlenül lett letiltva a 4. mag.
0
0
0
0
Osynho avatar
Csak ezért nem váltanék alaplapot, mert nem valószínű, hogy ő a hibás. 3 maggal se megy? Emelt feszültséggel?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Az elképzelhető hogy egy másik alaplapban fel tudom rendesen oldani a rejtett magot a procimban (Athlon x3 445) ?Mert most 4 maggal be sem tolt a win 7.Lehet az alaplap hibája is ez?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
Ha valaki ért a VGA BIOS flash-eléshez kérem írjon!!
ATI Winflash-t használtam, amivel sikerül rátenni Új BIOS-t de viszont valami gáz van.
Nem lehet semmiféle Drivert feltelepíteni. "nem erre a platformra készült" stb.
Ugyan ez van az eredetivel, az újal(vagy 9-et kipróbáltam.)
Utolsó remény az Atiflash lehet. Szarrá néztem a netet de nem vágom, azt hogy s mint kell.
Valamit DOS-ozni kell, de nem tudom azt hogyan.
DOS bootolni kéne, de hogy hogy azt passz. tettem már pendrivre-ra ilyan előre elkészített .iso-t de nem bootol, vagy nem si tudom mit kellene csinálnia.
Szóval, ha valaki ért hozzá, és el tudja magyarázni mit kéne csinálni, annak megköszönném, mert reggel 9:00-óta ezt csinálom.
VGA biosát csak nagyon nyomós esetben szabad flashelni. Egyébként még talán megtudod csinálni. Ugyanúgy mint ha egy 6950 flashelnél 6970-essel csak itt frissíted a bios-át. youtub-on van egy pár videó róla. De nagyon dontos, hogy a vga-d honlapjáról próbáld meg letölteni a bios-t.

VGA honlapján nincs BIOS.
5 óra munka árán sikerült megcsinálni.
Fogtam a gyári BIOS-t és saját kezűleg moddoltam át egy "újra".
Techpowerup-on van fenn 16db, abból vagy 3-4 működött, csak nem engedett Drivert feltelepíteni, mert nem ismerte fel hogy ez egy HD3870.
Így azt a BIOS-t, amivel felismerte 10-ből 2x, azt átírtam()feszültség,órejelek, és beállítottam, hogy vezérelje a ventit) ezt rátettem 2x amire felismerte, és most véégre működik. 😃

Grat hozzá, szép munka lehetett!😎
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Ha valaki ért a VGA BIOS flash-eléshez kérem írjon!!
ATI Winflash-t használtam, amivel sikerül rátenni Új BIOS-t de viszont valami gáz van.
Nem lehet semmiféle Drivert feltelepíteni. "nem erre a platformra készült" stb.
Ugyan ez van az eredetivel, az újal(vagy 9-et kipróbáltam.)
Utolsó remény az Atiflash lehet. Szarrá néztem a netet de nem vágom, azt hogy s mint kell.
Valamit DOS-ozni kell, de nem tudom azt hogyan.
DOS bootolni kéne, de hogy hogy azt passz. tettem már pendrivre-ra ilyan előre elkészített .iso-t de nem bootol, vagy nem si tudom mit kellene csinálnia.
Szóval, ha valaki ért hozzá, és el tudja magyarázni mit kéne csinálni, annak megköszönném, mert reggel 9:00-óta ezt csinálom.
VGA biosát csak nagyon nyomós esetben szabad flashelni. Egyébként még talán megtudod csinálni. Ugyanúgy mint ha egy 6950 flashelnél 6970-essel csak itt frissíted a bios-át. youtub-on van egy pár videó róla. De nagyon dontos, hogy a vga-d honlapjáról próbáld meg letölteni a bios-t.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció