Igen van 1360x768, és 1366x768-as is. amelyik játékoknál nincs ilyen felbontás, azzal nagyon zavaró lsd: Counter Strike 1.6 1 mentsége van, hogy widescreenbe lehet nyomni, de a felbontás még így sem az igazi 1280x720, talán ha jól emlékszem.
A 19" még nem mérvadó felbontás szempontjából... Attól függ 4:3-as vagy wide képméretű. A 4:3-as klasszikus méret 1600 x 1200-at tud elvileg, a wide pedig 1440 x 900-at asszem, vagy pl 1366 x 768. A wide monitor a régi játékoknál tényleg zavaró, mert elnyújtja a képed, de az újabb játékok már kimondottan arra készülnek...
patrikk911 írta:
Egy 19" monitornak csak 1360x768 as mérete lehet?
Már ha 19". Engem a Kedves Philips, vagy a Tesco úgy átvágott, mint a húzat.
A dobozon az áll 19", óh mondom, tökéletes lesz, 1280X1024-es felbontás maradhat is. Aha, csak amikor kinyítottam egy 18'5 monitor fogadott, 1366x768-as felbontásban-.-" amivel nincs is baj, csak mindent elnyújt, ami autós játékoknál elég zavaró.
akos328 írta:
Mikor akarnak azoknak a VGA-knak az áraik lemenni, amit érdemes az 5750 helyett venni? És melyik lenne az ideális, egy erős, középkategória, és ez alatt nem a 50-60K kártyákat értem. Sokszor nézelődtem az 5830 után, de azt már használtan se kapok, 6000 széria teljesen lefújva, mert az egyedüli kártya ott a 6850 lenne, de az még drága, a 7570-ben bíztam, de tesztek alapján egy szinten van a mostani karimmal amin van nem is kevés OC, egyedül az az 1000Mhz-es kiadás érné meg sztem? mit mondtok?
Jó, szerintem ne offoljunk, mert eltértünk a témától, az a lényeg, hogy az 5750 cseréjére a 6850-nél gyengébb vga értelmetlen...
igen akkor jön vissza mert szabin van 😃 igazából h emailt kell neki írni mert a PÜ-kre nem tud válaszolni 😃 én is azt várom h megjöjjön és meg mondja mennyit változtak az árak nála 😃
Szerintem a 6850 jó választás lenne, hiszen az a kártya nem 50-60k. 35 ezer forint környékén már kapsz egy MSI 6850-et, szerintem árban lejjebb nem kellene menni 5750 pótlására.
Mikor akarnak azoknak a VGA-knak az áraik lemenni, amit érdemes az 5750 helyett venni? És melyik lenne az ideális, egy erős, középkategória, és ez alatt nem a 50-60K kártyákat értem. Sokszor nézelődtem az 5830 után, de azt már használtan se kapok, 6000 széria teljesen lefújva, mert az egyedüli kártya ott a 6850 lenne, de az még drága, a 7570-ben bíztam, de tesztek alapján egy szinten van a mostani karimmal amin van nem is kevés OC, egyedül az az 1000Mhz-es kiadás érné meg sztem? mit mondtok?
hát igazából a 7850 volt betervezve de nem akarok már tovább várni, kell a VGA, mert így a gépem nagyjából semmit sem ér 😜 gondolom a hónap végéig nem sok a valószínűsége h kapható lesz a 7850 igaz? egy linket találtam ahol 69ért adják az MSI verzióját de nekem az most nem férne bele a keretbe...gianni bazárjába bízom még h ott valamivel olcsóbb lesz 😃
wdavid írta:
érdekes, én ezt azért mondtam, mert amit néztem tesztet ott 6950 több FPS-t adott 😜 akkor elnézést kérek 😃
Kb egálban van most a két VGA. A GCN-nek vannak a plusz szolgáltatásai(amit most nem lehet kihasználni, de majd), kisebb fogyasztás stb.. Annyit még hogy későbbi driverekkel gyorsulhat, így tuti megelőzve a HD6950-et. Szóval ebben az árban(vagy kicsit felette) jó vétel lehet, de várj egy picit, hadd menjen le a kezdő ár.
lehet de 7850 nem veri a 6950et 😃 nagyon kevés játéknál láttam hol erősebb volt ott is kb 4-5 FPSel 😃 pár tesztet végig nyálaztam 😃 ami előnyére szólhat az az alacsony fogyasztás 😃
A következő a problémám és nem olyan válaszokat kérnék hogy biztos a tuning miatt mert le futtattam 2 cpu stabiliti tesztet és nem volt hiba.
a hiba a kék halál ami akkor is szokott jelentkezni amikor nincs terhelve a cpu.
ezt irja a kék halál : The problem seems to be caused by the following file: hal.dll
*** STOP: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8007937028, 0x00000000be200000,
0x000000000005110a)
valami ötlet? meg googléztam de nem jutottam előrébb.
a cpu most 4.8ghz-n megy 1.5 v feszzel.
-és 1.46-1.52 ig kiprobáltam az összes feszt és ezena legstabilabb.
jah és a blue screen view ezt a diagnozist irta valaki tudja értelmezni?
Új témát nem lehet nyitni a fórumban...?
Kitaláltam egy jó játékot,egy olyat ahol meg adsz egy képet,amin sok ember van pl ilyet
és azon meg kell találni pl batman-t,és ha megvan akkor a képen bekarikázod és feltöltöd és beteszed...
apetit1989 írta:
A quadro nem egyszerű júzereknek szánt gpu, olyan gyorsítótárak, HW gyorsítók vannak benne, amit egy egyszerű gémer ki sem használ. Modellezésre használják, rengeteg célprogramra, főleg OpenGL-re.
Egyébként nem tudtam, hogy laptopos quadrók is vannak.
ez vicces egy kicsit hogy van vagyis lenne benne egy 110m erremeg nem ismeri fel a driver sem és smemi más sem hogy van benne akkor lehet h kivették?
Sanyagol írta:
Lehet hogy hülyeséget kérdezek le is lehet szúrni miatta😃
De mialapján választotok tápot??😃
Megnézitek hogy mennyit fogyaszt a gépbe a cuccok és azt összeadjátok vagy hogy???😊
Én számolok egy kb értéket hogy mennyit fogyaszt a gép, és annak megfelelően bejelölök egy lehetséges teljesítménysávot.
utána hogy mi a minőségi, és azokból választom ki a legjobb vételt azt veszem meg.
A quadro nem egyszerű júzereknek szánt gpu, olyan gyorsítótárak, HW gyorsítók vannak benne, amit egy egyszerű gémer ki sem használ. Modellezésre használják, rengeteg célprogramra, főleg OpenGL-re.
tasiadam írta:
az nvidia quadro 110m mennyire jó cucc vajon? G73-mas GPU van benne de mivel quadro ez azt takarja hogy 4 darab G73-mas? Egyszer ilyet magyaráztak hogy valami ilyesmi van ebben a quadro dologban
a quadro az a grafikus kártyák neve az nvidiánál.
Nem 4 GPU van benne
az nvidia quadro 110m mennyire jó cucc vajon? G73-mas GPU van benne de mivel quadro ez azt takarja hogy 4 darab G73-mas? Egyszer ilyet magyaráztak hogy valami ilyesmi van ebben a quadro dologban
Üdv, nekem az lenne a problémám, hogy előb cseréltem CPU-t a gépben, és próbálok origin-re bejeltkezni és nem enged offline módba dob :S
Nyomtam neki uninstalt, és felraktam újbólés inditásnál azt írja, hogy "Az origin frisitéséhez internet kapcsolat szükséges" megprobáltam hogy kikapcsolom a tűzfalat de nem segitett, létszi segitsetek, mert nincs ötletem ,hogy mit csinaljak....
levi27 írta:
Miért nem lehet se a Ati Catalyst-ban sem a MSI afterburner-ben 700 felé húznom a GPU órajelét? Mindig visszaírja 700-ra 😞
ha ott a CCC, minek Afterburnerrel húzod?
Mivel a CCC nem vitte tovább... még 700 ra se csak 690-re mert utána instabilnak vélte pedig még 721mhz-en is stabil furmark alatt (67fokon)
Én a Furmarkot nem használnám stabilitás tesztnek. Ugyanis amikor húztam a VGA-mat minden stabil volt Furmark alatt, felhúzom a Vramot, semmit. Mondom akk go játszani, Source meg CoD6 alatt majdnem szétesett a monitorom úgy vibrált, mert túlhúztam a VRam órajelét.
Én azt mondom ha tesztelünk akkor teszteljünk rendes "életkörülmények között.
Gondolom meg volt annak is az oka h csak 700Mhz engedélezett, gondolom 721-el mennyi FPS-ed lehetett +-ba, lehozta csillagokat az égből mi?
Már ha 19". Engem a Kedves Philips, vagy a Tesco úgy átvágott, mint a húzat.
A dobozon az áll 19", óh mondom, tökéletes lesz, 1280X1024-es felbontás maradhat is. Aha, csak amikor kinyítottam egy 18'5 monitor fogadott, 1366x768-as felbontásban-.-" amivel nincs is baj, csak mindent elnyújt, ami autós játékoknál elég zavaró.
SONY PSP 3004 Slim&Lite Game konzol!! Plusz 5Db játék hozzá+4gigás memória kártya,dobozok,leírások,tok a psp-hez,fülhallgató!!
Játékok:
Call of Duty (Roads to victory)
Little Big Planet
Motor Storm (Arctic Edge)
Echochrome
Need for speed Most wanted 5-1-0.
Ez így kb mennyi érhet ?
nem. sőt, többnyire a 19"-osoknak 1440*900 a felbontásuk, enyém is olyan.
Jó, szerintem ne offoljunk, mert eltértünk a témától, az a lényeg, hogy az 5750 cseréjére a 6850-nél gyengébb vga értelmetlen...
Most látom március 25-től újra aktívan... ez jó hír...
érdekes, én ezt azért mondtam, mert amit néztem tesztet ott 6950 több FPS-t adott 😜 akkor elnézést kérek 😃
Kb egálban van most a két VGA. A GCN-nek vannak a plusz szolgáltatásai(amit most nem lehet kihasználni, de majd), kisebb fogyasztás stb.. Annyit még hogy későbbi driverekkel gyorsulhat, így tuti megelőzve a HD6950-et. Szóval ebben az árban(vagy kicsit felette) jó vétel lehet, de várj egy picit, hadd menjen le a kezdő ár.
GTX 560Ti-ről vélemény?
Jó kártya de jobban megéri egy HD6950😀 De csak akkor ha most veszed mert kb 3 hét és itt vannak jó áron a HD7850/70-ek😃
Szerk.:mellesleg, hw-s gond is lehet, grafikus kártya memóriaproblémája. Googlen több helyen ezt olvastam
a hiba a kék halál ami akkor is szokott jelentkezni amikor nincs terhelve a cpu.
ezt irja a kék halál : The problem seems to be caused by the following file: hal.dll
*** STOP: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8007937028, 0x00000000be200000,
0x000000000005110a)
valami ötlet? meg googléztam de nem jutottam előrébb.
a cpu most 4.8ghz-n megy 1.5 v feszzel.
-és 1.46-1.52 ig kiprobáltam az összes feszt és ezena legstabilabb.
jah és a blue screen view ezt a diagnozist irta valaki tudja értelmezni?
Kitaláltam egy jó játékot,egy olyat ahol meg adsz egy képet,amin sok ember van pl ilyet
és azon meg kell találni pl batman-t,és ha megvan akkor a képen bekarikázod és feltöltöd és beteszed...
ez vicces egy kicsit hogy van vagyis lenne benne egy 110m erremeg nem ismeri fel a driver sem és smemi más sem hogy van benne akkor lehet h kivették?
Lehet hogy hülyeséget kérdezek le is lehet szúrni miatta😃
De mialapján választotok tápot??😃
Megnézitek hogy mennyit fogyaszt a gépbe a cuccok és azt összeadjátok vagy hogy???😊
Én számolok egy kb értéket hogy mennyit fogyaszt a gép, és annak megfelelően bejelölök egy lehetséges teljesítménysávot.
utána hogy mi a minőségi, és azokból választom ki a legjobb vételt azt veszem meg.
a quadro az a grafikus kártyák neve az nvidiánál.
Nem 4 GPU van benne
Nem hinném, hogy köze lenne ehhez a cpu cserének. Itt valami szoftveres gond lesz.
Ez az origin valamiféle microsoftos cucc?
A CPU cserének valóban nincs ehhez köze, és nem. Az oroigin EA cucc, olyan, mint a steam.
Nem hinném, hogy köze lenne ehhez a cpu cserének. Itt valami szoftveres gond lesz.
az origin az EA saját szoftverboltja, olyan mint a Steam csak EA játékokkal.
Elég szar egy rendszer...
Nyomtam neki uninstalt, és felraktam újbólés inditásnál azt írja, hogy "Az origin frisitéséhez internet kapcsolat szükséges" megprobáltam hogy kikapcsolom a tűzfalat de nem segitett, létszi segitsetek, mert nincs ötletem ,hogy mit csinaljak....
Miért nem lehet se a Ati Catalyst-ban sem a MSI afterburner-ben 700 felé húznom a GPU órajelét? Mindig visszaírja 700-ra 😞
ha ott a CCC, minek Afterburnerrel húzod?
Mivel a CCC nem vitte tovább... még 700 ra se csak 690-re mert utána instabilnak vélte pedig még 721mhz-en is stabil furmark alatt (67fokon)
Én a Furmarkot nem használnám stabilitás tesztnek. Ugyanis amikor húztam a VGA-mat minden stabil volt Furmark alatt, felhúzom a Vramot, semmit. Mondom akk go játszani, Source meg CoD6 alatt majdnem szétesett a monitorom úgy vibrált, mert túlhúztam a VRam órajelét.
Én azt mondom ha tesztelünk akkor teszteljünk rendes "életkörülmények között.
Gondolom meg volt annak is az oka h csak 700Mhz engedélezett, gondolom 721-el mennyi FPS-ed lehetett +-ba, lehozta csillagokat az égből mi?