Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Koppy96 írta:
Uhhh ez oltott 😆 Mostmár lehet hogy 6850-lesz, márciusig jön ki valami új VGA ami lentebbnyomja az árát ??

A 6850 kategóriájában nem, úgyhogy nem valószínű, hogy sokkal lejjebb menne az ára. Esetleg ha még erősödik a forint. 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Cooley és Tesla : Uhhh ez oltott 😆 Mostmár lehet hogy 6850-lesz, márciusig jön ki valami új VGA ami lentebbnyomja az árát ??
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Nem csak arról van szó, hogy melyik gyártó pártját fogják. Egész egyszerűen össze-vissza beszélnek mindenféle f*szságot. Nem szabad az ő tesztjeikre hagyatkozni, sőt megnézni se lenne szabad! 😆 Én eddig összesen 3 tesztjüket láttam, de pont elég volt ahhoz, hogy tudjam, hogy nem értenek sokkal jobban a témához, mint akos328. 😂
de meg van az a velük született képességük, hogy megetessék a emberrel a hülyeségüket, ennyi erővel én foghatnám a 8400GS-em, szépen rátehetném az asztalra, mellé tennék egy GTX580-at, és mondanám hogy mennyivel jobb, látszik h kisebb, tehát modernebb, és a hűtése is jobb, ezen bordák vannak, míg a másikon csak egy doboz található, ami bent tartja a hőt, hogy ne keletkezhessen újabb hő, vagy nemtom😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem csak arról van szó, hogy melyik gyártó pártját fogják. Egész egyszerűen össze-vissza beszélnek mindenféle f*szságot. Nem szabad az ő tesztjeikre hagyatkozni, sőt megnézni se lenne szabad! 😆 Én eddig összesen 3 tesztjüket láttam, de pont elég volt ahhoz, hogy tudjam, hogy nem értenek sokkal jobban a témához, mint akos328. 😂
0
0
0
0
Koppy96 avatar
OKÉ mostmár vágom hogy nVidiások 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
Koppy96 írta:
Igen én is nézegettem a 6850-et, még árban is jó csak tesztet néztem (hardverteszt) és ott azt ajánlották hogy x2-es x3-as procikhoz a GTX-et vegyünk, aztán írogatták erre fel hogy a HT nVidás de ott abbamaradt ez a 6850-es dolog. Viszont most lehet hogy mégis az lesz már ha lessz cash és kijavítják a Black Screen-t .

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, mát megint ez a teszt... 😲 Komolyan, lassan kilépek egy kamion elé...
beszélnek ott érdekes dolgokat
0
0
0
0
Osynho avatar
Koppy96 írta:
Igen én is nézegettem a 6850-et, még árban is jó csak tesztet néztem (hardverteszt) és ott azt ajánlották hogy x2-es x3-as procikhoz a GTX-et vegyünk, aztán írogatták erre fel hogy a HT nVidás de ott abbamaradt ez a 6850-es dolog. Viszont most lehet hogy mégis az lesz már ha lessz cash és kijavítják a Black Screen-t .

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, mát megint ez a teszt... 😲 Komolyan, lassan kilépek egy kamion elé...
0
0
0
0
Koppy96 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Koppy96 írta:
Ezt hogy érted ??
Olvasgattam és mindenhol ATI-t ajánlanak AMD procihoz ezért kérdezem. Mivel még nincs pénzem van időm arra hogy eldöntsem mit is szeretnék 😃

Teljesen jó egy GTX460 is egy AMD procihoz. Az 5830-nál meg főleg jobb választás egy 768-as GTX. Vagy vegyél 6850-et.
0
0
0
0
lsklsk avatar
Ezt úgy értem, hogy kártyát akartak csinálni az Ati-nál és egy 5830 lett belőlbe. Pár fps-sel jobb csak az 5770-nél, de sokkal többet fogyaszt. Egyáltalán nem éri meg az árát. Ez a kártya egy zsákutca az Ati-nál.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ezt hogy érted ??
Olvasgattam és mindenhol ATI-t ajánlanak AMD procihoz ezért kérdezem. Mivel még nincs pénzem van időm arra hogy eldöntsem mit is szeretnék 😃
0
0
0
0
lsklsk avatar
Hűű, hát az 5830 az egy rettenet kari 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Koppy96 írta:
Jézusom !! 3Gb-memot ?? de szar hogyy minden gamenek így nő a gépigénye😕
Szerk.: GTX460 768MB-tal melyik egyenteljesítményű ATI kártya ?

Hát, igazából az 5770 és a 6850 között van. Valahova a 4890/5830 szintjére tenném. 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Jézusom !! 3Gb-memot ?? de szar hogyy minden gamenek így nő a gépigénye😕
Szerk.: GTX460 768MB-tal melyik egyenteljesítményű ATI kártya ?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
3 GB-os GeForce GTX 580 😃 asszem pár ember aki megvette már jól benézte 😃 Nvidiától is ez e nagy disznóság volt 😃 Én utűna néztem és Crysis 2 miatt jöttek ki ezek a páldányok mert az már kifogja használni a 3GB memoirát is elvileg 😃
0
0
0
0
planbmokus avatar
laci503 írta:
planbmokus írta:
Egyértelműbb lenne nekem, hogy veszek egy HD6950-et a GTX570-480 árából, felmoddolom HD6970-re a biost és betszek mellé egy gt220-at fizikát számolni... Feleannyi fogyasztás, ugyanannyi élmény!

GTS220 marha kevés egy HD6970hez ...

Miért lenne kevés?
Csak fizikát számolni kell.
És igen, volt rá lehetőségem, így kimértem (igaz még 5850 OC melett), hogy a GT220 és a GTS250-es teljesítménye megegyezik, ha csak physx kártyaként használjuk!
Innentől kezdve egyértelmű, hogy azt venném, amelyik kevesebbet fogyaszt és fele annyiba kerül!
0
0
0
0
James Zabiela avatar
hát remélem az én kártyámmal nem történik ilyen.
0
0
0
0
repfect avatar
használtan max gépigényes felhasználótol vagy ismerőstől vegyetek karit!!!
0
0
0
0
laci503 avatar
planbmokus írta:
Egyértelműbb lenne nekem, hogy veszek egy HD6950-et a GTX570-480 árából, felmoddolom HD6970-re a biost és betszek mellé egy gt220-at fizikát számolni... Feleannyi fogyasztás, ugyanannyi élmény!

GTS220 marha kevés egy HD6970hez ...
0
0
0
0
Ferrari avatar
Michael Schumacher írta:
Meghalt 8800GT-m úgynézki 😢 kinyírta Mafia II 😆 Bár még biosát újraírom majd hátha visszatér. Fuck you te 8800GT 😆

Haveromnak két 8800GTX is meghalt, ráadásul nem is tuningolta őket 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Vagy 6990, oder GTX595. Nehogy akadjon a passziánsz 😃
0
0
0
0
kovi avatar
ha az erő a lényeg akkor ne szutykolj ezekkel, vedd meg a gtx 580-at, az odaveri mind a 2-t 😀
0
0
0
0
no avatar
Meghatározza grafikus teljesítményt, a kép "akadásmentes" futását, illeszti a monitort a géphez!
0
0
0
0
planbmokus avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát igen hosszasan sorolhatnánk az érvekek, de Ö dönt ha azt akarja, akkor nekem mind1
0
0
0
0
Osynho avatar
Quadgame94 írta:
egyértelmü a 570, a 480 nekem akkor sem jött be mikor kijött, szerinted miért adták ki ilyen hamar a gt500 sorozatot
120fps vagy 130fps tök mind1

1-2 %-ot mutat a teszt 3 felbontás átlagaként, ami egyrészt mérési hibahatáron belül van, másrészt az általa használni kívánt felbontásban még gyorsabb is lehet az 570, a közelgő driver frissítések sebességnövelő hatásáról meg ne is beszéljünk. 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
egyértelmü a 570, a 480 nekem akkor sem jött be mikor kijött, szerinted miért adták ki ilyen hamar a gt500 sorozatot
120fps vagy 130fps tök mind1
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerinted ez a különbség számít? 😃
[LINK]
Hibahatáron beül van a difi... Ráadásul ez 3 felbontás átlaga, tehát nehezen értelmezhető.

Valamint:

"érdemes megjegyezni, hogy néhány, a teljesítmény szempontjából fontos fejlesztés is megjelenik benne. Egyrészt a GF110 képes teljes órajelen az FP16-os precizitású textúrák szűrésére (pl. HDR), a GF100-on ez csak fele sebességen működött. Másrészt javítottak a "Z-culling" hatékonyságán, ez az eljárás felelős azért, hogy az általunk nem látható, takarásban lévő objektumokat a GPU ne számolja ki feleslegesen. Végül a GPU-ban található SM-ek (shader multiprocessor) dedikált 64 kB-os adattárolójának a megosztása is az eddigieknél flexibilisebb módon történhet. A GF100-ban ez grafikus módban 16 kB L1 cache/48 kB megosztott memóriára oszlik, míg GPU-számolásos feladatoknál ennek ellenkezője igaz. A GF110 a grafikus mód számára is engedélyezi a 48/16-os felállást, ha az növeli a teljesítményt."

A döntés a tied, de az 570-es a jobb vga és még olcsóbb is.
0
0
0
0
kovi avatar
laci503 írta:
kovi írta:
meg nézzétek azt is h kevesebb hőt termel a gtx570 ezáltal a gépház belseje seh melegszik fel annyira, meg sokkal halkabb mint a az elődje, én is inkább az 570-t venném 😀, meg jelentéktelen az a különbség ami köztük van

mi is ezt ecsetelgetjük neki

tudom 😃, de ha többen vagyunk hátha jobban elhiszi 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
cz92 írta:
Osynho írta:
cz92 írta:
Kerestem neten teszteket de nem nagyon találtam!
Kérdésem GTX 480 vagy GTX 570 ??😀

Látom nem hiszel nekem 😕😀

[LINK]

Hát ebből nekem olyan nagy különbség nem jön le sőt még lehet hogy a GTX_480 jobb egy kicsivel.

😲
0
0
0
0
akos328 avatar
Hát nem véletlenül jönnek új szériák, az előzők cseréjére. Akkoriban az volt a jó kártya, de kitalálták hogy csökkentség a fogyasztást és a teljesítményt növelhessék
0
0
0
0
laci503 avatar
kovi írta:
meg nézzétek azt is h kevesebb hőt termel a gtx570 ezáltal a gépház belseje seh melegszik fel annyira, meg sokkal halkabb mint a az elődje, én is inkább az 570-t venném 😀, meg jelentéktelen az a különbség ami köztük van

mi is ezt ecsetelgetjük neki
0
0
0
0
kovi avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
cz92 írta:
Osynho írta:
cz92 írta:

[LINK]

Hát ebből nekem olyan nagy különbség nem jön le sőt még lehet hogy a GTX_480 jobb egy kicsivel.

Csak azt vedd észre, hogy a GTX570-nek alacsonyabb fogyasztás mellett van közel azonos teljesítménye, valamint olcsóbb is. 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
cz92 írta:
Osynho írta:
cz92 írta:

[LINK]

akkor vegyél GTX480at de később ne sírj ha hamarabb tönkre megy...
0
0
0
0
Osynho avatar
cz92 írta:

[LINK]
0
0
0
0
laci503 avatar
cz92 írta:

egyértelműen GTX570 egyszerű a dolog hogy miért 😃
Optimizáltabb GPU ezáltal kevesebb a fogyasztás és kevésbé melegszik mint a GTX480as mivel hasonló a hűtése a Vapor-X hez mert ez is ien hőkamrás megoldással van azt hiszem 😃
GTX570 tehát GTX480 váltója 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=627&card2=640
Én csak ennyit tudok javasolni, majd jöv valaki okosabb és felviágodít 😆
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ohh köszi 😃 így halkabb vagy mi ?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Mi az hogy Direct CU ??
Légyszi ne olyan választ hogy a Google a legjobb barátod 😆😜
szerk.: FBalint : még az én 5450-emen is ment maxon 😃
0
0
0
0
FBalint avatar
Nem ott veszem meg, csak itt találtam előbb linket😆
0
0
0
0
lsklsk avatar
FBalint írta:
Sziasztok! Ez jó videó kártya lenne Assassins Creed 2-höz?

http://www.olcso.hu/szamitogep/videokartya/sapphire_pcie_hd_4890_1gb_gddr5_videokartya-arak_115058691.html

Lambda,WOX,ipon...őket preferáld. Szerintem 😀 Am inkább 6850,gtx 460...esetleg gts 450, 5770
0
0
0
0
Osynho avatar
FBalint írta:

http://www.olcso.hu/szamitogep/videokartya/sapphire_pcie_hd_4890_1gb_gddr5_videokartya-arak_115058691.html

1. itt ne vegyél semmit
2. 4890 helyett jobb vétel a 6850/GTX460
0
0
0
0
FBalint avatar

0
0
0
0
lsklsk avatar
Értelemszerűen visszafogja az fps-t az élsimítás. Ennél a játéknál talán az lehet,hogy nem olyan mérvadó, azért nem fogja vissza. Mondjuk egy Dirt2-nél már igen...
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
azt akarom megkérdezni hogy 1600x900-as felbontáson az élsimitásnak van e értelme vagy csak az fps-t fogja mert pl most serious sam hd first encounterezek és ugyan olyan a kép 8x-os élsimitással is mint nélküle
0
0
0
0
lsklsk avatar
Ezért is kérdeztem,hogy milyen a vtx3d-nél a 6850,mert a Gigabyte és az ASUS nálam elásta magát 6850 terén 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
lsklsk
Haveromnak kicserélték vtxre a kariját, egy 6850est és teljesen jól mükszik, zaj sincs, a coolert is intenzív game alatt olyan 45fok, de a cooler 33.6%-on megy.

Lemértük
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció