Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RedRabbit avatar
Igen jobb a folyadék, de milyen áron, komplett rendszer nem 30k. De önmagában egy külön komponensekből összeállított Cpu hűtés sem 30k. Általad istenített hűtőknél még a barkács módszer is hatékonyabb. Persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja, vagy amit a "hozzáértők" ráerőltetnek.

Nézelődj és számolj hol kezdődnek az igaz vízhűtések...😉
[LINK]
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Értelek, tehát ha én most leírnám, hogy nekem mennyi volt, és, hogy voltak vízhűtőim is, én lennék a menő ? 😃 Azoknak a vízhűtőknek semmi értelmük, leginkább az árazásuk miatt, olcsóbban jobb léghűtőket vehetsz. Tudom hülye vagyok hozzá, de azért leírtam. Remélem nincs harag.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Akkor kérlek ne vezess félre másokat, azért mert neked olyan van még messze áll a legjobbtól, persze mindenkinek az a legjobb ami épp van.😆
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Hiszek neked, de a tesznek még jobban.😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
tucanagabor : Néha te is olvashatnál teszteket, CM gyártja a leggyengébb vízhűtőket, Corsair H110 jobb nála, azt viszont lenyomja a be quiet! Dark Rock Pro 2 ! Legjobb léghűtés a piacon ! 😀

https://kepfeltoltes.hu/140125/CPU_OC_typical_b_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Ahhoz külön gratulálok, hogy sikerült "leégetni" egy i7 procit, gondolom szarrá feszelted, úgy nem csodálom. Viszont ez nem a Cpu hibája, végképp nem a hűtőé, hanem a te tudatlanságod.😉
0
0
0
0
no avatar
Nem szeretném húzni, csak majd idővel ha kell. 😀 Köszönöm az infót!
0
0
0
0
Dani46 avatar
Felesleges a víz,bőven elég egy kisebb lég nekem tökéletes alul feszelve bár gondolom te húzni fogod,csak korlátozni fog a szar kupak alatti paszta,és vizzel se tudod úgy lehűteni amennyit várnál tőle,de ha bátor gyerek vagy leszeded a kupakot kicseréled a pasztát akkor vehetsz vízhűtést is!
0
0
0
0
no avatar
Akkor maradjak a léghűtésnél? Vagy is, akkor milyen processzor hűtést ajánlanátok ami vízhűtéses?
Talán ez a léghűtés ami a gépemhez le van írva az nem jó lenne?
Spoiler!
http://i po n.hu/webshop/product/be_quiet!_dark_rock_pro_2/204210
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Huh! Megy itt az adok-kapok.. 😀
Én nem igazán vágom hogy melyik a jobb mert sosem volt vízhűtésem, csak levegő,
de úgy gondolom nincs is rá szükségem amíg alapon 31 , egy óra Crysis3 után pedig 44 a procim hőfoka.
Na de mind1! csak annyit tennék hozzá hogy sok gépem, sok fajta procival, de soha egyik sem égett le pedig egyik másik nagy máglyarakás hírében állt pl. 1,2 Thunderbird 😀
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
tucanagabor
Fx4130 hüti jelenleg ac freezer 13 😃 vizhütés mig 45 c járt itt csak 38 c

WOOOH CPU még sose látam leégni kicsitt fura mert a lap Automatikusan le ál 😃 Léci Kimélj meg 😳
Általába biosba 😃 én mindig gigás volt 1 asus csuszot be PC healt beálitásnál CPU C védelem 60c 70c stb
0
0
0
0
Feki1991 avatar
nem a léghűtésed hagyta leégni az i7-edet hanem a lapod...
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
😃 levegő for ever 😃 sokat használtam vizet is de Nem az igazi Thermaltake CL-W0222
0
0
0
0
RedRabbit avatar
WIIIIIINspac: Maradj az eredeti tervednél, be quiet! Dark Rock Pro 2 jobban hűt mint az a "vízhűtésnek" mondott valami...ha mégis megvennéd házon kívülre szereld, úgy a leghatékonyabb.

BudaiK: Igen ez jó megoldás, ha vannak hosszú kábeleid kint is maradhat. De mi lesz nyáron ? 😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Na kapóra jött a hideg 😃
Odaraktam a gépet a nyitott ablakhoz, leszedett oldallappal és kirenderelt Cinema 4D-ben 80C°-on 😃
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Idáig nem érkezett megfelelő válasz, így beírtam ide is, hátha valaki tudja értelmezni.
Lényegében azt szerettem volna megkérdezni hogy a hűtést pasztázzam újra vagy a tápot kellene kicserélni,mert ha minden hardvert leszedek....ami marad:
ALAPLAP,PROCI,TÁP. megy nem melegszik, de ha bekötöm a táp 2.csatlakozóját a cpu-s kábelt akkor felmelegszik.....Mi lehet a gond?
Nvidia spp
spp temperature: 60°kézzel észleltem majd diagnosztikai program is kimutatta.
0
0
0
0
no avatar
Cooler Master 240M vízhűtés, hogy is van a hűtés rendszer + a háznak?
Ha a ház tetejére felszerelem ugye a vízhűtést
akkor a két ventilátor akkor a házat is hűti? Már mint a levegőt attól ugyan úgy ki szívja (meleget)?
Vagy hűti? Vagy csak a processzort hűti? Valaki el magyarázná?

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igen cseréld le a gyárit, lehet újrapasztázás is segítene, előfordulhat, hogy valami szarral pasztáztak, esetleg elfelejtették.😆 70c még megfelel, 100c hosszútávon nem egészséges, ráadásul a teljesítményed is csökken, olyan hőfokon általában automatikusan visszaveszi a szorzót.

Cooler Master Hyper TX3 Evo_7k
vagy
Thermalright True Spirit 120M_8k

Én utóbbit venném, hatékonyabb. Használt piacon sem árt szétnézni, ennyi pénzért nagy böszme dögöket vehetsz, amik lejegelik.😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Mit tegyek emberek?

AMD A8-5600K-m van. gyári hűtővel kb 50-70 fok között mozog a hőmérséklete. Ma viszont amikor Cinema 4D-ben elkezdtem a renderelést, felment egészen 105-106 fokig és 90 és ezek között ugrált! Ez kibírja? vagy most azonnal vegyek hűtőt?
Segítséééég! gyorsan kéne!
0
0
0
0
TerrorDom avatar
RedRabbit: Oké kösz.Csak félek nehogy lesüljön megint mert már ez a harmadik videókártyám...😆
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek egy Arctic Freezer A30 vagy egy CoolerMaster Hyper 212 Evo hűtené jobban a processzorom? (FX-8320 mondjuk felhúzva 4ghz-re)
0
0
0
0
RedRabbit avatar
TerrorDom: 60c azzal a karival, mondhatni jegelt érték, nem kell rá semmi nyomjad nyugodtan. 😃
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!
Videókártyára milyen hűtőt tudtok mondani?Játék közben felmegy 60°C is.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Ez összetett dolog, nagyban függ a komponensektől. Vízhűtés hatékonyabb, de egy komoly rendszer zsebbenyúlós, komoly rendszer alatt nem a H110 és társait értem, azok szó szerint "játék vízhűtések".
15-20k környékén már normális léghűtést vehetsz, ugyanez "játék vízhűtésből" minimum 30k, aminek a gyári hűtői hangosak, ha cseréled máris 50k környékén járunk. Ennyi pénzből, már hatékonyabb vízhűtést építhetsz, elfogadható méretű radiátorral, pumpával, blokkal, ventikkel. Szerintem bőven megteszi egy minőségi léghűtés, minőségi, nagy légszállítású ventikkel, igénytelen rendszer portalanításon kívül mást nem igényel.
0
0
0
0
K0WA avatar
Szerintetek az aktív hűtés vagy a vízhűtés hatékonyabb? A kettő hűtésfajta közül melyik halkabb úgy általában?
0
0
0
0
Bronson avatar
Croster : én biosban 25 százalékra szoktam állítani és 55-re a hőfokot.Próbáld ki...ha pedig továbbra is zavar 2000forintért lehet venni arctic cooling alpine 64 gt-t. 😉
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Seed Fan-nal próbáld! 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
spleenszuru Hűtő: Scythe Kotetsu, pont 10k, ha sokallod, Thermalright True Spirit 8k.
Pasztából: Coollaboratory Liquid Ultra, folyékony fém. Rengeteg pasztával találkoztam már, grafitóstól ezüstösig mindennel, de ez messze a legjobb !
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !

10 ezer alatt, ( de nem kell pont súrolnia a 10k-t, tudtok ajánlani egy procihűtőt nekem ??
( lga 1155, i5 2500 K )
nem akarok 5ezres órajeleket,de 4 felé szeretnék menni, a gyárit mostmár mindenképp cserélni akarom.
meg valami nem horribilis összegért pasztákat is mondhatnátok.
köszönöm. 😀
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm mindenkinek, egy tisztítás meg egy jobb pasztázás segített neki. 2 óra játék után max 65 fok volt.
0
0
0
0
Megaisten avatar
dancso : lehet de értelmetlen, inkább belüröl kifele fujja a levegöt mind kettö.Meg adtolfügg hogy milyen gépházrol van szo.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A gépház hátulján van két hely hűtőventilátoroknak és úgy szeretném megoldani ,hogy az egyik ventilátor befelé a másik pedig kifelé szállítsa a levegőt. Mind ezt gépházon belül. Ez lehetséges?
Válaszotokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
Megaisten avatar
wunZ : Egy jó proci hütö kellene,+ Jol nézki a gépház de egy jobban szellözö gépház is kellene.Régen nekem is volt ilyen gépházam de ezüst szinübe.https://kepfeltoltes.hu/140104/Ashampoo_Snap_2014.01.04_08h30m41s_001__www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
mathejocy avatar
wunZ : Azt meg kellene próbálni 60 fok körül tartani.Ez gyárival necces.
0
0
0
0
Bronson avatar
az alap hűtők kevés kivételtől eltekintve nem valami jó minőségűek.A 70 fok az elég sok erősen ajánlott egy hűtő csere!
0
0
0
0
no avatar
Egy AMD FX 8320 terhelés alatt nekem felmegy akár 70 fokig is alap hűtővel, eközben pedig igen zajos. Ez nagy gond lenne? Vagy az alap hűtő ilyen ganaj? (közbe még zajos is)
0
0
0
0
cseszka avatar
Na...végülis meglett a TT Contac 39,és szépen végzi a dolgát.Elégedett vagyok vele.
https://img543.imageshack.us/img543/7996/j6gk.jpg
0
0
0
0
adamovszki avatar
Amd fx-6300 35 és 40 fokon (terhelés alatt) megy. Az jó ?!
0
0
0
0
cseszka avatar
Thermaltake Contac 39 hütöröl tudtok véleményt mondani?
0
0
0
0
kung avatar
balage0605: Alpenföhn Matterhorn cpu hűtőt, merlinhardver-nél most 7.900ft.

[LINK]
0
0
0
0
balage0605 avatar
fx 6100-hoz milyen hűtőt javasolnátok a gyári helyett?
0
0
0
0
kung avatar
asd14asd: parancsolj egy COOLERMASTER Hyper 103, kb 6k

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Hali! Tudnátok ajánlani nekem egy megbízható proci hűtőt egy Asrock B85M Pro4 lapon lévő Intel Core I7 4770 processzorhoz? Előre is köszönöm! 😃
* Ház: Cooler Master Silencio 551 ( 210x416x505 mm )
0
0
0
0
ximo avatar
Nincs mit, én is aggódtam miatta régebben, de felesleges.
0
0
0
0
adamovszki avatar
Jaj istenkém, akkor megnyugodtam 😃 😀 Köszönöm szépen 😀
0
0
0
0
ximo avatar
A szaggatás a Spec Ops The Line "sajátja" Nálam is ezt csinálta, ki lehet bírni, bár kicsit zavaró, de nem nagy ügy.
A sípólás már más tészta: Amiatt sem kell aggódnod, de jobb ha hozzászoksz, nekem két Corsair tápom (a mostani moduláris Tx 750M is) csinálja, nem a kondik csinálják, nem rövidíti az élettartamot, de sokan panaszkodnak rá Corsair tápoknál, ez van.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció