Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
simon7109 írta:
[url]http://***/webshop/product/amd_phenom_ii_x4_960t_3.00ghz_am3_box/192276[/url]
ez milyen?azt írjk,hogy megfelelo alaplappal 6 magost lehet belole csinálni 3.5 Ghz-n.
és nem is drága.már csak megfelelő alaplap kell max 20 ezerért.

jelenleg best buy.
0
0
0
0
simon7109 avatar
http://i.p.o.n.hu/webshop/product/amd_phenom_ii_x4_960t_3.00ghz_am3_box/192276
ez milyen?azt írjk,hogy megfelelo alaplappal 6 magost lehet belole csinálni 3.5 Ghz-n.
és nem is drága.már csak megfelelő alaplap kell max 20 ezerért.
0
0
0
0
cseszka avatar
pl i.p.o.n vagy olcsoponthu és ott ameik üzletben olcsobban jösz ki,ki is küldik ha nincs a lakhejedhez közel üzletük ahonnan át tudnád venni.
0
0
0
0
simon7109 avatar
cseszka írta:
Igen,a második generáios procikkal kompatibilis pl Phenom II X2,X3,X4,söt még az X6 is,meg az athlonokál is csak abba nincs 6magos,viszont a te procid:AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ elsögenerációs,és nem megy bele.
Itt a link:[LINK]

és hol a legolcsóbbak ezek?honnan ajánlod venni? mert az e d i g i t a l-on elég kicsi a proci vlasztk...
0
0
0
0
cseszka avatar
Igen,a második generáios procikkal kompatibilis pl Phenom II X2,X3,X4,söt még az X6 is,meg az athlonokál is csak abba nincs 6magos,viszont a te procid:AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ elsögenerációs,és nem megy bele.
Itt a link:[LINK]
0
0
0
0
simon7109 avatar
cseszka írta:
Nemjo,mert az AM3 lap,a te procid meg AM2-es,vagyis neked am2 vagy am2+ lap kell,azokba megy bele a te procid.Az a baj h ebböl csak ddr2-es van,van egy asrock,ASROCK N68C-S UCC amibe lehet tenni ddr2 v ddr3 memot is,ez egy köztes lap,de egyszerre nemlehet bene ddr2 is meg ddr3 is,vagy az egyik v a másik.Annak meg értelme nincs.Legjobb megoldás,ha eladod amid van,lap,proci,memo,és egy Penom II X2 550 proci AM3 lap meg memó 60000FT megvan ujan.
Szerk:
I.P.O.N
25660 a phenom II X2 560
25000 kapsz jó lapot hozzá,ami támogatja a magfeloldást,és ha kis szerencse is társul hzzád kapsz egy 4magos phenomot,amig még eléglesz egy darabig.
Ez kb 50000 + a memoria.ami nem annyira drága,megy nemkell 1Xre megvenni a 4X2 GB-t

én ugy tudom,hogy az AM3-as lap visszafelé kompatibilis.Tehát működnek benne az AM2-es procik.a linkemnél is ott van,hogy kompatiblis az Athlon II X2 procikkal sőt még a Sempronokkal is.
meg a lap hivatalos oldalán is ez van.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3N78D

szerk.: ezt benéztem.nekem nincs ott a II...
0
0
0
0
Devis avatar
akkor már inkább 90T-t vegyen, 30e ft, és az már 6 magosítható
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemjo,mert az AM3 lap,a te procid meg AM2-es,vagyis neked am2 vagy am2+ lap kell,azokba megy bele a te procid.Az a baj h ebböl csak ddr2-es van,van egy asrock,ASROCK N68C-S UCC amibe lehet tenni ddr2 v ddr3 memot is,ez egy köztes lap,de egyszerre nemlehet bene ddr2 is meg ddr3 is,vagy az egyik v a másik.Annak meg értelme nincs.Legjobb megoldás,ha eladod amid van,lap,proci,memo,és egy Penom II X2 550 proci AM3 lap meg memó 60000FT megvan ujan.
Szerk:
I.P.O.N
25660 a phenom II X2 560
25000 kapsz jó lapot hozzá,ami támogatja a magfeloldást,és ha kis szerencse is társul hzzád kapsz egy 4magos phenomot,amig még eléglesz egy darabig.
Ez kb 50000 + a memoria.ami nem annyira drága,megy nemkell 1Xre megvenni a 4X2 GB-t
0
0
0
0
simon7109 avatar
Ez
http://www.***/Alaplap/Asrock_M3N78D_sAM3_alaplap-p53591.html
Jo alaplap lenne? Marmint a jelenlegi cucaimhoz jó? Mert ramon kivul mast nem akarok kicserelni az alaplapot leszamitva.
A hdd ilyen ami van
http://www.***/HDD/Western_Digital_500GB_(WD5000AAKX)_SATA2_mervlemez-p61787.html

A csillagok helyen e d i g i t a l "pont" hu van. Nem tudom miert csillagozta ki... Ide irtam rendesen azt is kicsillagozta.
0
0
0
0
cseszka avatar
simon7109 írta:
cseszka írta:
Ha 2 fekete van meg 2 sárga akkor az 4,vagyis tehetsz mind a 4-be memot.A legjobb ha 2be van vagy mind a 4ben,mert igy dolgozik,dolgoznak dualban.

Csak az a baj,hogy a DDR2 ram marha draga... DDR3-bol veszek 20 eurobol 4gb-t mig ddr2-ből 30 eur a 2gb... Nem tehetek ddr3-at ddr2 foglalatba?😃
Mert igy jobban megerne uj alaplapot venni

Hát igen.A ddr3 olcsobb,és ddr3-at nem tehetsz ddr2-be.
Ahhoz lapot is kellene cserélned,meg ha joltom a lapod AM2-es,és ddr3 memot fogado lapok AM3-asok,de lehet h van AM2+ ban is olyan amibe ddr3-megy,ez lenne a legjobb megoldás.A memokat jó áronn eltudnád adni,de a lapért nemhiszem h sokat kapsz.😕
0
0
0
0
Viktore avatar
Sziasztok lenne 1 kérdésem aki ismeri van ez a Jdownloader ezzel külömbőző linkeket lehet letölteni de van-e még ilyen hasonló program mind a jdownloader amivel külömbőző linkekeről lehet letölteni mármint mediafire... szóval külömbőző linkes fájlokat lehet letötölteni
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Ha már így szóba került az afretburner akkor azt kérdezném, hogyan kell megcsinalni, hogy játék közben kimutassa a GPU Usage-t, GPU Temperature-t meg stb-t ? mert multkor szórakoztam vele de nem sikerült meg oldanom 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az fps-t a Fraps nevű program segítségével tudod kitenni. Ekkor csak el kell indítani játék előtt és fogja mutatni.

Msi afterburner a videókártya hőmérsékletét, a GPU kihasználtságot stb. dolgokat írja ki.

xlife: Én látom bőven a különbséget a 24 és a 60 fps között.
0
0
0
0
simon7109 avatar
cseszka írta:
Ha 2 fekete van meg 2 sárga akkor az 4,vagyis tehetsz mind a 4-be memot.A legjobb ha 2be van vagy mind a 4ben,mert igy dolgozik,dolgoznak dualban.

Csak az a baj,hogy a DDR2 ram marha draga... DDR3-bol veszek 20 eurobol 4gb-t mig ddr2-ből 30 eur a 2gb... Nem tehetek ddr3-at ddr2 foglalatba?😃
Mert igy jobban megerne uj alaplapot venni
0
0
0
0
getcarter avatar
Superlompos írta:
Jaja. Én nem kérdeztem, hanem válaszoltam! 😀

ja kösz, és hogy kell kitenni a képernyőre, próbáltam afterburner-rel, on-screenn meg minden de nem akarja
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
simon7109 avatar
2 kerdesem van.
Ugye az Asus M2N-E SLI alaplap DDR2 ramos? Most akkor ebben 2 foglalat van vagy 4? Mert van 2 sarga es 2 fekete ram foglalat. Nekem 2 1gb van benne tehetek en ebbe meg 1 2gb-t?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
aaron_ írta:
niteforce írta:
a hardver simán elég hozzá. Szerintem valami szoftveres gubanc van. Egy vírus vagy valami. Futtass egy vírusirtót meg egy rendszerkarbantartót (pl. Ashampoo win optimizer). Ha nem jön be húzd újra a windowst.

Holnap akkor felteszem a win8-at, már úgyis tervben volt, meglátjuk azzal, hogy muzsikál.

Hamar el fog menni a kedved a Win8-tól (csak szólok)
0
0
0
0
aaron_ avatar
niteforce írta:
a hardver simán elég hozzá. Szerintem valami szoftveres gubanc van. Egy vírus vagy valami. Futtass egy vírusirtót meg egy rendszerkarbantartót (pl. Ashampoo win optimizer). Ha nem jön be húzd újra a windowst.

Holnap akkor felteszem a win8-at, már úgyis tervben volt, meglátjuk azzal, hogy muzsikál.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
aaron_ avatar
niteforce írta:
aaron_ írta:

[...]

nem ez lesz, nekem is ennyi, és megy normálisan minden.

Kösz! Akkor legalább ezt kizárhatom. Lehet az, hogy egyszerűen kevés a cpu hozzá? Azért ez elég durva lenne, meg nem is értem mivel ilyenkor kb 70% on szokott menni. Talán a vga? de akkor meg azt nem értem, hogy mégis miért nem skálázódik jobban? hogy lehet, hogy ilyen kis felbontáson is csak ilyen kevés fps-t produkál? 😲
0
0
0
0
niteforce avatar
aaron_ írta:
Kedves fórumtársak!

Attól tartok egy elég komoly problémám van, ill. nem is nekem, hanem a gépemnek. Már régóta furcsállom, hogy kisebb felbontáson játékok* alatt nem hozza az elvárható fps-t (mintha a cpu-val lenne probléma).
Nemrég johnny63 arra hívta fel a figyelmemet, hogy könnyen lehet az, hogy az alaplapom HT link-jének frekvenciájával van a baj (gyárilag). Másoknál ugyan ilyen procival -ahogy eddig láttam- ez az érték 2000 Mhz. Most akkor valóban az alaplapommal lehet baj(HT link), vagy csak magamnak magyarázom be?

*A játékok alatt leginkább a bf3-mat értem, ahol sok városi pályán low-on sincs meg az 50 fps, nem, hogy 60! Még a leges legkisebb felbontáson sincs meg fix-en! 😠

https://www.kephost.com/images4/2012/3/5/eswcgdw3u1g1lw93gr2r.png

nem ez lesz, nekem is ennyi, és megy normálisan minden.
0
0
0
0
aaron_ avatar
Kedves fórumtársak!

Attól tartok egy elég komoly problémám van, ill. nem is nekem, hanem a gépemnek. Már régóta furcsállom, hogy kisebb felbontáson a játékok* alatt nem hozza az elvárható fps-t (mintha a cpu-val lenne probléma).
Nemrég johnny63 arra hívta fel a figyelmemet, hogy könnyen lehet az, hogy az alaplapom HT link-jének frekvenciájával van a baj (gyárilag). Másoknál ugyan ilyen procival -ahogy eddig láttam- ez az érték 2000 Mhz. Most akkor valóban az alaplapommal lehet baj(HT link), vagy csak magamnak magyarázom be?

*A játékok alatt leginkább a bf3-mat értem, ahol sok városi pályán low-on sincs meg az 50 fps, nem, hogy 60! Még a leges legkisebb felbontáson sincs meg fix-en! 😠

https://www.kephost.com/images4/2012/3/5/eswcgdw3u1g1lw93gr2r.png
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jaja. Én nem kérdeztem, hanem válaszoltam! 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
a B. is teljesen helyes 😉
0
0
0
0
getcarter avatar
Superlompos írta:
Fps:

A: Frame per Second = képkocka másodpercenként. 25 fps (azaz 25.000) már folyamatosnak tűnik, de az a legjobb, ha 60 (60.000 képkocka), vagy afelett vagyunk.

B: First person shooter = E6'-ben játszodó lövöldözős játék. Amikor pl. a látod az ember kezét és a fegyverét. Ilyen pl. a Battlefiled, Cod stb.

A
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hello
Mivel ujra raktam a géPem elveszett minden az iTUnesból. Akarom zenét rakni a telora és nem engedi. A iTunesba bemásolja de onnan a telóra nem. Szinkronizálom de semmi másolom de semmi nem mssolja át. Mit csin?
0
0
0
0
Devis avatar
24? simán különbséget teszek 24 és 30 között. 😃 30 fölött már nem tudok
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
xlife írta:
Superlompos írta:
Fps:

A: Frame per Second = képkocka másodpercenként. 25 fps (azaz 25.000) már folyamatosnak tűnik, de az a legjobb, ha 60 (60.000 képkocka), vagy afelett vagyunk.

B: First person shooter = E6'-ben játszodó lövöldözős játék. Amikor pl. a látod az ember kezét és a fegyverét. Ilyen pl. a Battlefiled, Cod stb.

24FPS felett nem látja az emberi szem a különbséget, szóval a 60fps-es becslés baromság😃
Inkább a 30. Nekem amikor nézek hd filmet a 24fps elég kevés.
0
0
0
0
niteforce avatar
xlife írta:
Superlompos írta:
Fps:

24FPS felett nem látja az emberi szem a különbséget, szóval a 60fps-es becslés baromság😃

Pedig látja... Én legalábbis sok különbséget veszek észre. Sokkal jobb a játék ha megvan az az FPS. kell az a normális irányításhoz is.
0
0
0
0
xlife avatar
Superlompos írta:
Fps:

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Fps:

B: First person shooter = E/1-ben játszodó lövöldözős játék. Amikor pl. a látod az ember kezét és a fegyverét. Ilyen pl. a Battlefiled, Cod stb.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
GAMER2 írta:
sykes írta:
mi az az fps?

Frame/Second-----magyarul: Képkockaszám😊

szerk: Niteforce megelőzött😆

képkocka másodpercenként
0
0
0
0
GAMER2 avatar
sykes írta:
mi az az fps?

Frame/Second-----magyarul: Képkockaszám😊

szerk: Niteforce megelőzött😆
0
0
0
0
niteforce avatar
sykes írta:
mi az az fps?

frame(s)/second, vagyis képkockák száma másodpercenként.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Ha van dx11 es karim és a játék dx9 es akkor nem lessz olyan kidolgozva a játék?
0
0
0
0
philips20 avatar
hát max 75 ig lemegyek, de én is 80 körül gondoltam, az reális szerintem
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
philips20 írta:
Egy Toshiba at100-100 Tabletet 80 ért eltudok adni ? új a cucc, gari is van rá persze.

Bolti ára 100 fölött van. 80 szerintem nem sok érte vagy ?

Most nézegettem, és már 92.-ért is lehet kapni, de a 80 reális árnak tűnik számomra. Tartsd a 80-as árat (max 83) de 80 alá nem érdemes menni.
0
0
0
0
philips20 avatar
Egy Toshiba at100-100 Tabletet 80 ért eltudok adni ? új a cucc, gari is van rá persze.

Bolti ára 100 fölött van. 80 szerintem nem sok érte vagy ?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem kell újrahúzni. Csak alaplap cserénél kell.
0
0
0
0
Athis18 avatar
ÉS pl proci cserénél célszerű e oprendszert ujrarakni?

Köszönöm eddigi válaszotokat 😀
0
0
0
0
levi27 avatar
Athis18 írta:
ALiveNF6G-VSTA, és ebbe a lapba milyen procit tudnátok ajánlani?

ez a plafon amit visz...legalábbis ezt írták ASRockék 😃
Phenom Quad Core HD9600WCJ4BGD(ez nem tudom melyik procit takarja..) 95W Agena 2300Mhz
0
0
0
0
wdavid avatar
AM2+/AM2 foglalata van szóval AM3 is belemeyg de gondolom nem mind 😃

Gyártó honlapján ezek vannak: AMD Phenom FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor

http://www.as rock.com/mb/overview.asp?model=alivenf6g-vsta
0
0
0
0
Athis18 avatar
ALiveNF6G-VSTA, és ebbe a lapba milyen procit tudnátok ajánlani?
0
0
0
0
niteforce avatar
Ha AM3 vagy AM2+ CPU-t használsz AM2 chipsethez tartozó alaplapban, a rendszerbusz korlátozódni fog HT 3.0-ról HT 1.0-ra, de ez a CPU órajelét nem befolyásolja.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha AM3-as vagy AM2+- procit használsz AM2-es csipkészletű lapon, akkor a rendszer buszsebessége lefokozódik HT3.0-ról (5200 MT/s) HT1.0-re (2000 MT/s), de a processzor órajelét nem fogja ez befolyásolni.

Nekem ez sikerült összehozni a játékokból tanult angol tudásommal.
0
0
0
0
Athis18 avatar
*If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.

Az alábbi szöveg mit akar jelenteni? (ALiveNF6G-VSTA alaplap)
0
0
0
0
akos328 avatar
Azért szeretnék most újítani, mert most olcsók a DDR3-as lapok, meg modulok.
DDR2-bn akarok +-t rádobni az 2x olyan drága lenne.
nem akarok úgy járni mint a régi gépemmel, amikor nem gondoskodtam rendesen hogy új cuccok legyenek, vmi tökre megy és vehettem teljesen új gépet.
ha kifut végleg a DDR2, meg drága is, a kutya se veszi, ráadásul minél tovább használom annál jobban megy leljebb az ára is, anál kevesebbet kapom érte, egyre nagyobb lesz a differencia a vásárolt, meg az eladott termék között.
nah remélem értitek ezért nem tudok most dűlőre jutni.
0
0
0
0
wdavid avatar
akos328 írta:
A baj az hogy nincs önálló keresetem. Amikor minden nap 6-ra érek haza, max nyáron tudok elmenni 50-70K keresni havonta, azt meg nem gépre fogom költeni
Bocs off.

ha nincs állandó kereset az megint más 😃 én is befejeztem az offolást 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció