Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
hogyan tudnék multizni call of duty 2-vel GMA3100-al? mindenek mmegvan csak DX hibát ír ki de miért?
0
0
0
0
akos328 avatar
Bocsi tudom h a szoftverhez kéne írni, de oda nem tudom hova😃

Lenne egy gyors kérdésem. van olyan progi amivel a zeneszámból a szöveget ki lehet venni? mert ha jól tudom ellehet halkítani, de nem tudom melyik progival.
Ha leírjátok a nevét, akkor lécci azt is h kell megcsinálni.
Előre is kössz
0
0
0
0
philips20 avatar
MaximumGame írta:
philips20 írta:
a mostani procimat/alaplapomat, érdemes lecserélni az új ra, a 2011 es re ?

Nem hacsak nem programozó vagy ! 😀

nyitok meg programokat 😀 😃 😂
0
0
0
0
MaximumGame avatar
philips20 írta:

Nem hacsak nem programozó vagy ! 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Norbi1996 írta:
Hali! Vki küldene nekem pár olyan progit, amivel jútúbról lehet zenét leszedni? köszi😃

[LINK]
0
0
0
0
MaximumGame avatar
apetit1989 írta:
Mikor (?) másolhatnám le ez önök adójáról (?) ezt a videót?
De teljesen rossz a mondat. Szórend, minden. Meg hogy megy oda a "wenn"

Köszi!

youtube on írták, de nem tudom mit szeretne 😞
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Hali! Vki küldene nekem pár olyan progit, amivel jútúbról lehet zenét leszedni? köszi😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Mikor (?) másolhatnám le ez önök adójáról (?) ezt a videót?
De teljesen rossz a mondat. Szórend, minden. Meg hogy megy oda a "wenn"
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Valaki tudd német et ? 😃

Fordítóba nem érteni 😃

Hey, wenn ich könnte dieses Video auf Ihrem Kanal zu kopieren?.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Hy mindegyik alaplapba van hangkártya és hálózatikari?
0
0
0
0
jumbo avatar
Windows 7.
32 biten csak 4GB ramot lehet megcímezni, de ebbe bele kell számolni az összes eszköz saját memóriáját is. (wincseszter cache, CPU cache, videokártya memória, stb.)
Magyarán,ha 3Gb ramod van és van 1GB-os vgad,akkor már 64 bites rendszert az ajánlott!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
patrikk911 írta:
Helo lehet win xp és dx 11 em? És miben különbözik a win xp vista és a 7 ?

Az xp DX10-et ismeri fel max.
Vista/Win7 DX11-et is.

Vistarol nem tudok sokat mondani, nem használtam még. De sokak szerint nagyon rossz a vista. Az a különbség hogy a Win7 az kifinomultabb, és jobb mint az előde az XP. Kezeli a DX11-et, így emelve maximumra a játékok beállítását. És kezeli a 4Gb fölötti Ram-ot is. Az XP SP3 64bit esetében kezel 4Gb-ot. 4Gb fölött nem tud kezelni. Szóval röviden ennyi a különbség.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Helo lehet win xp és dx 11 em? És miben különbözik a win xp vista és a 7 ?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
jumbo írta:
kalashnikoff írta:
CatchO írta:
Üdv mindenki
mostanában sokat gameltem és a hardverekkel teljesen lemaradtam, híreket se néztem, és hát frissítenék a gépemen, ha valaki tudna tanácsot adni, azt megköszönném 😀 procit/alaplapot/vga-t kell cserélni gondolom, mit tudtok ajánlani? a keret ~80k lenne.

MSI 870A-G54 (19.000Ft)
AMD Phenom II X4 960T (30.000Ft)
Sapphire Radeon HD6790 1GB 256bit (34.000Ft)

Összesen: 83.000Ft. (A + 3k-t bőven megéri még. )

A 6790 esről.

"Az összegzésből az is kiderül, hogy a HD 6790 megközelítőleg a "számkivetettnek" tekintett HD 5830 teljesítményszintjét produkálja azzal a különbséggel, hogy olcsóbb és némileg fejlettebb annál. És hogy kinek érdemes váltania? Egy korábbi GeForce GTS 450-et bemutató cikkünkből kiderül, hogy a HD 4870 a HD 5770 teljesítményszintjét hozza, ebből következően szerintünk azok gondolkozzanak a cserén, akiknek maximum Radeon HD 4850 (vagy 9800 GT/GTX) van a gépében, ez egy két generációval ezelőtti szintén középkategóriás, éppen a tömegeknek szánt videokártya volt, mint a most kiadott HD 6790."

Magyarán a kérdezőnek teljesen felesleges az 5770 esét lecserélni a szinte ugyanolyan tudású 6790 esre!!

Ő írt, én válaszoltam. Nem vettem latolgatásba az előző (vagy is a mostani kártyáját). Az 5770 és a 6790 között max 8-10 fps a különbség játékoknál. (Amely néhány játéknál nem tűnik soknak, de némelynél jelentős.)
Természetesen attól is függ, mekkora beállításon játszik vele.

De akkor itt javítom magam.

CatchO:
vedd meg, a procit + lapot. Gyűjts rá pénzt, és mikor összejön egy adott összeg, egy jobb VGA-ra akkor cseréld le. Így hatékonyabb akkor.
0
0
0
0
jumbo avatar
kalashnikoff írta:
CatchO írta:
Üdv mindenki
mostanában sokat gameltem és a hardverekkel teljesen lemaradtam, híreket se néztem, és hát frissítenék a gépemen, ha valaki tudna tanácsot adni, azt megköszönném 😀 procit/alaplapot/vga-t kell cserélni gondolom, mit tudtok ajánlani? a keret ~80k lenne.

MSI 870A-G54 (19.000Ft)

A 6790 esről.

"Az összegzésből az is kiderül, hogy a HD 6790 megközelítőleg a "számkivetettnek" tekintett HD 5830 teljesítményszintjét produkálja azzal a különbséggel, hogy olcsóbb és némileg fejlettebb annál. És hogy kinek érdemes váltania? Egy korábbi GeForce GTS 450-et bemutató cikkünkből kiderül, hogy a HD 4870 a HD 5770 teljesítményszintjét hozza, ebből következően szerintünk azok gondolkozzanak a cserén, akiknek maximum Radeon HD 4850 (vagy 9800 GT/GTX) van a gépében, ez egy két generációval ezelőtti szintén középkategóriás, éppen a tömegeknek szánt videokártya volt, mint a most kiadott HD 6790."

Magyarán a kérdezőnek teljesen felesleges az 5770 esét lecserélni a szinte ugyanolyan tudású 6790 esre!!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
CatchO írta:
Üdv mindenki

MSI 870A-G54 (19.000Ft)

0
0
0
0
tib87 avatar
Sziasztok! Egy kérdésem lenne: Az intel core i7 720 qm proci alapból 1,6 ghz-es. A turbo boostal 2 mag megy fel kb 2,7-2,8 ghz-re a másik 2 pedig olyan 1,8 -ra. Ezeket az értékeket átlagolni kell úgy kapjuk meg az egy magra jutó frekvenciát? Vagy hogy megy ez? Köszi a választ előre is!
0
0
0
0
niteforce avatar
patrikk911 írta:
Heló az amd phenom II 4X 960Tnek van vmi hátránya a többi phenom 4x hez képest?mert elég nagy árkülönbség van köztük

inkább csak előnye van 😀
Mindig van ami aktuálisan nagyon jó vétel, ilyen most ez a cpu is.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Heló az amd phenom II 4X 960Tnek van vmi hátránya a többi phenom 4x hez képest?mert elég nagy árkülönbség van köztük
0
0
0
0
Devis avatar
jah látom, mostmár csak azt kéne tudni h ezaz alap-e 😃
0
0
0
0
Devis avatar
üdv
van olyan progi ami kiírja egy vga biosának a típusát? mert ma vettem egy 5850-et (msi twin frozr II), cask kicsit fura h a ventije alapból 55%-en megy, ami 2 ventinél már elég jó kis zajt csap. sztem a biosa moddolt, és arra lennék kiváncsi h jól gondolom-e vagy se

up: msi afterburnert benyomtam és munka hatására (furmark) nyomja feljebb a ventit, és alapon nem 55%-on megy. rem mostmár jó lesz
0
0
0
0
rambobo avatar
Sziasztok!
Az a gondom lenne, hogy bekapcsoláskor nagyon hangosan búg a gépem kb fél-1 percig majd abbahagyja és nemjön vissza.Olvastam olyat, hogy kifüstölhet a gép vagy hasonló 😕.Lehetséges az, hogy a hidegtől van(mert a szobába elég hidág van éjjel) és valamelyik alkatrész párátlanít, vagy felmelegíti magát?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
ProMaXuS írta:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a sulis gépen XP van,és az ikonok,nem tudom hogy,olyanok mintha ki lennének jelölve,de nincsenek kijelölve,csak a szín a szövegének ilyen kék.
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan csinálhatnám meg,hogy ne legyen olyan kék. 😀
Válaszokat előre is köszönöm! 😀

Vagy a háttér miatt olyan, vagy a beállításokban van beállítva a kék szín, hogy úgy jelenítse az ikont. (De a háttér miatt lehet)
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a sulis gépen XP van,és az ikonok,nem tudom hogy,olyanok mintha ki lennének jelölve,de nincsenek kijelölve,csak a szín a szövegének ilyen kék.
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan csinálhatnám meg,hogy ne legyen olyan kék. 😀
Válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
annyi 😃 ez olyan 2 órás dolog
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
thx.tudom kicsit fárasztó vagyok😃
ha nem gond lenne még pár kérdésem.a processzor amit kinéztem a 960T.
gondolom van hozzá hűtő alapból.a kérdésem az,hogy elég az neki ha feloldom a +2 magot és felhúzom 3.5 Ghz-re(ennyit írtak az i.p.o.n-on amire felhúzták és stabilan ment) vagy venni kell valami komolyabbat?

Gyári hűtővel stabilan menne 3,5Ghz-en. Ha erősebb OC-t szeretnél, nem árt egy jobb hűtés.

Nem igen akarok vele babrálni😃
Feloldom a magokat és beállítom 3.5 Ghz-re és nekem jó lesz legalább egy 4-5 évig.(a mostani procim is viszi a legtöbb játékot maxon pedig nem mai darab,szal szerintem majd az is el lesz egy ideig)

Ezzel a procival el leszel egy ideig, az biztos 😀
0
0
0
0
simon7109 avatar
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
gondolom van hozzá hűtő alapból.a kérdésem az,hogy elég az neki ha feloldom a +2 magot és felhúzom 3.5 Ghz-re(ennyit írtak az i.p.o.n-on amire felhúzták és stabilan ment) vagy venni kell valami komolyabbat?

Gyári hűtővel stabilan menne 3,5Ghz-en. Ha erősebb OC-t szeretnél, nem árt egy jobb hűtés.

Nem igen akarok vele babrálni😃
Feloldom a magokat és beállítom 3.5 Ghz-re és nekem jó lesz legalább egy 4-5 évig.(a mostani procim is viszi a legtöbb játékot maxon pedig nem mai darab,szal szerintem majd az is el lesz egy ideig)
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:

0
0
0
0
levi27 avatar
Szilard96 írta:
Az mindegy, csak az alaplap fogadja el azt a processzortípust.

A cooler kérdése a Watt szám 😀

Pont ezaz hogy max TDP-re 95W-ot írnak... na ha kinyitom a 555-ös összes magját az úgy 125W++ lesz... nem fog elfüstölni esetleg? 😃
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
BRUgamer: Felesleges progik? O.o
Hát kinek mi a felesleges, mindenkinek más programokra van szükségük. Azt neked kell eldöntened, hogy mi a felesleges számodra.
0
0
0
0
simon7109 avatar
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:
megnéztem és ami jelenleg van alaplapom M2N-E SLI arra 800 Mhz-s ramot írnak.akkor 800 Mhz-sat még nyugodtan vehetek bele vagy csak az alatt lehet?
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NE_SLI/

533/667/800Mhz-es ram megy bele.
0
0
0
0
simon7109 avatar
megnéztem és ami jelenleg van alaplapom M2N-E SLI arra 800 Mhz-s ramot írnak.akkor 800 Mhz-sat még nyugodtan vehetek bele vagy csak az alatt lehet?
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NE_SLI/
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
megnéztem és most 2 667 Mhz-s DDR2 van benne.Az számít valamit,hogy hány Mhz-s RAM-ot teszek a gépbe?persze nem teljesítmény javulásra gondolok hanem,hogy lényeges e?pl van valami korlát,hogy milyen alaplapba hány Mhz-s RAM mehet?Vagy akármilyen DDR2-es alaplapba rakhatok akármilyen gyors DDR2 RAM-ot?(ugyan ez a kérdés él a DDR3 alaplapnál DDR3-as rammal)

Laptól is függ, hogy hány MHZ-es lapot tudsz belerakni. (Pl: Asus M5A78L-M LX. Ebbe 1066Mhz-es DDR3 ram-tól kezdve 1833-ig rakhatsz (1833 már OC-zva.)
Gigabyte GA-EP41-UD3L-ba max 800Mhz-es DDR2-es ram-ot lehet rakni. És így tovább.... . A gyártók honlapján pontosan meg tudod nézni mennyi, és mekkora ram fér az adott alaplapba.

értem.
itt van amit kérdeztem alaplapot,hogy jó e lenne:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A87/
itt azt írja,hogy "2000(O.C.)/ 1600/ 1333/ 1066 MHz"
akkor ebbe most mehet 1066 MHz-s,1333 és 1600?Vagy mehet bele 1800-as is?Vagy csak az a 4 megadott mehet bele ami le van írva?(2000 pedig OC-zva)

Természetesen lehet bele rakni 1800-ast és 1866-ost is. Ha 2000Mhz-ig vannak, akkor a legalacsonyabbtól felfel, és a legnagyobbtól lefelé mindenfajta Mhz-es ram bele megy.
0
0
0
0
simon7109 avatar
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
megnéztem és most 2 667 Mhz-s DDR2 van benne.Az számít valamit,hogy hány Mhz-s RAM-ot teszek a gépbe?persze nem teljesítmény javulásra gondolok hanem,hogy lényeges e?pl van valami korlát,hogy milyen alaplapba hány Mhz-s RAM mehet?Vagy akármilyen DDR2-es alaplapba rakhatok akármilyen gyors DDR2 RAM-ot?(ugyan ez a kérdés él a DDR3 alaplapnál DDR3-as rammal)

Laptól is függ, hogy hány MHZ-es lapot tudsz belerakni. (Pl: Asus M5A78L-M LX. Ebbe 1066Mhz-es DDR3 ram-tól kezdve 1833-ig rakhatsz (1833 már OC-zva.)
Gigabyte GA-EP41-UD3L-ba max 800Mhz-es DDR2-es ram-ot lehet rakni. És így tovább.... . A gyártók honlapján pontosan meg tudod nézni mennyi, és mekkora ram fér az adott alaplapba.

értem.
itt van amit kérdeztem alaplapot,hogy jó e lenne:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A87/
itt azt írja,hogy "2000(O.C.)/ 1600/ 1333/ 1066 MHz"
akkor ebbe most mehet 1066 MHz-s,1333 és 1600?Vagy mehet bele 1800-as is?Vagy csak az a 4 megadott mehet bele ami le van írva?(2000 pedig OC-zva)
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:

0
0
0
0
simon7109 avatar
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Az mindegy, csak az alaplap fogadja el azt a processzortípust.

A cooler kérdése a Watt szám 😀
0
0
0
0
levi27 avatar
Mi lesz ha 95W-os proci helyett nagyobbat rakok az alaplapba?(Gondolom letilt...) De ha pl egy Phenom II 555 öset rakok bele és kinyitom a 4 magot?
0
0
0
0
simon7109 avatar
kalashnikoff írta:
simon7109 írta:
és ehhez milyen alaplap jó amivel meg lehet csinálni 6 magosra?
ez
http://i.p.o.n.hu/webshop/product/asus_m5a87/178939
jó lenne hozzá?

Igen jó lenne. Ezzel a lappal fel tudod oldani.

simon7109
és egy kérdés.
hogy tudom megnézni,hogy hány Mhz-s a RAM-jaim?

Everest Ultimate programmal meg tudod nézni.

thx a válaszokat.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
simon7109 írta:
ez
jó lenne hozzá?

Igen jó lenne. Ezzel a lappal fel tudod oldani.

simon7109
és egy kérdés.

Everest Ultimate programmal meg tudod nézni.
0
0
0
0
BRUgamer avatar
valami ojasmi progit nem tudsz (tudtok) amej ki irtja a felesleges progikat a gépröl ?
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Kapcsolj ki pár progit, hogy nem induljon a windowsal pl:MSN, Skype, Steam (amikre nincs szükséged)
0
0
0
0
BRUgamer avatar
sziasztok mien tipeket ajánlotok a redszer karbantartásra és hogy gyorsaban áljon fel a rendszer ? töredezetség mentesitöt ismerem
0
0
0
0
simon7109 avatar
és egy kérdés.
0
0
0
0
simon7109 avatar
ez
jó lenne hozzá?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
így van. Jelenleg ebben az árkategóriában a legjobb vétel a 960T.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció