Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hali
Még régebben írtam,hogy geforce 9600gt-met lecseréltem radeon 3970-re.Sokan írtátok,hogy jól tettem,de azt is,hogy nem.Így utólag már én is inkább azt mondom,hogy NEM.
De már mindegy,mert sikerült eladnom és vennem olcsóban 1 geforce gtx 240-et.Meg nagyobb tápot vettem.Ez a kari elég már komolyabb játékokhoz?
Gondolom 3870-re gondoltál, mert 3970 nincs. 😀 Az valóban nem érte meg, mert szinte tökéletesen ugyan az a teljesítményük(csak DX10.1 miatt egy kevés játékban erősebb), csak a 3870 többet eszik, melegebb és hangosabb. Másodjára meg GT240-re gondoltál, GTX előtagot csak x60-tól kapnak. 😀 Hát a GT240 nem egy gémer kártya, de a 9600GT-nél egy leheletnyivel erősebb. Sőt a DX10.1 miatt az azt támogató játékokban lényegesen gyorsabb. A nagyobb táp meg felesleges volt, mert az egész géped nem eszik 200W-ot, hacsaknem az előző valami codegen vagy hasonló volt. 😃
Hali
Még régebben írtam,hogy geforce 9600gt-met lecseréltem radeon 3970-re.Sokan írtátok,hogy jól tettem,de azt is,hogy nem.Így utólag már én is inkább azt mondom,hogy NEM.
De már mindegy,mert sikerült eladnom és vennem olcsóban 1 geforce gtx 240-et.Meg nagyobb tápot vettem.Ez a kari elég már komolyabb játékokhoz?
3970es VGA és GTX 450es VGA nincsen
DX-hez tölts le egy dxwebsetup-ot, a legfrissebb VGA-drivert meg töltsd le az AMD honlapjáról.
Köszönöm szépen a segítséget! 😃
A másik dolog, hogy sok vga-t egyszerűen jobban szeret a program, miközben a kevésbé preferált vga lehet erősebb a valós alkalmazásokban.
Csáó!
Azt szeretném kérdezni hogy a procim ki tudna-e hajtani egy GTX460-ast?
olyan hülyeség ez a kihajtás meg az ilyesmi kérdések!
4 magos proci minden játékhoz jó....
és a proci és a kártya kapcsolata között semmi összefüggés sincs!
persze az ember nem 1 magos procit vesz egy gtx580-hoz, mert az értelmetlen
hiába 4 magos a proci ha kicsi az órajele.
ha minden 4 magos jó játékra akkor miért nem egy Athalon I es procit veszel 2 Ghz-val?
Meg szerinted mikor megy jobban a játék egy GTX460assal ha a Q8300 alap órajelen megy vagy 3.6 Ghz-n?
olvasgass utána ezeknek még szerintem és van jelentősége ennek elég sok
szóval van még mit tanulnod...
Csáó!
Csáó!
Hellóbelló. 😆
Az lenne a problémám hogy frissíteni szeretném a videókártyámat és a DirectX-et, csak semmilyen módon nem megy.😳 Sehol nem találok update gombot please help!
Amúgy ATi HD 5670 1GB DDR5-ös a kicsike. 😆
DX-hez tölts le egy dxwebsetup-ot, a legfrissebb VGA-drivert meg töltsd le az AMD honlapjáról.
Csáó!
ki tudna hajtani de csak akkor ha megráncigálod az órajelét olyan 3.6Ghz környékére mert egyébként procilimites lenne
hát akkor meglesz rángatva a proci😀
kösz a választ😃
Csáó!
ki tudna hajtani de csak akkor ha megráncigálod az órajelét olyan 3.6Ghz környékére mert egyébként procilimites lenne
Az lenne a problémám hogy frissíteni szeretném a videókártyámat és a DirectX-et, csak semmilyen módon nem megy.😳 Sehol nem találok update gombot please help!
Amúgy ATi HD 5670 1GB DDR5-ös a kicsike. 😆
Esetleg valami ATI... ?
Nem akarok nagy áramszámlát csinálni, e-miatt nem akarok ilyenbe belevágni 😆
Mennyire láccan meg az áramszámlán a mostani kártyához képest a fogyasztás ??
Nem olyan nagy különbségek ezek. Érdekes, hogy mindenki hogy rá van pörögve a fogyasztásra, ha PC-ről van szó, de megnézném, hogy a többi háztartási cikkel is ilyen szigorú, illetve, hogy kikapcsolja-e a felesleges fogyasztókat a lakásban.... 😃
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak, az 5450-nek 19W-os tdp-je van, a gtx260-nak meg 182W. Guglizd ki, hogy mennyibe fáj 1kw áram, majd számold ki, hogy mennyi a különbség a 2 kari között és szorozd be a gép üzemidejével. Persze ennyit sose fognak enni ezek a karik normál körülmények között, ez a max fogyi. Szerintem nem vészes a különbség, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a gtx260-al még játszani is lehet 😆
Mennyire láccan meg az áramszámlán a mostani kártyához képest a fogyasztás ??
A mostani karimnál minden lényegesen jobb lenne 😜
A tápod tuti elbírná de ez a te döntésed 😃 Én csak mutattam valamit hogy sztem mi lenne a jó 😃
Csak az sokat fogyaszt nem ?
Valamit valamiért 😃 Lehet sokat eszik de a mostani karidnál azért lényegesen jobb lenne 😀
MAX 28 ezer forintért milyen videókártya a legjobb választás ( használtan is )
Hardverapron van egy Galaxy GTX 260+ 216SP OC 25 ért 😃 Sztem ez is nagyon jó lenne.
[LINK]
[LINK]
Mégis azért jobban meghajtja az 1090,bár az sem elég az 5870 CF alá, szerintem aki 2 kártyás rendszerben gondolkodik,annak i7 kell,máskülönben nem sokra megy...
Te almos, téged egy értelmes embernek tartottalak, most miért mondasz akkor ilyen butaságokat? 😃 Eleve az 1090T és a mellette levő kártyák is magasabb órajelen mennek... És ahogy Tesla mondta, pl az 1090T és az 1055T között az alap szorzó(és emiatt az alap órajel) illetve az 1090T szorzózármentessége a különbség, azaz azonos órajelen azonos a teljesítményük. És ez igaz az összes 6 magos AMD-re. Az 1035T 3,3GHz-re húzva pontosan ugyan azt tudja, mint az 1100T. Vágod e ugye? 😂
almos Azért sandy-s i5 is elég lehet 2db kártyához...
Az 1156-os tokozású 4 magos i5 is elég hozzá. 😀
[LINK]
[LINK]
Mégis azért jobban meghajtja az 1090,bár az sem elég az 5870 CF alá, szerintem aki 2 kártyás rendszerben gondolkodik,annak i7 kell,máskülönben nem sokra megy...
[LINK]
bár a 1090 4GHz-n már nem rossz 😀
Az 1090T? Miért a többi 6 magos 4GHz-en már nem is jó? 😂
Hát mint láttad nálad is 460 SLi-nél CPU limit volt,1090 lehet elég lett volna,de mindenféleképpen kicsivel jobb mint a többi 6 magos,az 1100 meg mégjobb 😀 igy lrtettem 😃
Hát mint láttad nálad is 460 SLi-nél CPU limit volt,1090 lehet elég lett volna,de mindenféleképpen kicsivel jobb mint a többi 6 magos,az 1100 meg mégjobb 😀 igy lrtettem 😃
Elöre is kösz.
LagMatyi: Ameddig processzor órajel-emelésre szignifikáns fps-növekedés a válasz, addig nincs "kihajtva" a vga. Ez a 3,5ghz-es lélektani határ nálad honnan jött? Mitől annyira gyilkos a 3501mhz?😀
Hogy most 3,5ghz-re tetted és nem sokat gyorsult, az egyértelmű, mivel még csak 1db 6870-ed van. (Egyébként mivel mérted?)
Játékfüggő, hogy milyen gyors processzor elég adott vga-hoz, adott felbontáson/beállításokon.
Megveszed a második 6870-et, majd leteszteled alapon, meg emelt órajelen és kiderül, megéri-e húzni. Azért kár még egy ilyen vga-t venni, hogy csak pl + 20% legyen a gyorsulás, én pazarlásnak érzem a dolgot.
Őszig még annyi idő van, hogy felesleges ilyenekről beszélni.
De nem ártana neki adni ennyit,m amit linkeltem abban i7 920-el tesztelték...
[LINK]
itt egy teszt a CFról...