Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lsklsk avatar
Black Screen. Hajlamos fekete képernyőt produkálni vagy kidobni egy-két játékból. Már írtak/írtunk a cégnek, azt mondják keresik a hibát. A 6850 család tehát ilyen sorozatot is produkált, ha mákod van nem ilyen karit fogsz ki.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Isklsk : Mi az a BS ??
Quadgame94 :Jujj az +800 Mhz az jó. Az én procimon fel lehetne oldani a 4. magot is csak az alaplapon nem alkalmas rá, vagy mi 😜
0
0
0
0
lsklsk avatar
Nekem van 6850-em, vigyázzatok vele,mert előbukkan rajta a BS-hiba sajnos :S A gyártók tökölnek vele, mert azt mondják driver probléma lesz...Hát remélem. Akinek nincs otthon cserekarija, az most ne vegyen 6850-et Gigabyte-ot, de a többi gyártónál is előferdül.Én ma kaptam egy BS-t...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Tudom! direkt irtam azt! Azzal szemben már a gtx jobban megéri, mert nem biztos hogy kihajtaná a procid, de a 6850 zeljesen korrekt!
amúgy megtuttam mi a probléma😆
nekem sima órajeleken volt a procim😆 neki meg +800mhz húzva, de nem bocsátok meg neki így SEM😆
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Gratula az szép 😆 Amúgy én 6850-et írtam nem 70-et de nem lényeg.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát én is inkább a 460-t venném abba a prociba, mint a 6870! DE, a az hogy erőssebb hardver kéne a 6850nek az hülyeség, már páran linkelték azt a tesztet is amikor gtx-et a 6850 szemben tsztelték a videoban!
petsue egy erősebb procinál egyenes arányosan nő a teljesítmény, de az a proci is kihajt egy 6850-et.
haverom most vett egy gigabyte HD 6850-et, és egy Athlon X3 445-s procija van és több FPS-t ér el mint én 1920ban max settings mellett a GTA IV-ben, +7fps
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Valaki megnézte a videót amit linkeltem ? Ezzel a procival ami nekem van nem hajtaná ki magát vagy mi (HD6850) ? Mert egyre jobban tetszik csak nem tom hogy jó választás lenne-e.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ja erre nem is gondoltam ( mármint SLI/Cross.X), de szerintem elég lesz egy Sima Gigabyte vagy valami ost' kész 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
persze az is kell, csak azt mondom, h később se kell eldobni, hanem lehet rajta erősíteni
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Nekem ahoz alaplap is kéne :S
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
az is jó választás, MSI HAWK-ot már 53k körül kapsz, azt meg agyonra is húzhatod, SLI-be pedig új proci alá is marha erős rendszert lehet építeni vele, de az olcsóbb verziók is megérik
0
0
0
0
Koppy96 avatar
uhh tényleg 😆 de ahoz kell táp is meg proci ( vagy tévedek ?? )
Most néztem tesztet : http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=344
Ebben azt mondja ( 8:45-nél kezdi el mondani )hogy akinek ilyen procija van mint nekem az jobban jár egy GTX460-nal mert a HD6850 jobban érzi magát erősebb proc. környezetében. Nem tudom higgyek-e neki de lehet mégi GTX-lesz
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nem addig, mint egy GTX580, de 1 darabig még eléggé jó lesz, és később elég olcsón beszerezhetsz majd még1et crossfire-be
0
0
0
0
akos328 avatar
Hát jó, én így gondolkodok, de lehet hogy rosszul... Amúgy az a progi(k) még mindig kéne😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Nekem számít mivel örülök ha lessz pénzem 6850-re. De ezzel is csak az a bajom hogy nem tom meddig lesz még "JÓ" kártya.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azért nem ugyan az a szint, de az 6850-et közel a 6870 szintjére lehet húzni, és ebben az árkategóriában szerintem számít az a 15k
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ja meg mondjuk asszem a 470 már az a kari aminek nem használjuk ki gamerek és egyébb emberek minden részét
0
0
0
0
akos328 avatar
A 6850 a GTX460- 6870, pedig a GTX470-nel van egy szinten, egy GTX470-nért én nem adnék +15e forintot, mert sztem ugyan azt a 460 is mgeteszi, és én a 68xx-es szériával is így vagyok.

Amúgy vki mondjok 1 vagy 2 progit, ami a VGA hűmérsékletet, kihasználttságot, és ventilátor fordulatszámot mutat az asztalon egy kis ablakban. Ugyan ezt CPU-val. Előre is köszi
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Na emberek most meg HD6870/6850-en gondolkozok ugyanis ( eddig is tudtam ) sokan mondták hogy AMD proci mellé ATI kártya a nyerő. Egy 6870ért megéri 15K-val többet kiadni mint kistesójáért ( 6850 ) ???
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
forestgreen írta:
Azt nem tudom milyen megbízható a a gigabyte 8500 GT, de a javításról csak annyit, hogy házilag esélytelen megjavítani. Egyesek foglalkoznak vga javítással de nem nagyon tudom milyen mélységben. Memóriagondokat oldanak meg, kondenzátor cseréket csinálnak, és úgy tudom a képszétesés-t is tudják orvosolni...

Most olvasom mi a baja...

Ha eddig passzív hűtés volt csak, tehetnél rá + ventit, ahogy eaz előttem szóló mondta... (egy próbát megér)
én a 8400GS-t például egy CPU ventivel használom, a passzív hűtés pár perc játék után beadná a kulcsot

am sztem pofátlan dolog ráírni h DX 10es játék 0bd-es zajjal, mikor játszanmi nem lehet azzal a hűtővel, nem h DX 10-be, mikor a kari DX9 be besír a legtöbb játék alatt
0
0
0
0
cseszka avatar
szabyy írta:
szerintem, is de nekem tök mind1, mert van már karácsony óta utódja, és csak a haveromnak adnám oda, ideiglenesen, mert elméletileg nyáron vesz újat

Nemakarlak elszomoritani,de ennek memoria baja van,bár is koléga mondta8pc-seviz ben dolgozik),én is anno akrtam venni egy 9600gt,ami igy csinált,csak nekem volt egy jó is,gondoltam benyomo sli-nek,de kolega mondta,h ameik igy csinál,annak meghalt a memóriája,nembirom majd sliben se használni és nem is lehet javitani.
0
0
0
0
forestgreen avatar
Azt nem tudom milyen megbízható a a gigabyte 8500 GT, de a javításról csak annyit, hogy házilag esélytelen megjavítani. Egyesek foglalkoznak vga javítással de nem nagyon tudom milyen mélységben. Memóriagondokat oldanak meg, kondenzátor cseréket csinálnak, és úgy tudom a képszétesés-t is tudják orvosolni...

Most olvasom mi a baja...

Ha eddig passzív hűtés volt csak, tehetnél rá + ventit, ahogy eaz előttem szóló mondta... (egy próbát megér)
0
0
0
0
szabyy avatar
szerintem, is de nekem tök mind1, mert van már karácsony óta utódja, és csak a haveromnak adnám oda, ideiglenesen, mert elméletileg nyáron vesz újat
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
esetleg megpróbálhatsz valami + hűtést rátenni, hátha azzal van valami baj, de egyébként valszleg kuka
0
0
0
0
szabyy avatar
Hát az, amikor felrakom a drivert, akkor annyi. Szó szerint, szóval miután felrakom, újraindítom, és nincs rendes kép, csak csíkok, szinek, meg kifigyelhetetlen kép, de nem a géppel van baj, mert másik gépbeni is próbáltuk
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szabyy írta:
Egy kérdés, a Gigabyte 8500Gt-k tényleg olyan rómló fajta vga-k, mert az enyém is elrolott, és sok forumon olvastam, hogy sok másnak is elromlott, és meg lehet-e valahogy csinálni, mivel akk odaadnám a haveromnak ingyen, mert most egy 8400gs-e van
attól függ mi baja, de VGA-kat nem nagyon lehet javítgatni, garanciálisan is cserélni szokták, am nekem is 8400GS van, eléggé gyengusz, igaz csak ideiglenes
0
0
0
0
szabyy avatar
Egy kérdés, a Gigabyte 8500Gt-k tényleg olyan rómló fajta vga-k, mert az enyém is elrolott, és sok forumon olvastam, hogy sok másnak is elromlott, és meg lehet-e valahogy csinálni, mivel akk odaadnám a haveromnak ingyen, mert most egy 8400gs-e van
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok.Azért kérdeztem,mert itthon ráfutottam egy ilyenre,azzal,h adom a gtx 275-öt meg ráfizetek kb 15000ft nek megfelelö dinárt.Akkor jó áronn beszámolta a 275-t.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
cseszka írta:
magyarországonn mennyibe kerül a kb 2 hetet használt 3év garis sapphire HD5850 2GB Toxic vaporx hütéses vga?
szerintem max 60k körül, afelett már új 6870-eseket lehet kapni
0
0
0
0
cseszka avatar
magyarországonn mennyibe kerül a kb 2 hetet használt 3év garis sapphire HD5850 2GB Toxic vaporx hütéses vga?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Jan88 írta:
Quadgame94 írta:
tapasztalat vagy vélemény alapján melyik a lehető legjobb vagy melyek a legjobb coolerek
twin frozr ii
vaporx
iCooler
cyclone
vagy van ennél jobb is?

Itt van pár adat: [LINK]
ezek közül a Twin FrozR II-III a legjobb, de ezeket a hawk/lightning karikat meg is kell fizetni, ami +ba egy jó 10k
0
0
0
0
szabyy avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tapasztalat vagy vélemény alapján melyik a lehető legjobb vagy melyek a legjobb coolerek
twin frozr ii
vaporx
iCooler
cyclone
vagy van ennél jobb is?
0
0
0
0
almos avatar
Lehet régi az Everested,nekem 5-ös van és mindent kiir róla...de miért olyan nagy gond ez?!
0
0
0
0
almos avatar
Quadgame94 írta:
Mit gondoltok a hd 3870CFról? vagy az X2ról?

Simán megbirkóznak a mai játékokkal is,jó áron megéri megvenni 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Mit gondoltok a hd 3870CFról? vagy az X2ról?
0
0
0
0
twoKgames avatar
ha nem értesz hozzá akkor max 15%-ot,, de ha nagyon jó a ventilátorod akkor 20%-ot is
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
EL3CTRO írta:
Hali!
Egy 4670-et Arctic Accelero L2 Pro hűtéssel mennyit lehetne rajta húzni?
Amennyinél még nem melegszik annyira.Meg nem fagy le.
0
0
0
0
akos328 avatar
GT220-adról van szó, mert ha igen, akkor sztem nem kell húzni, igaz DDR3-as, és "csak"DX10.1-es, de attól egy jó kártya, és nagyobb húzás nélkül, nagy különbséget nem fogsz tudni kifacsarni belőle, de ha jó a hűtése, akkor végülis, húzhatsz rajta
0
0
0
0
no avatar
kristof95 írta:
sziasztok! a vidikarimhoz kaptam egy HUD lite nevű programot, amivel az órajelen lehetne húzni, de nem nagyon merek, mert nem akarom tönkretenni. Szerintetek meddug lehetne húzni, ha most van a memória 800MHz-en az 1600MHz-ből?

milye en kartyad van?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! a vidikarimhoz kaptam egy HUD lite nevű programot, amivel az órajelen lehetne húzni, de nem nagyon merek, mert nem akarom tönkretenni. Szerintetek meddug lehetne húzni, ha most van a memória 800MHz-en az 1600MHz-ből?
0
0
0
0
akos328 avatar
lehet, de az akkor azt jelenti, hogy nem is fogok 70 fölött látni???
0
0
0
0
akos328 avatar
Olyan gondom lenne, hogy frapsel, ha kimérek néhány játékot, (pl CoD4-6-7, Dirt2, Counter Strike 1.6) akkor mindegyiknél átlagba ugyanannyi fps számot kapok. Cod7 1280X1024-ben, AA 4x és minden high-->30-40 FPS. Counter Strike 1280X1024 minden high--->30-40 FPS, pedig grafikailag a 2 játék össze se hasonlítható. Ha esetleg a CS 1.6 felugrik 70-re akkor már örülök.
Tesztoldalakon, az nVidia vetélytársa GTS250 CS1.6-ot több mint 200FPS-sel vitte. Nem hiszem, hogy egy HD5750 ennyivel rosszabb lenne mint egy GTS250, de akkor miért ez anagy lemaradás???
Mint ahogy az elöbb mondtam HD5750-nem van
PLS vki adjon ötletet.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho : hát ha OC-zed akkor igen elég full HD hoz..
én maradok a moncsinál 😃 TV ugyse nézek 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Remélem is! 😀1680-hoz bőven elég lesz, később tervezek venni egy 32collos full hd tv-t, de szerintem még oda is korrekt a teljesítménye.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nah az jó 😃 jólfog hasitani 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ezt most te adod el vagy te veszed? 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, ez: [url]http://eu.msi.com/index.php?func=prodvgaspec&maincat_no=130&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=2029[/url]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció