zsoca1199: Félreértettelek. Ugye az Avast ingyenes verziójához is kér regisztrációt és ahhoz kell az e-mail-es aktiválás. Ha vettél licence-t és nem működik, akkor viszont bátran fordulj az Avast-hoz, hogy oldják meg, mivel te azért fizettél, tehát jár neked a support.
ErzsikaTurika: Remélem megoldja. Azért oylan nagyon ne legyél bent biztos, én is csak tippelek... 😉
csuz-li: Igen, azokat meg tudom nyitni a YouTube oldalán is, azokkal nincs gond, el tudom kerülni. Egedül a Facebookos videóknál van még ez, ahol zavar, ott nem tudom máshol megnézni, ha csak le nem töltöm és mondjuk megnyitom VLC-ben. :/ Flash-t újrarakom, szerintem, köszönöm a segítséget. 😀
csuz-li: Milyen visszaigazoló e-mail? Van egy license file-om amit még telepítéskor kijelölök és felrakom, kiírja hogy 700 valahány nap van hátra és utána 0 nap van hátra, meg hogy érvénytelen, ezt nem értem hogy miért van.
nekem általában mindig diavetítés megy háttérnek
de most már nem lehet véletlenszerű megjelenítést beállítani,
van erre valami megoldás?(hogy nem sorba jöjjenek a képek)
ErzsikeTurika: A youtube váltott html5-re flash helyett. Viszont a régebbi beágyazások még mindig flash-es állományok. Talán itt lehet a hiba. Egyrészt nézd meg, hogy a flash telepítve van-e. Ha crome-ot használsz, akkor nem kell, mert annak van beépített flash-e. Másrészt a régebbi beágyazásokat meg tudod nyitni youtube-on és akkor gondolom szépen le is játssza.
zsoca1199: Visszaigazoló e-mail aktiválása is meg volt?
gatya123: Azt nem tudom, de arra vagyok kíváncsi, hogy miként varázsoltad le. (Már, ha te tetted és nem valami automatikus MS trükk volt...)
Sikerült eltűntetni az avastot, kérte az újraindítást, de a sima nem volt neki elég így vártam egy olyan frissítésre ami újraindítást kér és utána már nem volt rajta a gépen, de annyi a bajom hogy akár hányszor beaktiválom az avastot 2017 ig kb 10 másodperc után kiírja hogy a license érvénytelen, míért van ez?
Amióta Windows 10-em van a Windows Media Player-es, a Facebook-os, a YouTube-os, de nem a YouTube oldalán lévő videók (hanem mondjuk belinkelve, mint ahogy itt, Gépigényen is lehet), valamiért ilyen érdekes, nagyon élénk, szürreális színekkel rendelkező képet készít. Sajnos nem tudom mitől van, hogyan javíthatom meg.
VLC (Windows)
VLC Media Player (PC-re)
Filmek+TV (Windows 10 alkalmazás) -okkal nincs gond.
Máshol mindenhol ki tudom kerüli ezt a hibát, kivéve Facebook-on. Valami ötlet?
Ha kell képet is csatolok.
Bioritmus: Sajna nem igazán. Ha prof verziód van, akkor elhalaszthatod a frissítést és leszedheted az utolsót, ami ezt okozza. Ha home, akkor mindenképp frissül, bár újraindítást kér előtte, a sima kikapcsolás/bekapcsolás nem frissíti.
Csenke: Bocs a kérdésért, csak néha én is átugrom a teljesen alap dolgok felett. Ráadásul a win10-nek vannak gondjai pár hálókártyával. Így viszont nem tudom, mi lehet. Szerencsére nekem eddig egy frissítéssel sem volt gondom és azzal a pár tucat géppel sem, amiket frissítettem mostanában 10-re, mert biztos szóltak volna a gazdáik, ha borul a rendszer.
szerk: Szóval utána néztem és erősen úgy néz ki, hogy megszűnt már az a lehetőség, hogy a microsoft oldaláról leszedd a frissítést kézzel, mint a win7-hez, vagy régebbi rendszerekhez. Pontosabban, céges előfizetőknek van ilyen, de az ugye más kategória. Máshonnan meg nem merném leszedni.
Srácok jött nekem reggel egy frissítés ami a ("System" szóból gondolom) rendszerbe babrált bele és azóta vagy be se kapcsol vagy marha lassan...:/ ötletek? Vagy lesz ez javítva? Vagy én tudok rajta javítani?
Ott valami más lesz a gond. Nem lett turkálva benne, hogy ne frissítsen automatikusan? Vírus nem lehet a gépen? Illetve ez a hiba nem azzal jár, hogy szerinte nem sikerült a frissítés, majd újraindul, mert ez a legújabb frissítés miatt van.
csenke: Minek? Ha akarod, ha nem, leszedi neked a win10. Ha meg nincs a gép a neten, úgysem kellenek, mert csak biztonsági frissítések voltak eddig, ha minden igaz, ráadásul az utolsó pár gépet folyamatos újraindításba hajszol.
én újból raknám a helyedbe az egészet formázással!
Énis csak frissitetem a win10 et rengeteg hibám volt főként driverekkel stb!
Automatikusan újraindult a gép randomra stb!
Újra raktam a egész rendszert formáztam stb!
Érdekes módon maga felrakta a legfrisebb drivereket amiket nekem nem jelzet frissítésnél stb!
És a hibák zöme egyáltalán nem jelentkezett!
Roznert : próbáld újra rakni a rendszert win 10 64x pro-val teljesen friss legyen a vinyó aztán keress nvidia honlapján meg a kártyádat és win 10-es fajtát szedjél le mindenképp próbáld ki azzal és ha intel-es a procid akkor szed le ezt: Intel(R) Driver Update Utility 2.1 ha amd-s akkor ezt : Advanced Driver Updater nálam mind a 2 fel van rakva és semmi hiba nem jött eddig win 10-en.
Roznert, egyik ismerősömnek is voltak ilyen fagyások, neki 100%on ment a HDD-je folyamatosan, nem tudott vele mit csinálni ezért visszarakta a 7est Feladatkezelőbe nézdmeg hátha nekedis(E8400 a van)
Roznert Nekem is ezvolt a bajom win10el,pedig úgy csinálták meg hogy minden hardveral kompatibilis legyen,leg is ezt hangsúlyozzák 😃 😆 Nah szóval nekem is lefagyott a gép,ha kapott egy kis terhelést már.. azóta megszűnt ez probléma hogy visszaraktam win 8.1et 😃
Nem tudom mit tegyek, szóval ideírom: Adott egy NVIDIA Gainward GT 610-es 2 GB-s videokártyám ami eddig teljesen jól szuperált Windows 7-en és 8.1-en is egyaránt. Lelövöm a poént, a Windows 10-et nem szívleli. Nagyon nem. Összevissza lefagyogat másodpercekre, naponta van már most már olyan eset is, amikor az egész rendszer lefagy mindenestül és az se ritka hogy ilyenkor a képi megjelenítés is csütörtököt mond. Kaptam olyan javaslatokat, hogy rakjak más drivereket, kipróbáltam, nem engedte, új Windows 10 drivert is raktam, ami tényleg, semmit se használt. Három kérdésem lenne: 1. Ezt más is tapasztalta? 2. Ha tapasztalta hogy oldotta meg? 3. Lehetséges, hogy nem a videokártya hanem más a hibás?
terepmintaHun kicsit lejjebb olvasol nálam is volt/van baj a hanggal, de valami úton-módon működik, bár hogy hogy azt nem tudom. De én ennek ellenére nem váltok vissza, marad a 10-es 😀
Na én maradok 8.1-nél. Felraktam a 8.1-et, hogy majd innen lefrissítem, de 32%-nál hibát írt ki. Nem volt kedvem megint neki állni, mert 200-300kb/s-os letöltéssel sok idő a frissítés. Amúgy se baj szerintem ha várok, mert még bőven nem avult el a 8.1, és majd ha leszedem a 10-et addig még sok jó dolog jöhet ki rá. Ami hiányozni fog az a start menü. Igaz most leszedtem egy start menü szerüséget de nem az igazni(pokki start menü)
winrar: Ha csak letiltod, akkor még annyit se véd, mintha be lenne kapcsolva. Ha felteszel egy igazi vírusirtót, akkor meg amúgy is kikapcsol magától.
kaizinger: A Microsoft vírusirtók terén tett próbálkozásai kezdve az essentialtól, semmire sem jók. Mondjuk cserébe nem is terhelik a rendszert úgy, mint egy avast. Végül is: ha nem dolgozik, ne is egyen... 😃
Szerintem senki ne használja a beépített vírus írtot Windows 10-en !
Eléggé kiforratlan és elég sokat nem talál meg!
3 napig teszteltem egy friss rendszeren nem csináltam semmi extrák csak a megszokott dolgokat !
A kép magáért beszél !
Igen. Ezért írtam, hogy még nem egy kiforrott rendszer. Nekem is előfordult már, hogy elindul, majd leállt például a "posta" és nem is lehetett újra elindítani, csak ha a gépet újraindítottam, de állt már le a startmenü és a tálca is, ami szintén csak újraindítás után volt elérhető újra. (persze kiírta, hogy kijelentkezés után majd jó lesz, de kijelentkezés és újra bejelentkezés után is ugyan ezt írta ki...) Mentségükre szóljon, hogy jól izolálja a rendszer a hibákat, mert a leállt startmenü és az erre figyelmeztető ablak mellett asztalról simán indult a GTAV és még két órát játszottam is, mielőtt újraindítottam volna a gépet.
terepmintaHun: Elképzelhető, hogy a HDD hibája pont az Edge által használt fájlokat érintette, tehát az a szektor ment épp tönkre, amire egy Edge által használt programfájl része is mentve volt, azaz nem tud dolgozni, mert hiányzik pár oylan fájl, ami kellene a működéséhez. (Persze ez nem biztos, lehet más oka is; azért a win10 még nem épp kiforrott rendszer és az Edge is új fejlesztésű böngésző, amiben a Microsoftnak nincs sok tapasztalata, mert az elmúlt másfél évtizedben nem csináltak új böngészőt, csak a régit pofozgatták.)
Ettől függetlenül, a hibás HDD-t így is, úgy is le kell cserélni, még addig, amíg a rajta lévő adatok olvashatóak.
terepmintaHun: Egy másik vinyóra, vagy DVD-re, vagy USB-re. A lényeg, hogy döglődik a HDD, tehát idővel beadja a kulcsot, akkor meg csak a Kürt segít, ahol hatjegyű számokkal indítanak.
Megoldás1: mentsd le a fájljaidat valahova -> vegyél egy új HDD-t ->telepítsd újra a rendszert az új HDD-re
Megoldás2: vegyél egy új HDD-t ->telepítsd újra a rendszert az új HDD-re -> tedd vissza a régi HDD-t a gépbe és ott lesznek a fájljaid.
riderom2: Megmaradnak, ha azt választod, de én azt javasolnám, hogy csak a fájlokat tartsd meg. Amúgy a driverek akkor is jönnek, nekem pl a Catalist és a realtec simán jött az új rendszerrel frissítés után.
Avastot használok én is, az volt 7-en is és frissítés után újratelepítettem és semmi gond. Mint már többször leírtam: szerintem nem érdemes a programok megtartásával frissíteni, mert csak a baj van vele.
Bioritmus: A tiszta telepítéssel az a baj, hogy arra nem vonatkozik az ingyenesség. Az ingyenes frissítés csupán a frissítésre vonatkozik. Viszont, ha csak a fájlokat tartod meg a frissítésnél, akkor az szinte oylan, mint a tiszta telepítés.
Évek óta avastot használok mindössze 1x engedett be egy vírust kb fél év után akkor áttértem NOD32-re 2 hét után tele volt a gépem vírussal akkor kaptam ajánlatot hogy a Pandát használjam az 10 percig se bírta a többit meg inkább meg sem próbáltam hanem újra Avast és azóta pöpec 😃
ridertom2: megmaradnak hogyha nem tiszta telepítéssel csinálod hanem ráfrissítesz 😀 bár sokak szerint a tiszta telepítés jobb és haveromnak is az oldotta meg a dolgokat de ahogy észrevettem a driverek maguktól feltelepültek 😀😉
Win7-röl Frissitve Win10-re meg maradnak a programok fájlok driverek? vagy drivereket ujra fel kell tenni ? illetve most mivan ezzel az AVAST- örülettel..?? mert nekem is az van most még win7en..
zsoca1199: Nagyon vigyázz ezzel az AVAST-al mert tönkreteszi a géped nálam 8.1 van fent és mikor le akartam törölgetni nekem is mindig újra meg újra akarta indítani a gépet és a 4 dik újraindításkor már egy ilyen végtelen ciklusba került a gépem a windows indításakor a boot után egy hirtelen kék oldal jött be és az volt oda írva hogy "A gép hibát észlelt és újraindult " újra kellett rakni a gépet !
Nekem az Avast mindíg ezt írja ki:
Ha 500x újraindítom se jó, pedig le van törölve a régi a gépről, igaz a mappája még benne van a progfiles-ba de törölhetetlen, hogy rakjam fel ezt?
Én Home verziót tettem fel haverom meg a Pro-t hogy megnézzük a különbségeket 😃 hát az alap dolgok között nem találtunk semmit szóval bárki bármelyiket is teszi fel veszíteni nem fog vele 😃
Sziasztok! ezer köszönetem a segitségetekért! sikerült telepitenem a windows-ott azonban nem igazán vágom hogyan kell aktiválni. Tudnátok ebben is egy kis segitséget adni?
ridertom2: A multiple telepítő tartalmazza mind a home, mind a pro verziókat. Amúgy otthonra pont jó a home, hacsak nem akarsz vállalati hálózatot létrehozni munkacsoportokkal és tartományba rendezni a gépeidet. Amúgy telepítőt a Microsoft oldaláról érdemes leszedni, mert az biztosan jó.
Bioritmus: Én eddig csak diktafont láttam. Persze ez nem jelenti azt, hogy más nincs...
ErzsikaTurika: Remélem megoldja. Azért oylan nagyon ne legyél bent biztos, én is csak tippelek... 😉
de most már nem lehet véletlenszerű megjelenítést beállítani,
van erre valami megoldás?(hogy nem sorba jöjjenek a képek)
zsoca1199: Visszaigazoló e-mail aktiválása is meg volt?
gatya123: Azt nem tudom, de arra vagyok kíváncsi, hogy miként varázsoltad le. (Már, ha te tetted és nem valami automatikus MS trükk volt...)
VLC (Windows)
VLC Media Player (PC-re)
Filmek+TV (Windows 10 alkalmazás) -okkal nincs gond.
Máshol mindenhol ki tudom kerüli ezt a hibát, kivéve Facebook-on. Valami ötlet?
Ha kell képet is csatolok.
Előre is köszönöm a segítséget. 😀
Csenke: Bocs a kérdésért, csak néha én is átugrom a teljesen alap dolgok felett. Ráadásul a win10-nek vannak gondjai pár hálókártyával. Így viszont nem tudom, mi lehet. Szerencsére nekem eddig egy frissítéssel sem volt gondom és azzal a pár tucat géppel sem, amiket frissítettem mostanában 10-re, mert biztos szóltak volna a gazdáik, ha borul a rendszer.
szerk: Szóval utána néztem és erősen úgy néz ki, hogy megszűnt már az a lehetőség, hogy a microsoft oldaláról leszedd a frissítést kézzel, mint a win7-hez, vagy régebbi rendszerekhez. Pontosabban, céges előfizetőknek van ilyen, de az ugye más kategória. Máshonnan meg nem merném leszedni.
Énis csak frissitetem a win10 et rengeteg hibám volt főként driverekkel stb!
Automatikusan újraindult a gép randomra stb!
Újra raktam a egész rendszert formáztam stb!
Érdekes módon maga felrakta a legfrisebb drivereket amiket nekem nem jelzet frissítésnél stb!
És a hibák zöme egyáltalán nem jelentkezett!
winrar: Ha csak letiltod, akkor még annyit se véd, mintha be lenne kapcsolva. Ha felteszel egy igazi vírusirtót, akkor meg amúgy is kikapcsol magától.
kaizinger: A Microsoft vírusirtók terén tett próbálkozásai kezdve az essentialtól, semmire sem jók. Mondjuk cserébe nem is terhelik a rendszert úgy, mint egy avast. Végül is: ha nem dolgozik, ne is egyen... 😃
Szerintem senki ne használja a beépített vírus írtot Windows 10-en !
Eléggé kiforratlan és elég sokat nem talál meg!
3 napig teszteltem egy friss rendszeren nem csináltam semmi extrák csak a megszokott dolgokat !
A kép magáért beszél !
Ettől függetlenül, a hibás HDD-t így is, úgy is le kell cserélni, még addig, amíg a rajta lévő adatok olvashatóak.
Megoldás1: mentsd le a fájljaidat valahova -> vegyél egy új HDD-t ->telepítsd újra a rendszert az új HDD-re
Megoldás2: vegyél egy új HDD-t ->telepítsd újra a rendszert az új HDD-re -> tedd vissza a régi HDD-t a gépbe és ott lesznek a fájljaid.
Avastot használok én is, az volt 7-en is és frissítés után újratelepítettem és semmi gond. Mint már többször leírtam: szerintem nem érdemes a programok megtartásával frissíteni, mert csak a baj van vele.
Bioritmus: A tiszta telepítéssel az a baj, hogy arra nem vonatkozik az ingyenesség. Az ingyenes frissítés csupán a frissítésre vonatkozik. Viszont, ha csak a fájlokat tartod meg a frissítésnél, akkor az szinte oylan, mint a tiszta telepítés.
ridertom2: megmaradnak hogyha nem tiszta telepítéssel csinálod hanem ráfrissítesz 😀 bár sokak szerint a tiszta telepítés jobb és haveromnak is az oldotta meg a dolgokat de ahogy észrevettem a driverek maguktól feltelepültek 😀😉
Ha 500x újraindítom se jó, pedig le van törölve a régi a gépről, igaz a mappája még benne van a progfiles-ba de törölhetetlen, hogy rakjam fel ezt?
Semmit sem, csak ami a jobb működéshez kell.
segitségeteiteket elöre is köszönöm!
Hill Climb-ot próbáltam, az jól megy. Subway Surfers sajnos nincs.