Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
nekem az fx 8120-ra elég a Tx3 +1000Mhz oc mellett,neked is lég lesz.
0
0
0
0
no avatar
1 kérdés februárban bővítek 1 fx 8magosra szerintem v 6magosra és az lenne a kérdésem ha 6magosra bővítek 1 tx3 elég neki? és ha 8magosra akkor mi kell hozzá?
0
0
0
0
reflmix avatar
tucanagabor Nem 2 hűtős sajnos, konkrétan teljesen így néz ki : https://kepfeltoltes.hu/130905/303254.msi-radeon-hd6850-1gb-256bit-ddr5-pci-e-r6850-pm2d1gd5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
reflmix avatar
A HD 6850 ás vidikarinak jó a gyári hűtése ? Szóval nekem az van,csak a ti véleményetekre is kíváncsi volnék .
0
0
0
0
MATiTO avatar
sisko 95 fokon én már bátran járatnám 120% on is a ventit
0
0
0
0
FATALITY GAMER avatar
Sziasztok.
Szeretnek venni 1 cpu hutot az AMD 955Be-re.Jelenleg az alap huto van,de hangos es melegszik...
Lenyeg hogy halk legyen...
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Az én karim 35 százalékon megy, így teljesen halk és hűvös is egyben! 😎
0
0
0
0
reflmix avatar
sisko Hát én ugye Aida-val nézem közben,amúgy ilyen 60% on fut a vidikari legtöbbször (amikor játszok ha befejeztem a játékot rögtön teszem vissza autómatára) Aida ott még 60% on zöldel jelez ami jó! Bár 70% on már eléggé sárga néha piros is de pirosat nem szoktam hagyni sose ! Még sárgán is csak néha !
0
0
0
0
sisko avatar
reflmix : nem igazán jó az sem,ha állandóan magas fordulaton járatod,meg úgy ugye hangosabb is.Ne tedd fixen magasra,hanem a hőfoktól függően változzon,valahogy így :
https://kepfeltoltes.hu/130831/afterburner_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Én már 4 éve így használom a HD4860-asomat,mert az akár 95 fokig is felment....
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
KENI07: Azt nem igen tudnád meg sosem mit tud procid amíg az az alaplapod ami a gépednél van. Azzal nem tudod kihasználni a szorzózármentességét a processzornak.
0
0
0
0
reflmix avatar
GAMER2 Köszi sikerült,és légyszi valaki megmondaná nekem ,ugye hogyha magasa pörgetem a ventilátort akkor az egészséges ?? 😃 Szóval nem megy hamarabb gajra ?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Afterburnerrel tudod szabályozni a ventit 😉
0
0
0
0
reflmix avatar
Már megvan mért megy fel a rohadt vidikarim 78 fokra hát az aranyos kis ventilátorja 30-MAX 50 százalékon ketyeg ... Hát így érthető mért melegszik..alapjáraton jó 35-36 fokon megy de benyomok egy játékot megy is fel a hőfok de a vidikari meg az istenért nem kezdene el pörögni..Ugyan úgy megy mint alapjáraton..Nem lehet valahol a hűtőventilátort szabályozni ? 😕
0
0
0
0
cseszka avatar
A legjobb program a BIOS,de ha nemigen tudod kezelni,ne babráld,mert komolyabb kárt is tehetsz is a gépben,külsö progik meg nemigazánn megfelelök.A legjobb megoldás ha a biosbol tuningolsz,de mint irtam,csak akkor ha tudod mit csinálsz.
0
0
0
0
KENI07 avatar
sziasztok valaki esetleg nem tudna nekem adni 1 olyan programot amivel 1 kicsit tudnám huzni a processzoromat? Intel i5 2550k csak ki akarom probálni h mit is tud !!! elöre is köszi 😀
0
0
0
0
Yej avatar
Sziasztok. Volna egy kisebb probélma, van itt egy 400W-os Codegen táp(😃😃😃😃😉 aminek a hűtése ugye egy piros éegy fekete dróttal csatlakozik magára a tápra(forrasztva van ha jól láttam), viszont a piros drót úgygondolta tovább nem csatlakozik a táphoz , és csak lógni fog. Mit kéne tenni?😃
0
0
0
0
bybeni avatar
vizes kollégák figyelem!
Asetek Waterchill Extreme pumpáról valakinek véleménye? tapasztalata?
köszönöm előre is 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Toretto: Játék közben nem tudod futtatni, viszont egy FurMarkot tolhatnál azért, hogy meddig megy fel a hőfok 😉 De ha írja hogy a max hőmérséklet 70 fokig sem ment el, akkor valszeg hogy az after volt a ludas 😠
0
0
0
0
kaizinger avatar
nemtom torretohun de a msi afterburner nálam is csinált fura dolgokat pl 95% on járata folyton a kártyámat! pedig csak telepitettem! játékokba 5-6 fps fogadott utána letöröltem és minden normális volt😀
0
0
0
0
TorettoHuN avatar
Szerintem nem lehet úgy beállítani, de most nézem, hogy 70 foknál nem is ment feljebb. Akkor mégis az MSI volt a ludas.
0
0
0
0
reflmix avatar
TorettoHuN Az ha sikerül hogy játék közben is látod a hőfokot PÜ ben vagy itt légyszi mindenképp mond el nagyon megköszönném! 😀
0
0
0
0
TorettoHuN avatar
Megtaláltam az OverDrive-on belül, mutatja a hőfokot meg mindent. Be lehet állítani valahogy, hogy game közben is lássam?
0
0
0
0
reflmix avatar
barnav hátuljába van már egy 8 cm es előre pedig most rendeltem egy 12 cm est ha lejjeb görgetsz meglátod mért nem használom most 😃 majd ha visszaküldenek egy újat gariból akkor beszerelem ! 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Túlhajtás menüpont alatt ott van az AMD Overdrive nevezetű gyári cucc. Hőfokot is mér 😉
0
0
0
0
TorettoHuN avatar
CCC-ben hol tudom bekapcsolni a műszereket? Tehát hány fokos a VGA stb.?
0
0
0
0
kaizinger avatar
Az is egy megoldás😀
én egy Modecom Bulldozerbe pakoltam a konfigom elől egy ledes venti hátul egy silence venti
és egy Cooler Master Blizzard T2 gondoskodik jelenleg a prociról meg a videó kártyámon van két cooleres hütés így most egész hüvös az egész gép!
0
0
0
0
barnav avatar
reflmix: szerintem szerelj egy ventit a gép elejébe hátuljába és sokkal jobb lessz a videokártya hőmérséklete nekem 72 fokról a 2 venti levitte 55 fokra és csak 2000 forintomba fájt 😀
0
0
0
0
reflmix avatar
kaizinger Kőszi,igen gyári hűtés van a procin !
0
0
0
0
kaizinger avatar
videókártyánál sztem a 70 fok elfogadható !
bf3 ba nekem is hamar felszőkik 1-2 óra után 67 fokra😀 de ha zavar manuálisan állits a venti szabályzáson de ez némi hangal fog járni😀
procinál folyamatos terhelésnél szerintem szintén elfogadható főleg ha gyári a hűtő 😀 de ha zavar már 4-5 ezerért egész komoly kis hütések kaphatók 😀
0
0
0
0
reflmix avatar
Valaki könyörgök valami ötletet adjon hogy az istenben lehetne mondjuk BF 3 mazás közben lecsökkenteni a hőfokot ? Játszok kb 1 perc után már 70 fok os a vidikari proci meg 65 :S Vagy jók ezek az értékek ?
0
0
0
0
TorettoHuN avatar
Köszi a javítást, ég az arcom, hogy milyen hülyeséget kérdeztem. 😳 Akkor megnézem ott.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Catalyst Control Centerre gondolt de az már AMD VISION ENGINE CONTROL CENTER néven van.
0
0
0
0
no avatar
catalyst control center / amd vision control center (ha a procid is amd, bár ezt az újabb driverekben elhagyták)
0
0
0
0
TorettoHuN avatar
CCleanerre gondolsz vagy mire? Bocs a hülye kérdésért. 😜
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Nézd meg CCC-ben, az is ki fogja monitorozni a hőfokokat.....Ha ott nem melegszik, akkor tényleg az afterburner okozhatja 😊
0
0
0
0
TorettoHuN avatar
1 hete lett kiporszívózva, de az előtt sem volt koszos. Tuningolva sem volt, pasztázva pedig volt 1x. Azért tippelek MSI-re, mert indításkor mutat 65 fokot, majd fokozatosan felmegy 80-ig.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Az afterburner ha fut, attól nem okozhat problémát.
Viszont ha tuningolsz, akkor melegedhet jobban de nem ennyire, főleg egy radeon 😠
Volt már pasztázva? Először is fújd ki a gépet, nem e teli van porral, az szokott leginkább melegedést okozni. Ha nem volt pasztázva, akkor hűtő le paszta fel hűtő vissza és mehet a teszt!
0
0
0
0
TorettoHuN avatar
Srácok! A nyári hőségben felment 90°-ig is a kártyám (futott közben az MSI, de azt hittem, hogy normális), de most is felmegy játék alatt 80°-ra a VGA, miközben megy az MSI afterburner. Szerintem ez okozza a galibát. Van egy hűtő a VGA-n, táp mellett és a proci mellett. Szerintetek? 😕
0
0
0
0
kaizinger avatar
igazából reálisnak tünnik eddig 36 fokot mutatot vagy 40 fokot a bios 😀
most 28 C ot úgy nézzük a gyári lecserélésével ez reális hőmérséglett
0
0
0
0
kaizinger avatar
gyerekek ma cseréltem proci hütöt 😀 a biosban mutatót hőmérséglet az pontos? mert azt mondja 28 C os a procim
0
0
0
0
Skuldd avatar
Csak megjegyzem ha a környezeti hőmérséklet magasabb akkor jobban melegszik, mivel nem kompresszoros hűtő van a gépekben általában. Javasolt egy klíma a szobába ha zavar.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja nem lesz tuning meg csak FX 6300? Akkor Thermalright Macho 120 és később is jó lesz nagyobb procira és igen kussba lesz a gép ezzel😃 Én nem írtam, hogy a TR Silver Arrow SB-E Extreme nem jó hanem azt írtam, hogy az alaplapba nem kéne FX 8350-t tenni.
0
0
0
0
no avatar
cm tx3 evo ez tökéletes árérték arányú hűtő (bár árat nem írtál😀
0
0
0
0
adamovszki avatar
Taylor Fx-6300-hoz akarok hűtőt. Nem nagyon akarom húzni, csak a biztonságra akarok inkább odafigyelni. Ha Te mondod, hogy az a hűtő nem jó, akkor ajánlj egy olyat ami nem terheli az alapot sem és jól hűt 😀 Megköszönném 😀 Szeptemberben meg érkezik egy SSD meg egy Videokártya 😃DD
0
0
0
0
BFarkas avatar
Sziasztok kezdő vagyok és nem tudom milyen hűtést lenne érdemes venni hűtőpadot vagy ventilátort beleszerelni a gép neve Acer Aspire 5552G előre is köszi (laptop)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
reflmix: Durva. Fő, hogy megúsztad😃
0
0
0
0
reflmix avatar
Ma jól megjártam, rendeltem egy Arctic F12 Pro 12cm nevű hűtőventilátort.(azt hogy melyik oldalról azt nem szeretném leírni! 😀 ) Megjött,kicsomagolom nagyon szuppi volt bemegyek rádugom gépre megnézni hogy muzsikál a picike abba a pillanatban lángba kapott a kezembe ahogy rádugtam a gépre úgy ahogy van olyan zárlatot csinált hogy kis híján nem csak a gépem hanem az egész ház felgyulladt szívem megállt egy pillanatra és csak néztem ki a fejemből nagyszerű mondom majdnem meghaltam egy ventilátor miatt most azzal a lendülettel amivel hazahoztam mentem is vissza feladni a srácoknak szervizbe postán keresztül agyszerű 😀 Talán másodjára nem halok bele egy kis szerelésbe
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Commander MS-I házba be is fér még éppen😃 Egyébként mire készülsz?😃 Csak mert a mostani alaplapodban te nem fogsz FX 8350-t tuningolni😃 S talán nem is kéne belerakni egy nem minimum 970 chipsetes alaplapba de még azok közül is a jobbakba kéne.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció