Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MEGABYTE avatar
miért van az hogy a Fifa12 telepitésénél 85.7%-nál valamilyen ISDone.dll hibát talál .. pls segitsetek. Hogy lehet megoldani ezt a hibát ?
0
0
0
0
levi27 avatar
akos328 írta:
levi27 írta:
akos328 írta:
Ennek nagyon sok oka lehet... random időpontokban, de nem tudnád vmihez kötni?
Mondjuk az "M" betű lenyomásakor 😃 vagy vmi ilyesmi mert kékhalált sok minden okozhat. lehet hardveres gond, lehet szoftveres egyaránt.

Próbáltam, de nem lehet... van amikor napokig jó és utána kékhalál... a tápot kizártam mivel most is áramingadozás volt... nem is kicsi és a gép meg se érezte 😃
vinyót a HD sentinel 100%osnak írja... szerintem ez is kizárható... proci stabilan üzemel 1,4V-on mert ha bekapcsolom a C'n'Q-et akkor állandóan behal... Szerintetek?
Ja és az alaplap is csak kb fél éves... bár ettől még lehet rossz a proci/lap/memória... 😞

Pedig mondom rengeteg minden okozhat kékhalált, valami program is akár, nem tudsz mondani vmit h mikor jön elő, melyik programoknál.
Bár ha ennyire random akkor lehet ha Randomnál keresd 😃 RAM-ra utalok. Vmi memtestet le kellene futtatnod.

Hmm... azt már régen futtattam le 😃 ( hát ha az akk repül bele új proci... mert a DDR3as ram itt van a polcon csak a proci miatt nem megy 😞 ) és meddig érdemes futtatni a tesztet?
0
0
0
0
akos328 avatar
levi27 írta:
akos328 írta:
Mondjuk az "M" betű lenyomásakor 😃 vagy vmi ilyesmi mert kékhalált sok minden okozhat. lehet hardveres gond, lehet szoftveres egyaránt.

Próbáltam, de nem lehet... van amikor napokig jó és utána kékhalál... a tápot kizártam mivel most is áramingadozás volt... nem is kicsi és a gép meg se érezte 😃
vinyót a HD sentinel 100%osnak írja... szerintem ez is kizárható... proci stabilan üzemel 1,4V-on mert ha bekapcsolom a C'n'Q-et akkor állandóan behal... Szerintetek?
Ja és az alaplap is csak kb fél éves... bár ettől még lehet rossz a proci/lap/memória... 😞

Pedig mondom rengeteg minden okozhat kékhalált, valami program is akár, nem tudsz mondani vmit h mikor jön elő, melyik programoknál.
Bár ha ennyire random akkor lehet ha Randomnál keresd 😃 RAM-ra utalok. Vmi memtestet le kellene futtatnod.
0
0
0
0
Bicike avatar
szolnokiferenc 23 írta:
Üdv. Kellene nekem egy olyan képszerkesztő program amelyik magyar nyelvű és viszonylag sok mindent tud pl: ha magamat lefotózom akkor egy másik képre pl:a tengerpartra és akkor az úgy tünjön mintha igazi lenne. Szóval értitek mire gondolok. Előre is kössz!

photo filtre en is azt hasznalom ha kell benne segitseg akkor szolj am egyszeru progi
0
0
0
0
levi27 avatar
akos328 írta:

0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
Üdv. Kellene nekem egy olyan képszerkesztő program amelyik magyar nyelvű és viszonylag sok mindent tud pl: ha magamat lefotózom akkor egy másik képre pl:a tengerpartra és akkor az úgy tünjön mintha igazi lenne. Szóval értitek mire gondolok. Előre is kössz!
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99! Értem köszönöm 😜
0
0
0
0
Bicike avatar
De legalabb valaszoltatok 😆 azert koszi
0
0
0
0
getcarter avatar
Synda írta:
Bicike írta:
miért nem válaszol senki sem az én kérdésemre soha? már érgebben is feltettem a kérdésemet, de senki nem írt választ
valaki ért a blog.hu-hoz?

Nem értek/tünk hozzá szerintem azért,legalábbis részemről.😃

én sem vágom
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
egy ventillátor fogyaszt vagy 2-3w ot meg se érezné a táp ha 20 ventit is kötsz rá.
0
0
0
0
no avatar
Azt még meg tudjátok mondani hogy a mostani tápom elbír még 2db 12 centis házventit?? A választ előre is thx
0
0
0
0
Bicike avatar
miért nem válaszol senki sem az én kérdésemre soha? már érgebben is feltettem a kérdésemet, de senki nem írt választ
valaki ért a blog.hu-hoz?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
Kornel77 írta:
Hello.

Mi a véleményetek erről a monitorról? 😀

ViewSonic VA2231wa

Annyiért van nagyobb.

Pl:

Benq G2450
BenQ G2420HD
BenQ G2420HDBL
Samsung SyncMaster S24A300BL

Mind 24" kivéve ami nem...😊 😆

Spoiler!
Amúgy mind 24" 😜

Okés,kösz az infót 😀 Meglesem őket 😀
0
0
0
0
WyhoS avatar
ezeket már megcsináltam és ugyan úgy fent áll a probléma , meg akkor a másik gépen se lenne net , reggel ment minden nem tom mi baja lehet..

Szerk: Megoldottam a problémát , behalt az UTP kábel , bekötöttem egy másikat és evvel működik
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sajna előbb elfelejtettem leírni, de a másik kérdésem pedig az lenne hogy mit jelent pontosan a Lucid Virtu segédprogi? Néztem google-ban de sehol nem találtam egyértelmű leírást róla.
0
0
0
0
wdavid avatar
tiltsd le a kapcsolatot és utána engedélyezd megint (ha rámész h hibajavítás magától engedélyezi), vagy húzd ki a rúter dugóját a konnektorból és dugd vissza...nekem szokott segíteni
0
0
0
0
WyhoS avatar
Sziasztok !
Mitől van az hogy nincs net a gépemen , a másik gépen is van meg tudok csatlakozni a telomal a netre , csak nálam nincs internet , azt irja hogy "Nem azonositott hálozat. " Ha a hibaelhárítóval próbálkozok ezt írja ki: A helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval. Reggel még tudtam netezni , most hogy bekapcsoltam nincs net , most a másik gépemen írok.
Itt megy hibátlanul a net , nem tudom ott mér nem jó ,
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Ha veszek a meglévő 4 gb memória mellé még 1 X 4 gb-t akkor azt elég csak a megfelelő csatiba illesztenem, a gép fel fogja automatikusan ismerni, vagy valamit kell állítani a bios-ban is?

Nem kell állogatni semmit, fel fogja ismerni
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
tutuadi12 írta:
Helló mindenkinek !! Még kezdő vagyok és lenne egy problémám.

Szeretnék egy új gépházat venni amit ki is választottam (AKYGA AK10BK) csak az a baj hogy valahol 173 valahol meg 209 mm szélesnek írják és nekem a 209 es kéne mert egy cooler master hyper 212 plus- om van egy asrock 760gm-gs3- lappal és csak a 209 -esbe férne bele. :S:S

Szerintetek akkor most 209mm vagy 173?? PLS HELLPPP!! (az akyga hivatalos honlapján volt meg minden angol oldalon volt 173 de minden magyar oldalon pl ***, first computer ott 209)

Ha valamit venni akarsz és pontos adatok kellenek, akkor mindenképp a gyártó oldala a mérvadó, ott én 173 mm-rt látok...

[LINK]

Ez a hát nagyon picike, mikor ATX-es
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Ha veszek a meglévő 4 gb memória mellé még 1 X 4 gb-t akkor azt elég csak a megfelelő csatiba illesztenem, a gép fel fogja automatikusan ismerni, vagy valamit kell állítani a bios-ban is?
0
0
0
0
Bicike avatar
Valaki ért a blog.hu.hoz? egyetlen egy segitég kellene
0
0
0
0
tutuadi12 avatar
Helló mindenkinek !! Még kezdő vagyok és lenne egy problémám.

Szeretnék egy új gépházat venni amit ki is választottam (AKYGA AK10BK) csak az a baj hogy valahol 173 valahol meg 209 mm szélesnek írják és nekem a 209 es kéne mert egy cooler master hyper 212 plus- om van egy asrock 760gm-gs3- lappal és csak a 209 -esbe férne bele. :S:S

Szerintetek akkor most 209mm vagy 173?? PLS HELLPPP!! (az akyga hivatalos honlapján volt meg minden angol oldalon volt 173 de minden magyar oldalon pl ***, first computer ott 209)
0
0
0
0
DCMAN avatar
sztem nagyon jó!haveromnak van láttam is és elég szép képet ad és jó a betekintési szög is stb...sztem jól járnál ezzel a monitorral
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hello.

Mi a véleményetek erről a monitorról? 😀

ViewSonic VA2231wa
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
Az miért van hogy a gép (random időpontokban, tuning vagy tuningnélkül, terhelés is mind1) kékhalálozik? Prime alatt stabil...kb 1-2órát néztem... de van hogy csak megy üresjáratban és akkor is meghal... winfos is volt rajta XP win7 32bit és 64bit is...
0
0
0
0
Bicike avatar
Ertem akkor sima lemezre nem lehet
0
0
0
0
krutka avatar
Bicike írta:
Ha van egy irott dvdm pl egy verbatimos akkor arra h lehet ilyen foliat tenni h ugy nezzen ki mint egy eredeti game?

Fóliát én nem ismerek, de léteznek olyan dvd írók (Lightscribe) amik képesek ilyen mintákat rá "rajzolni" a lemezre. Még nem láttam működés közben, de szerintem a mintát te rajzolod meg, vagy egy képet beillesztesz és azt égeti rá a lézer.
0
0
0
0
Bicike avatar
Ha van egy irott dvdm pl egy verbatimos akkor arra h lehet ilyen foliat tenni h ugy nezzen ki mint egy eredeti game?
0
0
0
0
akos328 avatar
Bicike írta:
Viharvadasz írta:
akos328 írta:
Még vmi, a melegedést mire értetted? Ha processzorra, akkor ezzel az is megoldódik, mert a CPU-t is ez teketi nem is kicsit, ezért melegszik jobbna, mert üresjáratban nem 5-10%-on jár hanem 25-30.

Elnézést, hogy csak most válaszolok, pár percel a válasz után elmentem aludni, mert nem éreztem jól magam. A felmelegedés főként a videokártyát érintette, igy üresjáratban amikor maximum böngészgettem 43 Celsius fok szokott lenni, de amikor jött ez a gond simán felment 50 fok és a fölé.

Milyen karid van? Egy cooler lehet, hogy megoldaná

ne ajánlj neki rögtön h vegyen coolert, elég lenne ha kitakarítaná a gépet.
vedd ki a karit fújasd ki erősen, vagy szívjad (mind1) a lamellák közül a port. Ha esetleg merészebb agy és van otthon esetleg hűtőpasztád akk vedd le a ventilátort és külön fújasd le esetleg egy kis ecsettel porold is ki, mert 70-80°C-nál már a port ráég a lamellákra, amit szívással nem tudsz eltávolítani.
0
0
0
0
getcarter avatar
Kyp írta:
lapartman997 írta:
Melyik a legjobb A4 Tech X7 egér? RPG/FPS/TPS nyomatnám vele, és elég nagy kezem van. Az ár 7000Ft legyen max.

Nekem ilyen van:
[LINK]
Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. De kevés helyen lehet kapni.

nekem X6-80D-m van, a scroll elötti két kis gomb nem plussz hanem mouse1 és mouse2, de a hüvelykujjnál lévő kettő külön programozható játékban
0
0
0
0
no avatar
lapartman997 írta:
Melyik a legjobb A4 Tech X7 egér? RPG/FPS/TPS nyomatnám vele, és elég nagy kezem van. Az ár 7000Ft legyen max.

Nekem ilyen van:
[LINK]
Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. De kevés helyen lehet kapni.
0
0
0
0
no avatar
lapartman997 írta:

Ha nem muszáj h A4 Tech legyen akkor én ajánlanám a Trust GXT 14-et... nekem sincs kis kezem és nekem nagyon bevált, kényelmes egér... És én decemberben vettem 5200-ért...
0
0
0
0
Bicike avatar
Viharvadasz írta:
akos328 írta:
Még vmi, a melegedést mire értetted? Ha processzorra, akkor ezzel az is megoldódik, mert a CPU-t is ez teketi nem is kicsit, ezért melegszik jobbna, mert üresjáratban nem 5-10%-on jár hanem 25-30.

Elnézést, hogy csak most válaszolok, pár percel a válasz után elmentem aludni, mert nem éreztem jól magam. A felmelegedés főként a videokártyát érintette, igy üresjáratban amikor maximum böngészgettem 43 Celsius fok szokott lenni, de amikor jött ez a gond simán felment 50 fok és a fölé.

Milyen karid van? Egy cooler lehet, hogy megoldaná
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:

0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hisz az nem baj. Nekem sem ismeri a Philips LCD-met, de működik minden jól.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
most szereztem egy Samsung SyncMaster 710N monitort, és a gép nem tudja azonosítani. A neve szimplán: Általános nem PnP képernyő.
Lehet ezzel kezdeni valamit ?
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
Mondom egy hibás regiszter is lehet, ami okozza, az pedig vmi rossz instaláláskor fordul elő, vagy rossz uninstall stb.

Értem, köszi!
0
0
0
0
akos328 avatar
Mondom egy hibás regiszter is lehet, ami okozza, az pedig vmi rossz instaláláskor fordul elő, vagy rossz uninstall stb.
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
windows media player hálózatmegosztási szolgáltatása.
megoldás lehet ha a futtatás fülbe beírod ezt: msconfig, majd átlépsz a szolgáltatások fülre, kikeresed a windows media playert, vagy ezt az .exe-t pipáld ki h ne induljon el, majd reboot, és ha nem indul akkor jó.
ha nem jó, mást nem tudok mondani, esetleg pucold ki a registereket a gépen, egy rendszerkarbantartóval mert egy hibás regiszter okozhatja, h rögtön a RAM-ba írja magát és leveszi egy jó nagy részét

Köszi, megpróbálom! Csak azon csodálkozom, hogy hétfő óta használom rendszeresen a laptopot, de csak ma jelentkezett először ez a gond. Még egyszer köszi!
0
0
0
0
akos328 avatar
windows media player hálózatmegosztási szolgáltatása.
megoldás lehet ha a futtatás fülbe beírod ezt: msconfig, majd átlépsz a szolgáltatások fülre, kikeresed a windows media playert, vagy ezt az .exe-t pipáld ki h ne induljon el, majd reboot, és ha nem indul akkor jó.
ha nem jó, mást nem tudok mondani, esetleg pucold ki a registereket a gépen, egy rendszerkarbantartóval mert egy hibás regiszter okozhatja, h rögtön a RAM-ba írja magát és leveszi egy jó nagy részét
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Én is szeretném ismét a segítségeteket kérni: a mai nap mikor először töredezettség-mentesítettem volna a gépet, már előtte láthatóan szokatlan módon a gép rendkívül elkezdett felmelegedni, illetve a RAM-ot folyamatosan használja valami. Észrevettem, hogy valami wmpnetwk.exe eszi a ramot, itt-ott magától beindul, állítólag másoknak is "cukin" megeszi a RAM-ot. Ezt valahogy ki lehet küszöbölni, mindez csak a mai nap indult el.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Valami túlmelegszik. Tessék megnézni a ventillátorokat a cpu-n és a vga-n. Ha már úgy lent van a gép oldala, pucold is ki onnan azt a 2kg pormacskát.
0
0
0
0
borebaba avatar
Sziastok!Az lenne a kérésem h mondjátok má meg mi a baja a gépemnek.Az összes amivel mostanába játszok(pl. cod4,Alien vs predator)bekapcsolás után kb.fél óráig tökéletesen megy aztán elkezd szaggatni,de ugy a jeleneteket má lese tudja játszani.pedig minegyik game 100-on elmegy.Előre is kössz a válaszokat...😠
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Szerintem vga memória hiba.
0
0
0
0
IQfigther avatar
Sziasztok!

Amikor játszok bármelyik játéknál néha hamar máskor hosszabb idő múlva bejön egy véletlenszerű színű kép vízszintes csíkokkal.Ilyenkor mi a teendő? Mert már nagyon idegesit.Néztem tuningal és néztem tuning nékül és ugyan úgy bejött a színes kép.😕

Ha lehet PÜ-be válaszoljatok!Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Szakito írta:
megpróbáltam de nem jó. még mindig írja hogy érvénytelen

Megnyitod a Jegyzettömböt és bemásolod pontosan ezt!:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
És ezt elmented boot.ini néven! Tehát így:
Név:boot.ini
Fájltípus:Minden fájl
A kódolás nem érdekes és mentés a C meghajtó gyökérkönyvtárába!
Ezek után már elvileg mennie kell!
0
0
0
0
no avatar
Szakito írta:
megpróbáltam de nem jó. még mindig írja hogy érvénytelen

Szerintem is iso fájlt ird ki majd a boisba boot menübe kiválasztod a dvd irót.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Akkor bootoltasd a cd-t
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció