Nekem Benq GW2255-öm van. Ennek nincsennek ilyen bajai. A szobatársamnak nemtommien' Samsungja van de az valami förtelmes. AOC-ket is láttam már szörnyűket. Létezik jó TN paneles.
Azért egy IPS monitor sokkal jobb egy nagy betekintésű TN paneles monitornál.Tapasztalat mivel nekem is egy 170/160 betekintésű Samsung monitorom volt. Ennek ellenére tapasztaltam azt hogy elég volt 20 cm-rel arrébb hajolni és már mások is voltak a színek rajta.Félreértés ne essék jó a TN paneles monitor is ha azt egy szögből nézi csak az ember.Ha viszont több szögből, vagy több ember nézi más más szögből a monitort akkor az IPS paneles monitor fényévekkel jobb. És valóban inkább plusz 5K az IPS monitorért.
Bud
[url]https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+X4+840&id=2463[/url]
[LINK]
Még a 840 sem nagyon marad le az FX 6300-tól, egy magon meg erősebb is. Ha valahol lehet faragni akkor az az, 840-hez nem is kell 20K-s lap mivel "csak" 65W. Az meg hogy inkább vegyen erősebb procit és gyengébb vga-t gamer gépben nem éri meg.
Nincs semmi baj a TN panellel sem ha olyat választ aminek rendesek a betekintési szögei és nem no name gyártótól van. De aláírom 5Kval többért megéri az IPS!
Szerk: a 845 még közelebb van hozzá:
[url]https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+X4+845&id=2721[/url]
és ezt mind négy magon és 65W-on, hiába újabb az architektúra.
rendesebb ház meg merevlemez 140Kért, belefér az IPS monitor is
144K + monitor:
[LINK]
Monitort nem vennék éppen legolcsóbbat, fontos hogy a betekintési szögek legyenek legalább ott 160 körül/fölött, az enyimé 176, meg vagyok vele elégedve.
Hogy kijöjjön a 380-as graf, 4 magos amdvel kellett menni, olcsó házzal amibe ilyen ITX méretű vga fér bele, mivel a cpu és a vga fogyasztása átlépi a 300W-ot nem mertem 400W-os tápegységgel ajánlani, de ez még szintén egy olyan pont ahol nem érdemes (ennél jobban) spórolni. És az alaplapon sem.
Szerk:
Ha bele tudnál a keretbe szorítani egy 1 terás hardot azt nagyon ajánlanám, erre csak 1 év garit adnak.
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Összeállítana nekem valaki egy komplett gépet (monitorral egér és bill. nélkül) Játékra kellene, de lehetőleg minél olcsóbban és azért legalább közepesen vigye el a mai játékokat. 180k a keret. Előre is köszönöm a válaszokat, a segítséget.
További szép napot! 😀
Sziasztok szerintetek megfelelő gamer pc-é lesz a következő 2-3 évig?Meg stimmel minden? 😃
Alaplap:Asus z97-p https://ipon.hu/webshop/product/asus_z97_p/735823
Memoria:Kingston HyperX Fury Black 2x4GB 1866MHz
http://www.edigital.hu/DDR3-memoria/HyperX-Fury-Black-8GB-1866MHz-DDR3-memoria-kit-%28HX318C10FBK2/8%29-p407462.html
Táp:Thermaltake SMART SE 630W (Elegendő vagy sok is lesz?)
http://www.edigital.hu/Aktiv/Thermaltake-SMART-SE-SPS630MPCBEU-630W--modularis-tapegyseg-p371128.html
A jővöben tervezek még ssd-ét,egy hdd-ét és egy processzorhűtőt valamint grafikus kártyát,plussz memoriát.A válaszotokat előre is köszönöm 😀
A 165-be belekalkuláltam az összeszerelést is, emiatt próbáltam spórolni egy kicsit, ami az alaplapra jött ki, valami másból nem tudunk lefaragni, hogy hellyel közel ott legyünk összeszereléssel? 😃
165-ből jobbat lehet kihozni, így: jövőben nem lesz gond cpu fejlesztéskor sem, vga is jobb. vagy rem helyett mehetne crucial ballistix sport és akkor belefér a hexa 500 is
Sziasztok! 😃 Érdemes lenne összerakni ezt a konfigot? 165k-ból jönne ki
Játékra lenne, bár nem tudom, hogy ez az alaplap, hogy szolgálná ki a konfigot, és esetleg egy i5-el megbarátkozna-e a későbbiekben? Ezen kívül ha más észrevételetek van vagy tanácsotok, megköszönném! 😃
[LINK]
Megfelel nekem az a ház is amit te ajánlottál, így legalább a 2k-s különbözetből be tudok dobni a kosárba egy átalakítót, a dsub-os monitoromhoz 😃 Köszi még egyszer 😃
persze hogy elég lesz! 😀 igen, az a noname tápokra utal mindig, a gyártók esetében is az ajánlás... én is ilyen házat vettem volna, ha nem fogy el minden heteró szín 😠 és azóta sincs utánpótlás. bár ha nem zavar az arany szín, jó kis kecó ennyiért.
Bronson: Köszi! Még annyi a kérdésem, hogy a vga-hoz a pcx minimum 500w-s tápegységet ajánl, itt a noname tápokra utaltak? Mert az fsp-t eléggé isteníti mindenki tehát gondolom bőven megfelel a konfignak 😃
A másik, hogy van egy ház ami eléggé megtetszett erről tudsz valami véleményt alkotni számomra? 😃
[LINK]
csak az olyan játékok képesek 8gb felett zabálni, amik fosul vannak optimalizálva (sajnos elég sok mostanában) meg az a nagyon kevés kivétel. a többi oké, de ramot bedobni gyerekjáték később is. a 970elég jó kártya, csak ugye minden optimalizálás függő...
Mediziner Trol: Értem, köszi a segítséget, Még annyi lenne hogy a 970 gpu elég a mai játékokhoz? Full HD-ba.
Na meg a 8gb ram? Láttam sok új játékot ahol az ajánlotthoz kell 16gb ram
Igen tervezek újítani, ezért is inkább az intel vonal felé húz a szívem, viszont jelen állás szerint az i3 mire lesz elég számomra? Mennyire lesz limitem? 😃
persze, abból egész korrekt kis gépet lehet már összerakni! a jövőben tervezel újítani...? ha nem, akkor az amd-s gép is tökéletesen megteszi, ha meg igen, akkor az inteles verzióval van rá lehetőség.
Hali 150 ezres keretből érdemes gamer pc-t összerakatni?
Segítenétek nekem egy konfiggal? 😃 Sajnos csak ennyi a keret magára a gépre és persze az összeszerelési díjra, perifériák nem kellenek
Zora:
Szerintem nincs CPU limit, azt még kihajtja. 1080p feletti felbontásnál lehet gond esetleg, vagy nagyon CPU-t zabáló játéknál. Persze alapból én sem abban gondolkoztam, mint írtam is, csak felvetettem mint lehetőséget. Amúgy szerintem ez ilyen... ha 20-an írunk, 20 különböző konfig fog kijönni. Nyilván csak egy alap mind, hogy kb. merre lehet kiindulni, egyes komponensekre kb. mennyit érdemes kiadni. De véglegesen magának kell meghoznia a döntést mindenkinek. Ezek lényegében csak tanácsok.
Zeroxx: Szia
Gigabyte GA-Z170x-gaming 3 43 399 Ft
i5-6500 60 162 Ft
DDR4 Kingston 2x4 GB Savage black (2666 MHz) 17 802 Ft
Gigabyte GTX970 (GV-N970WF3OC-4GD) 99 458 Ft
SSD: Intel 120 GB 535 series 15 779 Ft
WD10EZEX 14 235 Ft
FSP Raider S 550 W 19 256 Ft
Zalman Z11 NEO 23 285 Ft
Optik: LG GH24NSC0 3 526 Ft
Össz.: 296 902 Ft. Erre jön szállítás plus egyéb költségek, 300-ban meg kellene h álljon.
Persze ez csak tájékoztató jellegű. Csinálhatod azt is, hogy maradsz 1150-es tokozásnál, B85-ös lappal, i5-4460-al és SSD nélkül, Z3 plus gépházzal, úgy már be kellene h férjen egy GTX 980-as is a keretbe.
Összességében: ilyen keretnél én intel i5-ben gondolkoznék, r9 390/GTX970 kombóval, de lehet rajta variálni bármilyen irányba. Te tudod hogy mit szeretnél. VGA-ból szerintem az alapján válassz, hogy a kiszemelt játékok AMD-t vagy NV-t kedvelik-e jobban (bár tudom a többség ma már inkább egyiket se, dank a f*sza optimalizálásnak). De CPU ne legyen drágább mint a VGA, inkább arra költs.
nem csak a táp, de a hdd is felejtős, nem ide való. a többit is átszabtam, 175-ből erősebb gépet lehet összerakni amd oldalon, ami könnyen tuningolható is. intelből is csináltam egyet, abba egy ssd is belefért, meg jobb táp. az amd rendszerben viszont jobb a vga. amúgy meg 380-ból és 960ból nem éri már meg a 2gb verzió! a 380 meg a 380x között is már nagyon kicsi csak az árrés!
a skylake meg az igp nekem valahogy nem fér össze, mint alternatíva... mi a francért venne valaki skylake-et ha csak netezésre használná, meg pár alap/böngészős játékhoz, nem használna mellette dedikált vga-t...? ebben az amd apu sokkal jobb, nem is beszélve arról, hogy sokkal olcsóbban.
Skylake-ben jelenleg az érdekes ha egy ideig az integrált grafikust akarod használni. Az is fejlődött, ddr4 sebessége is dob rajta, hardveressen dekódolja a h265 videót 4kba stb. Ha diszkrét grafikust tervezel, a sebességbeli előrelépés az új architektúrából és a ddr4 sebességéből proci téren kisebb mint amekkora a felára jelenleg a platformnak.
Sziasztok, segitséget szeretnék kérni, nyáron szeretnék össze rakatni egy gépet.
Tudom, addig még sok víz lefolyik a Dunán, de kb milyen gépet lehetne össze rakatni kb 500-550 ezer forintból? Monitor egér, stb apróság megvan. Magát csak a gépet szeretném. Köszönöm előre is mindenkinek. További szép napot mindenkinek!! 😀
itt van pl ez... ez minden szempontból jobb, alaplap azért ez, hogy a jövőben akár 8350 kaliberű proci is mehessen bele, és ezt is lehet tuningolni gond nélkül. ház ahogy láttam egyiknél sem volt, azt én sem raktam bele.
Sziasztok! Egyik ismerősöm 130 ezerért szeretne gépet, amin a gta 5, witcher 3 mediumon elfut. Kicsit nehezen jön össze ezért segítségeteket szeretném kérni.
[url]https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t35.0-12/12948588_1137507289614089_1544523410_o.png?oh=0ba9e82f00ddce57c87e4ce7d039c75e&oe=5706BB05[/url]
Az egyik gép ez lenne, ez 120 ezer.
A másik:
[LINK]
Melyik érné meg jobban? Esetleg ha valami alkatrész helyett tudnátok jobbat ajánlani azt szívesen meghallgatom!
Köszönöm!
sziasztok lenne egy kérdésem 😀
van egy mostani gépem : http://gepigeny.hu/user/basshunter2233/eszkozok/105781
mielött új gépet szeretnék venni,ezt a mostanit el akarom adni, és árba összesen mennyit érne? 😀 a monitort meg ilyenek maradnak csak a gép lenne eladva 😀
OriginalGrandpa:
A "jó" egy relatív fogalom, kinek mit jelent... Nézőpont kérdése is. Egy konzolt simán kenterbe ver, de ne várj tőle sokat az újabb játékok terén. Már kapásból 4 GB vram kell elég sok mai játékhoz, de itt még a GPU is gyenge már pár esetben. Szerintem ez a belépő gamer konfig, gondod nem lesz vele, de kompormisszumokat kell kötni: fullon nem fog rajta minden elfutni. Az hogy jó vagy rossz, az nézőpont kérdése: mik az elvárásaid, milyen felbontáson mit akarsz rajta futtatni stb. stb.
Ár-érték arányban inkább jobbnak mondanám az AMD R7 370-et. 3-4 ezerrel több a Sapphire mint az MSI 750Ti, és annál erősebb, mert az már inkább a GTX 950-es szintjét hozza.
[LINK]
Ha belefér a keretbe az a plus pár ezer, én inkább azt venném.
[url]https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+X4+840&id=2463[/url]
[LINK]
Még a 840 sem nagyon marad le az FX 6300-tól, egy magon meg erősebb is. Ha valahol lehet faragni akkor az az, 840-hez nem is kell 20K-s lap mivel "csak" 65W. Az meg hogy inkább vegyen erősebb procit és gyengébb vga-t gamer gépben nem éri meg.
Nincs semmi baj a TN panellel sem ha olyat választ aminek rendesek a betekintési szögei és nem no name gyártótól van. De aláírom 5Kval többért megéri az IPS!
Szerk: a 845 még közelebb van hozzá:
[url]https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+X4+845&id=2721[/url]
és ezt mind négy magon és 65W-on, hiába újabb az architektúra.
rendesebb ház meg merevlemez 140Kért, belefér az IPS monitor is
GÉP:
[LINK]
MONITOR:
[LINK]
7-8 ezer forinttal több a keretednél, attól függ honnan veszed a monitort. TN panelest semmiképp se vegyél !!!
144K + monitor:
[LINK]
Monitort nem vennék éppen legolcsóbbat, fontos hogy a betekintési szögek legyenek legalább ott 160 körül/fölött, az enyimé 176, meg vagyok vele elégedve.
Hogy kijöjjön a 380-as graf, 4 magos amdvel kellett menni, olcsó házzal amibe ilyen ITX méretű vga fér bele, mivel a cpu és a vga fogyasztása átlépi a 300W-ot nem mertem 400W-os tápegységgel ajánlani, de ez még szintén egy olyan pont ahol nem érdemes (ennél jobban) spórolni. És az alaplapon sem.
Szerk:
Ha bele tudnál a keretbe szorítani egy 1 terás hardot azt nagyon ajánlanám, erre csak 1 év garit adnak.
Segítséget kérnék. Összeállítana nekem valaki egy komplett gépet (monitorral egér és bill. nélkül) Játékra kellene, de lehetőleg minél olcsóbban és azért legalább közepesen vigye el a mai játékokat. 180k a keret. Előre is köszönöm a válaszokat, a segítséget.
További szép napot! 😀
Vagy ha nem fontos a modularitás akkor: [LINK]
Alaplap:Asus z97-p https://ipon.hu/webshop/product/asus_z97_p/735823
Processzor:Intel core i5 4690k
https://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_4690k_3.50ghz_1150_box/704728
Memoria:Kingston HyperX Fury Black 2x4GB 1866MHz
http://www.edigital.hu/DDR3-memoria/HyperX-Fury-Black-8GB-1866MHz-DDR3-memoria-kit-%28HX318C10FBK2/8%29-p407462.html
Táp:Thermaltake SMART SE 630W (Elegendő vagy sok is lesz?)
http://www.edigital.hu/Aktiv/Thermaltake-SMART-SE-SPS630MPCBEU-630W--modularis-tapegyseg-p371128.html
A jővöben tervezek még ssd-ét,egy hdd-ét és egy processzorhűtőt valamint grafikus kártyát,plussz memoriát.A válaszotokat előre is köszönöm 😀
[LINK]
[LINK]
Játékra lenne, bár nem tudom, hogy ez az alaplap, hogy szolgálná ki a konfigot, és esetleg egy i5-el megbarátkozna-e a későbbiekben? Ezen kívül ha más észrevételetek van vagy tanácsotok, megköszönném! 😃
[LINK]
A másik, hogy van egy ház ami eléggé megtetszett erről tudsz valami véleményt alkotni számomra? 😃
[LINK]
Na meg a 8gb ram? Láttam sok új játékot ahol az ajánlotthoz kell 16gb ram
AMD
[LINK]
INTEL
[LINK]
Segítenétek nekem egy konfiggal? 😃 Sajnos csak ennyi a keret magára a gépre és persze az összeszerelési díjra, perifériák nem kellenek
Szerintem nincs CPU limit, azt még kihajtja. 1080p feletti felbontásnál lehet gond esetleg, vagy nagyon CPU-t zabáló játéknál. Persze alapból én sem abban gondolkoztam, mint írtam is, csak felvetettem mint lehetőséget. Amúgy szerintem ez ilyen... ha 20-an írunk, 20 különböző konfig fog kijönni. Nyilván csak egy alap mind, hogy kb. merre lehet kiindulni, egyes komponensekre kb. mennyit érdemes kiadni. De véglegesen magának kell meghoznia a döntést mindenkinek. Ezek lényegében csak tanácsok.
980 mellé gázos a 4460. Mondjuk bővítés szemponjából jobb lenne, de a szakik mindjárt megmondják a tutit ^^
Gigabyte GA-Z170x-gaming 3 43 399 Ft
i5-6500 60 162 Ft
DDR4 Kingston 2x4 GB Savage black (2666 MHz) 17 802 Ft
Gigabyte GTX970 (GV-N970WF3OC-4GD) 99 458 Ft
SSD: Intel 120 GB 535 series 15 779 Ft
WD10EZEX 14 235 Ft
FSP Raider S 550 W 19 256 Ft
Zalman Z11 NEO 23 285 Ft
Optik: LG GH24NSC0 3 526 Ft
Össz.: 296 902 Ft. Erre jön szállítás plus egyéb költségek, 300-ban meg kellene h álljon.
Persze ez csak tájékoztató jellegű. Csinálhatod azt is, hogy maradsz 1150-es tokozásnál, B85-ös lappal, i5-4460-al és SSD nélkül, Z3 plus gépházzal, úgy már be kellene h férjen egy GTX 980-as is a keretbe.
Összességében: ilyen keretnél én intel i5-ben gondolkoznék, r9 390/GTX970 kombóval, de lehet rajta variálni bármilyen irányba. Te tudod hogy mit szeretnél. VGA-ból szerintem az alapján válassz, hogy a kiszemelt játékok AMD-t vagy NV-t kedvelik-e jobban (bár tudom a többség ma már inkább egyiket se, dank a f*sza optimalizálásnak). De CPU ne legyen drágább mint a VGA, inkább arra költs.
[LINK]
[LINK]
https://gepigeny.hu/user/broken-wings/eszkozok/1…zok/185338
Intel Core i7-5820K processzor -> 120e Ft
Corsair 2x8GB DDR3 2400MHz Vengeance Pro Gold memória -> 24e Ft
Gigabyte GTX 980Ti G1 6GB videokártya -> 215e Ft
Samsung 250GB EVO Basic SSD meghajtó -> 25e Ft
Toshiba 2TB HDD -> 20e Ft
Seasonic 750W SS-G750 PSU -> 50e Ft
Cooler Master HAF 912 -> 26e Ft
Szumma: kb. 545 ezer. Ehhez még érdemes hozzácsapni egy rendes proci hűtőt 30 ezerért és jó is vagy pár évig.
Tudom, addig még sok víz lefolyik a Dunán, de kb milyen gépet lehetne össze rakatni kb 500-550 ezer forintból? Monitor egér, stb apróság megvan. Magát csak a gépet szeretném. Köszönöm előre is mindenkinek. További szép napot mindenkinek!! 😀
Intel Core i3-4170 processzor 33 511 Ft
Corsair 8GB DDR3 1600MHz CML8GX3M1A1600C10B Vengeance memória 10 486 Ft
Gigabyte GTX950 OC 2GB DDR5 GV-N950OC-2GD videokártya 46 952 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 13 862 Ft
Super Flower 450W SF-450P14HE tápegység 14 229 Ft
130,929 Ft
[LINK]
[url]https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t35.0-12/12948588_1137507289614089_1544523410_o.png?oh=0ba9e82f00ddce57c87e4ce7d039c75e&oe=5706BB05[/url]
Az egyik gép ez lenne, ez 120 ezer.
A másik:
[LINK]
Melyik érné meg jobban? Esetleg ha valami alkatrész helyett tudnátok jobbat ajánlani azt szívesen meghallgatom!
Köszönöm!
Szerintem 25-35 ezerért elmehet
van egy mostani gépem : http://gepigeny.hu/user/basshunter2233/eszkozok/105781
mielött új gépet szeretnék venni,ezt a mostanit el akarom adni, és árba összesen mennyit érne? 😀 a monitort meg ilyenek maradnak csak a gép lenne eladva 😀
A "jó" egy relatív fogalom, kinek mit jelent... Nézőpont kérdése is. Egy konzolt simán kenterbe ver, de ne várj tőle sokat az újabb játékok terén. Már kapásból 4 GB vram kell elég sok mai játékhoz, de itt még a GPU is gyenge már pár esetben. Szerintem ez a belépő gamer konfig, gondod nem lesz vele, de kompormisszumokat kell kötni: fullon nem fog rajta minden elfutni. Az hogy jó vagy rossz, az nézőpont kérdése: mik az elvárásaid, milyen felbontáson mit akarsz rajta futtatni stb. stb.
Ár-érték arányban inkább jobbnak mondanám az AMD R7 370-et. 3-4 ezerrel több a Sapphire mint az MSI 750Ti, és annál erősebb, mert az már inkább a GTX 950-es szintjét hozza.
[LINK]
Ha belefér a keretbe az a plus pár ezer, én inkább azt venném.