Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
patrikk911 írta:
Fúú hát már tényleg nem tom melyik, milyen cput vegyek

athlon gyenge, a liano meg VGA-s ahhoz meg nem kell venni "erősebb" kártyát hanem CF-be rakod egy kisebbel. Inkább az intel, a 2 mag kevesebbet eszik és bővítheted 2700K-ra is aki megeszi a legerősebb FM1-est
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Fúú hát már tényleg nem tom melyik, milyen cput vegyek
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
patrikk911 írta:
De miért jobb a i3 2100? Mivel tud többet?

a 2 néha több mint a 4. 2 és 2 mag között is van óriási különbség pl egy E5200 és egy sandy G840 között is brutális erő különbségek vannak
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
patrikk911 írta:

Igazság szerint némely játéknál sokkal jobb az AMD, de többségében az i3 teljesít jobban. + van Intel HD VGA-ja.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
0
0
0
0
dave500 avatar
Üdv! Habár nem éppen témába vágó, de lenne egy kérdésem!
Van nekem egy 32GB-os Sony pendriveom, ami tökéletesen működött addig, amíg ki nem húzták a gépből másolás közben, azóta hiába dugom be, eszeveszettül villog a pendrive-on a led, semmi nem ismeri fel, formázni így lehetetlen. Van olyan program, ami mégis látná?(akár windows-on kívüli)? vagy kuka?
Előre is köszi.😀
0
0
0
0
Devis avatar
tasiadam írta:
Devis írta:
magas graf, minden max és annyira nem észrevehető a proc limit.

de neki nem 5830+E8400 van hanem gt440 és E6700 😃

de gtx460-al kérdezte
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
DCMAN írta:
levi27 írta:
DCMAN írta:
az mit jelenthet ha zug a táp?

Attól függ hogy zúg... de lehet akár trafó hiba is (nekem van itthon ilyen táp ami furcsán zúg...gép nem indul vele de erősítőhőz még jó és 12V helyett csak 11V körül ad...) vagy akár a venti is lehet csapágyas... attól függ milyen régi

már elég régi ...akor lehet hogy csere ?

cseréld le, az a legbiztosabb.
0
0
0
0
levi27 avatar
DCMAN írta:
levi27 írta:
DCMAN írta:

Attól függ hogy zúg... de lehet akár trafó hiba is (nekem van itthon ilyen táp ami furcsán zúg...gép nem indul vele de erősítőhőz még jó és 12V helyett csak 11V körül ad...) vagy akár a venti is lehet csapágyas... attól függ milyen régi

hát szerintem venti csere benne nem ártana...bár nem tudom mennyire értesz az ilyenekhez mert lehet h forrasztani is kell... ( bár nem ajánlom...) szóval igen... egy új táp az 100% hogy megoldás lenne
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:

de neki nem 5830+E8400 van hanem gt440 és E6700 😃
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
GAMER2 avatar
penzessandor írta:
akkor inkább gyüjtök 1 másik gépre. 😆

Jobban járnál egy újjal.😉
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Devis írta:
GAMER2 írta:
penzessandor írta:
A tápom el bírna egy GTX 460-at?
És szépen menne a procival? 😆

Azt a Codegen-t vágd ki azonnal az ablakon, mert egy nagy rakás sz*r az egész! Amúgy a proci is elég karcsú ahhoz a vga-hoz.😕 De az még egy kis tuninggal kibékülne a karival.😉 Viszont a táp egyáltalán nem bírná a tuningot.😠

Szerk: Bocsi a proci teljesen kevés lenne egy GTX 460-hoz, mert én azt hittem egy CORE 2 Duo-ról van szó😊 Tápnak vegyél egy Chieftech CTG 500 Wattosat+legalább egy Core 2 Quadot.😉

na hát azért nem, a pentium 6700 az wolfdales ami szereti a tuningot. abból a prociból 4ghz-et kilehet hozni, cask normálisabb hűtő kell neki. meg ugye nem codegen féle táp

Azt én tudom, hogy ezt is elég jól lehet tuningolni, de ez még húzással is kevés lenne egy GTX460-nak.😜
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
akkor inkább gyüjtök 1 másik gépre. 😆
0
0
0
0
Devis avatar
GAMER2 írta:
penzessandor írta:

Azt a Codegen-t vágd ki azonnal az ablakon, mert egy nagy rakás sz*r az egész! Amúgy a proci is elég karcsú ahhoz a vga-hoz.😕 De az még egy kis tuninggal kibékülne a karival.😉 Viszont a táp egyáltalán nem bírná a tuningot.😠

Szerk: Bocsi a proci teljesen kevés lenne egy GTX 460-hoz, mert én azt hittem egy CORE 2 Duo-ról van szó😊 Tápnak vegyél egy Chieftech CTG 500 Wattosat+legalább egy Core 2 Quadot.😉

na hát azért nem, a pentium 6700 az wolfdales ami szereti a tuningot. abból a prociból 4ghz-et kilehet hozni, cask normálisabb hűtő kell neki. meg ugye nem codegen féle táp
0
0
0
0
DCMAN avatar
levi27 írta:
DCMAN írta:

0
0
0
0
GAMER2 avatar
penzessandor írta:

0
0
0
0
Yodadeejay avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
DCMAN írta:

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
patrikk911 írta:
Sztetek melyik jobb i3 2100 v amd athlon ii 4x 631?

i3 2100
0
0
0
0
DCMAN avatar
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Sztetek melyik jobb i3 2100 v amd athlon ii 4x 631?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
konkrétan kétszerannyi 😃
Egyébként az a sávszélességet jelenti, hogy mekkora adatmennyiséget tud továbbítani a memória a gpunak egy idő alatt. De egy 128 bites kártya is tud jó lenni, lásd pl. HD5770.
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
köszi.
128 bit és a 256 között sok a különség?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
penzessandor írta:
játékra..
hát kb 30-35 esetleg ha 1 kicsit több az se baj
lehet nvidia is meg ati is

HD 6850😉
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
játékra..
hát kb 30-35 esetleg ha 1 kicsit több az se baj
lehet nvidia is meg ati is
0
0
0
0
GAMER2 avatar
penzessandor írta:
és milyen ati/nvidia kártyát ajánlanátok ?
ami elég jó, de nem olyan drága 😃

Nálad mi számít drágának?
Játékra kellene?
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
és milyen ati/nvidia kártyát ajánlanátok ?
ami elég jó, de nem olyan drága 😃
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
ASROCK G31M-S ebbe az alaplapba ATi videókártyát bele tudom rakni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hiszen leírtam mindent. Nem bonyolult, csak annak tűnik. Ha két külön ide kábel van a két disken, nem kell jumperolni.
0
0
0
0
kalaoi avatar
Na mindegy majd az új gépbe talán sikerül vagy ha nem informatokusal megnézettjük ha akkor se jó 3k kidobtunk az ablakon.😕
0
0
0
0
apetit1989 avatar
1. ezen az alaplapon nincs sata port.
2. nem értem miért kell sata átalakító, ha egyszer idés a merevlemez. Ide kábelt használj és egy sima molex tápkábelt.
3. ha egy meglévő merevlemez mellé teszed ezt a 30 gigásat, ugyanarra az ide kábelre, be kell állítani a jumpereket egyik disken masterre, másikon slavere. master legyen az a disk, amin az oprendszer csücsül.
4. ha megfelelőek a beállítások, a biosban muszáj hogy lássad a beinstallált merevlemezt.
5. ha a bios látja, de a win nem, valszeg inicializálni kell a disket.
6. sok sikert....
0
0
0
0
kalaoi avatar
Egy 30Gb Ide merevlemezamit satára alakítanék át hogy kipróbáljam hogy működik mert majd az új gépbe kell (gigabyte m68mt-d3p) és egy Dell GX270 alaplap a mostani.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Kezdjük elölről.
Definiáljuk, mi az a cucc, amit a gépbe szeretnél tenni. Merevlemez, netán DVD író?
Satás a cucc netalántán IDÉs?
Alaplapod típusa?
0
0
0
0
kalaoi avatar
Nem inkább sata de amúgy igen rátettem mindent.Nagyon kéne a segítség nem tudnád mégis hogy mi baja😞
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Data madzagot is rátetted? alaplapra egyik végét, másik végét az eszközbe
0
0
0
0
kalaoi avatar
Igen az meg van teljesen jó is de a sajátgépben nincs sehol.Nem kéne a biosban valamit állítani?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Csak egyszerűen rá kell csatlakoztatni egy szabad molex dugóra a fehér végét, a másik meg megy a DVD drájvba vagy a merevlemezbe. Nem tudod eltéveszteni, mert a formája végett nem tudod rosszra rákötni.
0
0
0
0
kalaoi avatar
Sziasztok!
Akinek van vagy tudna abban segíteni hogy hogy kell az ide-sata átalakítót beüzemelni hogy működjön annak nagyon megköszöném!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Kocsisbeni írta:
Üdv!

Nem Windows topikba írtam, mert az nem túl aktív...

Azt javasolták, ha 8 GB memóriám van, akkor ne használjak lapozófájlt. Szerintetek ki kellene kapcsolnom? Vagy hogy működik ez?

Ha letiltod a lapozófájlt akkor kicsivel gyorsabb sebességet érhetünk/érhetsz el.

Ezt megteheted úgy hogy:
Sajátgép (jobb egérgomb) Tulajdonságok--> (Speciális) --> Teljesítmény -> Beállítás -> Speciális -> Legalul módosítás -> (egyéni méret) -> és jelöljük be hogy "ne legyen lapozófájl" -> és kész.

De itt a segédlet jobban.
[LINK]
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
Üdv!

Nem Windows topikba írtam, mert az nem túl aktív...

Azt javasolták, ha 8 GB memóriám van, akkor ne használjak lapozófájlt. Szerintetek ki kellene kapcsolnom? Vagy hogy működik ez?
0
0
0
0
roberto888 avatar
ez a legjobb döntés 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
roberto888 írta:
Jó elnéztem a felbontás a különböző. De akkor is tartom, hogy nem lehet cserélni benne a vga-t! 😀

írtam hardveraprón 1 csávónak aki 2 félét is árul, megkérdezem hogy lehet-e
0
0
0
0
roberto888 avatar
Jó elnéztem a felbontás a különböző. De akkor is tartom, hogy nem lehet cserélni benne a vga-t! 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
roberto888 írta:
tasiadam írta:
roberto888 írta:
Ahogy elnézem nem csak a VGA-ban különböznek, és az ilyen fajta Notebook-ok nem igazán arra vannak tervezve, hogy a delikvens majd cserélgeti benne az alkatrészeket. Szóval szerintem nem lehetséges a fejlesztés.

több fajtája volt, prociban 3 félét adtak vele, VGA-ban és RAMban 2-t
T7200, T5500, T2100 talán. Akkor quadro és 945 végül 1 és fél giga volt a választék. Az attol függ h mennyire volt valaki csóró

Ahogy néztem a Dell honlapján, a 945-ös verziónak kisebb a kijelzője.

14,1"
0
0
0
0
roberto888 avatar
tasiadam írta:
roberto888 írta:
Ahogy elnézem nem csak a VGA-ban különböznek, és az ilyen fajta Notebook-ok nem igazán arra vannak tervezve, hogy a delikvens majd cserélgeti benne az alkatrészeket. Szóval szerintem nem lehetséges a fejlesztés.

T7200, T5500, T2100 talán. Akkor quadro és 945 végül 1 és fél giga volt a választék. Az attol függ h mennyire volt valaki csóró

Ahogy néztem a Dell honlapján, a 945-ös verziónak kisebb a kijelzője, vagy a felbontása...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
roberto888 írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció