Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arnybiro avatar
Bronson ha ez neked koszos el se tudom képzelni hogy reagáltál volna, ha megláttad volna az iskolai gépeket, amiket 2 éve nyári gyakorlat címszó alatt kellett kitakarítanunk 😃 Hát ember, azt már nem az áram működtette hanem a benne lévő por 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Pff még, hogy undorítóan koszos... Azért nem kell túlozni...
Ha ez undorító, akkor ti még nem láttatok valóban koszos, elhanyagolt gépet.
Mellesleg 2 hónap használat után simán lehet ennyire piszkos... 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
Az oké hogy ki fogja takarítani, de csak 8 pozitiv eladói osztályzata van és egyik sem pc komponens... 😊
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Úgy nézem Vranjeban nem nagyon szokás kitakarítani a gépet. Csak ne, h 2 hét múlva a por megeméssze a kártyát. 😆
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
Csak remélem nem viszik el ellőlem mert kb 2hét mulva birom megvenni 😆
0
0
0
0
PC GAMER avatar
De nincs negativja és ez a lényeg!Most poros na és ki nem szarja le,attol még jo....
Bronson https://2.bp.blogspot.com/_x8kuptczPJo/TTQMtbHyVnI/AAAAAAAABO0/fs0wgmvLvXQ/s1600/Happy_smiley_face.png
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
de lehet hogy jebb lett volna de ő tudja 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
á nem, az extra munka, ha nem lesz eladva, akkor ki is gyulladhat 😆
0
0
0
0
sisko avatar
Hát ha csak 2 hónapos,akkor hol tartotta,hogy ennyire koszos-poros???De azt azért odaítja,hogy küldés előtt letakarítja 😆 Nem lett volna jobb fotózás előtt?
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
PC Gamer nagyon szépen köszönöm 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
sosem értettem mi jár azoknak az eladóknak a fejében, akik ilyen undortó piszkosan feltesznek valamit hirdetni... 😶
0
0
0
0
Puffin avatar
Sanyi978: az elsőt Low Profilos gépbe is be lehet tenni. Meg kis órajelbeli különbség.
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
Emberek mi a külöbség ez a videókűrtya https://www.kupujemprodajem.com/Gigabyte-GTX750Ti-2GB-GDDR5-PCIE-27728085-oglas.htm#photoBig és http://www.gigatronshop.com/graficke_karte/gigabyte_nvidia_geforce_gtx750ti_2gb_ddr5_128bit__gvn75td52gi-51811 között a kinézetén kívül O.o???
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönöm szépen 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Andris18: Van az a lap, amire rá van forrasztva a VRAM, GPU, kondenzátorok stb., annak NYÁK a neve.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Andris18NYÁK ra gondolsz?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Hülye kérdésre készüljetek: Hogy hívják a videókártya azt az oldalát ahol látszik a processzor és a hozzátartozó ram, ha nincs rajta ventillátor vagy vízhűtő? Van ennek valami megnevezése?
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Mit gondoltok egy i5-s 2500 mellé jó választás egy R9 380? Vagy CPU-ból is kéne "erősíteni" ha ezt a kártyát választom?
0
0
0
0
rtitusz avatar
Használj MSI Afterburnert egyéni ventilátor profillal.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

Hol lehet beállítani a videókártya ventilátorának a sebességét? Az előbb teszteltem és !75 fokon! csak 39%-ig pörgette. Most is megy ugyan az a teszt(több ideje) de valamiért csak 54 fok volt eddig a max és 26%-on megy a ventilátor. Amióta leszedtem a lemez olvasót azóta lett kevesebb a hőmérséklet. Ez hogy lehet összefüggésbe? 😲
0
0
0
0
Funes avatar
Inkább mindig a gyártó oldalán nézd meg, hogy mit tud az adott kártya, mert sokszor találkoztam már én is elírásokkal árukeresőn.

[LINK]
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem az elírás az 256 bit-es.
0
0
0
0
burkos82 avatar
Az létezik hogy ez a kártya 512 bites és csak 70000Ft???
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/radeon-r9-380-4gb-gddr5-512bit-pci-e-gv-r938wf2oc-4gd-p306529287/#termek-leiras
Nekem hihetetlennek tűnik. Valaki???
0
0
0
0
Puffin avatar
mihione: természetesen! Mivel az Nvidia ficsőrös szarokat AMD kártyánál a proci tudja elvégezni csak.
0
0
0
0
mihione avatar
Piero:lehet hogy regi de 4.8-5 ghz gtx 970 parossal boven jo meg 60 fps ala nem fog esni 😃
Ha meg egyszer keves lesz beteszek egy i7 2600k-t vagy 3.genes i7-et es megint megtuningolom aztan nem sokkal vagyok lemaradva az uj generaciohoz kepest.
Egyebkent sztem semmi baj nincs azzal a tesztel es nem egy helyrol hallottam mar hogy amd-k tobb procit hasznalnak fel ahhoz hogy ki legyenek hajtva en is furcsaltam de szten ez a video teljesen jol bemutatjaa jelenseget.
0
0
0
0
Bronson avatar
Szerintem egy gtx 960 is megtenné az az i3 mellé...
0
0
0
0
PNorbyC avatar
Azt cserélem,és hamár ide lyukadtunk ki,játéknak megfelel a win7?...vagy ez nem játok függő...nem vagyok el a win 8,8.1 és 10el...Tehát maradnék win 7.
0
0
0
0
csuz-li avatar
PNorbyC: Azért a tápból sem mindegy, melyiket veszed. Az oprendszerednél meg 32 bites van írva, szóval azt is 64 bitesre kellene cserélni.
0
0
0
0
PNorbyC avatar
Tápot és RAMot is veszek bár ahoz nem kell nagy szakértelem,a tápom 300W de berakok egy 500-550w tápot meg 4gb ram aval lesz 6gb amivel remélem nekiállhatok az izmosabb játékoknak.Amugy köszi az infót.
0
0
0
0
Puffin avatar
PNorbyC: az az i3 mellé max egy GTX 970. Lehet az is sok neki. Milyen a tápod pontosan?
0
0
0
0
csuz-li avatar
PNorbyC: Ha az ár nem számít, akkor Nvidia, mondjuk 980Ti...

Az Nvidia attól jobb, hogy két olyan dolgot tud, amit az AMD nem: GameWorks és PhysX. Viszont a jelenlegi Architektúrájuk nem támogatja annyira a dx12-t, mint az AMD. Ami nem jelenti azt, hogy ne tudná kezelni, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem tudja kihasználni a teljesítmény növelésére.

Az AMD attól jobb, hogy jobban támogatja a dx12-t, Vulkant és a többi új API-t, de nem tudja kezelni az Nvidia specifikus, fent már említett effekteket.
0
0
0
0
PNorbyC avatar
Az accomon be van rakva...am pontosbban h érted ezt?...a gépemben minden megfelelő a videokártyán kívűl...
0
0
0
0
Puffin avatar
PNorbyC: milyen géphez lesz?
0
0
0
0
PNorbyC avatar
Keményebb játékoknak (pl:Watch Dogs,The division) Nvidia vagy Radeon vidikártyát vegyek?...a teljesítmény közelíti egymást...ár nem számit...
0
0
0
0
sormo avatar
Ahá értem már akkor hanyagoljuk a 240-es szériát kösszépen az infót bb.
0
0
0
0
Puffin avatar
A videómemória méretét nézi elsősorban ott, így a 240-es pipát kap, míg a 360 a 2GB-al nem. Nem kell erre hagyatkozni.
0
0
0
0
sormo avatar
Én is így gondolom de a gépigény meg ezt a meglepő eredményt mutatja ezt nem értem, hogy most igaz-e vagy sem.
0
0
0
0
Puffin avatar
sormo: az R7 360 sokkal jobb. Az a 4GB-os 240 egy vicc kategória, hiába a sok memória, de lassú, meg gyenge a GPU.
0
0
0
0
sormo avatar
Hello!

Beraktam eszközökhöz több vga-t megnézni az új játékokhoz melyik a legjobb miket visz el és érdekes eredmény jött ki.

A 25 000 ft-os Sapphire R7 240 4GB DDR3 Boost 11216-02-20G videokártya megnézve a Tom Clancy's The Division-nál full zöld pipa mindenhol de 30 000 ft-os erősebb Asus R7 360 2GB DDR5 R7360-OC-2GD5-V2 videokártyát betéve már az ajánlott piros x.

Sapphire R7 240 4GB DDR3 Boost :

Beépített memória (MB): 4096

GPU órajel (MHz): 730

Memória órajel (MHz): 1800

Memória sávszélesség (bit): 128

Memória típus: GDDR 3

Asus R7 360 2GB DDR5 R7360-OC-2GD5-V2

Beépített memória (MB): 2048

Memória órajel (MHz): 6000

Memória sávszélesség (bit): 128

Memória típus: GDDR 5

Ez most valós és érdemesebb a régi 240-est megvenni vagy valami bugos lett?
0
0
0
0
Puffin avatar
mihione: ez aztán a teszt... 😆 Rengeteg játék van AMD-vel, meg milyenek...

Ebből csak annyit lehet leszűrni hogy régi az i5 2500K már.
0
0
0
0
mihione avatar
Itt egy kis érdekesség.Ami fontos lehet azoknak akiknek nincs izom procijuk jobban járnak egy 970-el mint 290/390-el ugyanis nagyobb a proci igény amd kártyák kihajtásához 😲

0
0
0
0
pisti525 avatar
Igaz végül is. Jövő zenéje ez még. 😃 Csak egy ötlet. Köszi a választ.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem kevés... mondjuk játékfüggő, de akkor valami komolyabb tuningot is be kéne vetned, minimum 4ghz... hűtőd megvan hozzá, szóval az nem is lenne gond... de én a helyedben egy erősebb kártyát vennék mint a crossfire, az mindig jobb opció...
0
0
0
0
pisti525 avatar
Sziasztok. Kettő Sapphire R9 280 Dual-X és egy FX-8320 3.5Ghz milyen párosítás lenne ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
TrentonG: A Vulkan Mantle alapokon készült és az Open GL leváltását szolgálja. A gyártók megint lelkesek, de legtöbbször azok voltak az Open GL újabb verzióinál is, mivel nyílt forrású a cucc, így jobban lehet vele dolgozni, csak azután mégis inkább maradt a DirectX, mivel azt meg egyszerűbb használni. Mondjuk a DirectX12-vel változik a helyzet, mert az is alacsony előérésű lett, mint a Mantle, vagy a Vulkan.

Összességében a Mantle, a Vulkan és a DirectX ugyan az: grafikus API. A különbség, hogy a Vulkan platformfüggetlen, tehát azzal lehet például linux alá is dolgozni; sőt, ami fontosabb: a DirectX12-vel ellentétben elérhető winxp-re is, mint ahogy win7-re is.

Nekünk játékosoknak annyiban jobb, hogy az ezzel készült játékok nem lesznek a win10-hez kötve, mint a DirectX12-vel készültek.
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
Köszönöm lenne még 1 kérdésem hogy R7 250 1GB DDR5 jó e ASRock H61M-VG3 alaplapba? De ugy őszintén megmondom nem értek a grafikus kártyákhoz GIGABYTE nVidia GeForce GT 730 2GB DDR5 ez ugyancsak jó e az ASRock H61M-VG3 alaplapba és melyik a jobb ez vagy az R7250 1GB DDR5-ös ?😀😉))
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció