Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Ezt meg neked kell eldöntened!😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Jó de szerintem akkor vagy GTX570 vagy 6970 😃
GTX580 nemjobb annyival egyiknél sem 😃

GTX570 melett az szól hogy Psyhix...
HD6970 meg Crysis ban sokkal erösebb 😃 + ha több nemoria kell játéknak erösebb 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hát igen meg van az ára!😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Bazzeg mostnézem az árat ahol venném a karit o_O
138 ezer.... hát annyit nem ér a GTX580 :S másik boltba meg csak 123 ezer fukmeee 😲OOO
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Koppy: Te egyre lejjebb adod!😆
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Nekem ha lenne manim egy GTX 460 is elég lenne 😆
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én igen ha lenne még manim még egy GTX580-ast!😆
0
0
0
0
azbizony avatar
GTX 580 mellé én sem vennék másik karit 😃 A kövi karim nekem is Nvidia lesz az tuti!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Na látjátok az ATisok lefikázzák az Nvidiát és közbe Nvidia kártyát dugnak a nagyszerű Atijuk mellé hogy tudjanak játszani akkor miről beszélünk! Én miért nem gondolkoztam el azon hogy Atit tegyek a Nvidiám mellé? Mert lehet hogy talán nem volt rá szükség!Innentől lehet gondolkodni!😂
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hozzáteszem 😃 Psyhix nélkül a Metroban az ATI kb halott 😃 egy gránát stb a halálba lemegy az fps 😃
sajnos... és Crysis 2 is psyhix es lessz 😀 szóval...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
GokuTM írta:
Köszi a válaszokat😃😃
Öhm...amúgy ehez a PhysX-hez annyit hozzátennék mint ATI tulaj, hogy hála istennek csak 1-2 komolyabb ilyen játék van ami PhysX-es: Mirrors Edge és a Batman, mert azt olvastam hogy ez a "beruházás" 1-2 játékba nagyon sok pénzében van az Nvidiának. Szóval CSAK ezért nem biztos hogy érdemes Nvidia karit venni.
A másik meg ugye a Hybrid rendszer, csak ez nem mindenkinek éri meg a fáradságot ezért az 1-2 játékért.

ha már komolyabb PhysX-es játékról van szó akkor ne feledkezzünk meg a Metro 2033-ról! 😉
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
már lehet irtam de nem tudtok hybrid es tesztet?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
az Intel Havokja mindenben felülmúlja a PhysX-et, ott a HavokFX ami lényegében olyan mint a PhysX vagyis a VGA-n fut, megy ATI-n s nV-n is, nem tudom mi lessz a sorsa a PhysX-nek s magának a Cuda rendszernek, de ha továbbra is x87-ben fognak futni, akkor nem lessz jó vége...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
az Aegia PhysX motor egy eléggó jó fizikai motor volt, de mióta az nVidia felvásárolta, igazából csak arra használják, hogy exklúzívvá tegyenek 1-2 dolgot az nvidia számára, mivel csak az ő kártyáiknál van erre lehetőség, a motor kb sose lesz valójában kihasználva, és ilyen formában pedig semmi valódi szükség nincs rá, a komolyabb fizikájú játékoknál durvább dolgokat is megoldottak már nélküle
0
0
0
0
thug85 avatar
Én akkor is parasztvakításnak tartanám a PhysX-et! Nem azért, mert fölösleges, hanem azért, mert olyan plusz dolgokat nyújt, amit szerintem simán lehetne nélküle is alkalmazni! Fizetnek a fejlesztőknek, hogy dolgozzanak a PhysX alá, és csak az élvezheti ezt a többletet, aki nvidiát vesz! Nincs nekem semmi bajom az nvidiábal, én is szeretnék tőlük egy kártyát, csak ezt a PhysX dolgot tartom kicsit kamu extrának!
0
0
0
0
ntgloc2 avatar
lehet nem parasztvakítás,de nem létfontosságú😃
emiatt nem váltanék Nv-re,az tuti
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tudjátok legszívesebben ide hívnék minden ATI tulajt a szobámba és FULL HD-ba PhysX-el 3d szemüveggel megmutatnám nektek a gamékat és akkor eldönthetnétek hogy csak paraszt vakítás vagy sem!😉
0
0
0
0
thug85 avatar
Ezen a versengésen a játékfejlesztő cégek gazdagodnak meg igazán!😀 Olyan rendszer kellene, amiben nvidia és ATI kártya is van, hogy kiélvezhessük mindkettő előnyeit!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
thug85 írta:
MaximumGame írta:
thug85 írta:
Hát ebben Batmanos videóban csak tudjátok mit nem hiszek el? Hogy ehhez tényleg PhysX kell! Nem olyan nagy dolog egy kis füst, meg lepedő lobogás, hogy ehhez PhysX támogatás kelljen! Tényleg igaz az, amit írtak erről a cikkekben!
Ettől függetlenül jól mutat ez tény!

igaz nem nagy cucc de nvidia pénzeli akor raknak bele ilyet és ez tényleg nem kevés cucc amit + ba belenyomtak...

Igen, az ATI számára igen lebutították ilyen szempontból a grafikát! Sajnálatos dolog, hogy így próbálják "büntetni" az ATI tulajokat, hogy megvonnak tőlük egy kis extrát! Vagy nevezzük inkább szánalmasnak? De hát ettől a versengéstől szép az egész! Így inspirálják egymást a gyártók! Ha az egyik lép valamit, akkor a másik megpróbál nagyobbat villantani!

Itt a Példa : BF2 tö Nvidia pénzelte 😃 most BF Vietnam ATI-s lessz ... ez aztán a fordulat 😃
0
0
0
0
thug85 avatar
MaximumGame írta:
thug85 írta:
Hát ebben Batmanos videóban csak tudjátok mit nem hiszek el? Hogy ehhez tényleg PhysX kell! Nem olyan nagy dolog egy kis füst, meg lepedő lobogás, hogy ehhez PhysX támogatás kelljen! Tényleg igaz az, amit írtak erről a cikkekben!

igaz nem nagy cucc de nvidia pénzeli akor raknak bele ilyet és ez tényleg nem kevés cucc amit + ba belenyomtak...

Igen, az ATI számára igen lebutították ilyen szempontból a grafikát! Sajnálatos dolog, hogy így próbálják "büntetni" az ATI tulajokat, hogy megvonnak tőlük egy kis extrát! Vagy nevezzük inkább szánalmasnak? De hát ettől a versengéstől szép az egész! Így inspirálják egymást a gyártók! Ha az egyik lép valamit, akkor a másik megpróbál nagyobbat villantani!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
thug85 írta:

0
0
0
0
thug85 avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Jan88 : nekem volt Dohányfüst és csatorna füst is a maffia 2 be és nemvolt benyomva 😃 szóval inkább a kabármozgásra és Újságok mozognak a földön stb... de battmanban nagyon odavág a külömbség... 😲
0
0
0
0
thug85 avatar
Én azt olvastam, hogy a PhysX nem hoz annyit, amennyire azt ajnározzák! Ez csak azért van, hogy nvidia kártya vásárlására ösztönözzék az embereket! Nyilvánvaló tény, hogy mindkét cég tol kisebb nagyobb összegeket a játékfejlesztő cégeknek, az nvidiának volt is belőle nem kis pere, amit el is vesztett!
A PhysX csupán egy olyan plusz dolog, amivel az nvidia megpróbálja magához csalni a vásárlókat! De szerintem nem ilyen megoldásokkal kellene operálnia, hanem inkább az anyagi részére kellene nagyobb figyelmet szentelnie! Értem ezalatt az alacsonyabb árakat! Az ATI nem azért ad el annyi kártyát, mert jobb mint az nvida, csupán jobb áron adja azokat! És egy PhysX ez nem fogja kompenzálni!
0
0
0
0
Koppy96 avatar
A Sacred 2-ben is van PhysX és az ATI kártyámmal sikerült bekapcsolni és működött is csak szó szerint képregény volt az egész. Mondjuk egy 5450-el mi nem az 😆
0
0
0
0
no avatar
MaximumGame: Hát igen de játék közben ezt a pár efektet nem veszed észre(na jó talán a füstöt meglehetősen jól látod), nade szóval ez kb olyan kis plusz az Nvidiának mert pénzelte a készitőket. Vegyük példának Crysis-t. Ott ugye látod a saját golyót egész jól, nos és tegyük fel hogy Nvidia lepénzelte a készitőket hogy csak náluk látszódjon és rakjanak be PhysX-et az ATI-soknak pedig ne legyen ilyen. Nade még mindig érdekel hogy csak a pénz az oka ennek hogy ATI-nál nincs ilyen vagy van valami hardveres csavar benne meg milyen előnyökkel/hátrányokkal jár ez hardver,teljesitmény szempontjából
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Mostmár én is rájöttem hogy ha játék akkor nVidia kell nem ATI. Mondjuk az ATI is ugyan olyan jó de az nVidia játékokban több FPS-t ad meg vannak neki ilyen cuccai mint a PhysX
Szerk.: Thug : És mit értenek a marketingfogás alatt ??
0
0
0
0
thug85 avatar
Sok kritika érte a PhysX-et, és nem csak az ATI berkeiből! Több helyen azt olvastam, hogy egy parasztvakítás az egész az nvidia marketingfogása! De ettől függetlenül szerintem a következő gépemben nekem is nvidia kari lesz, mert kíváncsi vagyok én erre a dologra!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Baszus én eddig észre se vettem hogy ennyivel jobb PhysX-el.... sokkal látványosabb.. szóval 100x hogy Nvidiám lessz 😃 asszem... a Füst a csempetörés... a zászlók rongyok stb... köpenyek.. a füst dob a legtöbbet a játékba... durva... és Végignéztem
HD6970 = 106k GTX580 = 126k de 10% kölömbség van néhol a 2 kari közt akkor 10% kerül 10 ezerbe és + a PhysX még 1x 10ezerbe... és ez reális de nagyon....
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Én nem nagyon értek hozzá mert ATI-m van csak enyit tudok róla.
0
0
0
0
no avatar
Értem és ez jár valami hátránnyal/előnnyel? Mármint teljesitmény szempontjából. És megnézve a batmanes videót az ati pl miért nem képes ilyenre😊
0
0
0
0
Koppy96 avatar
mindenféle apróbb fizika pl falevelek reagálnak a mozgásodra, az üveg élthűbben törik ilyesmi pl a Batmanben is van ilyen : http://www.youtube.com/watch?v=vINH6Z9kqgI
PL a Mirrors Edgeben csak annyi naggyából hogy van fólia vagy mi meg el is szakad ha belelőssz vagy esel ( nem biztos de én csak ezt vettem észre ) http://www.youtube.com/watch?v=uGvNpYUyMcY
0
0
0
0
no avatar
Lehet hogy valaki már kérdezte, sőt, biztos, de a megtalálása már problémás lehet nekem😃 na a kérdés hogy mit is jelent pontosan a PhysX? Van egy-két elméletem de nem akarok téves hitben élni
0
0
0
0
almos avatar
Hydrás chippel felszerelt lapoknál összeköthetsz bármilyen kártyákat! Pl. ez épp olvastam: 9600GT+5770=5830
0
0
0
0
no avatar
ATI-nál láttam valami táblázatot, és ha jól értelmeztem ott addig működött a dolog amig az első két szám megeggyezett (3xxx-től láttam)
0
0
0
0
Osynho avatar
Lehet más vga-kat összekötni, de pl más generációba tartozókat nem. Illetve van több ilyen táblázat, ahol össze van foglalva, hogy melyik kompatibilis melyikkel. Keress rá. Azt tudni kell, hogy 2 különböző vga esetén az erősebb "lebutul" a gyengébb szintjére.
0
0
0
0
thug85 avatar
gabi86 írta:
Tud valaki egy olyan oldalt ahol a vidikarik tesztjeit lehet megnézni!!

[LINK]
0
0
0
0
gabi86 avatar
Tud valaki egy olyan oldalt ahol a vidikarik tesztjeit lehet megnézni!!
0
0
0
0
no avatar
zelcsi írta:
gether:tölsd le a gpu-z progit,az kiir a vidikártyárol mindent!

ez tényleg nagyon jó progi. köszi
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
próbáld meg, elrontani nem nagyon tudod
0
0
0
0
kispipek avatar
itt közte van az enyém is nemtudom megmerjem-e :S
0
0
0
0
kispipek avatar
http://prohardver.hu/tema/amd_core_unlock_mag_feloldasa/hsz_1-50.html
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Szerintem nem, én itt olvastam :
http://www.hoc.hu/hir/19355-amd-athlon-ii-x3-435-processzortesztek--itt-az-uj-sikermodell.html
A 425-ről nem írják.
Viszont milyen alaplap kéne hozzá hogy az enyémet lehessen 4magosítani ??
0
0
0
0
kispipek avatar
És akk az enyémet is lehet amd athlon 2 x3 425 ??
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Elméletileg az én Athlon X3 435-ömet is lehet, én rá is kérdeztem de elm. az alaplapom nem megfelelő hozzá. 😕
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
amúgy ha már az 560-asnál tartunk, még azokat is lehet 4 magosítani, vagy azokat már eleve 2 maggal gyártják?
0
0
0
0
Osynho avatar
Jah, de ez simán 2 magos. Szal lutri.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció