A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
Superlompos írta:
Van olyan aki felrakta már az sp1-et (törthöz)? 😆
én felraktam
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Van olyan aki felrakta már az sp1-et (törthöz)? 😆
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Cooley írta:
Matthew_217 írta:
Sziasztok!
Info lecót kell írnom és 2 kérdésem lenne (főként internettel kapcsolatban): Miket lehet IP címnek kapni, vagyis milyen módon?
Illetve: az IPv6-os dolog ami van a hálózati beállításoknál az mitől v6 és hány bájtos lehet?
Előre is köszi a helpet, tudom ez nem netes topik de láttam vannak itt szakik ezért gondoltam vki tud segíteni😆

Wikipédia. 😀

Na ez jó 5let😆 Megnézem ott, köszi😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Matthew_217 írta:
Sziasztok!
Info lecót kell írnom és 2 kérdésem lenne (főként internettel kapcsolatban): Miket lehet IP címnek kapni, vagyis milyen módon?
Illetve: az IPv6-os dolog ami van a hálózati beállításoknál az mitől v6 és hány bájtos lehet?
Előre is köszi a helpet, tudom ez nem netes topik de láttam vannak itt szakik ezért gondoltam vki tud segíteni😆

Wikipédia. 😀
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
rambobo avatar
ea-st-ar: köszi mindent 😆 fent van😎
0
0
0
0
Cooley avatar
zoleyfox írta:
Érdemes xp-ről Win 7-re váltani?

Milliószor stabilabb. Már a Vista béta kiadása is stabilabb volt. 😃 Aztán ha van DX11-et támogató videokártyád, akkor pláne érdemes. 😀 Viszont nagyobb erőforrást igényel, úgyhogy kis teljesítményű gépekre már nem érdemes feltenni.
0
0
0
0
thug85 avatar
zoleyfox írta:

Ha megfelelő a géped a futtatásához, akkor egyértelműen igen!
0
0
0
0
zoleyfox avatar
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
rambobo írta:
ea-st-ar : de, csak egy iso fájl-t másoltam rá. semmi mappa és más. ezzel lehet a baj?😕

ahahaha 😃 ez jó, tetszik 😃😃😃
hátigen ^^
ne veddd sértésnek, de kocka-szemmel ez egy elég nagy, őőő... baklövés. 😃
De sebaj, nem véletlenül "segítség" a topic neve. 😉

Szóval, az .ISO egy olyan fájl, ami egyszerűen mondva egy CD (vagy DVD) tartalmából (a sok-sok fájlból és mappából) csinál egyetlen fájlt, amit aztán a megfelelő programmal emulálva CD-ként (vagy DVD-ként) lehet használni. Ilyen program pl.: a Daemon Tools. De nekünk most nem ez a lényeg.
Te letöltöttél egy képfájlt (így hívják a .ISO fájlt), amit ki kéne írni egy DVD-re. Na de nem úgy, hogy magát a képfájlt írod ki, hanem a képfájlnak a valós tartalmát, tehát azt a sok-sok mappát és fájlt, ami a képfájlban van benne.
Ehhez kell egy CD író program (bármelyik Nero megteszi) pl: Nero Express és egy olyan menüt kell keresned, vagy valamit, aminek az a neve, hogy Burn Image vagy Képfájl felírása lemezre vagy CD/DVD-kép felírása, vagy valami hasonlót. Ha megvan ez, akkor meg kell adnod neki azt a helyet a meghajtódon, ahol a .ISO fájl van. Utána kiírod a lemezre.
Ha ez megvan és mindent frankón csináltál, akkor most a lemezen ott lesz a WIN7 telepítőnek a fájljai és mappái.
Most csinálhatod azt, hogy BIOSban beállítod a CD-ről való bootolást és onnantől már menni fog reméljük. 😀
Hajrá!
0
0
0
0
rambobo avatar
ea-st-ar : de, csak egy iso fájl-t másoltam rá. semmi mappa és más. ezzel lehet a baj?😕
0
0
0
0
Fukoshi avatar
Akinek kell Magyar Windows 7 Szólhat 😀
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
rambobo írta:
hello. próblémám akad a win7 felrakásakor, mikor újraindítom a gépem nem írja ki h (nyomj egy gombot a cd....) ezért nem tudom bootolni, pedig csak az iso fájlt írtam rá a dvd-re ahogy mindenhol írják. a biosba az elsőre állítottam a cdrom-ot. nem tudom h mit kéne változtassak ahhoz h betudjam bootolni és felrakni, szal ha valaki segítene azt megköszönném

😲

ugye nem konkrétan az ISO fájlt másoltad a DVD-re? tehát a lemezen nem egy db fájl van, aminek az a kiterjesztése, hogy .iso
ugye nem? mond hogy nem!!!
pls!!! 😢
0
0
0
0
no avatar
akkor biztos nem a technikáddal van a baj, hanem a progival😕
0
0
0
0
rambobo avatar
hello. próblémám akad a win7 felrakásakor, mikor újraindítom a gépem nem írja ki h (nyomj egy gombot a cd....) ezért nem tudom bootolni, pedig csak az iso fájlt írtam rá a dvd-re ahogy mindenhol írják. a biosba az elsőre állítottam a cdrom-ot. nem tudom h mit kéne változtassak ahhoz h betudjam bootolni és felrakni, szal ha valaki segítene azt megköszönném
0
0
0
0
no avatar
Michael Schumacher írta:
bartadavid94 írta:
Primo írta:
Hali! Mostanában beújítok egy winchestert és úrjatelepítem a gépet, de azon gondolkodok hogy cseréljem-e le a 32 bites op. rendszeremet 64 bitesre (win. 7), és pár tanácsot szeretnék kérni, meg hogy egyáltalán mi a kettő közötti differencia?

Hali
A 32 bites windows csak 4GB memóriát tud kezelni, amibe bele kell számítani a vidikari memóriáját is. Tehát ha van egy 1GB memóriájú videókártyád, és 4GB RAM-od, akkor a ramokból csak 3GB-ot tud használni.
Tudomásom szerint csak ennyi a különbség.
Viszont vannak olyan programok(sajnos elég sok), amiknek a régebbi, sőt a legújabb verziói sem kompatibilisek 64 bites rendszerre. De általában le tudsz tölteni hozzá frissítést, és ha szerencséd van úgy már működik.
Ha nem ragaszkodsz egyes programokhoz, biztos hogy minden típusú programbol van kompatibilis. És az alapprogramok, amik kb minden 5. embernek megvannak, azokkal nem lesz probléma😀

Program az megy minden rajta (nálam eddig minden ment) 32 bitest is feltesz/futtat gond nélkül régebben driverekkel volt gond, de mára ez szerintem nem téma kivéve ha nem elterjedt vagy régi alkatrész van a gépbe... 😀

Primo:
naigen
én is a nyomtatóval szarakodtam egy csomót. nemtudom, hogy megosztva akarod használni a nyomtatót, vagy közvetlenül a gépbe dugod. Mert mi három géphez használunk egy nyomtatót, és mire kitaláltam, hogy hogyan találja meg azt a portot, amin a nyomtató van...😜
De a 64 bit miatt szerintem semmi probléma nem lehet.

Michael Schumacher:
Általában nekem is felmentek a programok, de volt pár ami nem volt kompatibilis(pl Iriver3, Iriver Movie Converter, Nero6).😞 Minden alkatrészem full új, és elterjedt.
Csak azért írtam ezt a programos dolgot, hogy tudjon róla, mert ez tapasztalat, de lehet hogy csak nálam van valami baj.😉
0
0
0
0
Davenator avatar
ea-st-ar írta:
Michael Schumacher írta:
bartadavid94 írta:
Primo írta:
Hali! Mostanában beújítok egy winchestert és úrjatelepítem a gépet, de azon gondolkodok hogy cseréljem-e le a 32 bites op. rendszeremet 64 bitesre (win. 7), és pár tanácsot szeretnék kérni, meg hogy egyáltalán mi a kettő közötti differencia?

Hali
A 32 bites windows csak 4GB memóriát tud kezelni, amibe bele kell számítani a vidikari memóriáját is. Tehát ha van egy 1GB memóriájú videókártyád, és 4GB RAM-od, akkor a ramokból csak 3GB-ot tud használni.
Viszont vannak olyan programok(sajnos elég sok), amiknek a régebbi, sőt a legújabb verziói sem kompatibilisek 64 bites rendszerre. De általában le tudsz tölteni hozzá frissítést, és ha szerencséd van úgy már működik.
Ha nem ragaszkodsz egyes programokhoz, biztos hogy minden típusú programbol van kompatibilis. És az alapprogramok, amik kb minden 5. embernek megvannak, azokkal nem lesz probléma😀

Program az megy minden rajta (nálam eddig minden ment) 32 bitest is feltesz/futtat gond nélkül régebben driverekkel volt gond, de mára ez szerintem nem téma kivéve ha nem elterjedt vagy régi alkatrész van a gépbe... 😀

Gondod csak a hardware közeli programokkal és a driverekkel lesz (ha lesz). Pl.: CD/DVD író, Daemon Tools, NOD32, nyomtató/scanner driver. Az említett programokhoz biztosan kell keresned 64 bites verziót. És saját tapasztalat alapján mondom, hogy a keresés (méghozzá olyan 64bites progi keresése, amihez crack is van) eléggé el tudja venni az ember életkedvéd... Az nyomtató driverekkel pedig különösen vigyázz! A régebbi nyomtatókhoz nem biztos, hogy csinálnak/találsz normális 64bites drivert, ami azt jelenti, hogy nem fogod tudni használni a nyomtatód Pl. az én Lexmark Z601-esemhez normális, 64 bites drivert még nem csináltak. Legalábbis 5 hónapja még nem volt :/ .

Értem, akkor azt hiszem hogy váltani fogok 64 bitre. Amúgy az én nyomtatómat (canon ip1800) a mostani op. rendszer automatikusan felismeri, telepítenem nem is kellett, szal gondolom a 64 essel se lesz gond, de majd kiderül...a többi program/driver meg tuti menni fog. Remélem... Köszi az infokat!
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Ezelőtt pár évvel nem volt gond egy gépen két operációs rendszer futtatása. Lehet még ilyen manapság vagy már kár ezzel próbálkozni? Szerintetek egy 64 bites Win 7 engedné hogy feltelepítsek egy Win xp-t, két külön winchesterre. Ha igen akkor van ennek valami speciális módja? Vagy csak simán be lehet állítani a biosban hogy melyik meghajtóról bootoljon. Régen én így csináltam. Nem tudom hogy ez még ma működik-e.

bartadavid94: Szóval a 32 bites win7 csak 4 gb-t kezel. Mi lesz azzal az 1 GB-vel? Elég neki 3 GB memória, és ebből mennyit foglal le magának és mennyit hagy minden másra?
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Michael Schumacher írta:
bartadavid94 írta:
Primo írta:

Hali

Gondod csak a hardware közeli programokkal és a driverekkel lesz (ha lesz). Pl.: CD/DVD író, Daemon Tools, NOD32, nyomtató/scanner driver. Az említett programokhoz biztosan kell keresned 64 bites verziót. És saját tapasztalat alapján mondom, hogy a keresés (méghozzá olyan 64bites progi keresése, amihez crack is van) eléggé el tudja venni az ember életkedvéd... Az nyomtató driverekkel pedig különösen vigyázz! A régebbi nyomtatókhoz nem biztos, hogy csinálnak/találsz normális 64bites drivert, ami azt jelenti, hogy nem fogod tudni használni a nyomtatód Pl. az én Lexmark Z601-esemhez normális, 64 bites drivert még nem csináltak. Legalábbis 5 hónapja még nem volt :/ .
0
0
0
0
no avatar
Primo írta:

Hali
0
0
0
0
Davenator avatar
0
0
0
0
frank04 avatar
thug85 írta:
frank04 írta:
Sziasztok! Letöltöttem win7es oprendszert a netről, és most a gépen van egy tömörített fájlban. Az a kérdésem, hogyan írjam ki dvdre? Így ahogy van, vagy bontsam ki és úgy írjam ki?

Azt javaslom használd az ImgBurn-t! Ez egy ingyenes program! Kiválasztod az ISO-t, és boot lemezt készít belőle!

És amellé lehet még rakni vmit a dvdre?
gondolom a boot disc-es cuccot a "Settings/write - write mode: BD" jelenti.?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
de hallotam róla h a 64-es ultimate a jó játékra, más azt mondja tökmind1, én nem tudom, XP tört SP2 volt fent és rá eredeti SP3, minden tökéletes volt
0
0
0
0
thug85 avatar
Nem jó a törés!
Ez szokott lenni a legtöbbször a probléma! Szidják az oprendszert, holott egy teljes értékű verzióval nem igazán van probléma! Én is tört 7-et használok már másfél éve, egy 64 biteset! Az is érintetlen verzió, kifejezetten hozzá készült aktivátorral! Semmi gondom nem volt még vele!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
szerintem az a baja, de mivel nekem aktiválós.... egy idő után minden második cm-en azt látom hogy nem eredeti
0
0
0
0
thug85 avatar
Valószínűleg a nem megfelelő törés, illetve a frissítések hiányából fakadóan jelentkeznek ilyen jellegű problémák! Unokatesóm gépére is 32 bites Home Premiumot pakoltam, nem megbuherált darab, ami aktiválva lett! Már lassan 1 éve használja, és minden frissítést telepít! A gép problémamentesen üzemel!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Személyes tapasztalatok 32bit home premium: ********* *********** ********** ********* ********* és ********** ************ *********** (na lényegében hülyének teteti magát amikor egy játékot kéne elindítani, exe fut de sehol kép... ugyan ez a telepítéseknél is.... nagyon ki tud akasztani)
0
0
0
0
thug85 avatar
frank04 írta:
Sziasztok! Letöltöttem win7es oprendszert a netről, és most a gépen van egy tömörített fájlban. Az a kérdésem, hogyan írjam ki dvdre? Így ahogy van, vagy bontsam ki és úgy írjam ki?

Azt javaslom használd az ImgBurn-t! Ez egy ingyenes program! Kiválasztod az ISO-t, és boot lemezt készít belőle!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
frank04 írta:
Kitömörítve írd ki.Ha kicsomagolod és egy iso fájlt csomagol ki akkor azt írd ki a burning rom-al.
0
0
0
0
frank04 avatar
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Már megkérdeztem de nem kaptam választ. Na de elég az off-ból
0
0
0
0
szabyy avatar
Azt megnéztem, válaszoltam is, de nem sokat fogsz megtudni belőle, ink kérdezd meg a: videókártyákról mindent fórumtémában...
Szerk: szerintem nem menne a miénken, mivel min 1GB ram kell😞 amm marad a jól bevállt xp😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát a startert talán, az van anya netbookján is.

OFF: Szabi, irtam a gépedhez, nézd meg pls
0
0
0
0
szabyy avatar
Szerintetek az én laptopom (ott van a gépeim közöztt) elvinné-e a legkisebb win7-et?
0
0
0
0
cseszka avatar
Probáld meg csak felosztani 2 re,c,d,majd c-re dobd fel a windowst.Utánna menny a sajátgépre,jobbklikk-kezelés-lemezkezelés.Itt birod megint formázni a d-t,vagy tovább felosztani.csak minek?c-nek elég 50GB win 7 re,a többit meg felosztod 2részre 200 + 250GB.
0
0
0
0
ganjahman avatar
Udv! Most vettem egy laptopot es probalom a win7 dvd vel felparticiozni 500 gb 5*100 gb szeretnem es mikor elkezdem az elso 3 particiot megcsinalja es utana mar a maradekal nem tudok csinalni semmit azt irja egy merevlemezen nem lehet tobb egyforma tipusu, (elsodleges) tehat a maradek 200 gb ott marad meg le se tudom formazni minden el van halvanyodva hogy kell ez pontosan csinalni nem segitene vlki elore kossz!!!!!
0
0
0
0
no avatar
szerintetek az miért van, hogy (win7 64bit-ben) ha egy ideig nem jelenik meg a tálca(pl filmnézés, játék, vagy képernyővédő), és kilépek a teljes képernyőről vissza normálra, akkor ott kéne lennie a tálcának, de csak a start ikon van ott, és semmi más.
tudtok valami megoldást, vagy ez mindenkinél így van?
0
0
0
0
Lizard avatar
ticalpzs írta:
Lizard írta:
ticalpzs írta:
sziasztok.
nem értek hozzá, de milyen win 7-et érdemes felrakni? 32 vagy 64 bitest?

64bit-est tegyél fel!

köszi, de miért? csak azért kérdezem, mert azt hallottam, hogy 64 bitesen nem minden fog elindulni, mert majdnem mindent csak 32 bitre írnak.

azért mert a gépedben lévő 4 giga ramot csak a 64bites oprendszer foglya teljesen kihasználni, attól meg ne félj h kompatibilitási gondjaid lesznek, ma már szinte minden komolyabb és népszerű proginak van 64bites verziója is!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
ticalpzs írta:
Lizard írta:
ticalpzs írta:
sziasztok.

64bit-est tegyél fel!

köszi, de miért? csak azért kérdezem, mert azt hallottam, hogy 64 bitesen nem minden fog elindulni, mert majdnem mindent csak 32 bitre írnak.

Azért kell neked a 64-bites, hogy mind a 4 gb Ram-ot felismerje. 😆 A programok többsége azért el fog indulni a 64-bites Win7-en! 😆
0
0
0
0
ticalpzs avatar
Lizard írta:
ticalpzs írta:
sziasztok.

64bit-est tegyél fel!

0
0
0
0
Lizard avatar
ticalpzs írta:
sziasztok.

64bit-est tegyél fel!
0
0
0
0
ticalpzs avatar
sziasztok.
0
0
0
0
ElniNNyO avatar
Hi all!valaki nemtud megoldást arra, hogy Win7 alatt lehessen a CoD 4-el multizni?Indításkor egyszerűen kidob az asztalra, a single player meg megy gond nélkül.
sorry, ha már valaki kérdezte ezt!
0
0
0
0
no avatar
hali.
Talán ez a legjobb téma erre: nem tudtok egy olyan programot, ami méri a konfigban levő alkatrészek fogyasztását, meg az ezzel kapcsolatos dolgokat? meg pl hogy az 500w-os tápból hány vattot használ éppen a proci, vagy a videókártya, vagy a venti...
előre is köszi
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Wlaci írta:
tudnátok segíteni?
milyen a windows 7?
megéri-e megvenni?

Megvenni semmikép se! Nagyon felesleges kidobni annyi pénzt az ablakon. Inkább letölteni érdemes! 😆
0
0
0
0
no avatar
tudnátok segíteni?
milyen a windows 7?
megéri-e megvenni?
0
0
0
0
niteforce avatar
Sheriff írta:
WIn 7 reinstall

mar probaltam, az sem segit, de megegyszer kiprobalom, hatha mar jo, kosz a valaszt 😉
0
0
0
0
tichiz avatar
sziasztok!fönt van a gépemen az all cpu meter 3.4-es verziója.namost hiába állítom be h mutassa a proci nevét és az órajelét sehogysem hajlandó kiírni. régebbi verzónál sem mutatja.e3300-as procim van, lehetséges hogy nem ismerné fel?:S
köszi a segítséget előreis😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció